TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Brezilya

İLKHABER-Gazetesi - Brezilya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Brezilya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Antony, eski kız arkadaşına saldırıda bulunduğu iddiası sonrası milli takım kadrosundan çıkarıldı Haber

Antony, eski kız arkadaşına saldırıda bulunduğu iddiası sonrası milli takım kadrosundan çıkarıldı

Brezilya Futbol Federasyonu, eski kız arkadaşına fiziksel saldırıda bulunduğuna yönelik çıkan haberlerin ardından Manchester United’da top koşturan Antony’nin milli takım aday kadrosundan çıkardığını duyurdu. Federasyondan konuyla ilgili yapılan açıklamada, ortaya çıkan durumun kamuoyunda tartışmaya sebep olması ve araştırılması nedeniyle böyle bir kararın alındığı bildirildi. Hakkında çıkan iddiaları sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yalanlayan 23 yaşındaki futbolcu, suçlamaların gerçeği yansıtmadığını ve ortaya çıkan kanıtların, suçsuz olduğunu göstereceğini ifade etti. Brezilya Milli Takımı’nda 15 maçta görev alan ve 2 gol katkısı sağlayan Antony, geride kalan sezonda Manchester ekibiyle toplamda 47 karşılaşmada 10 gol, 5 asistlik performans sergiledi. “GÖĞSÜME YUMRUK ATTI, SİLİKON TERS DÖNDÜ” İddiaya göre ikinci saldırı bu yıl 15 Ocak’ta Manchester’da gerçekleşti. United’ın Manchester City karşısında aldığı 2-1’lik galibiyetten bir gün sonra. Habere göre, Cavallin dört yıldızlı Hyatt Regency otelindeki odasında tıbbi yardıma ihtiyaç duydu. “Göğsüme yumruk attı ve silikon ters döndü” dedi ve ekledi: “‘Seni incitmek istememiştim, bir kazaydı, yumruk değildi. Sadece seni duvara yasladım’ dedi.” Cavallin’in saldırı sırasında başından aldığını söylediği yara bir fotoğrafta görülüyor.

Uçağa bikiniyle binmek isteyen fenomene tepkiler dinmiyor Haber

Uçağa bikiniyle binmek isteyen fenomene tepkiler dinmiyor

İBRAHİM BAYSAL (İLKHABER) - 21 yaşındaki sosyal medya fenomeni Kine Chan, Brezilya’daki Navegantes Havalimanı’nda ilginç tarzıyla gündem oldu. Fenomen isim siyah bikini takımı, turkuaz peruk ve sandalet kombiniyle uçağa binmek istedi. Ancak güvenlikler kıyafetini değiştirmesi gerektiğini söyleyerek fenomen ismi uçağa almadı. Fenomen ise o anları sosyal medya hesabından, “Bu hafta sonu çok sinir bozucu bir durum oldu” notuyla takipçileriyle paylaştı. Sosyal medyada 600 bini aşkın takipçisi bulunan Chan olayı, “Bir etkinlik için Navegantes Havalimanı’nda Rebecca kostümüyle uçağa binmeye çalıştım. Geç kalabileceğimi zaten biliyordum, bu yüzden zaman kaybetmemek ve doğruca etkinliğe gidebilmek için giyindim. Üzerimdeki kıyafetin uygun olmadığı ve değiştirmem gerektiği söylendi. Bir etkinliğe gideceğimi açıkladım ama beni kabul etmediler” sözleriyle anlattı. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımın sonrasında Chan hayranlarından beklediği desteği göremedi. Bir sosyal medya kullanıcısı gönderiye, “Seni seviyorum ama bunun üzerine bir elbise giyebilir ve sonrasında kolayca çıkartabilirdin” yorumunu yaptı. Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, “Haklılar. Bu şekilde uçağa binemezsin” yorumunu ekledi. Sosyal medya platformlarında sosyal medya fenomeni Kine Chan'e takipçilerinin tepkilerinin bununla kalmayıp, sürdüğü öğrenildi.

