TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Burhanettin Bulut

İLKHABER-Gazetesi - Burhanettin Bulut haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Burhanettin Bulut haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'tan 23 Nisan Mesajı: Cumhuriyet değerlerine bağlılık şimdi daha önemli Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'tan 23 Nisan Mesajı: Cumhuriyet değerlerine bağlılık şimdi daha önemli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Bulut'un mesajı şu şekilde: "Demokrasimizin güvencesi, özgür ve bağımsız olarak bir arada yaşama irademizin sembolü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. kuruluş yılını kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. 23 Nisan; ulusal egemenliği baş tacı yapacak kadar halkına güvenen, egemenliğin en son ferdine kadar ulusun olduğuna inanan büyük bir ruhun eseridir. Gazi Meclisimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla yürütmüş, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. Ancak 22 yıllık AKP iktidarları döneminde Cumhuriyet değerleri aşındırılmış, kurucu iradeye sırt çevrilmiştir. Ulusal egemenliğin yok sayıldığı, “tek adam rejiminin” hâkim kılındığı bugünlerde Atatürk’ün kayıtsız ve şartsız millete emanet ettiği “milli egemenlik” tehlike altına girmiştir. Meclis, iktidar eliyle itibarsızlaştırılmış, yetkileri elinden alınmış ve kısıtlanmış, milli egemenlik milletin elinden alınmıştır. Bugün milli egemenliğin yeniden tesis edilmesine ihtiyaç vardır ve ülkemizin içinde bulunduğu ağır siyasi ve ekonomik buhrandan tek çıkış yolu Cumhuriyetin kuruluş değerlerine yeniden dönmektir. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında TBMM’yi yeniden ayağa kaldıracak, milli iradeyi yeniden hâkim kılacağız. Tek adam rejimine karşı, Cumhuriyet değerlerine bağlılığımız, Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşmak, demokrasiyi yok etmek isteyenlerle mücadelemiz daha fazla azim ve kararlılıkla devam edecektir. Atatürk, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına aracılık eden 23 Nisan’ı, milli egemenliğini sonsuza kadar koruyacak, yüceltecek geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve yeni nesillere armağan etmiştir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza demokratik, özgür, yaşanır bir ülke bırakmak boynumuzun borcudur. Bıraktığı eserleriyle gönüllerimizde yaşayan Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ulusal egemenliğin hâkim olduğu, tüm çocukların özgürce çocukluklarını yaşadığı bir ülke ve dünya dileğiyle, milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut: Bu partiyi terk edenler bugünden sonra hiç gelmesin Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut: Bu partiyi terk edenler bugünden sonra hiç gelmesin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yerel seçim sonuçlarına ilişkin Adana Büyükşehir Belediye binasında yaptığı konuşmada, "Bu partiyi terk edenler bugünden sonra hiç gelmesin. İyi günde de kötü günde de aynı insanlarla birlikte olmak istiyoruz." dedi. Burhanettin Bulut, yerel seçimi kazanan ve mazbatasını alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın balkon konuşması öncesi, diğer Adana milletvekilleri ve CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ile birlikte belediye binası önünde toplanan kalabalığı selamladı. Bulut, burada yaptığı konuşmada, önemli mesajlar verdi. CHP Adana İl Örgütü olarak seçimlerin kazanılmasında çok büyük emekler verildiğini belirten Bulut, “Çukurova’nın yiğit evlatları hiç biz zaman zor günlerde bile partisini terk etmedi. Terk edenler de bugünden sonra hiç gelmesin. İyi günde de kötü günde de aynı insanlarla birlikte olmak istiyoruz. Aynı insanlarla birlikte olalım ki, vefayı da doğru gösterelim, birbirimize sarılmayı da.” dedi. Seçimden önce kendisinin “Bu binada yine aynı belediye başkanı oturacak” sözünü anımsatan Burhanettin Bulut, şunları kaydetti: “Bugün, bizim için Cumhuriyet Halk Partisi için bir bayram günü. Ama bu yola bugüne kolay gelmedik. Her seçimler sonrası ‘Bu da olmadı’ dedik. Ama bu defa oldu. Bu defa olurken elbette değişimin de çok ciddi katkısı ve desteği var. Bunu yok saymak mümkün değil. 14 Mayıs'ta da bu ülkede kriz vardı, ekonomi bu kadar kötüydü. 14 Mayıs'ta da yine insanların birbirine düşman gibi bir ittifak tartışmaları vardı. Ama bu seçimlerde değişen neydi biliyor musunuz? Değişen partinin yöneticileri değil sadece. Değişen buradaki arkadaşlarımız da değildi. Değişen bir anlayıştı. Değişen, Türkiye'de halkın sorunlarını gerçekten dile getirmekti. Ve bu değişim, bu seçimlerde kendini gösterdi. İlk genel seçimlerde de iktidar olarak gösterecek. İktidar olacağız. İktidar olmak içindi bu değişim. Ve değişimin en başında şu vardı. Değişim, Genel Başkan değişsin diye yapılmadı. Yöneticiler değişsin diye de yapılmadı. Değişim bir tek şey için yapıldı. Bu ülkenin sosyal demokrat bir iktidara ihtiyacı vardı. Ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde iktidar olmaya ihtiyacı vardı. Değişim onun için yapıldı. Ve değişimin anlayışı, bu seçimlerde Türkiye İttifakıyla buldu.”

