TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#antreman

İLKHABER-Gazetesi - antreman haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, antreman haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Savaş: "Hatayspor, Mersin’de antrenman yapmaya başlayacak" Video Galeri

Savaş: "Hatayspor, Mersin’de antrenman yapmaya başlayacak"

Kahramanmaraş merkezli depremlerde stadyumu hasar gören ve bu sezon iç saha maçlarını Mersin Stadyumu’nda oynayacak olan Hatayspor’un, Mersin Erdemli’de çalışmalarını yapacağı antrenman sahalarının yapımı sürüyor. Hatayspor Onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş ile Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz, yapımında sona gelinen tesislerde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından İhlas Haber Ajansı’na (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, "Buraya çok güzel iki tane saha yapılıyor. Biri sentetik, biri de çim saha olacak. İnşallah Hatayspor, kasım ayının başından itibaren burada antrenman yapmaya başlayacak. Hatayspor maçlarını da Mersin Stadyumu’nda oynayacak" diye konuştu. "Amacımız depremin Hatay’da bıraktığı enkazı unutturmak" Bu sezon depremin Hatay’da bıraktığı izleri unutturmak için maçlara çıkacaklarını hatırlatan Savaş, "Biliyorsunuz evimizdeki son maçı Kasımpaşa ile yapmıştık. Uzatmalarda atılan bir frikik golüyle 1-0 galip gelmiştik ve o günün sabahında da büyük depremi yaşamıştık. Maalesef golü atan Christian Atsu da vefat etti. Dünya değişti o gece sabaha karşı. Hatayspor 6 tane evladını kaybetti. Artık burada Hatay Stadı hazır olana kadar takımımız antrenmanlarını yapacak. Şu an Hatay’da bizim tesislerimiz de kamp yeri olarak kullanıldığı için orada çok tamirat yapmak lazım, sahaları tekrardan hazırlamak lazım. Stadımız şu anda oynanacak durumda değil, onu hazırlamak lazım. En önemlisi de Hatay’ı tekrardan ayağa kaldırmak lazım. Bu nedenle Hatayspor’u tekrardan maçlara başlattık. Amacımız depremin Hatay’da bıraktığı enkazı unutturmak ve hem şehitlerimizi hatırlatmak hem de tekrardan Hatay’ı hızlı bir şekilde ayağa kaldırmak. 'Unutmayacağız, unutturmayacağız' sloganıyla geçen hafta maçlarımıza başladık" ifadelerini kullandı. Başkan Savaş, Mersinli sporseverlere de teşekkür ederek, "Mersinli sporseverlere depremin ardından bizi burada misafir ettikleri için teşekkür anlamında kırmızı-lacivert formayla iç saha maçlarına çıkacağız. İnşallah hayırlı olur. Bu tesislerin bize tahsis edilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çünkü spor barıştırır, kaynaştırır. Sporun yanında olan herkesin daha çok güzel yanları gelişir ve topluma faydalı insanlar olurlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Egzersiz ve Alkol yan yana gelirse, işte bilmen gerekenler. Haber

Egzersiz ve Alkol yan yana gelirse, işte bilmen gerekenler.

İbrahim Baysal (Haber Merkezi)- Spor ve alkol, birçok kişi için farklı yaşam tarzlarının bir parçasıdır. Ancak, spor yaparken alkolün etkisi ve beraberinde getirdiği riskler hakkında bilinçli olmak önemlidir. Sporcuların ve spor severlerin, performanslarını en üst düzeye çıkarmak ve sağlıklarını korumak için alkol tüketimini sınırlamaları gerekmektedir. Birincil olarak, alkolün performans üzerindeki olumsuz etkileri göz ardı edilemez. Alkol, dehidrasyona yol açabilir ve spor performansını olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, alkolün kas fonksiyonunu ve enerji seviyelerini azaltabileceği bilinmektedir. Bu nedenle, sporcuların antrenman ve yarışmalarından önce, hatta sonrasında bile alkol tüketiminden kaçınmaları önerilir. New York Üniversitesi atletizm takımında spor diyetisyeni olan Amy Stephens, alkolün yalnızca atletik performansı etkilemekle kalmayıp, "antrenmanlarınızı çok çok daha zor hissettirebilir" dedi. "Bu antrenmanı yokuş yukarı yapmaya çalışmak gibi." dedi. George Washington Üniversitesi'nde egzersiz ve beslenme bilimi bölümü başkanı Jennifer Sacheck-Ward, alkolün egzersizler üzerindeki etkilerini inceleyen çok az titiz klinik çalışmanın olduğunu söyledi. Yine de, var olan araştırmalar, ikisini karıştırmanın egzersizin sağlık yararlarının çoğunu etkisiz hale getirebileceğini ve hatta sizi en başta egzersiz yapmamış olmanızdan daha kötü durumda bırakabileceğini gösteriyor.  Antrenmandan hemen önce (veya sırasında) içki içmek sizi kurutabilir, kalp atış hızınızı yükseltebilir, sizi normalden daha hızlı yorabilir, reflekslerinizi yavaşlatabilir ve genellikle kendinizi kötü hissetmenize neden olabilir uyarılarında bulundular. 