14 yaşında Türkiye’den, Brezilya’ya uzanan şampiyonluk zaferi Haber

14 yaşında Türkiye’den, Brezilya’ya uzanan şampiyonluk zaferi

(İHA)- Adana’da Kozanlı 14 yaşındaki Kardelen Erol, Yıldız Kadınlar Güreş Şampiyonası’nda 50 kiloda şampiyon olarak Türkiye’yi, Brezilya’da temsil etmeye hak kazandı. Doktor raporu ile kendinden büyükleri minderde deviren Erol, memleketinde ailesi ve sporcu camiası tarafından davul zurnalarla karşılandı. Kozan’da İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Kozan Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü sporcusu olan 14 yaşındaki Kardelen Erol’un güreşteki başarısı ilçede büyük coşkuya neden oldu. 4 yıl önce Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okullardaki yetenek taramasında keşfettiği Kardelen Erol adını altın harflerle ilçeye yazdırdı. Yetenek taramasının ardından güreşe başlayan Kardelen, 2021-2022 döneminde iki kez kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Sivas’ta düzenlenen Yıldız Kadınlar Güreş Şampiyonası’nda 50 kiloda şampiyon olarak Türkiye’yi, Brezilya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda temsil etme hakkını kazanan Erol, havai fişek gösterileri, davul zurna ve meşalelerle karşılandı. Antrenör Erol Dağlı ve Musa Delibaş ile coşkuyla karşılanan Kardelen Erol duygu dolu anlar yaşadı. Kozanlı kadın güreşçilerin başarısı göz dolduruyor Kozan Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin, ilçede genç sporcuların Türkiye şampiyonlarında bir çok başarı elde ettiğini ve Kardelen’in başarısının uluslararası arenaya taşındığını kaydetti. Gültekin, "Bu yıl düzenlenen Okullar Aarası Güreş Turnuvası’nda Kıbrıs dahil olmak üzere 82 takım arasında Kozanlı kadın güreşçiler takım olarak Türkiye dördüncüsü oldu. Kızlarımızın çoğu doktor raporu ile kendinden büyüklerle güreşerek takımı 4. sıraya taşılar" dedi. Adana sporcu eğitim merkezi ile bakanlığın himayesinde çalışmaların sürdüğünü kaydeden Antrenör Erol Dağlı ise, Brezilya’da Kardelen’in Türkiye’nin gururu olma yolunda yoğun çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti. 14 yaşındaki Kardelen Erol da, arkadaşlarına evde olmak yerine spora gelmelerini önererek yaşadığı başarı ve gurur için ailesine antrenörlerine ve destek veren herkese teşekkür etti.

Tiktok'u en fazla kullanan ülkeler Haber

Tiktok'u en fazla kullanan ülkeler

İbrahim Baysal İLKHABER- TikTok, ByteDance adlı Çin merkezli bir teknoloji şirketi tarafından geliştirilen bir sosyal medya platformudur. Uygulama, ilk olarak 2016 yılında Çin'de "Douyin" adıyla piyasaya sürüldü. Kısa süre içinde büyük bir popülerlik kazanan Douyin, uluslararası pazarda da yaygınlaşmak amacıyla TikTok adını aldı ve dünya çapında bir fenomen haline geldi. Uygulama 15 ve 60 saniyelik kısa videolar çekmenizi sağlar. Geniş filtre yelpazesi sunar ve çeşitli dans akımları, komik skeçler gibi videoları büyük bir kitlenin beğenisine sunabilirsiniz. TikTok, popüler sosyal medya platformları arasında hızla yükselen bir sosyal medya platformu haline geldi. Kullanıcıların kısa süreli videolar paylaşmasına olanak tanıyan bu uygulama, dünya genelinde milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Peki, TikTok'u en çok kullanan ülkeler hangileri? İşte merakla beklenen liste... 1.ABD: TikTok, Amerika Birleşik Devletleri'nde hızla popülerlik kazandı. Genç kullanıcılar arasında özellikle büyük bir takipçi kitlesi bulunan uygulama, ABD'de yoğun bir şekilde kullanılıyor. 2.Endonezya: Endonezya, TikTok'u en çok kullanan Güneydoğu Asya ülkelerinden biri. Ülkedeki genç nüfus, TikTok'un büyük bir hayran kitlesi oluşturmasına yardımcı oluyor. 3.Brezilya: Güney Amerika'nın en büyük ülkesi olan Brezilya, TikTok'u yoğun bir şekilde kullanıyor. Müzik ve dans videolarının yaygın olduğu TikTok, Brezilyalı kullanıcılar arasında büyük bir ilgi görüyor. 4.Rusya: Rusya, TikTok'un hızla büyüdüğü bir diğer ülke. Genç nüfusu ve yaratıcı içerik üretimi, Rusya'da TikTok'un popüler hale gelmesine katkıda bulunuyor. 5.Meksika: TikTok, Latin Amerika'da da büyük bir etkiye sahip. Meksika, TikTok kullanıcılarının yoğun olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Komik videolar, danslar ve kısa skeçler Meksikalı kullanıcılar arasında popüler içerikler arasında. Bu listede yer alan ülkeler, TikTok'u en yoğun kullanan ülkeler olarak öne çıkıyor. Türkiye ise 8.sırada yer alıyor.  

