TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#bayram tatili

İLKHABER-Gazetesi - bayram tatili haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, bayram tatili haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bayramın ikinci günü dünyaca ünlü sahil adeta tıka basa doldu Haber

Bayramın ikinci günü dünyaca ünlü sahil adeta tıka basa doldu

Turizmin başkenti Antalya'da Ramazan Bayramı tatilinin yoğunluğu devam ediyor. Özellikle 9 günlük bayram tatilinin erken duyurulması ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yerli tatilcilerin adresini Antalya yaptı. Yaklaşık 2 milyon kişilik bir tatil hareketliliğinin yaşandığı kentin dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili ise yaz aylarındaki yoğunluğunu aratmadı. Hava sıcaklığının 22 derece, nem oranın ise yüzde 83 ölçüldüğü kentte sahile akın eden tatilciler doyasıya güneşlendi, bol bol yüzüp denizin tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar ise ağaç gölgelerinde piknik yapmayı tercih etti. Sahilde denizin keyfini çıkaranlardan bazıları da kano sürdü. “İlk defa bu ayda Antalya'nın bu kadar kabalalık olduğunu gördüm” İstanbul'dan tatil için Antalya'yı tercih eden Ufuk Özlüdağ, “Antalya çok güzel, havası süper. Sahilde deniz keyfi yapıyoruz, ortam çok güzel ve deniz sıcaklığı da mükemmel. Yazın çok kalabalık oluyormuş, şu anda da öyle. Otobüsler tıklım tıklımdı. İstanbul'u hiç aratmadı. Çok keyifli ve güzel bir ortam var. Antalya'yı çok sevdik” dedi. Yine arkadaşıyla birlikte İstanbul'dan gelen Muhammet Özartık da, “Her yıl geliyorum ama ilk defa bu ayda Antalya'nın bu kadar kalabalık olduğunu gördüm. İnsanlar sıcakkanlı. İstanbul'daki kalabalığı hiç aratmadı” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni bayramın ilk 2 günü 32 bin kişi ziyaret etti Haber

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni bayramın ilk 2 günü 32 bin kişi ziyaret etti

Toplam 380 türden 8 binden fazla hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Bayram tatilini iyi bir şekilde geçirmek isteyen Türkiye'nin dört bir yanından binlerce vatandaş, Ramazan Bayramı’nın ilk 2 gününde Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne adeta akın etti. Dünyanın en büyük hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde özellikle bayramın ikinci gününde dikkat çeken bir yoğunluk oluştu. "Bayramın ilk 2 günü yaklaşık 32 bin ziyaretçi ağırladık" Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, beklediklerinden daha çok ziyaretçi misafir ettiklerini ifade ederek, "Biz aslında bayram süresince yaklaşık 25 bin ziyaretçi bekliyorduk. Bayramın ilk günü 15 bin ziyaretçiyi misafir ettik, bugün de bayramın ikinci günü ve şu an itibarıyla 17 bin kişi ziyaret etti burayı. Yani ilk 2 gün toplam yaklaşık 32 bin ziyaretçi ağırladık. Biz 9 günlük bayram tatili süresince 70-75 bin kişiyi ağırlamayı düşünüyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından ve çevre ülkelerden de ziyaretçilerimiz oluyor. Buradaki en büyük farkımız hayvanları doğal ortamlarına uygun barınaklarda yaşam alanı oluşturmamız. Hayvanat bahçemizde en çok filler, zürafalar, su aygırları, yırtıcılar ve safari parkımız ilgi görüyor. Özellikle çocukların da yoğun ilgisi var. Herkesi Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne bekliyoruz" ifadelerini kullandı. "Bayram tatilinde Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret etmek istedik" Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni görmek için Adana'dan geldiğini söyleyen Ecem Tosun isimli vatandaş, "Bayram tatili kapsamında ailecek buraya geldik. Gaziantep Hayvanat Bahçesi güzel ve çok büyük. Daha önce de gelmiştim ben ama bu sefer ailecek geldik. Burası biraz büyük o yüzden yorulduk bayağı. Burada çok sayıda hayvan var. Tek tek hepsini gezip göreceğiz" dedi. "Beklediğimden çok daha temiz ve düzenli" Aksaray'dan geldiğini söyleyen Murat Yavuz isimli vatandaş ise, "Bayram tatilinde Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne geldik. Burası çok temiz ve çok düzenli. Gördüğümüz kadarıyla hayvanların bakımı da çok iyi. Emeği geçenlerin eline sağlık. Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesiymiş. Bu bilgiyi de yeni öğrendim. Yaklaşık 1,5 saattir geziyoruz ama hala bitiremedik ve çok yorulduk" diye konuştu. Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin 9 günlük bayram tatili süresince en az 70-75 bin kişiyi ağırlaması bekleniyor.

