TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bakan Yerlikaya

İLKHABER-Gazetesi - Bakan Yerlikaya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bakan Yerlikaya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bakan Yerlikaya, teleferik kazasındaki tahliye işlemini tamamlayan ekiplere teşekkür etti Haber

Bakan Yerlikaya, teleferik kazasındaki tahliye işlemini tamamlayan ekiplere teşekkür etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'daki teleferik kazasındaki tahliye işlemini tamamlayan ekiplere teşekkür etti. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birinin henüz belirlenemeyen nedenle devrilmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğu kazada mahsur kalan vatandaşların bulunduğu 25 kabinde tahliye işlemi yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tahliye operasyonun tamamlandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti. "Dün akşam Antalya Konyaaltı’nda Sarısu teleferik hattında meydana gelen kazada maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 vatandaşımız ise yaralanmıştı. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Teleferikte mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarma çalışmaları ise tamamlanmıştır. Mahsur kalan 24 kabindeki 274 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. Tahliye edilen vatandaşlarımızdan 23’ü kontrol amaçlı hastaneye sevk edilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 Jandarma Genel Komutanlığına ait 4, TSK ya ait 1, OGM ye ait 1 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmıştır. Bölgeye AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye, Sahil Güvenlik, Emniyet, Jandarma, MSB, OGM, Aile ve Sos. Hiz., 112 Sağlık, UMKE, Kızılay, STK ekiplerinden toplam; 607 arama kurtarma personeli (2.202 personel), 10 helikopter 1 askeri kargo uçağı ve 1 keşif uçağı 315 araç, 11 ambulans ile 2 drone görev yapmıştır. Kurtarma çalışmalarını gece gündüz aralıksız sürdüren, fedakarca görev yapan tüm kurtarma ekiplerine teşekkür ediyorum. Kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." Kazada Memiş Gümüş'ün (54) öldüğü belirlenirken, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu, Akmaral Abdyldaeva ve 3 kişi de tahliye işlemi sırasında yaralanmıştı.

Bayram tatilinde trafik kazalarının trajik bilançosu Haber

Bayram tatilinde trafik kazalarının trajik bilançosu

Kamuda çalışanlar için 9 günü kapsayan Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkan vatandaşların dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu neden olduğu trafik kazaları bilançosu ağır oldu.  Bayram tatilinin ilk 3 gününde 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 912 kişinin de yaralandığı kazalara, 4. günde yenileri eklendi. 9 günlük bayram tatili boyunca trafik denetimleri 24 saat esasına göre devam ediyor. Radarla geceleri de yapılan hız denetimlerinde kuralları ihlal eden sürücüler tespit ediliyor. Yetkililerin her bayram tatili öncesinde yaptığı uyalara rağmen yollar onlarca trafik kazası sonucu kana bulanıyor. Bayram tatilinin ilk 3 gününde bin 838 trafik kazası meydana geldi. 19 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 192 kişi yaralandı.  Bayram tatilinin 4. gününde de acı haberler peş peşe geldi. Ankara, Kastamonu, Osmaniye, Gaziantep, Samsun, Diyarbakır, Muğla, Malatya, Manisa, Düzce, Denizli, Çorum ve İstanbul'da meydana gelen kazalarda 14 kişi yaşamını yitirirken 45 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin isimlerinin İlhan Araç,  Ökkeş Kırık, Zeynep Kırık, Nermin K., Emin Coşkun, Ayşe Şen, Hilmi Arbatun, Nazime Arbatun, Merve Arbatun, Bilge Zer, Mehmet Fışkınlı, Yusuf Yusmak, Yavuz Yamuç ve Evren Yılmaz olduğu, yaralı vatandaşların tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi. Bakan Yerlikaya uyardı  Sürücüleri uyaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım; hayatla yarışılmaz" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, Adana'daki suç örgütü operasyonlarını duyurdu Haber

Bakan Yerlikaya, Adana'daki suç örgütü operasyonlarını duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana Valiliğinde Huzur ve Güvenlik Toplantısı sonrası il genelinde yapılan suç örgütü operasyonları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'da Adana Valiliğinde Huzur ve Güvenlik Toplantısı'nda 31 Mart Mahalli seçimlerinin huzur ortamında geçmesi için seçim güvenliğine ilişkin konuları ele aldıklarını belirtti. Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Adana'da Şehir şehir yaptığımız bu toplantılarla verdiğimiz mesaj şudur; TürkiyeYüzyılı’nda teröre, onların iş birlikçilerine, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine ve suç odaklarına yer yoktur" Adana ili genelinde 1 Haziran - 15 Mart 2024 tarihleri arasında Organize Suç Örgütlerine yönelik operasyonlara da değinen Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti: "Bu süre içerisinde 44 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlar sonucu 20 organize suç örgütü çökertildi. 328 şahıs gözaltına alındı. Bunların 154'ü tutuklandı. 61’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Aynı dönemde uyuşturucu satıcılarına yönelik 1646 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda; 9343 şahıs gözaltına alındı. Bunların 984’ü tutuklandı. 565’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Aynı tarihler arasında Adana’da gerçekleştirilen operasyonlarda: 4894 ruhsatsız silah ele geçirildi. 5526 şahıs yakalandı. Yine aynı dönemde Adana’da suç işleyen;4 559 şahıs yakalandı. Bu şahısların 784’ü hırsızlık, 188’i gasp, 280’i dolandırıcılık, 86’sı kasten öldürme, 61’i cinsel suçlar ve 3260’ı diğer suçlardan yakalandı. Kim olursa olsun, kendini hukukun üstünde gören, kamu düzenimizi bozmaya çalışan tüm yapılanmaların kökünü kazıyacağız."