Brezilyalı araştırmacılar 35.000 yıl önce Mısır'da yaşamış bir adamın yüzünü yeniden yarattı Haber

Brezilyalı araştırmacılar 35.000 yıl önce Mısır'da yaşamış bir adamın yüzünü yeniden yarattı

İBRAHİM BAYSAL – Özel Haber ADANA (İLKHABER)  Brezilyalı araştırmacılar, fotogrametri olarak bilinen bir süreci kullanarak 35.000 yıl önce Mısır'da yaşamış bir adamın nasıl görünmüş olabileceğini dijital olarak yeniden oluşturdular. Afrika kökenli olduğu düşünülen adamın iskeleti 40 yıldan uzun bir süre önce Mısır'ın Nil vadisindeki bir arkeolojik alanda bulundu. Cesedin yanında bulunan tek arkeolojik ipucu ise bir taş baltaydı. Adam, Mısır'da bulunan en eski Homo sapiens ve dünyanın en eskilerinden biri. Yaklaşık 1,6 metre boyunda olduğu ve öldüğünde 17 ila 29 yaşları arasında olduğu düşünülüyor. Adamın yüzünün görüntüsünün oluşturulmasında görev alan iki bilim insanından biri olan arkeolog Moacir Elias Santos, "Bazı kayıplar olsa da iskeletin kemiklerinin çoğu korunmuş durumda" dedi. Live Science'a verdiği demeçte, "Ancak yüz yaklaşımı için ana yapı olan kafatası iyi korunmuş" dedi. Bay Santos ve 3D tasarımcısı Cicero Moraes, kafatasının çoğunlukla modern bir yapıya sahip olduğunu, ancak çenenin çağdaş homo sapienslerde tipik olarak bulunandan çok daha sağlam olduğunu keşfetti. Fotogrametrinin arkeolojide kullanımı onlarca yıl öncesine dayanıyor, ancak son teknolojik gelişmeler tekniği daha uygun fiyatlı ve doğru hale getirdi. Temel olarak fotogrametri, 2D görüntülerden 3D renderlar oluşturuyor ve bir eseri, mezar alanını ya da bu durumda bir insan kafatasını her açıdan yakalamak için özellik eşleştirmesi kullanıyor. Brezilyalı bilim insanları dijital rekreasyonlarının sadece bir yaklaşım olduğunu kabul ediyor, ancak çalışmalarının bilim insanlarının insan evrimindeki önemli bir bölümü anlamalarına yardımcı olacağını söylüyorlar. Çünkü uzun süre önce ölmüş insanların yüzlerinin görüntülerini yeniden yaratmak için dijital teknolojiyi kullanmak son yıllarda atılan en önemli adımlar adım. Bu çalışmanın en çarpıcı örneklerinden biri Mısır'ın en ünlü firavunlarından biri olan Ramses II'ye aitti. Yakın zamanda araştırmacılar, 2015 yılında Suudi Arabistan'ın kuzeybatısındaki arkeolojik bir alan olan Hegra'da 2.000 yıllık bir mezarda keşfedilen kalıntılara dayanarak eski bir Nebati kadınının 3D yapısını ortaya çıkardılar. Bu teknolojiyi kullanarak eski zamanlarda yaşayan insanların veya canlıların görüntüsüne ulaşmış olabileceğiz. Bu görüntülerden yola çıkarak eski zamanlar hakkında daha fazla bilgiye ulaşmış olacağız.

Rosatom'un TVEL Yakıt Şirketi'nin iştiraki, Brezilya'daki Angra NGS için lityum-7 hidroksit tedarik edecek Haber

Rosatom'un TVEL Yakıt Şirketi'nin iştiraki, Brezilya'daki Angra NGS için lityum-7 hidroksit tedarik edecek

ANKARA (AA) - Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'a bağlı TVEL Yakıt Şirketi'nin iştiraki Novosibirsk Kimyasal Konsantre Tesisi (NCCP), Brezilya'daki Admiral Alvaro Alberto Nükleer Güç Santrali'ne (Angra NGS) lityum-7 hidroksit temini için açılan ihaleyi kazandı.Şirketten yapılan açıklamaya göre, NCCP, Brezilyalı Eletronuclear şirketi tarafından 100 kilogramdan fazla lityum-7 hidroksit tedariki için açılan ihaleye Rusatom International Network aracılığıyla katıldı.İhaleyi kazanan NCCP'nin tedarik edeceği ürün, Angra NGS'nin faaliyet gösteren her iki güç ünitesinin reaktör soğutma sisteminde kullanılacak. Sözleşmenin imzalanmasının ardından ürünün yıl sonuna kadar Brezilya'ya sevk edilmesi bekleniyor.Açıklamada görüşlerine yer verilen TVEL AŞ Özel Kimyasallar İş Birimi Direktörü Mikhail Metelkin, şu ifadeleri kullandı:"Rosatom'un yakıt birimi, küresel lityum ürünleri pazarında liderlerden biridir ve güvenilir bir tedarikçidir. Novosibirsk Kimyasal Konsantre Tesisi'nin, çeşitli lityum bileşiklerinin üretiminde 60 yılı aşkın deneyimi bulunmaktadır. Şirket, müşteri gereksinimlerine uygun olarak yüksek derecede kimyasal saflık sağlayan modern ve yüksek teknolojili bir üretim tesisine sahiptir."Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Angra dos Reis bölgesinde bulunan ve 1884 megavat kurulu güce sahip olan Angra NGS, ülkede işletimde olan tek nükleer güç santrali olma özelliği taşıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.