TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Antalya Büyükşehir Belediyesi

İLKHABER-Gazetesi - Antalya Büyükşehir Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Antalya Büyükşehir Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Teleferik kazasında mahsur kalan 98 kişinin tahliyesi gerçekleşti Haber

Teleferik kazasında mahsur kalan 98 kişinin tahliyesi gerçekleşti

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin de yaralandığı Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kazada mahsur kalan 98 kişinin tahliyesi gerçekleşti. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrilmiş, devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düşmüştü. Bölgeye ulaşan ekiplerin 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si çocuk 7 kişinin de yaralandığını kazanın ardından, 25 teleferik kabininde mahsur kalan vatandaşları kurtarma operasyonu başlatılmıştı. AFAD, Sahil Güvenlik, JAK, Emniyet ekipleri ve Sağlık Bakanlığı UMKE ekiplerinin çalışmalarında, 25 kabindeki 98 kişinin tahliye işlemi başarıyla gerçekleştirildi. Kalan 11 kabindeki vatandaşların tahliyesinin ise devam ettiği öğrenildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakan Ali Yerlikaya, olayla ilgili sosyal medya hesabından yeniden bilgi paylaşımında bulundu. Bakan Yerlikaya, paylaşımında, "Teleferikte mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Asılı kalan 1️5️ kabindeki 9️8️ kişi başarıyla tahliye edilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4️ helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmaktadır. Bölgeye AFAD, T.C. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden toplam; 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç, 6 ambulans ile dron görevlendirilmiştir. Kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadeleri kullandı.

Antalya'daki teleferik kazasında 14 kabinde tahliye işlemi yapıldı Haber

Antalya'daki teleferik kazasında 14 kabinde tahliye işlemi yapıldı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birinin henüz belirlenemeyen nedenle devrilmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğu kazada mahsur kalan vatandaşların bulunduğu 25 kabinden 14'ünde tahliye işlemi yapıldı. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrilmiş, devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düşmüştü. Bölgeye ulaşan ekipler, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2'si çocuk 7 kişinin de yaralandığını belirlemişti. Kazada Memiş Gümüş'ün (54) öldüğü belirlenirken, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva yaralanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde 184 kişi mahsur kaldığı olayla ilgili Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Mahsur kalan vatandaşların bulunduğu 14 kabin tahliye edildi  Antalya Büyükşehir Belediyesi de teleferik hattında yaşanan talihsiz kazada 25 kabin havada mahsur kaldığını, şu ana kadar Antalya Valiliği başkanlığında, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak AFAD, Sahil Güvenlik, JAK, Emniyet ekipleri ve Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri ile 14 kabinde tahliye işlemi gerçekleştirildiği açıkladı. Açıklamada, diğer kabinlerdeki  tahliye işlerimleri için çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Manavgat'ta orman yangını tehlikesi: Tartışma sonucu adam karakolluk oldu Haber

