TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Beşiktaş

İLKHABER-Gazetesi - Beşiktaş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Beşiktaş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ticaret Bakanı: Beşiktaş'taki yangın faciası için 14,5 milyon TL toplandı Haber

Ticaret Bakanı: Beşiktaş'taki yangın faciası için 14,5 milyon TL toplandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2 Nisan'da Beşiktaş'ta bir işyerinde tadilat çalışmaları sırasında çıkan yangında 29 işçinin hayatını kaybettiğini, 3 Nisan'da Ankara’da TOBB ile birlikte gerçekleştirilen Deprem Bölgesi için E-Birliktelik Kampanyası tanıtımı sırasında, TOBB E-Ticaret Sektör Meclisi ile birlikte, işçilerin ailelerine yönelik bir yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. "14 milyon 500 bin lira toplandı" Yardım kampanyasının detaylarını açıklayan Bakan Bolat açıklamasında, "Yardım kampanyasında biriken 14 milyon 500 bin TL tutarındaki yardımlar bugün, 17 Nisan tarihinde İstanbul Valiliğimize teslim edilmiş bulunmaktadır. İstanbul Valiliğimiz acılı ailelere eşit miktarda bu yardımı hemen dağıtacaktır. 29 emekçimize Cenab-ı Allah’tan gani rahmet niyaz ediyorum. Ailelerine sabrı cemil yüce Allah’tan dilerken, topladığımız bu desteğin mağdur ailelerin acılarını bir nebze olsun azaltmaya vesile olmasını temenni ediyorum. Sorumluluğun unutturulmaya çalışıldığı bu elim olayın aydınlatılmasını, devam eden soruşturma sonucunda sorumluların ortaya çıkarılmasını ve bu tür elim vakaların tekrarlanmamasını temenni ediyorum. Emekçi kardeşlerimizin aileleri için çağrımıza olumlu cevap veren TOBB E-Ticaret Sektör Meclisi üyesi işletmelere ve Başkan Sayın Ozan Acar’a hassaten teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Beşiktaş'taki yangın faciasında keşif raporu açıklandı Haber

Beşiktaş'taki yangın faciasında keşif raporu açıklandı

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki bir gece kulübünde yaşanan yangın faciasına ilişkin hazırlanan keşif raporu, yangının sebebini ve faciada rol oynayan unsurları detaylı bir şekilde açıkladı. Rapora göre, gece kulübünde açılış için yapılan iç tadilatlar sırasında iş yerinin tüm mekanlarında aynı anda çalışmaların yapılması, yangına davetiye çıkardı. Metal, elektrik ve mobilya işlerinin aynı anda gerçekleştirilmesi, iş yerinde bulunan çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine yol açan bir faktör olarak öne çıktı. Keşif raporunda belirtilene göre, gece kulübünün bulunduğu alan oval bir yapıya sahipti ve içerisinde localarla çevrili bir bölge vardı. İş yeri, 2000 metrekarelik bir alana sahipti ve iç tadilatlar tüm mekanlarda aynı anda yapılmıştı. Ayrıca, tadilat esnasında iş yerinde bulunan çok sayıda çalışanın olması da yangının hızla yayılmasına ve faciada hayatını kaybedenlerin sayısının artmasına neden oldu. Rapor, iç tadilatlar sırasında kullanılan kaynak makinesinin aktif bir şekilde kullanıldığını ve iş yerinde bulunan yanıcı malzemelerin bulunduğu bir bölgede yangının çıktığını belirtti. Yangının büyük kısmının kaynak yapılan alanda başladığı ve buradan diğer yanıcı malzemelere sıçradığı vurgulandı. Ayrıca, iş yerinde bulunan çıkış kapılarının kapatılmış olduğu, yangın söndürme sisteminin çalışmaması ve acil çıkışları gösteren aydınlatıcı tabelaların bulunmamasının da faciada etkili olduğu raporda belirtildi. Son olarak, raporun değerlendirme bölümünde, iş yerindeki iç tadilatların aceleye getirilmesi ve alınmayan güvenlik önlemlerinin faciada önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Yangının, ihmaller zincirinin bir sonucu olarak büyüyerek can kaybına yol açtığı raporun dikkat çeken noktalarından biriydi.

