TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#babaanne

İLKHABER-Gazetesi - babaanne haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, babaanne haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Dedesi ve babaannesine vahşeti yaşatan torun tutuklandı Haber

Dedesi ve babaannesine vahşeti yaşatan torun tutuklandı

ADANA(İLKHABER)- Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi 10019 sokakta dün öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, madde bağımlısı olduğu öğrenilen 22 yaşındaki Serhat Oygur, bir süre önce cezaevinden çıktı ve ailesi kendisini kabul etmediği için babaannesi Redife (67) ile dedesi Hamed Emin (69) ile birlikte yaşamaya başladı. "Oğlum git imza at" deyince tartışma başlamış Ancak dedesi ve babaannesine sürekli eziyet edip para isteyen gence dün babaannesi, "Oğlum denetimli serbestlik ile çıktın. Git imzanı at" dedi. Bunun üzerine deliye dönen Oygur, babaannesini evin içerisinde dövdü. Yaşlı kadın can havliyle kendini sokağa atıp eşinden yardım istedi. Bunun üzerine sokağa çıkan genç, elindeki bıçakla dedesini rehin alıp tekme atarak yaşlı adamı sokak ortasında dövdü. Yaşlı adam yaralı halde kaçıp kaçarak canını zor kurtardı. Kürekle babaannesini dövdü, dişlerini kırdı Ardından babaannesini rehin alan genç, kürekle yaşlı kadının önce kaburgalarına vurup bayılttı. Daha sonra yaşlı kadını yerde sürükleyerek bahçeye götürdü ve burada yüzüne kürekle vurup dişlerini kırdı. Ardından elinde kürekle sokağa çıkan genç, komşularına da küfürler savurup olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Babaannenin durumu kritik Gelen sağlık ekipleri yaşlı karı kocayı hastaneye kaldırırken, kadının durumunun kritik olduğu öğrenildi. Cani torun yakalandı Olay yerinden kaçan Serhat Oygur ise Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Tutuklandı Şakirpaşa Polis Merkezi’nde ifadesi alınan Serhat Oygur, Adana Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Oygur, çıkartıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dede ve ninesinin 92 yıllık tarihi evlilik sözleşmesini müzeye bağışladı Haber

Dede ve ninesinin 92 yıllık tarihi evlilik sözleşmesini müzeye bağışladı

ANTALYA (AA) - GÜLSEM ADAM - Antalya'da yaşayan emekli gazeteci Talip Yümsel (57), babaanne ve dedesine ait 1931 tarihli evlilik sözleşmesini müzeye bağışladı. 19. yüzyılın sonlarına doğru ailesiyle Girit Adası'ndan Antalya'ya göç eden Şefika Hanım, kahvecilik yapan Osman Efendi'yle evlenmeye karar verdi. Çift, 1 Temmuz 1931'de notere gidip "Hususi Mukavele" adı altında evlilik sözleşmesi imzaladı. Sözleşmede yer alan talepte Osman Efendi'nin Şefika Hanım'a 60 lira kıymetinde bir çift altın bilezik, 10 lira kıymetinde bir çift altın küpe, 50 lira kıymetinde bir altın gerdanlık ve 135 lira kıymetinde ziynet verilmesi yer alıyor. İleride boşanma veya ölüm olması halinde ise Osman Efendi'nin tazminat ve malları Şefika Hanım'a vereceğini ve bunun evlenme sözleşmesi kapsamında kabul edildiği aktarıldı. Osman Efendi bir oğlu dünyaya geldikten sonra 1950 yılında, Şefika Hanım ise 1967 yılında yaşamını yitirdi. Torun Yümsel, babaannesinin vefatı sonrası eşyalarının arasında çıkan belgenin dede ve ninesinin evlilik sözleşmesi olduğunu fark edince şaşkınlık yaşadı. Yümsel, belgeyi daha iyi korunması için Antalya Kent Müzesi'ne bağışladı. Osman Efendi ve Şefika Hanım'ın torunu Talip Yümsel, AA muhabirine, evlilik sözleşmesinden aileden hiç kimsenin daha önce haberinin olmadığını, belgeyi babaannesinin vefatından sonra annesinin sandığın içinde bulduğunu anlattı. - "Babaannemin evlilik sözleşmesiyle evlenmesi çok ilginç" Dede ve ninesinin evlenme hikayelerinin de ilginç olduğunu belirten Yümsel, şunları dile getirdi: "Dedem ilk babaanneme talip oluyor. Babaannemin ise efsane çeyizi var ve dedemin evlilik teklifini kabul etmiyor. Bunun üzerine dedem İstanbul'a gitmiş ve 15 yıl orada kalmış. Daha sonra orada işleri kötü gidince tekrar Antalya'ya geri dönmüş. O yıllarda babaannem başka bir evlilik yapmadığı için ikinci teklifi kabul etmiş ve evlenmişler. O zaman böyle bir evlilik sözleşmesi yapılmış mı, yoksa sadece babaannem mi talep etti bilmiyorum. Babaannemin evlilik sözleşmesiyle evlenmesi çok ilginç geldi. Babaannem sözleşmede takılması gereken altınları kaç tane ve ne kadar altın olması gerektiğini yazıyor. Bir de ölüm ya da boşanma olursa tazminat olarak ne verileceğini dahi sözleşmede yazıyor." Eşinin de 92 yıl öncesine ait evlilik sözleşmesini gördüğünde çok şaşırdığını anlatan Yümsel, "Biz eşimle evlenirken sözleşme yapmadık, öyle bir şey yoktu zaten. Böyle ilginç ve tarihi bir belgenin elime geçmesi beni çok heyecanlandırdı. Soyadı Kanunu dahi yok, babaannem Şefika Hanım, dedem de Osman Efendi olarak sözleşmede geçiyor." diye konuştu. Yümsel, 92 yıllık evlilik sözleşmesini Antalya Kent Müzesi'ne bağışladığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.