CHP'li Bulut, TRT'nin muhalefete yönelik yayınlarını RTÜK ve YSK'ye şikayet ettiklerini açıkladı Haber

CHP'li Bulut, TRT'nin muhalefete yönelik yayınlarını RTÜK ve YSK'ye şikayet ettiklerini açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT'nin muhalefete yönelik yayınlarını Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) şikayet ettiklerini açıkladı. Bulut, yapılan yazılı açıklamada, TRT'nin tarafsızlık ilkesine uygun olmadığını belirtirken, özellikle seçim sürecinde tarafsızlıktan uzak yayınlar yaptığını savundu. Bulut, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ve CHP'nin belediye başkan adaylarına TRT'de yeterli süre verilmediğini dile getirerek, bu durumun tarafsızlık ilkesine aykırı olduğunu vurguladı. Ayrıca Bulut, TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. TRT'nin muhalif görüşlere yer vermemesi ve iktidar lehine yayınlar yapması eleştirilerine de değinen Bulut, TRT'nin kamu kaynaklarını kullanarak siyasi iktidara hizmet ettiğini iddia etti. Bulut, "Tarafsız ve özerk olması gereken TRT, AKP'nin borazanı haline geldi. Seçim sürecinde iktidarın sözcülüğüne soyunan TRT'nin tarafgir, ayrımcı yayınları ve adaletsizlikleri iyice ayyuka çıktı." şeklinde konuştu. BULUT: YSK VE RTÜK 'ÖLÜ TAKLİDİ' YAPIYOR TRT'nin muhalif seslere kapalı olduğunu savunan Bulut, bu durumu YSK ve RTÜK'e şikayet etmelerine rağmen gerekli adımların atılmadığını ifade etti. Bulut, "YSK ve RTÜK, TRT'nin yaptığı yayınlar konusunda 'ölü taklidi' yapıyor. Sarayın koruma kalkanının altına sığınan TRT yönetimi, suç işlediğini bile bile muhalefeti yok sayıyor." şeklinde eleştirilerde bulundu. Son olarak, Bulut, TRT'nin CHP'nin reklam filmini yayınlamayı reddettiğini iddia ederek, bu durumu da örnek olarak gösterdi. Bulut'a göre, TRT'nin muhalif partileri dışlaması ve iktidar lehine yayınlar yapması, Türkiye'de demokrasinin ve hukukun çürüdüğünün bir göstergesi olarak kabul edilmelidir.