Ankara merkezli 32 ilde uyuşturucu operasyonları Haber

Ankara merkezli 32 ilde uyuşturucu operasyonları

(İLKHABER) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Ankara merkezli 32 ilde uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon yapıldığını bildirdi. Bakan Yerlikaya, açıklamasında, suç işlemek amacıyla örgüt kuran ve yöneten, konum bilgisine göre uyuşturucu bırakıp banka hesaplarına para yatırılması suretiyle uyuşturucu ticareti yapan, suçtan kaynaklı mal varlığını aklayan, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik eş zamanlı "Narkogüç" operasyonları düzenlendiğini belirtti. Operasyonlarda örgüt elebaşı yabancı uyruklu Jamukhan Ulus'un da yakalandığını anlatan Yerlikaya, 210 şüphelinin gözaltına alındığını ve örgütün yönetici ağının çökertildiğini kaydetti. Yerlikaya, "Aziz milletimizin destek ve dualarıyla zehir tacirlerinin, organize suç örgütlerinin bir bir tepelerine binip nefeslerini keseceğiz." ifadelerini kullandı. Yerlikaya, operasyonun detaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı: "42 özel harekat unsuru, 2 helikopter, 1 İHA, 29 narkotik dedektör köpeği ile 680 ekip ve 2 bin 294 personelimiz katıldı. 353 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında Ankara'da 135, diğer 31 ilimizde 75 olmak üzere toplam 210 şüpheli gözaltına alındı. MASAK Başkanlığıyla koordineli yürütülen çalışmada lider ve yönetici kadrosunun taşınır/taşınmaz hak ve alacakları ile mali kurumlardaki tüm hesaplarına el konuldu. İlk belirlemelere göre operasyonda 33,5 kilogram ağırlığında uyuşturucu madde, 6 bin 659 uyuşturucu hap maddesi, 3 tabanca, 79 bin 238 dolar, 36 bin 500 avro, 249 bin 701 lira ele geçirildi." Çalışmada görev alan polisleri tebrik eden İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlara ilişkin görüntüleri de paylaştı.

İzmir'de 309 düzensiz göçmen yakalandı Haber

İzmir'de 309 düzensiz göçmen yakalandı

(İLKHABER) - İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Basmane bölgesi başta olmak üzere İzmir'de düzenlenen "Kalkan" operasyonlarında 309 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonlara ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Milletimizin bilmesini isterim ki; tek amacımız düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla, halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle, terör örgütleriyle, organize suç çeteleriyle mücadeleye kararlılıkla devam etmektir. İzmir Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet ve İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzce İzmir genelinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele çalışmaları kapsamında yabancı şahısların yoğun olarak bulunabileceği yerlerde, metruk binalarda, park-bahçelerde, oteller ile bu güzergahlara açılan bulvar, cadde ve sokaklarda yol uygulaması ve denetimler yapıldı.  Bin 257 Emniyet ve İl Göç İdaresi personelimizin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda yabancı uyruklu şahısların ülkemizde yasal kalış durumları ve kayıtlı oldukları ilde bulunup bulunmadıkları kontrol edildi. Şehrin çeşitli semtlerinde konuşlandırılan 5 adet Mobil Göç Noktasında parmak izi sorgulamaları yapılan yabancılardan 309’unun düzensiz göçmen oldukları tespit edildi.  Düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderme işlemleri başlatılmıştır. Operasyonları düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız."  

FETÖ operasyonlarında 611 şüpheli yakalandı Haber

FETÖ operasyonlarında 611 şüpheli yakalandı

(İLKHABER) - Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik 77 ildeki "Kıskaç" operasyonlarında 611 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, halkın üzerine acımasızca ateş açan, Meclisi bombalayan ve sınav sorularını çalanları affetmeyeceklerini belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM), Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) koordinasyonunda, MİT Başkanlığının desteğiyle Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 77 ilde, FETÖ'ye yönelik eş zamanlı "Kıskaç" operasyonlarının düzenlendiğini vurgulayan Yerlikaya, 611 şüphelinin yakalandığını aktardı. Yerlikaya, operasyonlarda yakalananlar arasında terör örgütünün il, eğitim ve finans yapılanması içerisinde faaliyet yürütenlerin de bulunduğunu kaydederek, "Gaybubet evlerinde saklanan, illegal yollardan yurt dışına kaçma arayışı içerisinde olan, yardım eden, ByLock kullanıcısı veya içeriklerde adı geçen, FETÖ kapsamında alınan ifadelerde örgüt üyesi/yöneticisi olarak adı geçen şahıslar tespit edildi." ifadesini kullandı. Söz konusu zanlıların, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçarken farklı ülkelere ait sahte kimlik ve pasaport kullandıklarının tespit edildiğini belirten Yerlikaya, açıklamasına şöyle devam etti: "Örgüte öğrenci kazandırmaya yönelik çalışmalar yaptıkları, bu çalışmalarda öğrenci ve ailelerini not ederek örgüt üst yönetimine raporladıkları, öğrenci evleri açarak ev abisi, ablası ve bölge talebe mesulü görevlendirdikleri, illere eğitim danışmanı, ilçe, esnaf sorumluları ve muavenet mesulleri görevlendirdikleri, yeniden kamuya ve askeri okullara öğrenci yerleştirebilmek adına evler açarak ders çalıştırma faaliyetlerine devam ettikleri, örgüt içerisinde kopmaları engellemek adına izdivaç-katalog evliliklerini devam ettirdikleri, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü şahısların etkin pişman olmalarını ve ailelerinin örgütten kopmalarını engellemek için örgüt paralarını ailelere aktardıkları, finansal yapılanma kapsamında gizliliğe önem vererek, kamera olmaması nedeniyle örgüte ait paraların dağıtımını halka açık yerlerde ve AVM'lerin lavabolarında elden teslim ettikleri belirlendi."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.