TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#başvuru

İLKHABER-Gazetesi - başvuru haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, başvuru haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

KPSS Başvuruları ne zaman başlıyor (2024)? KPSS sınavı ne zaman? Haber

KPSS Başvuruları ne zaman başlıyor (2024)? KPSS sınavı ne zaman?

KPSS 2024 Sınav ve Başvuru Tarihleri Belli Oldu! ÖSYM'nin güncel takvimine göre KPSS başvurularıve diğer önemli detaylar... KPSS SINAVI NE ZAMAN? KPSS 2024 lisans ve ÖABT başvuruları 3-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak. KPSS Ön Lisans başvuruları 13 Haziran - 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. KPSS Ortaöğretim başvuruları ise 18-30 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak. KPSS DHBT başvuruları 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? KPSS başvuru ücretleri henüz açıklanmamıştır. Ücretler belirlendiğinde haberlerde duyurulacaktır. Sınav tarihleri ise şu şekildedir: KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ve ÖABT sınavı 14 Temmuz 2024'te gerçekleştirilecek. KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 1. gün sınavı 20 Temmuz 2024, 2. gün sınavı ise 21 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacak. KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı ise 4 Ağustos 2024'te gerçekleştirilecek. KPSS Ön Lisans sınavı 1 Eylül 2024'te, Ortaöğretim sınavı ise 15 Eylül 2024'te yapılacak. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı ise 22 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR? KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ve ÖABT sonuçları 23 Ağustos 2024'te açıklanacak. KPSS Ön Lisans sonuçları 20 Eylül 2024'te, Ortaöğretim sonuçları 4 Ekim 2024'te, KPSS DHBT sonuçları ise 16 Ekim 2024'te açıklanacak.

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başvuruları için son gün Haber

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başvuruları için son gün

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvurular bugün sona erecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na göre, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınav, 2 Haziran'da uygulanacak. Merkezi sınav başvuruları, "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı gerçekleştiriliyor. Sınava katılım isteğe bağlı olacak, katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını elektronik ortam üzerinden ücretsiz yapabilecek. Okul müdürlükleri başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları, 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda eğitim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacak. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecek. Sınavın içeriği Her alan için 8'inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak, öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak. Giriş belgeleri 24 Mayıs'ta Sınav, il ve ilçelerde belirlenen okullarda yapılacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler, sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleriyle geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracak. Sonuçlar 28 Haziran'da açıklanacak Sınavın birinci oturumu saat 9.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek..

Enerji verimliliği projelerine destek devam ediyor: Yeni başvurular 15 Nisan'da başlıyor Haber

Enerji verimliliği projelerine destek devam ediyor: Yeni başvurular 15 Nisan'da başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, sanayicilerin enerji verimliliğine yönelik projelerine destek veren programda yeni başvuruların 15 Nisan'dan itibaren alınmaya başlanacağını duyurdu. Ekonomim'den Mehmet Kaya'nın haberine göre, Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) Destek Programı'nın 2024 uygulamasında, yatırım bedeli 3 milyon lira ve üzeri olan ve geri ödeme süresi en fazla 5 yıl olan projeler için başvurular kabul edilecek. Proje başına yatırım bedelinin yüzde 30'u kadar, en fazla 1,5 milyon TL hibe desteği sağlanabilecek. Başvurular resmi adres üzerinden, Enerji Verimliliği Hibe Destekleri Hakkında Uygulama Usul ve Esasları formatına göre yapılacak. Sanayi kuruluşları için anlık asgari 250 kW, ısı enerjisinde proje başına anlık asgari 750 kW birim enerji tasarrufu sağlayan projeler kabul edilecek. Bunlar arasında elektrik motorlarının verimlisiyle değiştirilmesi, atık ısı geri kazanımı ve otomasyon projeleri bulunuyor. Bina ve hizmet sektöründe ise yıllık enerji tüketimi 500 TEP ve üzerinde olan hastaneler, alışveriş merkezleri ve oteller, mevcut durumlarına göre en az yüzde 20 enerji tasarrufu sağlayacak şekilde merkezi soğutmanın verimlisiyle değiştirilmesi ve toprak/su kaynaklı ısı pompası projelerine başvurabilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, destek programına yönelik yazılı bir açıklama yaparak, "VAP destekleri ile dijital uygulamalar ve yeni teknolojilerin kullanımını artıracağız. Sanayimizin yeşil dönüşümünü destekliyoruz" mesajını verdi. Bakan Bayraktar, programın 2009'dan bu yana yürütüldüğünü hatırlatarak, verimsiz ekipmanların değişimine destek verdiklerini vurguladı. Programa katılmak isteyen firmaların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı veri tabanına kayıt olarak enerji tüketim bildirimlerini girmeleri, sertifikalı enerji yöneticisi görevlendirmeleri ve ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi belgesine sahip olmaları gerekiyor. Bakanlık açıklamasında, VAP programından bugüne kadar 550 verimlilik projesine 139 milyon TL destek sağlandığı ve bunun sonucunda yıllık 1,1 milyar TL'ye karşılık gelen tasarrufa ulaşıldığı belirtildi. Ayrıca, sağlanan bu verimliliğin yıllık 513 milyon kilogram karbondioksit eşdeğeri emisyon salımının önüne geçtiği kaydedildi.

