TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Anma töreni

İLKHABER-Gazetesi - Anma töreni haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Anma töreni haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da, depremlerde hayatını kaybedenler anıldı Haber

Adana'da, depremlerde hayatını kaybedenler anıldı

Merkez Çukurova ilçesi Ramazanoğlu Camisi'nde gerçekleştirilen programda, sabah namazının ardından depremde hayatını kaybedenler için dua edildi, Kur'an-ı Kerim okundu. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, cami çıkışında gazetecilere, bir yıl önce ülke olarak acı bir olay yaşadıklarını anımsattı. Bir daha böyle bir acı yaşanmaması temennisinde bulunan Köşger, şunları kaydetti: "Ülkemiz deprem kuşağında. Her türlü felaketlere hazırlıklı olmamız lazım. Bilimin, tekniğin gerektirdiği tedbirleri önceden almak lazım. Biz millet olarak kriz yönetimini beceriyoruz. Bir kriz olduğunda birbirimizle kenetleniyoruz. Bir millet olmanın gerektirdiği bütün gereklikleri yerine getiriyoruz. Kriz yönetimini becerdiğimiz gibi risk yönetimini de becermemiz lazım. Binalarımızı sağlam yapmamız lazım. Zemine uygun imalatlar yapmamız lazım. Sadece deprem değil, ülkemiz aynı zamandan sel ve benzeri afetlere de maruz kalıyor. Bundan sonra yapacağımız bütün işleri sapasağlam yapmamız lazım." Cami çıkışında etkinliğe katılanlara çorba ikramında bulunuldu. Yaşamını yitirenler için türküler seslendirildi Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 82 kişinin yaşamını yitirdiği İhsan Bayram Apartmanı'nın olduğu alanda da anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, depremde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu alanda türküler seslendirildi. Seslendirilen türkülerle yakınlarını kaybeden depremzedeler duygusal anlar yaşadı. Vatandaşlar enkaz alanına mum yakıp karanfil bıraktı.

Nazım Hikmet, doğumunun 122’nci yılında Rusya'da anılacak Haber

Nazım Hikmet, doğumunun 122’nci yılında Rusya'da anılacak

Şiirleri elliden fazla dile çevrilen ve eserleri birçok ödül alan Türk şair ve yazar Nazım Hikmet Ran, doğumunun 122’nci yılında Rusya'da düzenlenecek olan özel bir törenle anılacak. Moskova Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Moskova Yunus Emre Enstitüsü, Rusya Federasyonu Sinematograflar Birliği, Kültür Bakanlığı-Kuzey Bölgesi Kültür İdaresi iş birliği ile Nazım Hikmet Ran'ın doğumunun 122’nci yılı nedeniyle anma etkinliği organize edildi. Özel olarak 3 Şubat’ta gerçekleştirilecek anma etkinliğinde, ‘Sultan’ lakabıyla anılan Türk oyuncu, devlet sanatçısı, senarist, yönetmen ve yazar Türkan Şoray, oyuncu-koreograf Alla Sigalova ve Yunus Emre Enstitüsü Denetleme Kurulu Üyesi Ali Özgündüz gibi isimler yer alacak. Etkinliğe katılmak isteyenler, Moskova Nazım Hikmet Vakfı’nın internet sitesinden yararlanabilecek. NAZIM HİKMET Türk şair, romancı ve oyun yazar Nazım Hikmet Ran, 20 Ocak 1902 tarihinde Selanik'te doğdu. Türk şiirinin önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilen Nazım Hikmet'in eserleri, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda geniş bir okuyucu kitlesine ulaştı.  Nazım Hikmet'in şiirleri genellikle aşk, insan hakları, toplumsal adalet, sınıf mücadelesi ve özgürlük gibi temaları içeriyor. Şiirlerinde duygusal derinlik, toplumsal eleştiri ve insan sevgisinin ön planda olması dikkati çeken Nazım Hikmet'in eserleri, sade bir dille kaleme alınmış olmalarına rağmen güçlü bir etki yaratıyor. Nazım Hikmet'in önemli eserleri arasında Kuvayi Milliye Destanı, Varan 1, Varan 2, Memleketimden İnsan Manzaraları, ve Ceviz Ağacı gibi şiir kitapları yer alıyor. Ünlü şair ve yazarın ayrıca, Han Duvarları, Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim, ve Epic Decline gibi oyunları da bulunuyor. Nazım Hikmet, hem Türk edebiyatında hem de dünya edebiyatında önemli bir figür olarak anılıyor. Nazım Hikmet, siyasi görüşleri nedeniyle birçok kez tutuklandı ve hapis cezaları aldı. 1951 yılında Sovyetler Birliği'ne kaçarak orada yaşamını sürdüren Nazım Hikmet, 1963 yılında hayatını kaybetti. “Beni Anadolu’da bir köy mezarlığına gömün, tepemde bir çınar ağacı olsun” diyen Nazım Hikmet, özlem duyduğu memleketinde defnedilemese de, şiirinde vasiyet ettiği gibi Eskişehir Doğançayır’da temsili bir mezarı yapıldı. Nazım Hikmet, o mezarda anılıyor ve hatırlanıyor.