CHP, RTÜK'e belgeseller ve kamuoyu araştırmaları için sorular yöneltti Haber

CHP, RTÜK'e belgeseller ve kamuoyu araştırmaları için sorular yöneltti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) yayın durdurma cezası verdiği TV kanallarına yayınlattığı belgeselleri Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Bulut, “Özellikle muhalif kanallara para ve idari cezaların yanı sıra yayın durdurma cezası veren RTÜK’ün TV kanallarına yayınlattığı belgesellerin niteliği ile ilgili tartışmalar kamuoyuna yansımaktadır” dedi. KAMU ZARARI VAR MI? Belgesellerin özensiz hazırlandığını ve kanalların niteliği düşük belgeselleri yayınlamak zorunda bırakıldığını kaydeden Bulut, şöyle devam etti: “Ayrıca RTÜK’ün kamuoyu araştırmaları için hep aynı firmalardan ihalesiz şekilde hizmet alımı yaptığı ve kamu zarına yol açıldığı bildirilmektedir. Maliyeti yaklaşık 4 milyon TL olan “2023-2024 Dönemi Medyametre-Medya Kullanım Alışkanlıkları Araştırması Saha Uygulaması” işinin tek teklif veren firma olarak Genar Araştırma şirketine verildiği belirtilmektedir.” AYRIMCILIK YAPILIYOR Öte yandan yerel seçim öncesi muhalif partilere yönelik adaletsizliklerin arttığını da belirten Bulut, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarını kale almayan TRT, Anadolu Ajansı, RTÜK gibi 85 milyonun vergileriyle fonlanan devlet kurumlarının iktidarın kurumları gibi hareket ettiğini, muhalefete kör baktığını bildirdi. Muhalefetin belediye başkan adaylarına ayrımcılık yapıldığını belirten Bulut, “İktidarın her etkinliğini, aday tanıtım toplantılarını canlı yayınlayan TRT ve Anadolu Ajansı, muhalif kanallarda en küçük bir iktidar eleştirisi yapıldığında anında inceleme başlatan RTÜK’le orantısız yayın yapılıyor” ifadelerini kullandı.  BELGESELLER KİME HAZIRLATILDI? CHP’li Bulut, Bakan Ersoy’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: -RTÜK tarafından son 3 yılda TV kanallarında yayınlatmak üzere kaç belgesel hazırlatılmıştır? Belgeseller hangi konulardadır? Belgeseller hangi firma/şirketler tarafından hazırlanmıştır? Bu firma/şirketler hangi yöntemle belirlenmiştir? Belgeseller için kurum bütçesinden ne kadar para çıkmıştır? Hangi firma ya da şirkete ne kadar ödeme yapılmıştır? FİRMALAR NASIL BELİRLENDİ? RTÜK, son 3 yılda kamuoyu araştırmaları için hizmet alımı yoluyla kaç araştırma yaptırmıştır? Bu hizmet alımları hangi firma ya da şirketlerden yapılmıştır? Araştırmaların konu başlıkları ve araştırma başına yapılan ödemeler ne kadardır? Firmalar nasıl belirlenmiştir? Rekabet unsuru sağlanmış mıdır? Son 3 yıldaki hizmet alımlarından GENAR firmasının aldığı tutar ne kadardır? Rekabet ortamının sağlanmaması nedeniyle kurumun zarara uğratıldığı iddiaları ile ilgili bir inceleme ya da soruşturma yapılmış mıdır? Hangi sonuçlara ulaşılmıştır?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut'tan Erdoğan'a "Sabotajcıyı Açıkla" çağrısı Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut'tan Erdoğan'a "Sabotajcıyı Açıkla" çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Süper Kupa maçında yaşanan krizin "Türkiye'nin çıkarlarına yönelik çok açık bir sabotaj girişimi" olduğuna yönelik sözlerini Meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Bulut, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa Finali’nin, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması kararı aldığını hatırlattı. SÜPER KUPA KRİZİ Kamuoyunun tepkisini çeken bu karardan geri adım atmayan TFF’nin, Suudi Arabistan’da ülkemizi ve iki güzide kulübümüzü büyük bir krizle karşı karşıya bıraktığını kaydeden Bulut, “Suudi yetkililer, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sözlerinin olduğu pankartı, milli değerlerimizi pazarlık konusu yapmak istemiş, ancak kulüplerimizin onurlu duruşu, kamuoyunun büyük tepkisiyle başarılı olamamıştır” dedi. SUUDİLERE TOZ KONDURMADI CHP’li Bulut, 2023 yılı ihracat rakamlarının açıklanması programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Süper Kupa maçında yaşanan krizin "Türkiye'nin çıkarlarına yönelik çok açık bir sabotaj girişimi" olduğunu söylediğini aktardı. Bulut, Suudi Arabistan’a toz kondurmayan Erdoğan’ın, bu sabotajı kimin yaptığına dair herhangi bir açıklamada bulunmadığını belirtti. SABOTAJI YAPAN KİM? CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü ettiği ‘Türkiye'nin çıkarlarına yönelik’ sabotajı yapan kimdir? Ülkemizin 100 yıllık iki büyük kulübü Fenerbahçe ve Galatasaray mıdır yoksa TFF Başkanı ve yönetimi midir? Erdoğan, sabotajı yapanı açıklamaktan neden imtina etmektedir? Milli değerlerimizi pazarlık konusu yapma cüretinde bulunan Suudi Arabistan’ın yaşanan krizde hiçbir sorumluluğu yok mudur? NEDENİ TİCARİ ANLAŞMALAR MI? Suudi Arabistan’a toz kondurulmamasının nedeni Riyad’la yapılan ticari anlaşmalar mıdır? Saudi Media Company ile yapılan sözleşmede, maçın oynanmamasından kaynaklı herhangi bir maddi tazminat maddesi var mıdır? Bu tazminat ne kadardır ve kim tarafından ödenecektir? Süper Kupa Finali organizasyonunun toplam maliyeti ne olmuştur?

