TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Antalya Valiliği

İLKHABER-Gazetesi - Antalya Valiliği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Antalya Valiliği haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Antalya'da Şiddetli Yağışlar Alarm Veriyor: Araçlar yolda mahsur kaldı Haber

Antalya'da Şiddetli Yağışlar Alarm Veriyor: Araçlar yolda mahsur kaldı

Antalya'da yaşanan şiddetli yağışlar, kentte büyük bir felakete neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dün akşam saatlerinde başlayan ve gittikçe şiddetlenen yağmurun Antalya için görülmemiş boyutlarda olduğunu belirtti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kodla uyarıda bulunduğu bu yağışlar, metrekareye 300 kilogram yağmur düşmesine sebep oldu. Vatandaşlar Mahsur Kaldı, Ekipler Gece Gündüz Çalışıyor: 450 Kişi ve 290 Araçla Müdahale Ediliyor! Yağmurun etkisiyle birlikte Antalya'nın birçok noktasında su baskınları meydana geldi. Evler ve işyerleri sular altında kalırken, yollar adeta göle dönüştü. Özellikle Muratpaşa ilçesinde bulunan Şarampol alt geçidi su basarak araç trafiğine kapanırken, park halindeki araçlar sürüklenerek tehlike oluşturdu. Okullar Tatil, Araçlar Göle Döndü: Beş İlçede Büyük Mağduriyet Durumun ciddiyeti nedeniyle 5 merkezi ilçede (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) okullar bir günlüğüne tatil edildi. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel de bir günlük idari izinli sayıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, felaket sonrası yaptığı açıklamada, 450 kişilik ekibin ve 290 aracın sahada olduğunu belirtti. Ekipler, mahsur kalan vatandaşları tahliye etmeye çalışırken, hasar tespit çalışmaları da sürüyor. Şu ana kadar can kaybı yaşanmazken, yetkililer felaketi en kısa sürede atlatacaklarını ve vatandaşlara gereken desteği sağlayacaklarını ifade etti.  

Bakan Işıkhan, Akdeniz Üniversitesinde mesleki iş birliği protokolü imza töreninde konuştu: Haber

Bakan Işıkhan, Akdeniz Üniversitesinde mesleki iş birliği protokolü imza töreninde konuştu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Teknokent arasındaki mesleki iş birliği protokolünü imzaladı. Bakan Işıkhan, Rektörlük Senato Odasında Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın da katılımıyla imzalanan iş birliği protokolünün hayırlı olmasını diledi. Çalışma hayatının en önemli kilit noktalarından birinin de istihdamı artırmaya yönelik çözüm odaklı politikalar geliştirmek olduğunu belirten Işıkhan, "İstihdam artışı kadar önemli bir diğer konu ise nitelikli iş gücü oluşturabilmektir" dedi. Mesleki eğitim programlarıyla piyasanın ve işverenin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip iş gücü yetiştirme gayreti içerisinde olduklarına dikkati çeken Işıkhan, "İmzalayacağımız bu protokolle temel hedefimiz alanında yetkin ve saygın üniversitelerimizle ve Teknokent yönetimleriyle, mesleki eğitim alanında işbirliği sağlayarak iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışanları yetiştirmeye yönelik bir eğitim modelini hayata geçirmek. Bu çerçevede her coğrafi bölgede en az bir üniversite ile işbirliği gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." dedi. Çalışma hayatına atılacak gençler başta olmak üzere tüm vatandaşların yapmak istedikleri işi bizzat mutfağında öğrenmesini istediklerini kaydeden Işıkhan, "Dolayısıyla, özellikle Akdeniz Üniversitesi gibi değerli üniversitelerimiz başta olmak üzere oda, borsa ve sanayi birliklerinin de dahil olduğu sosyal paydaşlarımızın bu alandaki desteklerini çok önemsiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki işbirliği, güç birliği ve ortak aklın olduğu yerde başarı, çözüm ve katma değer vardır. İmzaladığımız bu protokol ortak akıl ve işbirliğine çok iyi bir örnek teşkil ediyor." diye konuştu. Çalışma hayatı ve iş gücü piyasasının geleceğini ilgilendiren bu konuda akademi camiasının inisiyatif alarak sorunların çözümüne katkıda bulunmasının memnuniyet verici olduğunu anlatan Işıkhan, "Daha donanımlı, üretken ve alanında yetkin bir iş gücü profili oluşturarak hem çalışma hayatına hem de geleceğin her bakımdan güçlü Türkiye'sine katkıda bulunmuş olacağız." ifadelerini kullandı. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan da protokolün özellikle öğrenciler için çok kıymetli olduğunu belirtti. Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, Tuba Vural Çokal, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ve Antalya Teknokent Müdürü İbrahim Yavuz da katıldı. Bakan Işıkhan, kentteki programları kapsamında Antalya Valisi Hulusi Şahin'i de ziyaret etti.