35 yıl önce deplasmana giden Samsunspor otobüsü bir daha geri dönemedi Haber

35 yıl önce deplasmana giden Samsunspor otobüsü bir daha geri dönemedi

20 Ocak 1989, Türk futbolunun en acı günlerinden birisi olarak tarihe geçti. Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kazanın 35. yıl dönümünde Samsunspor tarafından anma programı düzenlenecek. Anma programı Samsunspor kafilesi anma programı için 20 Ocak Cumartesi günü saat 10.00’da tesislerden çıkış yapacak. Asri Mezarlığı’nda merhum Nuri Asan ve Emin Kar’ın kabri başında toplanacak Samsunspor kafilesi, protokol üyeleri ve taraftarlar burada saygı duruşunda bulunduktan sonra, çelenk koyup, dua edecekler. Asri Mezarlığındaki anma programının ardından Kıranköy Mezarlığındaki merhum Asım Özkan’ın kabri başında da aynı anma töreni yapılacak. Merhum Yüksel Özkan ve Tarık Kaptan’ın kabri başında da dualar edilip, çelenk bırakılacak. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Mete Adanır, Zonguldak’ta Muzaffer Badalıoğlu ve Sırbistan’da da Zoran Tomiç için tören yapılacak. Kan bağışlayanlara Süper Lig maçı bileti hediye Anma programlarının ardından Samsunspor ve Türk Kızılay işbirliğinde düzenlenen kan bağışı kampanyası için Cumhuriyet Meydanı Kızılay Kan Bağış İstasyonuna hareket edilecek. Kafile, anma programı kapsamında kan bağışında bulunacak. Taraftarlar da ‘Bu Kan Sizi Unutur Mu’ teması ile 20 Ocak 9 Şubat tarihleri arasında kan bağışında bulunabilecek. Kan bağışında bulunan taraftarlara çeşitli hediyeler ve fırsatlar sunulacak. Samsunspor’dan konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Büyük Samsunspor taraftarını kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kampanyaya destekte bulunan taraftarlarımıza, evimizde oynayacağımız Antalyaspor maçı bilet hediyesi ve sezon sonuna kadar tek sefer Store 55 mağazalarında geçerli yüzde 10 indirim fırsatı. Unutmayın, kan bağışı hayat kurtarır.”

Büyükşehir KAYMEK, Sarıkamış Şehitlerini anacak Haber

Büyükşehir KAYMEK, Sarıkamış Şehitlerini anacak

Sarıkamış Harekâtı’nın 109. yıl dönümünde, 6 Ocak 2024 Cumartesi günü saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti, mehteran gösterisi, drama gösterisi, protokol konuşmaları ve hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirilecek. KAYMEK ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLECEK Ocak ayının ilk haftası olan Sarıkamış Şehitlerini Anma Haftası dolayısıyla gerçekleştirilecek Sarıkamış şehitlerini anma programında, Sarıkamış Harekâtı’nda şehit olan yaklaşık 75 bin Mehmetçik, KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde eğitim gören öğrenciler tarafından tiyatral bir gösteriyle anılacak. Programda gençler, tek millet, tek bayrak, tek devlet olmanın bilinciyle tek yürek olacak, fedakâr ecdat ve şehitler de anılacak. ŞEHİTLER ANILACAK, ŞEHADET YAŞATILACAK Anma programında, KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde eğitim gören 10 gence dönemin askerî kıyafeti giydirilecek, çeşitli makyaj teknikleri kullanılarak Sarıkamış’ta şehit olmuş ecdat drama edilecek. Gençler, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı sonrası gerçekleştirilecek olan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Sarıkamış’ı anlatmak adına Erciyes’ten Cumhuriyet Meydanı’na getirilen karların üzerine “Dikkat!” komutuyla yatarak donmuş şühedanın yürekleri yakan hikâyesini canlandıracak. PROGRAMDA 109 ÖĞRENCİ GÖREV ALACAK Gençlerin gösterisini sergileyeceği programda gençler, ağır hareketlerle canlanacak, onların arkasında da ellerinde Türk Bayraklarıyla 99 genç hazır bulunacak. Programda Sarıkamış’ın 109. yıl dönümü münasebetiyle 109 öğrenci görev alacak, şehitler saygı, rahmet ve minnetle yâd edilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.