Bayram tatilinde trafik kazalarının trajik bilançosu Haber

Bayram tatilinde trafik kazalarının trajik bilançosu

Kamuda çalışanlar için 9 günü kapsayan Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkan vatandaşların dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu neden olduğu trafik kazaları bilançosu ağır oldu.  Bayram tatilinin ilk 3 gününde 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 912 kişinin de yaralandığı kazalara, 4. günde yenileri eklendi. 9 günlük bayram tatili boyunca trafik denetimleri 24 saat esasına göre devam ediyor. Radarla geceleri de yapılan hız denetimlerinde kuralları ihlal eden sürücüler tespit ediliyor. Yetkililerin her bayram tatili öncesinde yaptığı uyalara rağmen yollar onlarca trafik kazası sonucu kana bulanıyor. Bayram tatilinin ilk 3 gününde bin 838 trafik kazası meydana geldi. 19 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 192 kişi yaralandı.  Bayram tatilinin 4. gününde de acı haberler peş peşe geldi. Ankara, Kastamonu, Osmaniye, Gaziantep, Samsun, Diyarbakır, Muğla, Malatya, Manisa, Düzce, Denizli, Çorum ve İstanbul'da meydana gelen kazalarda 14 kişi yaşamını yitirirken 45 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin isimlerinin İlhan Araç,  Ökkeş Kırık, Zeynep Kırık, Nermin K., Emin Coşkun, Ayşe Şen, Hilmi Arbatun, Nazime Arbatun, Merve Arbatun, Bilge Zer, Mehmet Fışkınlı, Yusuf Yusmak, Yavuz Yamuç ve Evren Yılmaz olduğu, yaralı vatandaşların tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi. Bakan Yerlikaya uyardı  Sürücüleri uyaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım; hayatla yarışılmaz" ifadelerini kullandı.

Kuşadası'nda bayram yoğunluğu Haber

Kuşadası'nda bayram yoğunluğu

Ege'nin incisi Kuşadası'nda bayramda hareketlilik arttı. Tatilcilerin ve yerli turistlerin tercihi olan Kuşadası, bayram tatili için cazip bir nokta haline geldi. İlçede bulunan otellerdeki rezervasyon oranları da bu hareketliliği yansıtıyor. Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Başkan Yardımcısı Serdar Köroğlu, “Bayram yoğunluğu yaşıyoruz. 9 günlük bayram tatilinde havaların normalin üzerinde olması ve seçim telaşının sona ermesiyle vatandaşların yerli ve yabancıların tercihi Ege sahilleri oldu. Yüzde 90’lık bir doluluk yaşanıyor. Sezonun güzel geçeceğini tahmin ediyorum” dedi. Kuşadası Ticaret Odası’nın (KUTO) İkinci Başkanı Seydi Yıkılmaz, Kuşadası’nda hava şartlarının yazı aratmayacak kadar güzel günler yaşandığını belirterek, işletmelerde ve otellerde yoğunluk yaşandığını ifade etti. Dokuz günlük tatilin etkisiyle ve havaların güzel gitmesiyle, bahar ayını yaşadıklarını vurguladı. Yıkılmaz, “Esnafımız sezon öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu güzel havaların hem turizm hem de ticaret açısından Kuşadası’na olumlu etkileri olduğunu söyleyebiliriz. Tatilcilerin ve ziyaretçilerin bu güzel günlerin tadını çıkarması, bölge ekonomisine katkı sağlayacaktır. Misafirlerimizi Kuşadası’na bekliyoruz” diye konuştu. 5 yıldızlı otelin operasyon müdürü Özgür Kart, "Ramazan ve yerel seçimler gibi faktörler nedeniyle bir süre ivmemizi kaybetmiştik. Ancak gemilerin gelmesi ve bayramın 9 günlük tatiliyle birlikte yerli ve yabancı turist rezervasyonlarının yüzde 90'lara çıktığını görmek bizi heyecanlandırıyor. Birkaç gün içinde tam doluluk oranına ulaşmayı bekliyoruz" ifadelerini kullandı. İşletmeci Cem Taymaz ise Kuşadası’nın kış aylarında yaşadığı ekonomik zorluklara değinirken, baharın gelmesiyle sektöre canlılık kazandırıldığını vurguladı. Özellikle gemi seferlerinin başlamasıyla turizm sezonuna umutla baktıklarını belirten Taymaz, yaklaşan bayram tatilinin işlerine olumlu katkı sağlayacağına ve Kuşadası’nın doğal güzellikleri ve turistik cazibesiyle bu sezonun başarılı geçeceğine inancını dile getirdi. İlçede bahar havasının etkili olduğunu belirten Turizm İşletmecisi Talat Şenoğlu da, "Nisan ayının gelmesiyle birlikte bahar mevsimini yaşıyoruz. Ramazan ayının da sonuna geldik. Bayramın yoğun geçeceğine inanıyorum. Şimdiden herkesin bayramını kutlarım” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.