TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Anıtkabir

İLKHABER-Gazetesi - Anıtkabir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Anıtkabir haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Anıtkabir özel defterine mesaj: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyoruz Haber

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Anıtkabir özel defterine mesaj: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyoruz

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Anıtkabir Özel Defteri'ne önemli bir mesaj bıraktı. Mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920'de kuruluşunun, bir bağımsızlık ve kurtuluş manifestosu olduğunu belirterek, milletin bir araya gelerek bir diriliş destanı yazdığını ifade etti. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: “Bir bağımsızlık ve kurtuluş manifestosu olan bu kuruluş kararı, milli güçleri aynı çatı altında ve ortak amaç doğrultusunda toplamayı başarmıştı. Bundan 104 yıl önce milletimizi bir araya getirerek, bir diriliş destanı yazdınız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de hangi güç koşullar altında kurulduğunu, bugünlerde çok daha iyi idrak ediyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Meclisimizin dünya çapındaki saygın konumuyla kıvanç duyuyoruz. Milletimizden aldığımız emanetle Cumhuriyetimizin ikinci asrının Türkiye Yüzyılı olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır. Bu heyecan, şevk ve ilhamla milletimizi temsil etmek bizim için büyük bir onur, Cumhuriyetimizin ikinci asrında milli egemenlik ve tam bağımsızlık ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, önce insan ve vatan anlayışıyla demokrasi ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı olarak kararlılıkla yoluna devam edecektir. Günümüzde savaş ve kriz bölgelerinde çocuk olmak ne yazık ki dünyanın en zor yüklerinden biri haline gelmiştir. Dileğimiz, ülkemizdeki ve yeryüzündeki çocukların yüzlerinin gülmesi, gülüşlerinin hiç eksilmemesidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, bayram coşkusu ve sevinçlerini paylaşıyor, onların bilinçli, özgüvenli; vatanına ve medeniyetine bağlı bireyler olarak yetişmeleri için her türlü çabayı göstermeye devam ediyoruz. Milli egemenlik temeline dayalı demokrasimizin ve Cumhuriyetin toplumsal barış ve çocuklarımızın geleceğe güvenle bakışı için en büyük güvence olduğunun bilincindeyiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, çocuklarımızın ve milletimizin refahı için nice nice bayramlara erişmeyi temenni ediyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve 1. Meclisimizin fedakar milletvekilleri olmak üzere milli mücadelemizin kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi milletle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun.”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor Haber

