TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#BTM

İLKHABER-Gazetesi - BTM haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, BTM haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

BTM’de yeni başvuru dönemi başladı Haber

BTM’de yeni başvuru dönemi başladı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 6 yıl önce girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), yılın ikinci çağrı dönemini başlattı. Yenilikçi bir iş fikri olup bununla ilgili ürün veya ürün çıktılarına sahip olan girişimciler Ön Kuluçka programına, şirket sahibi ve satış yapmış girişimciler Kuluçka programına, ikinci veya üçüncü tur yatırım arayışında olan girişimciler ise Post Kuluçka programına 31 Temmuz Pazartesi gününe kadar BTM’nin web sitesi btm.istanbul adresinden başvurabilecek. Fikir aşamasındaki girişimcilere yönelik oluşturulan BTM Kamp ise yıl boyunca başvuru kabul etmeyi sürdürüyor. Tüm destekler ücretsiz BTM’de eğitim, seminer, birebir danışmanlık, ortak çalışma alanları, uyku odası, oyun odası, ücretsiz çay, kahve, çorba, özel toplantı odaları, ses yalıtımlı toplantı kabinleri gibi birçok nitelikli hizmeti girişimcilere tamamen ücretsiz olarak sunuyor. 7/24 açık olan ve dünyada ilk defa bir ticaret odası tarafından kurulan startup merkezi olma özelliğini taşıyan BTM’de girişimcilere ayrıca yatırımcı eşleştirmeleri ve mentorluk gibi destekler de veriliyor. İstanbul’un merkezinde, Fulya’da konumlanan BTM Yerleşkesi, Mecidiyeköy ve Beşiktaş’a 5 dakikalık mesafede bulunuyor ve girişimcilere servis imkânı da sunuyor. Dünyanın ilk 5’inde Yapılan açıklamaya göre, girişimcilik ekosisteminde oluşturduğu değerle bugüne kadar çok sayıda ödül alan BTM, girişimcilik ekosisteminin Oscar’ı olarak kabul edilen UBI Global tarafından da bu yıl ‘Dünyanın En İyi 5 Kuluçka Merkezinden Biri’ seçildi. UBI Global, 90 ülkeden 2 bine yakın startup merkezinin verileri ile oluşturulan endekse göre bu sıralamayı belirliyor. Böylece BTM dünyadaki birçok kuluçka merkezinin ulaşmak istediği nihai noktaya 6 yıl gibi kısa bir sürede erişme başarısını gösterdi.

BTM'nin başarısı Belçika'da ödülle taçlandırıldı Haber

BTM'nin başarısı Belçika'da ödülle taçlandırıldı

İSTANBUL (AA) - UBI Global tarafından yılın ilk ayında "Dünyanın En İyi 5 Kuluçka Merkezi" arasında gösterilen Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), ödülünü Belçika'nın Gent şehrinde düzenlenen törende aldı. BTM'den yapılan açıklamaya göre, BTM, dünya genelinde 1900'e yakın kuluçka ve hızlandırma merkezinin verileri ile bir endeks oluşturan ve bu konuda dünyanın en saygın kurumlarından biri olan İsveç merkezli UBI Global tarafından, üniversiteler de dahil kamu ve özel sektör kuluçka merkezleri arasında "Dünyanın En İyi 5 Kuluçka Merkezi" sıralamasına seçildi. BTM'nin elde ettiği bu başarı Belçika'nın Gent şehrinde düzenlenen ödül töreni ile taçlandırıldı. Ödülü, BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı, UBI Global Üst Yöneticisi (CEO) Ali Amin'in elinden aldı. Elbaşı, ödül öncesinde düzenlenen "Yetenek" konulu panelin konuşmacıları arasında yer aldı. UBI Global, BTM (Türkiye), Kerala Startup Mission (Hindistan), MIDITEC (Brezilya), NEXUS (Brezilya) ve Shanghai Caohejing Hi-tech Park Innovation Center (Çin) kuluçka merkezlerini dünyanın en iyi kuluçka merkezleri olarak ilan etmişti. Yılın en iyi kuluçka merkezi ise bu 5 kuruluş arasında yer alan Kerala Startup Mission oldu. - "Girişimcilerimizin merkezi olmayı sürdüreceğiz" Açıklamada görüşlerine yer verilen BTM Genel Müdürü Elbaşı, "Dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri olarak seçilmek bizi çok gururlandırdı. BTM olarak 5 yılda yaptığımız çalışmalarla Türk girişimciliğinin küresel yarıştaki onur projesi olmayı başardık. Çizgimizden ve hizmetlerimizden ödün vermeden, girişimcilerimizin merkezi olmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan BTM, salgın öncesinde de yine UBI Global tarafından "Dünyanın En Gelecek Vaad Eden Merkezi" seçilmişti. Verilen bilgiye göre, UBI Global, inovasyon merkezlerinin nerede bulunduğunu belirlemek, onları başarılı kılan şeyleri öğrenmek ve paylaşmak için 2013'te İsveç'in başkenti Stockholm'de kuruldu. Bu konuda dünyanın en önemli oluşumu olarak gösterilen kuruluş, benchmark ve endeks çalışmalarını başlatarak kuluçka ve hızlandırma programlarının ortak özelliklerini ortaya çıkarmayı amaçlıyor. UBI Global, bu çalışmalar sonucunda kuluçka ve hızlandırma programlarının daha cazip hale gelmelerine ve verimliliklerini artırarak yatırım çekebilmelerine katkı sunuyor.