2024 LGS Başvuruları Başladı: Öğrencilerin Liselere Geçiş Süreci Elektronik Ortamda Haber

2024 LGS Başvuruları Başladı: Öğrencilerin Liselere Geçiş Süreci Elektronik Ortamda

Eğitimde dönüşümün önemli aşamalarından biri olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS), 2024 yılında da öğrencilere yeni bir kapı aralıyor. Bu yılın LGS başvuru süreci, diğer yıllarda olduğu gibi öğrencilerin elektronik ortamda başvuru yapabileceği bir düzende devam ediyor. Öğrenciler, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek olan merkezi sınav için 18-29 Mart tarihleri arasında isteğe bağlı olarak başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bu süreçte, öğrencilerin gelecekleri adına kritik bir adım olan LGS'ye katılım isteğe bağlı olacak, ancak bu sürecin doğru yönetilmesi büyük önem taşıyor. LGS başvuru süreci devam ediyor 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvuruları elektronik ortamda yapılmakta ve 2 Haziran'da gerçekleştirilecek olan merkezi sınav için başvuru süreci 18-29 Mart tarihleri arasında "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak gerçekleştirilecek. Başvurular ücretsiz olarak elektronik ortamda yapılacak olup, sınava katılım isteğe bağlı olacak. Sınava katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını elektronik ortam üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından, okul müdürlükleri başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve başvurular 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlüklerince onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapabilecekler. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecekler. Sınavın kapsamı, her alan için 8. sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular içerecek. Giriş belgeleri 24 Mayıs'tan itibaren açıklanacak olup, fotoğraflı sınav giriş belgesi öğrencilere elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra teslim edilecek. Öğrenciler, sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleriyle birlikte geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar.

Liselere Geçiş Sistemi Başvuruları Başladı: İşte Detaylar Haber

Liselere Geçiş Sistemi Başvuruları Başladı: İşte Detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru takvimini açıkladı. Başvurular, "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak yapılacak ve sınava katılım isteğe bağlı olacak. Başvurularını henüz gerçekleştirmemiş öğrenciler de son tarihleri merakla bekliyor. İşte, MEB LGS başvuru takvimi: Başvurular: Bugünden itibaren "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak yapılacak. Son Başvuru Tarihi: Başvurular, 29 Mart'ta sona erecek. Başvuru Ücreti: Başvurular, öğrenciler için ücretsiz olacak. Öğrenciler, başvurularını elektronik ortam üzerinden kolayca yapabilecekler. Başvuru işlemleri tamamlanırken, henüz başvuru yapmayan öğrenciler de son tarihlerini takip ediyor. Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te "www.meb.gov.tr" internet adresinden duyurulacak. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. LGS BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav için başvuru kılavuzu yayımlandı. Kılavuzda, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınavla ilgili usul ve esaslara yer verildi. BAŞVURULARIN ONAYI NASIL OLACAK? Okul müdürlükleri, başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlüklerince onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacaklar. Öğrenciler, başvurularının yapılmış olup olmadığını elektronik ortamdan takip edebilecekler.