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 104. açılış yıl dönümü kutlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerle Anıtkabir'i ziyaret etti. Bakan Tekin başkanlığındaki bakanlık bürokratları, öğretmen temsilcileri ve öğrencilerden oluşan heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi. Tekin'in mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Tekin, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Aziz Atatürk, ebedi istirahatgahınız Anıtkabir'de huzurlarınızda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıl dönümü ve istiklalimiz için verdiğiniz büyük mücadelenin nişanesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ve şükranla kutlamanın onurunu yaşıyoruz. 'Hâkimiyet, bila kaydü şart milletindir.' ilkesiyle şekillenen bağımsızlık mücadelemizin yarını, evlatlarımızın omuzlarında yükselmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu şanlı mirası, bilimle, kültürle, sanatla ve en önemlisi manevi değerlerle bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Çünkü biliyoruz ki 'dehay-i millimizin inkişaf-ı ancak böyle bir kültür ile temin olunabilir.' Sizden aldığımız ilham ve aziz milletimizden aldığımız kuvvetle, bu cennet vatanı daha da ileriye taşıma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve heyeti Anıtkabir'i ziyaret etti Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve heyeti Anıtkabir'i ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti yöneticileri ve beraberindeki büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel'in başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi ve Özel çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajda Özel, milletin oylarıyla seçilen belediye başkanları, il başkanları ve parti yöneticileriyle birlikte huzurunda olduklarını belirtti. Mesajında, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında, Atatürk'ün emaneti olan partilerini ilkelerinden sapmadan iktidar yapmayı ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmayı amaçladıklarını vurguladı. Özel, Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetlerini sunarken, tüm şehitleri ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenleri rahmetle andıklarını ifade etti. Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Aziz Atatürk, Sayın Genel Başkanım, 31 Mart yerel seçimlerinde milletimizin oylarıyla seçilen ve milletimize hizmet edecek olan belediye başkanlarımız, 81 ilimizde emanetinize sahip çıkan il başkanlarımız ve partinizi birlikte yönettiğimiz yöneticilerimizle huzurunuzdayız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde, kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz partimizi, ilkelerinizden sapmadan, gösterdiğiniz rotadan milim şaşmadan birinci parti yaptık. Şimdi iki büyük eserinizden biri olan partimizi iktidar yapmak ve diğer büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine ve hak ettiği yere çıkarmak için daha çok çalışacağız. Sayın Genel Başkanım, ülkemizi ve yurttaşlarımızı içinde bulunduğu ekonomik ve demokratik yoksunluklardan kurtarabilmek, tüm yurttaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşayabilmesini temin edebilmek, Cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerini güçlendirmek ve kurduğunuz Cumhuriyetimizi, emanet ettiğiniz gençlerle birlikte yüceltmek için azimle ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Size ve silah arkadaşlarınıza minnetlerimizi sunuyor, tüm şehitlerimizi ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş tüm yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun." Daha sonra heyet, İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrinin bulunduğu alana geçti. Özel, İnönü'nün mozolesine de çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

Emniyet genel müdürü ve heyeti Anıtkabir'i ziyaret etti Haber

Emniyet genel müdürü ve heyeti Anıtkabir'i ziyaret etti

Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız ve beraberindeki heyet, Türk Polis Teşkilatının 179’uncu kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi. Ayyıldız ile üst düzey emniyet yetkilileri, Aslanlı Yol'dan yürüyerek mozoleye geldi. Çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Ayyıldız ve beraberindekiler, daha sonra anı fotoğrafı çektirdi. Ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Ayyıldız, şunları kaydetti: “İstiklal Mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için ülkemizin dört bir yanında her koşulda görev yapan Emniyet Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünün idraki içerisindeyiz. 179 yıldır vatan ve bayrak aşkı, şehitlerimizden aldığı ilham ve milletine duyduğu sadakatle yoluna kararlılıkla devam eden bu güzide Teşkilat, bugün geldiğimiz noktada dünyanın en saygın teşkilatları arasında yer almanın gururunu yaşamakta, Cumhuriyetimizin ‘ilelebet payidar kalması’ için yeni hedeflere de aynı cesaretle yürümektedir. Hiç şüphesiz ki devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliğini tehdit eden tüm kirli oluşumların kökünü kazmak nihai hedefimizdir. Terör başta olmak üzere organize suç örgütleri, uyuşturucu, düzensiz göç ile mücadele, genel asayiş ve trafik düzeninin sağlanması noktasında üstün bir performans ortaya koyarken, milletimizin ihtiyaç duyduğu her an yanında olmayı da en temel görev kabul etmekteyiz. Şanlı mazimizden aldığımız güçle güvenlik hizmetlerinin standardını çok daha ileri bir boyuta taşıyarak ‘örnek ülke’ olmak, 85 milyonla ortak gururumuz olacaktır. Göğsümüzü kabartan her başarı Türk Polisinin yıldızını daha da parlatacaktır. Hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı ve insan haklarına saygılı bir anlayışla görevini yerine getiren Türk Polis Teşkilatımızın 179. yılını kutluyor, devletimiz ve milletimize yüksek sadakatle hizmet edeceğimizi bir kez daha ifade ederken, şahsınızı ve İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.”