Bulut: “Odun, kömür almak lüks oldu” Haber

Bulut: “Odun, kömür almak lüks oldu”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların öncelikli gündeminin ısınma ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, “Kömür fiyatları geçtiğimiz yıla göre iki katına çıktı. Özellikle doğalgaza erişimin olmadığı nüfusumuzun yaklaşık yüzde 30’luk bölümü artan odun ve kömür fiyatları nedeniyle nasıl ısınacağını kara kara düşünüyor. İki kattan fazla artan fiyatlar nedeniyle dar gelirli vatandaşlarımız temel bir ihtiyaç olmasına karşın yeteri kadar ısınamıyor, kışı battaniye altında geçirmek zorunda kalıyor” değerlendirmesinde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların öncelikli gündeminin ısınma ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. CHP’li Bulut, hazırladığı çalışmada doğalgaza erişimi olmayan kırsal bölgelerdeki vatandaşların ısınmak için kullandığı oduna ve kömüre son bir yıl içerisinde fahiş oranda zam yapıldığını ortaya koydu. ‘KIRSAL KESİMDE ISINMA GİDERİ KATLANDI’ CHP’li Bulut, şunları dile getirdi: Türkiye’de nüfusumuzun yaklaşık yüzde 30’unun doğalgaza erişimi bulunmuyor. Havaların soğumasıyla birlikte başta kırsal bölgeler olmak üzere doğalgaza erişimin olmadığı yerleşim yerlerinde vatandaşlar ısınma ihtiyacını gidermek için en çok kömür ve odun kullanıyor. Kömür ve odun fiyatları geçtiğimiz yıla göre iki kattan daha fazla artarken; kırsal bölgelerde dar gelirlileri en çok zorlayacak konuların başında ısınma gideri geliyor. ‘ODUN KÖMÜR ALMAK ADETA LÜKS OLDU’ Yerli ve ithal kömür fiyatları geçtiğimiz yıl kış öncesi ton başına ortalama 2 bin 500 lira ile 4 bin lira arasındayken; bu yıl kış öncesi türüne göre kömürün ton fiyatı 7 bin 250 lira ile 9 bin lira arasına çıktı. Başka bir deyişle kömüre yapılan zam oranı yüzde 125’i buldu. Yine kırsal kesimlerde ısınmada en çok kullanılan odunun ton fiyatı da geçtiğimiz yıl kış öncesi 2 bin 500 lira ile 3 bin 750 lira arasında değişirken; bugün odunun ton fiyatı 7 bin lira ile 9 bin lira arasına yükselmiş durumda. Oduna yapılan zam oranı da yüzde 140’u buldu. Son bir yıl içerisinde odun ve kömür almak adeta lüks haline geldi. ‘ASGARİ ÜCRETLİNİN BÜTÇESİ ARALIK VE OCAKTA SARSILACAK’ CHP’li Bulut, doğalgaz erişimi olan kentlerde ise aylık 25 metreküp bedava verilen doğalgazın ısınma ihtiyacını karşılamaktan çok uzak olduğuna dikkat çekti. 11 bin 402 lira olan asgari ücrete yapılan zammın çalışanların cebine Şubat 2024’te gireceğine dikkat çeken CHP’li Bulut; şunları dile getirdi: “Asgari ücrete yapılacak zam ceplere girene kadar aralık ve ocak aylarında artacak ısınma giderleri asgari ücretli milyonlarca vatandaşın da bütçesini zorlayacak. Kış aylarında başta gıda olmak üzere iğneden ipliğe her ürüne zam yağmuru beklenirken; kentlerde asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızı ısınmada kullanacağı doğalgaz faturaları adeta yakacak. Borçlarını ödemekte dahi zorlanan milyonlarca vatandaşımız, kara kışa icralık giriyor. İcra dairelerinde bulunan dosya sayısı 21 milyon 754 bin oldu. Vatandaşların faizleri ve icra masrafları hariç 85 milyar liraya yakın icralık kredi borcu bulunuyor. Asgari ücret günden güne pul olup erirken, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 15 bin 684 liraya yükseldi. Vatandaş oduna, kömüre mi para verecek, kirasını, faturalarını ödeyip, mutfak masraflarını mı karşılayacak? Asgari ücrete zam yapılsa dahi zam emekçinin cebine  şubat ayında girecek. 2 ay sürede vatandaş enflasyon karşısında ezilecek.”