MÜSİAD Antalya yönetiminden yeni proje sinyali Haber

MÜSİAD Antalya yönetiminden yeni proje sinyali

MÜSİAD Antalya Başkanı Ali Akçay ve yönetimi Ocak ayında yapılan genel kurulda görevi devralmıştı. MÜSİAD yönetimi deprem felaketi nedeniyle yarım kalan ziyaretlere kaldığı yerden başladı. İlk olarak Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret eden MÜSİAD Antalya’nın gündeminde iş dünyası ve eğitim vardı. Daha önce Antalya Valiliği ile önemli projelere imza atarak ses getiren MÜSİAD Antalya yeni projelerinde sinyalini verdi. Şimdiye kadar kamu ve özel sektörlerle entegre şekilde hareket ettiklerini söyleyen Başkan Ali Akçay, okullarda öğrencilere yönelik geleceğe hazırlık için destek olma konusunda görüşlerini iletti. Yapılan görüşme sonucunda bazı projelerde de Antalya Valiliği ile birlikte ortak adım atma konularında fikir ve görüş birliğine varıldı. Şehirdeki istihdam teşvikleri konularında görüşme gerçekleştirildi MÜSİAD Antalya Şubesi, SGK Antalya İl Müdürü Beyazıt Ablay’ı ziyaret ederek EYT, kamuya olan borçların yapılandırılması ve şehirdeki istihdam teşvikleri konularında görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Karahan ziyaretin ardından şu açıklamalarda bulundu “Bir kurumun işleyişinin temel prensibi halka ulaşmaktır. Bunun temel yollarından biri, iş istihdamının sağlanabilmesi için iş protokollerinin oluşturulmasıdır. Yan faaliyetlerin geliştirilmesiyle ilgili hem iş adamlarımızın hem sağlık çalışanlarımızın işbirliği protokolleri nasıl olur birlikte hareketimizde ne planlamalar yaparız ve Antalya’nın dinamiklerini hangi alanda daha geliştirebiliriz bu konuda istişare etmek faydalı oldu. Bu istişare bünyesinde de gelecek projelerin hazırlanması açısından da tanışma toplantımız verimli geçti” dedi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, SGK heyetini kabul etti Haber

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, SGK heyetini kabul etti

ANTALYA(AA) - Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdür Vekili Hüseyin Er ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Valilikten yapılan açıklamaya göre, ''Sosyal Güvenlik Haftası'' kapsamında Vali Yazıcı makamında kabul ettiği SGK İl Müdür Vekili Er ve beraberindeki heyetin haftalarını kutladı. Vali Yazıcı, “Sosyal Güvenlik Kurumumuz, her zaman vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla insanlarımıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı. Vatandaşların geleceği ve huzuru konusunda toplumun her kesimine dokunan, temas eden sosyal güvenlik teşkilatının çok önemli bir görevi ifa ettiğini belirten Yazıcı şunları kaydetti: "Sosyal güvenlik, insanların hayat içinde yaşayabilecekleri çeşitli olumsuzluklar nedeniyle başkalarına muhtaç olmadan geçinmelerini ve ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayan bir temel insan hakkı ve sosyal devlet ilkesinin gereğidir. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumumuz da, vatandaşlarımızın hem sağlığını hem de geleceğini güvence altına almaya yönelik olarak kurulmuş, çok başarılı işlere imza atan bir teşkilatımızdır. Şunu çok iyi biliyor ve görüyoruz ki, sosyal güvence konusunda birçok ülkeden daha iyi durumdayız. Devletimiz, vatandaşlarımızın sosyal hizmetlerden ve sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmesi için gereken çalışmaları her daim titizlikle yürütüyor. Sosyal Güvenlik Kurumumuz, her zaman vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla insanlarımıza en iyi şekilde çalışmaya devam ediyor." SGK İl Müdür Vekili Er de toplumda sosyal güvenlik bilincini oluşturmak ve toplumun sosyal güvenlik hakkında bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla yapılan etkinlikler, ve çalışmalar hakkında Yazıcı’ya bilgi verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.