2024-YKS Başvuru süreci ve verileri açıklandı Haber

2024-YKS Başvuru süreci ve verileri açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğunu duyurdu. Ersoy, yazılı açıklamasında YKS başvurularıyla ilgili verileri paylaştı. YKS'nin 8 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te gerçekleştirilecek birinci oturumu olan TYT'ye 3 milyon 36 bin 945 adayın başvuru yaptığını belirtti. Ayrıca, 9 Haziran Pazar günü saat 10.15'te yapılacak ikinci oturum olan AYT'ye 1 milyon 983 bin 766 adayın, aynı gün saat 15.45'te gerçekleşecek üçüncü ve son oturum olan YDT'ye ise İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinden toplamda 228 bin 814 adayın katılacağını ifade etti. En Genç ve En Yaşlı Adaylar ÖSYM Başkanı Ersoy, 2024-YKS'ye başvuran adayların 1 milyon 580 bin 984'ünün kadın, 1 milyon 455 bin 961'inin erkek olduğunu belirterek, "En genç aday 15, en yaşlı aday 85 yaşında. Sınava başvuranlar, 17-23 yaş arasında yoğunlaşmış durumda, 50 yaş ve üzeri 26 bin 331 aday başvurusu bulunuyor. 34 yaş üstü kadın aday sayısı ise 118 bin 923 olmuştur." ifadelerini kullandı. Adayların Okul Türleri ve Öğrenim Durumları Ersoy, adayların okul türlerine ve öğrenim durumlarına ilişkin de şunları kaydetti: "Adayların 974 bin 521'i Anadolu lisesi, 717 bin 732'si meslek lisesi, 570 bin 415'i açık öğretim lisesi, 232 bin 967'si imam hatip lisesi, 96 bin 524'ü fen lisesi, 10 bin 795'i sosyal bilimler lisesi, 10 bin 647'si spor ve güzel sanatlar liselerinden. Lise son sınıfta olan aday sayısı 1 milyon 93 bin 697, lise mezunu olup bir yükseköğretim programına yerleşmemiş aday sayısı 1 milyon 184 bin 189. Bir yükseköğretim programına yerleşmiş kayıtlı aday sayısı 316 bin 260, bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında beklemeli olan aday sayısı 12 bin 652, bir yükseköğretim programına yerleşmiş fakat kayıt olmayan aday sayısı 58 bin 455, bir yükseköğretim programından mezun olan aday sayısı 293 bin 925, yükseköğretim kurumundan kaydı silinen ve sınava başvuran aday sayısı da 77 bin 767'dir." Ücret Muafiyetinden Yararlananlar Sınavlara başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarından sınav ücreti, başvuru hizmet ücreti ve yerleştirme ücreti alınmadığını hatırlatan Ersoy, "Bu kapsamda 2024-YKS'ye başvuran 15 bin 821 aday sınav ücretinden muaf tutuldu." bilgisini paylaştı. Engelli Adaylara Hassas Çalışma ÖSYM Başkanı Ersoy, engelli adaylar ile ilgili bilgi vererek, TYT'ye toplam 12 bin 691, AYT'ye 8 bin 171, YDT'ye ise 988 engelli adayın katılacağını bildirdi. Engelli adayların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması ve engel durumlarının dezavantaj oluşturmaması için hassasiyetle çalıştıklarını vurguladı. Ersoy, "Emeklerinin ve gayretlerinin karşılığını alabilecekleri ortamı sağlamak temel arzumuzdur." şeklinde değerlendirmede bulundu. İlk Kez Başvuruların Durumu Ersoy, adayların 1 milyon 404 bin 156'sının sınava ilk kez başvuru yaparken, 798 bin 409 adayın ikinci başvurusu, 442 bin 64 adayın üçüncü başvurusu, 219 bin 390 adayın dördüncü başvurusu, 172 bin 926 adayın ise beş ve daha fazla başvuru yapmış olduğunu açıkladı. Başkan Ersoy, 2024-YKS'de geç başvurunun da sona ermesiyle başvuru sürecinin tamamlandığını belirterek, "Sürecin en sağlıklı şekilde işlemesi için tüm aşamalarda gerekli çalışmaları titizlikle yapıyor, önlemleri alıyoruz. İlgili kurumlarla işbirliğini sürdürüyoruz. Emeklerini emanetimiz olarak gördüğümüz adaylarımızın en uygun ortamda sınava girmesi için çabalıyoruz. Sınava katılacak adaylara şimdiden başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.