20 dakikalık yoğun bir antrenmandan bir saatlik bir antrenmanla aynı sonuçları alabileceğinizi biliyor muydunuz? Haber

20 dakikalık yoğun bir antrenmandan bir saatlik bir antrenmanla aynı sonuçları alabileceğinizi biliyor muydunuz?

İbrahim Baysal (Haber Merkezi)-2019'da yapılan büyük bir araştırma, her gün 30 dakikalık oturma yerine orta ila şiddetli fiziksel aktivitenin ölüm riskinde yüzde 45'lik bir azalma ile ilişkili olduğunu buldu. Ve birçok çalışma , haftada iki ila üç kez kısa, yoğun egzersizlerin akciğer fonksiyonlarını ve kardiyovasküler sağlığı iyileştirebileceğini bulmuştur. Uzmanlar kısa sürede etkili bir antrenman yapmanın anahtarının bileşik egzersizlere odaklanmak olduğunu söyledi. Bileşik egzersiz , aynı anda birden çok kas grubunu kullanarak squat, şınav veya deadlift gibi bir hareketi gerçekleştirmek için yapılan egzersizdir . Biceps curl veya baldır kaldırma gibi izolasyon egzersizleri, kalp atış hızınızı bileşik egzersizler kadar hızlı yükseltmez ve her seferinde bir kas grubunu çalıştırır. Vaktiniz kısıtlıysa, "büyük kasları kullanan büyük hareketler istersiniz Uzmanlar birden fazla kas grubunu kullandığınızda, vücudunuz kanı organlardan çalışan kaslara yönlendirir, sonuçta kalp atış hızınızı yükseltir ve kalbi haftada iki veya üç kez bu şekilde yormanın, kalp atış hızının (sağlıklı bir kalbin işareti) ve kan basıncının düşmesi de dahil olmak üzere bir dizi kardiyovasküler fayda sağlayabileceğini söylüyorlar. Bileşik hareketlere ek olarak, kısa bir antrenmanı etkili kılmanın diğer sırrı, egzersiz tekrarları arasındaki ve hareketler arasındaki geçişlerdeki dinlenme süresini en aza indirmektir, dedi Bay Howell. Bir egzersizi aceleye getirmek ve zayıf form riskini almak istemeseniz de, egzersizinizin ortasında hareket etmeyi bırakıp beş dakikalık bir mola vermek de istemezsiniz. Antrenmanınız için nasıl hazırlanmalısınız? Antremana Isınma ile başlamanın ve soğuma ile bitirmenin çok önemlidir. Ancak 20 dakikalık bir antrenman için ısınmanızın verimli olması gerekir. Dolaşımı arttırmak için 5 dakikalık bir ısınma öneriliyor. Antrenmanınız ne olmalı? Antrenman: Beş vücut ağırlığıyla squat , beş şınav ve 30 saniyelik tahta — altı kez tekrarlanır, turlar arasında en fazla 30 saniye dinlenilir. Yerde şınav çekemiyorsanız, tezgaha veya sabit bir banka karşı yapın. Dizlerinizi yere koyarak ya da ön kollarınızı duvara koyarak ayakta kalas yaparak tahtayı değiştirebilirsiniz . Bu sizin için kolaysa, 10 kez tekrarlanan 10 squat, 10 şınav ve 60 saniyelik plank yaparak yoğunluğu artırabilirsiniz. Bir dambıl veya kettlebell'e erişiminiz varsa, onları karışıma ekleyebilirsiniz.Squat yaparken iki elinizle göğüs hizasında bir kettlebell veya dambıl tutarak vücut ağırlığıyla squat'ı goblet squat'a değiştirebilirsiniz . 20 dakika için bir zamanlayıcı ayarlayın ve orta hızda 15 goblet squat, 15 kettlebell veya dumbbell swing ve koşu bandında (veya blok etrafında) beş dakika koşmayı deneyin . 20 dakika dolana kadar bu rutini tekrarlayın.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.