TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#asrın felekati

İLKHABER-Gazetesi - asrın felekati haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, asrın felekati haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

KOSGEB 450 milyon dolarlık kaynağı deprem bölgesindeki 100 bin işletmeye dağıtmayı hedefliyor Haber

KOSGEB 450 milyon dolarlık kaynağı deprem bölgesindeki 100 bin işletmeye dağıtmayı hedefliyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde faaliyet gösteren KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.Kahramanmaraş Ticaret Borsasında gerçekleştirilen toplantıda, "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı"nın detayları anlatıldı.KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, program sonrası AA muhabirine, hedeflerinin Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri başta olmak üzere depremlerden etkilenen yerlerdeki 100 bin esnafa destek sağlamak olduğunu söyledi.Programa şimdiye kadar 10 bin başvuru aldıklarını belirten İbrahimcioğlu, şunları kaydetti:"Bu KOBİ'lerimiz açısından da bir can suyu niteliği taşıyarak bölgenin hızlı bir şekilde kalkınmasında KOBİ'lerimize KOSGEB eliyle bir umut verebileceğimiz destek programı. Bu destek programına başvuru şartlarını çok kolaylaştırdık. Tabiri yerindeyse sadece AFAD tespit raporunu yüklemek suretiyle az hasar, orta hasar ve çok hasarlı olmak üzere belirli ayrımlara göre limitleri belirlenmiş bir program. 24 ayı geri ödemesiz olmak üzere son 12 ayı 3 taksitle ödemek suretiyle 36 aylık bir programdan bahsediyoruz. Ödemeyi taksitli almak gibi bir durumları da yok. Başvuru yapıldı, ödeme talebi geçtikten sonra kendilerine tanımlanmış olan limit direkt olarak verdikleri IBAN'a yatmış oluyor. Bunun tabii ki devamı da gelecektir. Ama öncelikle 100 bin KOBİ'yi hedeflediğimizi ifade etmiş olayım. Bir süre koymadık. Süre daha çok paranın kendisi. 450 milyon doları komple buradaki 11 ilimize, özellikle 4 il ve 2 ilçe olmak üzere toplamda 11 ilimize dağıtacağız."Toplantıya, bazı AK Parti milletvekilleri, meslek odaları başkanları ile ilgililer katıldı.

Depremde hayatını kaybeden belediye çalışanları için mevlit okutuldu Haber

Depremde hayatını kaybeden belediye çalışanları için mevlit okutuldu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybeden Onikişubat Belediyesi çalışanlarını için mevlit okuttu.Yaşamını yitiren 11 belediye personeli için Onikişubat Belediyesinin çok amaçlı salonunda düzenlenen programda, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuşma yaptığı sırada duygularına hakim olamayarak gözyaşı döktü. Konuşmasını güçlükle sürdüren Başkan Mahçiçek, "Bu deprem bir kısım canlarımızı ciğerlerimizi aldı götürdü. Annesiz babasız yaşamak zorunda kalmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim. Ben de öyle büyüdün çünkü, ama şunu söyleyebilirim ki vefat eden kardeşlerimizin isimlerini yaşatacağız. Çocuklarına sahip çıkacağız. İş ihtiyacı olanlara inşallah iş vereceğiz. Vefat edenlerin yavrularına, eşlerine, yakınlarına sahip çıkmak için elimizden gelen gayretin inşallah göstereceğiz. Güzel insanlardı. Allah rahmet eylesin inşallah yakınlarına, çocuklarına Cenab-ı Allah sabırlar versin." dedi. Yakınları, hayatını kaybedenlerin öz geçmişi okunurken gözyaşlarını tutamadı ve salonda duygu dolu anlar yaşandı.Programda Kur'an-ı Kerim okundu ve hayatını kaybedenler için dua edildi. Mevlide katılanlara lokum ve gül suyu ikram edildi.Mevlit programına, depremde hayatını kaybeden personelin aileleri ve yakınları, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.