Beşiktaş'ta gece kulübü yangınına ilişkin gözaltına alınan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi Video Galeri

Beşiktaş'ta gece kulübü yangınına ilişkin gözaltına alınan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi

Beşiktaş'taki bir gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin gözaltına alınan işletme müdürü ve iş yerinin ortaklarının da aralarında bulunduğu 11 şüpheli adliyeye sevk edildi. Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokağı'ndaki 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katlarında faaliyet gösteren gece kulübündeki yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüphelinin Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi. - Gözaltına alınan mobilyacı serbest bırakılmıştı Gece kulübünde 2 Nisan'da yapılan tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, iş yerinin mesul müdürü İ.Ş. (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45), Ş.Ş. (50) ve F.D, muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47), metal işleri firma sahibi Ç.A. (43) ve mobilyacı E.E. (40) gözaltına alınmış, E.E. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. Çalışmalar kapsamında iş yeri teknik servis sorumlusu İ.B, iş kazasından suç kaydı bulunan sahne yapımı firması sahibi D.Ç ve sahne yapımı teknik servis firması sahibi S.Ç. de gözaltına alınmıştı.

Gayrettepe'deki gece kulübü yangınında gözaltı sayısı 10'a yükseldi Haber

Gayrettepe'deki gece kulübü yangınında gözaltı sayısı 10'a yükseldi

Beşiktaş Gayrettepe'de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında yangın çıkmıştı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilmiş, yangından 29 kişi hayatını kaybetmişti. Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve “Şazi” olarak bilinen Şahzade Ş. ile sorumlu müdür İsmet Ş., işletme müdürü Arda Arman P. ve iş yeri muhasebecisi Salim A., tadilat ile ilgili metal işleri sorumlusu Kahraman E., metal işleri firma sahibi Çağatay A., mobilyacı Ercan E. ve iş yeri ortağı Fatma D. olmak üzere toplam 9 şüpheli gözaltına alınmıştı. Teknik servis sorumlusu da gözaltına alındı Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği’nde ifadeleri alınan 9 şahıs için ek gözaltı süresi alınırken, şahıslardan mobilyacı Ercan E.’nin ifadesinin alınması sonrasında savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Öte yandan olayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Olay çerçevesinde gece kulübünün teknik servis personeli İbrahim B.’nin (36) de polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Şahsın ifadesinin alındığı öğrenilirken, olayla ilgili yeni gözaltıların olabileceği bilgisine ulaşıldı. İfade işlemleri tamamlanan şüphelilerin yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Öte yandan yangın sırasında yaralanan 2 kişiden birinin dün taburcu edildiği diğerinin ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Gece kulübü yangınında hayatını kaybedenler, son yolculuklarına uğurlanıyor Haber

Gece kulübü yangınında hayatını kaybedenler, son yolculuklarına uğurlanıyor

Beşiktaş'ta tadilat yapılan gece kulübündeki çıkan yangında yaşamını kaybeden 29 kişi arasında yer alan işçilerden Şivan Dolu, son yolculuğuna uğurlandı. Beşiktaş'taki bir gece kulübünde dün tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, çevredeki hastanelerin morguna kaldırılırken, teşhis sonrasında 20 cenaze Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Konuya ilişkin soruşturma başlatıldı ve 8 kişi gözaltına alındı. Yaşamını kaybeden işçilerden Şivan Dolu'nun cenazesi, adli tıpta yapılan otopsinin ardından aile yakınlarına teslim edildi. Şivan Dolu için Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı. Vali Gül, törenin ardından Şivan Dolu'nun ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu. Şivan Dol'nun cenazesi, burada yapılan törenin ardından toprağa verildi. Beşiktaş'taki gece kulübü yangınında yaşamını kaybedenlerin isimleri şöyle: "Ahmet Sever, Ahmet Uzun, Alparslan Salih Derelioğlu, aşçı Atanur Aladağ, Barış Güngör, Emrah Demiroğlu, asansör işçisi Fahrettin Korkut, Gökhan Yıldırım, tadilat işçisi Kadir Orhonoğlu, Mehmet Okumuş, Özkan Baş, Sinan Yılmaz, Adem Özçelik, Ahmet Kartal, Ahmet Mehduş, kaynak ustası Akın Kıhrı, Binali Çayır, Cengiz Aksoy, Efe Demir, Gökay Tevlek (DJ), Gökhan Akbulut, Hüseyin Ak, Kadir Orhanoğlu, mobilyacı Muhammet Ali Yıldırım, Ramazan Altan, Shır Agha Bigzade, Şivan Dolu, kaynak ustası Yılmaz Kıhrı."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.