TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bayram Trafiği

İLKHABER-Gazetesi - Bayram Trafiği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bayram Trafiği haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İstanbul’da haftanın ilk günü yollar boş kaldı Haber

İstanbul’da haftanın ilk günü yollar boş kaldı

Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek için megakent İstanbul’da haftanın ilk günü yollar adeta boş kaldı. Sabah saat 09.30 itibariyle kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 9 olarak ölçüldü. Megakent İstanbul’da haftanın ilk günü sabah saatlerinde alışılmışın dışında yollar adeta boş kaldı. Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek için vatandaşların İstanbul’dan ayrılmasıyla yollarda araç trafiğinin olmadığı görüldü. Trafikte araç sayısının hayli az olduğu gözlendiği görüntülerde metrobüs duraklarının da boş olduğu görüldü. E5 Karayolu üzerine Edirne ve Ankara istikametinde araçların az olduğu gözlenirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik verilene göre saat 09:30 itibariyle trafik yüzde 9 olarak ölçüldü. “Bayram sonrası yine aynı yoğunluk devam eder” Bayram sonrası trafik yoğunluğunun eskiye döneceğini belirten Cengiz Metin, “Bu boşluk birkaç günlük. Bayram sonrası yine aynı yoğunluk devam eder. Metrobüsle geldiğim için toplamda 20 dakikaya buradayım. Normalde 15 dakikada metrobüse zor geliyorum. Şu anda bomboş şu anda daha iyi” ifadelerini kullandı. “Böyle çok rahat, taksi de bol” Trafiğin böyle çok rahat olduğunu ve daha kolay taksi bulabildiğini aktaran Ahmet Yavuz, “Şu andan itibaren İstanbul trafiğinde kimse kalmadı. Böyle çok rahat, taksi de bol. Gideceğin yere anında gidiyorsun. Keşke her zaman böyle olabilse. Bir de millet para yok, para yok diyor, İstanbul’da kimse kalmadı” dedi. “Trafikte çok rahat hareket ediyoruz” Normal zamana göre trafikte çok rahat hareket ettiklerini dile getiren Taksi şoförü Azmi Coşkun, ”İstanbul trafiği şu anda iyi. Keşke hep böyle olsa. İstanbul boşaldı. Trafikte çok rahat hareket ediyoruz. Gideceğimiz yere daha çabuk gidiyoruz” diye konuştu.

Bayramınız acıya dönmesin Haber

Bayramınız acıya dönmesin

Bayram BULUT - Ahmet AKDENİZ ADANA (İLKHABER)-Kurban Bayramı’nda yaşanan trafik kazalarını önlemek amaçlı Adana’da çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Otogarlarda sürücülere ve yolculara yönelik yapılan çalışmalarda uzun yolda emniyet kemeri kullanımı önemi ve kurallara riayet edilmesi yönünde bilgilendirmeler yapılıyor. 9 günlük kurban bayramı tatili başladı. Cuma gününden itibaren vatandaşlar, bayram tatillerini geçirecekleri yerlere doğru yola çıkarken kimileri, şehirlerarası toplu taşıma araçlarını, kimileri ise kendi özel araçlarını ulaşım aracı olarak kullanmayı tercih ediyor. Her yıl bayram tatilinde yaşanan trafik kazalarının bu yıl tekrar etmemesi için yoğun çaba harcayan Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tatil öncesinden bu yana çalışmalar yürütüyor. Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin bizzat, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların yetkilileri ve şoförleri ile bir araya geldi. Kazaların yaşanmaması için çeşitli konularda firma yetkilileri ve şoförlere bilgiler veren Şahin, kazasız bir bayram geçirilmesi için herkesin kurallara ve yapılan uyarı riayet etmesi gerektiğini anlattı. Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan bilgi paylaşımında ise, “Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz tarafından, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde şehirlerarası yolculukların artacak olması nedeniyle, yolcu taşımacılığı yapan firma yetkilileri ve şoförlerine yönelik bilgilendirme çalışması yapılmıştır” ifadelerine yer verildi. Bu toplantının ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Adana Merkez Otogarı ve kent içerisinde sürücüleri bilgilendirdi. Kurban Bayramı’nda yaşanan trafik kazalarını önlemek amaçlı Adana’da trafik polisleri çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Adana Merkez Otogar’ında sürücülere ve yolculara yönelik yapılan çalışmalarda uzun yolda emniyet kemeri kullanımı önemi ve kurallara riayet edilmesi yönünde bilgilendirmeler yapılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.