MSÜ Kara Harp Okulu Öğrencileri, Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na Girişinin 125. Yıl Dönümünde Anıtkabir'i Ziyaret Etti Haber

MSÜ Kara Harp Okulu Öğrencileri, Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na Girişinin 125. Yıl Dönümünde Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu öğrencileri, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girişinin 125. yıl dönümü vesilesiyle Anıtkabir'i ziyaret etti. MSÜ Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Gültekin Yaralı ve Milli Savunma Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnur önderliğindeki Kara Harp Okulu öğrencileri, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine ulaştılar. Tümgeneral Yaralı, mozoleye çelenk bıraktıktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu. Sonrasında Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Tümgeneral Yaralı, Anıtkabir Özel Defteri'ne imzasını attı. Tümgeneral Yaralı, deftere şunları yazdı: "En büyük Harbiyeli Ulu Önder Atatürk, kurmuş olduğunuz Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşadığımız bu günlerde, ilim ve irfan yuvası Kara Harp Okulu'na katılışınızın 125'inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını bir kez daha dile getirmek üzere huzurlarınızda olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkesine ve milletine gönülden bağlı, askerlik mesleğini bir yaşam tarzı olarak benimsemiş Harbiyeliler, yüce milletimize bugünün ve geleceğin Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet etme yarışına başlamak için büyük bir azim ve kararlılıkla eğitimlerine devam etmektedirler. Kurulduğu 1834'ten bugüne silahlı kuvvetlerimize nice kahraman subaylar yetiştiren Harbiye, en zor koşullarda bile doğru karar verip birliğini en mükemmel şekilde sevk ve idare edebilecek, sadece çağı yakalamakla yetinmeyip, çağındaki askeri gelişmelere yön verebilecek lider subaylar yetiştirebilmek maksadıyla kendini geliştirmekte ve gece gündüz durmadan büyük bir azimle çalışmaktadır. Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu mensupları olarak, yüreğimizde taşıdığımız vatan ve millet sevgisi, barış ve güvenliğin teminatı caydırıcı gücümüz ve üstün disiplin anlayışımız artarak devam ederken, asil milletimizin gururu olmaya devam edeceğiz. Siz ebedi uykunuzda huzur içinde yatınız. Yüce Atatürk, bu duygularla manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Akşener, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Anıtkabir'i ziyaret etti Haber

Akşener, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Anıtkabir'i ziyaret etti