BTM dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri seçildi Haber

BTM dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri seçildi

İSTANBUL (AA) - Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), 90 ülkedeki 600'den fazla kuluçka ve hızlandırma merkezi verilerinden oluşturduğu endeks ile otorite kabul edilen UBI Global'in açıkladığı listede, dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezi arasına girmeyi başardı.BTM'den yapılan açıklamaya göre, merkez, dünyadaki birçok kuluçka merkezinin ulaşmak istediği nihai noktaya 5 yıl gibi kısa bir sürede ulaştı.90 ülkede 600'den fazla kuluçka ve hızlandırma merkezinin verileri ile bir endeks oluşturan ve bu konuda dünyanın en saygın kurumlarından biri olan İsveç merkezli UBI Global, BTM'yi üniversiteler de dahil kamu ve özel sektör kuluçka merkezleri arasında "Dünyanın En İyi 5 Kuluçka Merkezinden Biri" olarak ödüllendirdi.Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve BTM Başkanı Şekib Avdagiç, BTM'nin İTO tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulduğuna vurgu yaparak, "Bu ödülle birlikte tescillenmiştir ki, İTO'nun gurur projesi BTM, son 5 yılda yaptığımız çalışmalarla Türk girişimciliğinin küresel yarışta onur projesi olmuştur. Alınan bu ödül, kuluçka merkezlerinin de gelmek istediği zirve noktayı gösteriyor. BTM bu ödülle, global bir merkez olduğunu tüm dünyaya kanıtladı." değerlendirmesini yaptı.Avdagiç, bu ödülün Cumhuriyetin 100'üncü yılında kazanılmasını ayrıca anlamlı bulduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:"BTM, 2019 yılında da yine UBI Global tarafından, Dünyanın En Çok Gelecek Vaat Eden Merkezi seçilmişti. BTM, o dönemde aldığı bu ödülün ne kadar yerinde olduğunu üzerinden üç yıl geçmeden kanıtladı. Ve bugün yine UBI Global tarafından dünyanın en iyi kuluçka merkezleri arasında ilk 5'e girmeyi başardı. BTM’nin dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri olduğu artık resmi olarak tescillendi."-BTM sadece Türkiye'de değil, dünyada öncü bir kuruluş olma vizyonuyla kuruldu"BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı ise BTM'nin bu başarısından dolayı son derece gururlu olduklarını ifade ederek, "BTM, sadece Türkiye'de değil, dünyada öncü bir kuruluş olma vizyonuyla kuruldu. Bu ödül bu anlamda bizim için çok değerli. Bu ödül sadece BTM'nin değil, aynı zamanda Türkiye'deki tüm girişimci ve yatırımcılarındır." dedi.-UBI GlobalUBI Global, "benchmark" çalışmalarını başlatarak kuluçka ve hızlandırma programlarının ortak özelliklerini ortaya çıkarmayı amaçlıyor. UBI Global, bu çalışmalar sonucunda kuluçka ve hızlandırma programlarının daha cazip hale gelmelerine ve verimliliklerini artırarak yatırım çekebilmelerine katkı sunuyor.