Manavgat'ta orman yangını tehlikesi: Tartışma sonucu adam karakolluk oldu

İddiaya göre, kadına, "Sıkıyorsa Su Getir Kendin Söndür" diyen adamın çocuğunu da tehdit ettiğini söyleyen kadın, adamdan şikayetçi oldu. 1 hafta önce Sarılar Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde ormanlık alandan yükselen dumanlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Sarılar Jandarma Karakolu ekiplerini alarma geçirmiş, ekipler orman içerisinde yakılan otomobil lastiklerine zamanında müdahalede bulunarak çam ağaçları zarar görmeden söndürmüştü. Olayın ardından Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Sarılar Jandarma Karakolu ekipleri tarafından yapılan çalışma ve araştırmalar sonucunda lastikleri yaktığı belirlenen Oktay A. isimli şahıs, çamlık içerisinde yaşadığı konteynerde yakalanırken, yapılan işlemlerin ardından yakılan lastiklerin ormana zarar vermemesi ve Orman yetkililerinin şikayetçi olmaması nedeniyle serbest bırakılmıştı. Yeniden yakınca vatandaşla tartıştı Devlet Hastanesi yakınlarında ormanlık alandan duman yükseldiği ihbarı İtfaiye, jandarma ve polisi alarma geçirirken, ormanlık alanda yakılan ateşin vatandaşlar tarafından söndürüldüğü, ateşi yaktığı belirlenen Oktay A.'nın kendisini uyarak mahalle sakini kadınla tartıştığı, tartışmanın büyümesi üzerine kadının eşinin de olaya müdahale ettiği belirlendi. Oktay A. ve ateş yaktığı için tartışma yaşadığı Emine Kozak ile eşi Ö.F.K. Sarılar Jandarma Karakoluna götürülürken, Oktay A. hakkında Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yasal işlem yapıldığı bildirildi. Mahalle sakini kadın: "Orman ne zaman yanacak diye diken üzerindeyiz" Evine giderken konteynerde yaşayan şahsın odun topladığını belirten Emine Kozak, “Dönerken topladığı odunları yaktığını gördüm. Ateşi söndürmesini istediğimde bana ‘sıkıyorsa evinden su getir sen söndür. Sen benim çocuklarıma kıyafet alıp veriyorsun bundan dolayı suçlusun. Senin oğlunu kenarda yakalayıp kulağını çekeceğim’ dedi. Bende hemen polisi aradım gelip götürdüler. Daha önce de aynı şahıs ormanda lastik yakmış birçok kez ateş yakmıştı. Bu şahıs yüzünden evimizde diken üzerinde oturuyoruz. Deli olduğunu söylüyor, eğer deliyse devlet akıl hastanesine götürsün. Bu konteyner de ormandan kaldırılsın. Yoksa bu orman yakında yanacak” dedi. Dini nikahlı karısı konteynerde ölü bulunmuştu Ormanda konteynerde yaşayan ve sürekli ateş yaktığı belirtilen Oktay A.'nın dini nikahlı karısı olduğu belirtilen 38 yaşındaki 2 çocuk annesi Huri Yoğun 2 Mayıs 2023 tarihinde konteynerde ölü olarak bulunmuş, Huri Yoğun’un kızı, damadı ve diğer akrabaları, Oktay A.'ya ölümünden sorumlu olduğunu belirterek sözlü ve fiili saldırıda bulunmuş, araya giren jandarma ekipleri olayın büyümesini engellemişti.

Antalya'da sahil keyfi arttı: 2. Etap Konyaaltı Sahil projesi hızla ilerliyor Haber

Antalya'da sahil keyfi arttı: 2. Etap Konyaaltı Sahil projesi hızla ilerliyor

‘Konyaaltı Sahili Boğaçayı ile Liman Kavşağı Arası Çevre Düzenleme Projesi’ kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar son hızıyla sürüyor. Proje alanında onlarca kamyon, iş makinesi ve ekip çalışıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği proje kapsamında ekipler sahada hummalı bir çalışma yürütüyor. Yapısal zemin kaplamalarına ilişkin araç yolu kuzey kaldırımı son halini almış olup, sahil yaya yolları yüzde 70 oranında tamamlandı. Araç yolu güney kısmında kotlama çalışmaları devam ederken, Liman Kavşağı düzenlemesine ilişkin altyapı ve asfaltlama çalışmaları son aşamaya geldi. Yolun kuzey tarafında eski beton taşları sökülerek yerine doğal taş kaplama işlemi yapılırken, güney tarafındaki yürüyüş yolları ise karoyla kaplanarak çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor.Otopark, bisiklet yolu ve büfe olacak. 74 bin metrekarelik bir alanda gerçekleşen proje kapsamında 23 bin metrekaresinde yeşil alan bulunuyor. Ayrıca projenin içerisinde koşu yolu, bisiklet yolu, park alanları ve seyir terasları gibi alanlar da yer alıyor. Tüm proje alanı içerisinde kullanıcılarına hizmet edecek yol boyu cep otoparklar tasarlandı. Kıyı kanununa uygun olarak 150 metre arayla 5 adet büfe ve şezlong yeri, 1000 metre koşu, 1000 metre bisiklet yolu da düzenleme kapsamında yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.