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi. Akşener, beraberindeki Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri, 81 il ve ilçe teşkilatından gelen kadınlarla Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çiçek bırakan Akşener, daha sonra kadınlarla birlikte saygı duruşunda bulundu. Daha sonra beraberindekilerle Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Akşener, imzaladığı Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Aziz Atatürk; Türk kadınlarının yazgısını değiştiren o büyük vizyonunuza duyduğumuz şükranla bir kez daha huzurunuzdayız. Dünyanın dört bir yanında kadınların yaşadığı sorunlar, uğradığı haksızlıklar, karşı karşıya kaldığı adaletsizlikler karşısında bizler tüm dünyadan önce kavuştuğumuz haklarımızın ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Nice zor şartların ve imkânsızlıkların içerisinde, Cumhuriyetimizin bizlere sunduğu fırsat eşitliğinden faydalanan köy kızları olarak bizlere bıraktığınız kutlu mirasın ne derece paha biçilmez olduğunun da farkındayız ve her ne kadar bugün Cumhuriyetimizin ikinci asrında bizi o kutlu mirastan mahrum etmeye çalışanlar olsa da istiklal ve istikbalimizin yılmaz savunucusu Türk kadınları olarak bizler tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de yılmayacak, yıkılmayacak ve işaret ettiğiniz hedef doğrultusunda mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Çocuk yaşta içtiğimiz andımıza duyduğumuz sadakatle Cumhuriyetimizin kazanımlarına her zamankinden daha büyük bir güçle sarılacağız. İYİ Parti olarak 'Mümkün müdür ki; bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?' sözünüzden aldığımız ilhamla Türkiye’nin demokratik milli yükselişini Türk kadınlarıyla birlikte gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin güçlenmesi için önce Türk kadınlarını güçlendireceğiz. Türkiye’nin başarılı olması için önce Türk kadınlarının önünü açacağız. Kadının adını hayatın her yerine altın harflerle kazıyana kadar durmayacak, dinlenmeyecek, yorulmadan yürümeye devam edeceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle büyük Türk milleti için verdiğiniz o büyük mücadeleyi ve biz Türk kadınlarının istikbalini aydınlatan o büyük ufku bir kez daha şükranla selamlıyor, aziz hatıranız önünde minnet ve saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun." "Atatürk’ümüz sayesinde dünyadaki bütün kadınlardan önce hak ve hukuk açısından pek çok hakka sahip olduk" Akşener, ardından Çankaya ilçesinde bulunan Kuğulu Park'a geldi. İYİ Parti tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle çiçek dağıtılan standı ziyaret eden Akşener, buradaki kadınlarla bir araya geldi. Burada konuşan Akşener, şunları kaydetti: "Atatürk’ümüz sayesinde dünyadaki bütün kadınlardan önce hak ve hukuk açısından pek çok hakka sahip olduk. Dünyada birçok şey değişirken kadınlarla ilgili pek çok alanda geriye gidilmesine de dikkat çekmek isterim. Dijital bir dünyaya girilmişken, dijital iletişimin arşı kapladığı bir zamanda yapay zekalar, şunlar bunlar derken hâlâ kadınlarımız hem Türkiye'de hem de dünyanın birçok yerinde eziyet görüyorsa, ayrımcılığa uğruyorsa bu konuda görevlerimizi tam olarak yerine getirmemişiz anlamını taşıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Doğu Türkistan'daki kamplarda yaşananları, Çin Devleti'nin yaptığı zulmü hatırlatmak isterim. Gazze'de çoluğunu çocuğunu kaybeden kadınlarımıza, kadınlara dikkat çekmek isterim. Çocuğunu besleyemediği için en büyük acıyı çeken, belki ölümü göze alan kadınlara dikkat çekmek isterim." Akşener, Kuğulu Park’taki kadınlarla hatıra fotoğrafı çekinerek buradan ayrıldı.

