TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz

İLKHABER-Gazetesi - Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde afetzede esnafa yapılan 95 prefabrikten 65'i tamamlandı Haber

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde afetzede esnafa yapılan 95 prefabrikten 65'i tamamlandı

OSMANİYE (AA) - MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, 6 Şubat'taki depremlerde işletmeleri yıkılan veya hasar gören esnaf için planlanan 95 prefabrik iş yerinden tamamlanan 65'inin teslimine başlandı. Kahramanmaraş merkezli afette dükkanları kullanılamaz halen gelen esnafın, yeniden işiyle buluşabilmesi için AFAD ve Osmaniye Valiliği koordinasyonunda, Bahçe Kaymakamlığı ile Bahçe Belediyesince başlatılan çalışmalar sürüyor.Bu kapsamda İslam, Yeni ve Bahçelievler mahallelerindeki 4 bölgede yapımına başlanan 95 prefabrik iş yerinden 65'i tamamlandı.Her biri 24 metrekare tasarlanan geçici işletmelerin anahtarları, hak sahiplerine veriliyor.- "Esnafımızın tepkisi çok olumlu"Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, AA muhabirine, boyanan prefabriklerin elektrik ve su tesisatlarının kurulması ve klima takılmasının ardından teslim edildiğini söyledi.Dükkanların önündeki yollara sıcak asfalt dökülmesi için ihaleye çıktıklarını dile getiren Baz, "Hak sahipleri yavaş yavaş dükkanlarına yerleşmeye başladı. Esnafımızın tepkisi çok olumlu. Ticari faaliyetlerine başlayan esnafımız, evlerine ekmek götürmenin, hayata tekrar tutunmanın mutluluğunu yaşıyor." diye konuştu.Baz, 6 Şubat'taki depremlerde ilçede 1500 konutun yıkıldığını, çok sayıda yapının da zarar gördüğünü hatırlattı.Kalan geçici iş yerlerinin yapımı ile bitenlerin tesliminin hızla sürdüğünü belirten Baz, "Milletimizle bir ve beraber olarak, devletimizin verdiği destek ve kendi imkanlarımızla buraları tekrardan ayağa kaldırmaya çalışıyoruz." dedi.Baz, prefabriklerin yanı sıra yapımına başladıkları 50 betonarme iş yerinden 15'inin tamamlandığını ve hak sahiplerine teslim edildiğini sözlerine ekledi.- "Çalışmak bizi dinç ve ayakta tutuyor"Yeri yerinde işinin başına geçen çiğ köfteci Musap Mükremin Güler, projeden memnun olduğunu ifade ederek "Ağır hasarlı olması nedeniyle işletmemin yıkımına karar verildi. Birkaç ay içerisinde de çok şükür dükkanımız yapıldı. Mağduriyetimiz yok, sağ olsunlar her konuda yardımcı olundu. Hepsine teşekkür ediyorum. Çok şükür işimize, para kazanmaya başladık." değerlendirmesinde bulundu.Afette kuaför dükkanı yıkılan Aysel Kaya da eski düzenini kurmaya çalıştığını belirterek şunları kaydetti:"Tekrar hayata dönmek, bir yerden başlamak lazım. Çalışmak bizi dinç ve ayakta tutuyor. Depremde kayıplarımız oldu, psikolojik olarak da kötüydük. Şimdi çalışmak iyi gelecek. Birçok şeyi unutamayacağız ama bu zorlukları elbet atlatacağız."

Osmaniye'de çarşı esnafına geçici iş yeri ve konteyner çarşı yapılıyor Haber

Osmaniye'de çarşı esnafına geçici iş yeri ve konteyner çarşı yapılıyor

OSMANİYE (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL/MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde iş yerleri ağır hasar gören veya yıkılan esnaf için belediye tarafından geçici iş yeri ve konteyner çarşı kuruluyor."Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Bahçe esnafının yeniden ekonomik hayata katılabilmesi için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Bahçe Belediyesi tarafından, depremzede esnaf için Ali Farsakoğlu Caddesi Karderesi mevkisinde ilk etapta 50 geçici iş yerinin kurulumuna karar verildi.Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, AA muhabirine, deprem nedeniyle ilçede bazı iş yerleri ve evlerin yıkıldığını söyledi.Deprem sonrasında afetzedelerin barınma, gıda ve diğer ihtiyaçları için çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Baz, yaptıkları çalışmalarla depremzedelerin yaralarını sarmaya çabaladıklarını ifade etti.- "50 iş yerini 10 gün gibi kısa sürede teslim edeceğiz"İlçede depremde 25 binanın yıkıldığını, 1500 de ağır hasarlı yapının olduğunu anlatan Baz, şöyle devam etti:"Ağır hasarlı yerlerin yıkımları devam ediyor. Bir yandan da enkazları kaldırıyoruz. Depremden dolayı esnafımız da sorun yaşadı, iş yerleri yıkıldı. İlk etapta esnafımız için geçici 50 dükkan yapımını hızlı bir şekilde başlattık. İş yerleri yıkılan esnafımızın bu süreçte yerlerini acilen temin etmek istiyoruz. Bunun yanı sıra İçişleri Bakanlığı koordinesinde 100 konteyner iş yeri gelecek. Bunların altyapılarını hızlı bir şekilde yapıyoruz. Bu yaraları hızlı şekilde sarmak istiyoruz."Baz, ilçede ciddi bir koordinasyonla, birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:"Temennimiz en kısa zamanda şehrimizi toparlamak. Yapacağımız geçici iş yerlerini öncelikle dükkanları yıkılan ve ağır hasarlı olup yıkılacak esnafa vereceğiz. Bir an önce bu iş yerlerini teslim etmek istiyoruz. 50 iş yerini 10 gün gibi kısa sürede teslim edeceğiz. Daha sonra konteyner iş yerleriyle planlama yapacağız."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.