TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#başkankaralar

İLKHABER-Gazetesi - başkankaralar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, başkankaralar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Zeydan Karalar:'' Biz seçime gitmiyoruz, Mültecilerle ilgili karar vereye gidiyoruz'' Haber

Zeydan Karalar:'' Biz seçime gitmiyoruz, Mültecilerle ilgili karar vereye gidiyoruz''

Sare Aliye Akçay- İbrahim Baysal Seçimin ikinci turunda çalışmalarına ara vermeden devam eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını cevapladı. Gündeminde yine Adana’nın uyuşturucu sorunu ve mülteci sorunu vardı. Hükümete gelecekleri takdirde bu iki sorunu çözeceklerine dair sözlerinin üzerinde durdu. Şimdi Karadeniz düşünsün Karadeniz’e mülteci yerleştirecekler iddiası için Zeydan Karalar: ‘’ Karadeniz’in büyük çoğunluğu Ak Parti destekçisi şimdi onlar düşünsün. Ya celladımıza aşığız ya da görmek istemiyoruz, uyuşturucu illetinden daha büyük sorunumuz olan mülteci sorunumuz var. İnsani koşullarda barınma imkanı sağlanarak göndereceğiz onları. Şehitlerimizin, gazilerimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün kemikleri sızlar. Mülteciler gidecek herkes için hayırlısı bu olmalı.’’ yanıtını verdi. Diyaneti biz kurduk, niye kapatalım Montajlı videolar hakkında konuşan Karalar: ‘’ Burası muz cumhuriyeti değil günlerdir montajlı videoyla propaganda yapılıyor sonrada montaj olduğu kabul ediliyor. Bize oy vermeyi düşünüp sonradan vazgeçen insanlar terörle ilgili oluşturdukları algıya inandıkları için vermediler. Camileri kapatacaklar, başörtüsünü yasaklayacaklar gibi gerçekle ilgisi olmayan iddiaları vatandaşa inandırmaya çalışıyorlar. Kaldı ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu BaBala Tv’de konuşurken bir kabahatimiz olduğunu ama bunun 12 Eylül’ün kabahati olduğunu söyledi. Daha sonra bu konunun çözülmesiyle ilgili adım atanda Kemal Kılıçdaroğlu ama bunu uzun yıllar kullanan Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmuştur. Diyaneti kuranda Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur kurduğumuz kurumu nasıl kapatalım. ‘’dedi. Yatağa aç giren çocuk olmayacak İktidara geldikleri takdirde sosyal yardımların kesileceğini düşünen vatandaşların olduğunu söyleyen Zeydan Karalar:’’ Milyonlarca vatandaş devletin maaşıyla geçiniyor. Dul maaşı, yaşlılık maaşı vs. CHP gelirse kesileceğine inandırmışlar. Aksine üç kat arttırma planımız var, israftan kısıp vatandaşa vereceğiz yatağa aç giren çocuk olmayacak.’’ ifadelerini kullandı. Hukuk ne derse o Selahattin Demirtaş’ın mahkumiyetine son verileceğine dair söylentilere ise Karalar: ‘’ Hukuk ne derse o olmalı. Bu kararı hukuk verebilir. Hukuk üstünlüğü olan bir devlet kurmak istiyoruz bu devlet bakanlarının alacağı bir karar olamamalı.’’ dedi. Biz seçime gitmiyoruz, Mültecilerle ilgili karar vereye gidiyoruz Son olarak Pazar günü olacak seçim ile ilgili konuşan Karalar: ‘‘Dünyanın en hakkaniyetsiz seçimine gidiyoruz, biz seçime gitmiyoruz mültecilerle ilgili karar vermeye gidiyoruz. Ya Atatürk’ün kurduğu güzelim kurumların içini boşaltacağız ya da hakkaniyet içeren kul hakkı yemeyen yandaş değil vatandaşın hakkını savunan bir ülke olacağız.’’ Diye konuşmasını sonlandırdı.

Genç çiftin nikahını Başkan Karalar kıydı Haber

Genç çiftin nikahını Başkan Karalar kıydı

ADANA(İLKHABER)-Adana’nın sevilen gazetecilerinden Sportürk Gazetesi imtiyaz sahibi Hasan Hüseyin Türk’ün biricik kızı Ceren ile Enescan görkemli bir düğün töreniyle dünya evine girdi. Çok sayıda davetlinin katıldığı düğün töreninde genç çiftin nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar kıldı.  Oscar Balo Salonunda gerçekleşen düğün törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yanısıra, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adanaspor Kulübü  Başkanı Saim Dura, Seyhan Basın Koordinatörü Hüseyin Arat, Yüreğir Belediye Başkanı danışmanı Şehmus Baysal, Teknik Direktör Ercan Albay, Uluslararası Güreş Hakemi ve Türkiye Güreş Vakfı Adana Şube Sekreteri Hüseyin Başçı, TSYD Eski Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, AGSYD Adana Şube Onursal Başkanı A. Basri Baş, Mersin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Zeki Uyanık, Adana basından Çukurova Barış Gazetesi sahipleri D. Ali Başkan, Özcan Aladağ başta olmak üzere çok sayıda gazeteci ile Mahmutoğlu ve Türk ailesinin Adana, Ankara, İzmir, Malatya ve Niğde illerinden gelen yakınları katıldı. Hasan Hüseyin-Sevgi Türk ile damadın annesi Fatma Öndaş, çocuklarının mutlu gününe katılan davetliler ile düğün süresince yakından ilgilendiler. Ceren’in babası Hasan Hüseyin Türk, biricik kızlarının mürüvvetini görmekten duyduğu memnuniyetini dile getirerek,” düğünümüze bizzat gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer’e, kutlama için arayan CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer’e, Çiçek gönderen, telgraf çeken ve telefonla arayarak kutlama dileklerini iletenlere, Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan gazeteci arkadaşlarımıza ve dostlarımıza Türk ailesi olarak teşekkür ediyoruz . Allah herkese böyle mutluluk yaşatsın.” dedi. Düğün törenine katılarak genç çiftin nikahını kıyan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, düğüne katılanları selamlayarak, “Yavrularımıza bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Gazeteci arkadaşımızın kızının düğününde bulunmaktan son derece mutluyum. Kendilerine bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Hayırlı olsun.” Diyerek takısını takıp, nikah cüzdanını gelin Ceren’e verdi. Düğün töreni geç saatlere kadar neşe içinde devam ederken, katılan davetliler pistte genç çiftleri yalnız bırakmadılar. Yapılan takı merasiminin ardından düğün töreni sona ererken, genç çiftler Enescan-Ceren Mahmutoğlu, balayı için İzmir’e gitti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.