Mersin'den bin Yörük çocuğu Ata'nın huzurunda Video Galeri

Mersin'den bin Yörük çocuğu Ata'nın huzurunda

MERSİN (İLKHABER) - Mersin Erdemli Belediyesi'nin organizasyonuyla bin Yörük çocuğu Ankara'ya götürülerek, Anıtkabir'i ziyaret etmeleri sağlandı. Bin öğrencinin katıldığı projede çocuklar aslanlı yolda yürüdü, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Mersin Milletvekili Levent Uysal'la birlikte Atatürk anıtına karanfil bıraktı. Erdemli Belediyesi ve Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Haftası dolayısıyla bin öğrenciyi, “Yörük Çocukları Ata'nın Huzurunda” projesi çerçevesinde Ankara'ya Anıtkabir'e götürdü. 25 otobüsle yola çıkan öğrencileri binlerce aile uğurladı. Günün ilk saatlerinde Anıtkabir'e gelen öğrenciler aslanlı yolda bayrak açtı, kortej eşliğinde Ata'nın huzuruna yürüdü. Ata'nın kabrine karanfil bırakan çocukların heyecanları ise dikkat çekti. Anıtkabir ziyareti dev bayrağın açılmasıyla son buldu. Çocukların gülümsemesinin geleceğin gülümsemesi olduğuna dikkat çeken MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, “5 Kasım 1918'de Mustafa Kemal Paşa Mersin'e geldi ve ilk kez Mersinlileri toplayarak artık vatanımız için mücadele etme zamanının geldiğini söyledi. İşte biz bunları doğru anlatabilmek için Erdemli Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu programda bin tane çocuğumuzu Anıtkabir'e getirdik. Atatürk gerçeğini, Atatürk'ün neler söylediğini, Atatürk'ün nasıl bir lider olduğunu, nasıl bir ilkeleri olduğunu anlatarak gülümseyen Mersin'in temellerini atıyoruz” dedi. "Bin tane öğrencimizle birlikte Atamızın huzurundayız" Atatürk sevgisini nesiller boyu aktarmanın gayreti içerisinde olduklarına değinen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Onun vizyonunu, onun devlet adamlığını, gelecek kuşaklara aktarmak adına Erdemli'den bin tane öğrencimizle birlikte Atamızın huzurundayız. Kızılelma yolunda ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti devleti Atatürk'ün ilkelerine sahip çıktığı müddetçe inşallah Kızılelma hedefini yakalayacağımızdan bizim zerre kadar endişemiz yok. Gençlerimiz onun için buradalar, onun için Anıtkabir'deler ve Atamızın huzurundalar" diye konuştu. Öğrenciler heyecanlarını anlattı Ata'nın huzuruna geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden öğrencilerden Merve Topçu, "Atamızın yattığı yerdeyiz, gururluyuz, 100. yılda burada olmaktan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu. Anıtkabir'e ilk defa geldiğini belirten öğrencilerden Ayşe Yalçın ise, "Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Milli Eğitim Müdürümüze ve Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu'ya çok teşekkür ederim" diye konuştu. Bir diğer öğrenci Nazlı Keser de, "Atamın yanına geldiğim için kalbim sevinçle dolu" diyerek, düşüncelerini paylaştı. Anıtkabir'i gezen çocuklar, ardından Etimesgut Belediyesi tarafında yapılan Türk Tarih Müzesini gezdi. Türk tarihini yakından inceleyen çocuklar, Gölbaşı Belediyesi'nin düzenlediği piknikte ise gönüllerince eğlendi.

ASELSAN heyeti şirketin 48. kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti Haber

ASELSAN heyeti şirketin 48. kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - ASELSAN'ın 48. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla şirket yöneticileri Anıtkabir'i ziyaret etti.Şirketten yapılan açıklamaya göre, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol başkanlığındaki şirket üst yönetimi heyeti, Anıtkabir'de saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesinde gerçekleşen törenin ardından Akyol, beraberindeki ASELSAN heyeti ile birlikte, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.Akyol, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları kaydetti:"ASELSAN'ın 48'inci kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bu günde huzurlarınızda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl, tarihi şanlı zaferlerle dolu olan Türk milletinin zorluklar karşısında neleri başarabileceğinin en büyük kanıtı olan Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşını coşkuyla kutluyoruz. ASELSAN olarak, Cumhuriyeti kutlamanın en iyi yolunun ülkemize yeni ve kritik teknolojileri kazandırmak olduğuna inanıyoruz. Cumhuriyetimize olan vefa borcumuzu, geliştirdiğimiz yerli ve milli sistemlerimizle ödemeyi sürdürüyoruz. Güçlü devletlerin, güçlü kurumları olur. Milletimizin gözbebeği olan ASELSAN, geliştirdiği özgün teknolojilerle, bugün dünyanın en büyük savunma sanayi şirketleri arasında 47'nci sırada yer almaktadır. ASELSAN, sadece Türkiye'de değil küresel alanda da itibar sahibi bir şirket kimliği kazanmıştır. Bugüne kadar gösterdiğimiz başarılar ile yetinemeyeceğiz. Yeni başarılarla milletimizin yüzünü güldürmeyi sürdüreceğiz. Güvenlik güçlerimizin ihtiyaç duyduğu ürünleri yerli ve milli olarak üreteceğiz. Bunun da ötesine geçeceğiz, alanında dünyanın en iyi, en başarılı sistemlerini geliştireceğiz. Dünyaya yeni teknolojileri sunan bir şirket olacağız. Yüksek teknolojili ürünlerimizle ihracat odaklı olarak büyüyeceğiz. 10 bini aşkın büyük bir aile olarak, kurucusu olduğunuz Cumhuriyeti yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.