BTM'nin "Sahne XL" etkinliği globale taşınacak Haber

BTM'nin "Sahne XL" etkinliği globale taşınacak

İSTANBUL (AA) - Yürüttüğü çalışmalarla girişimcilik ekosisteminin kesişim noktası olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), 2022 yılını en büyük etkinliği olan Sahne XL ile kapattı.BTM'nin Fulya'daki yerleşkesinde "kesişim" temasıyla düzenlenen etkinliğe İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve BTM Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı ile kuluçka programlarından mezun girişimci ve yatırımcılar katıldı.Etkinliğin açılışında konuşan Avdagiç, 2022’de de Türkiye'de girişimciliği artırmak için karınca gibi çalıştıklarını ifade ederek, "Pandemi sonrası dönemi ve özellikle 2022 yılını sıçrama günlerine çevirmeye çabaladık. Bu çabalarımızın karşılıksız kalmadığını görmenin, Türkiye’yi ‘girişim güneşiyle aydınlanmış bir geleceğe taşımanın mutluluğu içindeyiz." dedi.Bu yıl BTM’nin 5’inci yılını kutladıklarını belirten Avdagiç, “Bilgiyi Ticarileştirme Merkezimizi, atılım dönemimizin amiral gemisi yaptık. Öyle ki dönemimizde BTM, fiziki kapasitesini 10 kat, girişimlerinin değerlemesini ise 506 kat artırdı. Kuşkusuz bu çatı altında yaptığımız işlerin en büyüğü, Türk girişimciliğine ve yatırım kültürüne ‘bilginin ticarileştirilmesi fikrini’ bir daha çıkmamak üzere dahil etmemiz olmuştur." ifadelerini kullandı.Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin, dünyada bir ticaret odası tarafından kurulan ilk ve halen tek girişimcilik/startup merkezi olduğuna dikkati çeken Avdagiç, şunları kaydetti:"5 yılda 55 yıllık mesafe kat etmemizin bir nedeni var. Rekabetçiliğimizi ancak teknolojik bir sıçramayla artırabiliriz. Bu ise ancak teknolojik sıçrayışımızı ‘zincirleme bir sıçrayışa’ dönüştürmekle mümkündür. Bunu sağlayacak olan tek vasıta ise girişimciliktir, teşebbüs ruhumuzu diri ve pratiğe dönüşecek halde tutmaktır. İşte Türk iş dünyasının en büyük iş örgütü olarak biz, BTM ile bunu yapıyoruz. Elimizi taşın altına koyarak ciddi bir ekosistem oluşturuyoruz. Bugün burada bulunan sizler bunun en canlı tanıklarısınız.Yılın son Sahne XL etkinliğini “#kesişim” temasıyla yapıyoruz. Çünkü burada ‘girişimci ve yatırımcının yolları’ kesişiyor, buluşuyor. İnanıyoruz ki; yolumuz startuplarla kesiştikçe geleceğimiz daha hızlı şekillenecektir. Şimdi yeni bir hedefimiz var: Bu kesişimi/buluşmayı küresel ölçekte yapacağız. Böylece Sahne XL global nitelik kazanacak. Girişimlerimiz yerli ve yabancı yatırımcılarla buluşacak. Türk girişimleri, dünyaya daha çok değer katacak."- Etkinlikte 2 panel 16 sunum yapıldıBTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı da bu yıl 5’inci yaşlarını "girişimin merkezi" sloganı ile kutladıklarını dile getirerek, "Etkinlikler anlamında bu yıl yeni bir konsepte daha imza attık. Girişimcilerimizin ve kurumsal iş dünyası liderlerinin bir araya geldiği ‘Sahne Kurumsal’ etkinliğini geçtiğimiz haftalarda ilk kez düzenledik ve büyük teveccüh gördü. Bu etkinliği biraz daha sektörel bir bakış açısıyla tasarladık. Sahne Kurumsal’da özellikle, kurumların spesifik ihtiyaçlarına yönelik olarak, ilgili startuplarla bir araya gelmelerini ve devamı gelecek olan bu buluşmalardan verimli iş birlikleri doğmasını amaçlıyoruz. Bu anlamda çok da güzel geri dönüşler aldık. İnşallah devamı da gelecek." diye konuştu.BTM’nin artık başka bir ligde olduğunu ifade eden Elbaşı, "Artık global arenada da daha etkin olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla uluslararası iş birliklerine de sıcak bakıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu yönde bir programımızın da duyurusunu yapacağız. Artık BTM, global platformlarda daha fazla boy gösterecek." ifadelerini kullandı.Etkinlikte BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı’nın moderatörlüğünde Domino Ventures Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk ile 500 Emerging Europe Yönetici Ortağı Enis Hulli’nin katıldığı "Ne değişti?" başlıklı startup yatırımcılığı söyleşisi yapıldı.Etkinlik kapsamında maderatörlüğünü Türkiye Metaverse Platformu Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan’ın yaptığı, Aktör ve Wideangle Kurucu Ortağı Birand Tunca ve Wideangle Kurucu Ortağı Çağlan Tanrıverdi ile Sandbox MENA ve Türkiye Ülke Müdürü Arslan Kirean’ın katıldığı "Web Evrimi: Web3 Geleceğimiz mi? Bir tür Hype mı?" başlıklı panel de gerçekleştirildi. "Ön Kuluçka" ve "Kuluçka" programlarından mezun olan 16 girişim ise yatırımcılar karşısında sahne alarak sunumlarını gerçekleştirdi. Sahne XL’e katılan girişimler dahil 36 BTM girişimi de girişimci holünde standları ile yer aldı.Etkinlikte; Binderclub, Oniki, Holograt Metaverse, Çevrimiçi Organik Reklam Ağı Projesi (ÇORAP), SynthData, NFS Fonksiyonel Gıda, Memoritory, Grawindy, E-Loops Akademi, Selfprof, Tamly, Dizel Enerji, From Your Eyes, Hydrolyx,TEATRONE, Quizflight isimli girişimlerin temsilcileri sahneye çıkarak girişimlerini anlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.