Bulut: ‘Erdoğan’ın açıklamaları yatırım tavsiyesi olarak görülmemeli’ Haber

Bulut: ‘Erdoğan’ın açıklamaları yatırım tavsiyesi olarak görülmemeli’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir” sözlerinin vatandaşlar tarafından yatırım tavsiyesi olarak kabul edilmemesi uyarısında bulundu. Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra bile Türk Lirası’nda değer kaybının sürdüğüne dikkat çeken CHP’li Bulut; Merkez Bankası’nın 2024 yılında enflasyon beklentisini artırırken Erdoğan’ın ise halka umut sattığını kaydetti. CHP’li Bulut,  Erdoğan’ın geçmişte dolarla ilgili yaptığı açıklamaları anımsatarak, Erdoğan’ın, “Dolara yatırım yapanlar yaya kalabilirler” sözünden bu yana doların 26 liradan daha fazla arttığına işaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi konusunda vatandaşın itibar etmemesini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2015 yılında “Dolara yatırım yapan yaya kalır” açıklamasını yaptığında dolar kurunun 2 lira 62 kuruş olduğunu belirten CHP’li Bulut, bu açıklamanın ardından 8 yıl içerisinde doların 26 liradan daha fazla artarak 28  lira 85 kuruşa çıktığını kaydetti. ‘BOŞ SÖZLERLE HALKA UMUT SATIYORLAR’ CHP’li Bulut, “Dolar kuru, Türk Lirası karşısında tam 11 kat arttı. Bir başka deyişle paramız dolar karşısında 11 kat değer kaybetti. Erdoğan’ın sözüne inanıp Türk Lirası’na yatırım yapanların parası pul oldu” diye konuştu. Ekonominin deneme yanılmayla yönetildiğini kaydeden CHP’li Bulut, şunları ifade etti: “Ekonomiyi uçurumun eşiğine getirdiler, boş sözlerle halka umut satıyorlar. ‘Faiz neden enflasyon sonuç” safsatasıyla enflasyonu ve dolar kurunu tetiklediler, şimdi tam tersini yapıyorlar. Arap ülkelerinden dolar getirmek için çalmadık kapı bırakmadılar. Bir ülkeye yabancı sermaye hukuk devletinin gereklerini yerine getirirsen, politikaların öngörülebilir ve şeffaf olursa, bağımsız kurullara siyasi müdahale edilmezse gelir.” ‘MERKEZ BANKASI BAŞKA, ERDOĞAN BAŞKA SÖYLÜYOR’ Merkez Bankası’nın kısa süre önce hem 2023 hem de 2024 enflasyon beklentilerini arttırdığına dikkat çeken CHP’li Bulut, şunları dile getirdi: “Merkez Bankası 2023 yılı enflasyon beklentisini yüzde 58’den yüzde 65’e; 2024 yılı enflasyon beklentisini ise yüzde 33’ten yüzde 36’ya çıkardı. Son iki yılda beklentilerinin üzerinde gerçekleşen enflasyon verileri de dikkate alındığında Erdoğan’ın 2015 yılından beri zaman zaman dile getirdiği “TL’deki değer kaybının sona erdiği” yönündeki açıklamaları havada kalıyor. Başka bir deyişle Merkez Bankası başka, Erdoğan başka söylüyor. Ülkemizde üretimi artırmadan; hukuk devletinin gereklerini yerine getirmeden, politikalar öngörülebilir ve şeffaf olmadan ve bağımsız kurullara müdahaleden vazgeçilmeden ekonomi düzelmez. Yatırım yalnızca faiz yüksek diye gelmez.” ERDOĞAN’IN DOLARLA İLGİLİ TAVSİYELERİ CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Erdoğan’ın dolarla ilgili yıllar içerisinde yaptığı açıklamalarını ise şöyle sıraladı: 6 Mart 2015: “Açık ve net söyleyeyim, özellikle faiz lobisi veya dolara aşırı yatırım yapanlar yaya kalabilirler." Dolar: 2,62 TL 2 Aralık 2016: “Yastık altında dövizi olanlar gelsin parasını altına, TL’ye dönüştürsün. Ne lüzum var dövize değer kazandıracağız.”  Dolar: 3,51 TL 27 Kasım 2017: “Bugün döviz 3 kuruş yükseldi akaryakıt iki kuruş arttı diye karalar bağlayanlar ancak 15-20 yıl öncesinin Türkiye’sini bilmeyenler olabilir. Ülkemizin ekonomisinin bir gecede yerle yeksan olduğu dövizin 3-5 kuruş değil 5-10 kat birden arttığı günlerden buralara geldik.” Dolar: 3,90 TL 12 Nisan 2018: “Türkiye yoluna devam ediyor, bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler." Dolar: 4,11 TL 23 Mayıs 2018: “Lütfen kendi yerli paranızı dövize değişmeyin. Yerli paramızla hareket etmeye devam edelim. Millîlik budur, yerlilik budur, vatanseverlik budur.” Dolar: 4,73 TL 3 Ağustos 2018: "Yastıklarınızın altındaki dövizleri çıkarın, altınlarınızı çıkarın." Dolar: 5,08 TL 9 Ağustos 2018: “Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var.” Dolar: 5,48 TL 10 Ağustos 2018: "Dolar bizim yolumuzu kesemez, endişe etmeyin. ... Faiz lobilerine sesleniyorum, boşuna heveslenmeyin. Bu milletin sırtından kazanamayacaksınız." Dolar: 6,42 TL 18 Ocak 2022: “Yavaş yavaş, kademeli bir şekilde, aceleci olmadan kur da düşecek, faiz de aynı şekilde düşecek.” Dolar: 18,79 TL 28 Mart 2022: “Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak bir programı uyguluyoruz”. Dolar: 14,8340 TL 22 Kasım 2023: “TL'nin reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir.” Dolar: 28,85 TL

