TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#BUCAK

İLKHABER-Gazetesi - BUCAK haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, BUCAK haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Burdur'da müşteriyi öldürmekten ve 2 kişiyi yaralamaktan yargılanan sağına 30 yıl hapis cezası Haber

Burdur'da müşteriyi öldürmekten ve 2 kişiyi yaralamaktan yargılanan sağına 30 yıl hapis cezası

Burdur'un Bucak ilçesinde babasına ait restoranda yüksek hesap tartışmasından çıkan kavgada bir kişiyi silahla öldürüp, 2 kişiyi yaralamaktan yargılanan sanığa toplamda 30 yıl hapis cezası verildi. Kestel köyünde Esat Kani'nin (29) öldürüldüğü, Bayram Ali Kasap (39) ile Ali Çelik'in (34) yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin tutuklu sanık Ali İhsan Tolunay Y. ile babası tutuksuz Şükrü Y'nin yargılandığı davaya devam edildi. Burdur Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, ses ve görüntü bilişim sistemiyle (SEGBİS) bağlanan sanık Ali İhsan Tolunay Y. ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada müşteki avukatları, tartışmada maktulün ve müvekkillerinin küfür etmediğini öne sürerek, sanıkların "kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını, haklarında indirim uygulanmamasını talep etti. Mahkeme heyetince son sözü sorulan Ali İhsan Tolunay Y. savunmasında, müştekileri olay günü ilk kez gördüğünü, aralarında husumet olmadığını belirterek, "Olay sebebiyle pişmanım." dedi. Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, sanık Ali İhsan Tolunay Y'nin Esat Kani'ye yönelik eylemini haksız tahrik etkisi altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezasında iyi hal indirimi uygulayarak 15 yıl hapis, Bayram Ali Kasap ve Ali Çelik'e yönelik eylemlerinde ise cezada indirim uygulayarak 7'şer yıl 6'şar ay hapis olmak üzere toplamda 30 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Heyet, sanığın babası tutuksuz sanık Şükrü Y. hakkında ise "suç üstlenme" suçundan indirim uygulayarak 25 gün hapis cezası verip hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Duruşma sonrası adliye bahçesinde gazetecilere açıklamada bulunan maktulün ablası Zeynep Ergin, sonuçtan memnun olmadıklarını söyledi. Bir insanı "kasten öldürme" ve 2 kişiyi de "öldürmeye teşebbüsün" cezasının bu kadar az olmaması gerektiğini belirten Ergin, "Hukuk mücadelesine sonuna kadar devam edeceğiz." dedi. Müşteki avukatı Mehmet Aykan da karardaki haksız tahrik indirimine katılmadıklarını ve karara itiraz edecekleri bildirdi. Aykan, "Tutuklu sanığın maktulün başına gelip ikinci kez canavarca hisle ateş ettiği açıkça ortadadır. En son adaletli bir karar çıkacağına inanıyoruz." diye konuştu. Müşteki avukatlarından Fevzi Yarbaş da kararı bölge adliye mahkemelerinde istinafa taşıyacaklarını vurguladı. - Olay Burdur'un Bucak ilçesinde Kestel köyündeki alkollü bir restoranda 8 Ağustos 2022'de yüksek hesap yüzünden müşteriler ve işletme sahipleri arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili işletme sahipleri Ali İhsan Tolunay Y. ile babası Şükrü Y. gözaltına alınmış, askerden izinli gelen Ali İhsan Tolunay Y. tutuklanmış, babası Şükrü Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Burdur'da sağanak su baskınlarına neden oldu Haber

Burdur'da sağanak su baskınlarına neden oldu

BURDUR (AA) - Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Boğazköy köyünde, sağanağın ardından derenin taşması sonucu bazı ev ve ahırları su bastı.Bölgede dün başlayan yağış zaman zaman etkisini arttırdı. Kuvvetli yağış sonrası, Boğazköy'deki bir derede taşkın yaşandı.Dereden taşan sular köydeki bazı ev ve ahırlara doldu. Ahırlarda mahsur kalan hayvanlara köylüler güçlükle saman ve yem taşıdı.Boğazköy Muhtar Vekili İsmail Gökkara, AA muhabirine, köydeki en az 15 evin su baskınından zarar gördüğünü söyledi.Bazı ahırlardaki hayvanların su içinde kaldığını belirten Gökkara, "Yıllardır yaşadığımız durumu bu yıl da yaşıyoruz. Su dağdan iniyor, arazimizi bozuyor, evlerimize ve ahırlarımıza zarar veriyor." dedi.Gökkara, dağdan gelen dere yatağının ıslah edilmesi için başvuruda bulunduklarını dile getirdi.- "Hayvanların yemleri su altında kaldı"Köylülerden Hakkı Özdil de geçen yıl da ahırını su bastığını ifade etti.Yetkililerden yardım istediklerini dile getiren Özdil, "Kıpırdayacak yerimiz kalmadı, evimize traktörle girip çıkıyoruz. Ekili arazilerimiz, hayvanların yemleri su altında kaldı. Mağdur durumdayız." diye konuştu.Niyazi Şener ise selden etkilendiklerini, 45 evin sürekli risk altında olduğunu söyledi.Sorunun giderilmesini talep ettiklerini belirten Şener, "Hayvanlarımız hasta oldu, samanımız su içinde kaldı. Yağmur iki gün daha yağsa evlerin temelleri kayacak, yıkılacak." ifadelerini kullandı.Hatice Ataseven, evlerinin yanında geçen dere nedeniyle sürekli korkuyla yaşadıklarını dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.