Bulut: Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız Haber

Bulut: Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız

ADANA(İLKHABER)- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut bir mesaj yayımladı. Mesajında şu ifadelere yer verdi: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın onurunu, mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Atatürk’ün en büyük iki emanetinden biri olan Cumhuriyet, “bilhassa kimsesizlerin kimsesi” bir çağdaşlaşma devrimidir. Ekonomiden eğitime, tarımdan şehirciliğe, kültürden sanata bir ulusun yeniden varoluşudur. Temelinde, “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti, eşitlik” anlayışı olan Cumhuriyet, karanlığa bir başkaldırı, aydınlığa doğan bir güneştir. İçeride egemenliğimizin, dışarıda bağımsızlığımızın simgesidir. Cumhuriyet değerlerini aşındırmak, Cumhuriyet’in kurucu felsefesi ve ilkelerini ortadan kaldırmak için beyhude çabalar içerisinde olanlar bilmelidir ki Cumhuriyetimiz ilelebet var olacak, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığımız kararlılıkla sürecektir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, en büyük bayramımızdır. Cumhuriyetin 100. yılını bahaneyle geçiştirmek isteyenlere karşı bizler, ellerinde bayrak, kalplerinde Atatürk sevgisiyle sokağa dökülen milyonlarla, meydanlarda, fener alaylarıyla, coşkuyla kutlayacağız. Varlıklarını, oturdukları koltukları Atatürk’e ve Cumhuriyete borçlu olduğunu inkâr edenlere sözümüz, 'Bir asırdır, bizim için Cumhuriyet asıldır!' Ülkemizin üzerine kâbus gibi çöken “Tek Adam” rejimine karşı; bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran ve bugünlere taşıyanların kararlılığıyla değişecek, yenilenecek ve yeniden başaracağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağımıza olan inancımla Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk’e, kahraman silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunar; ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım. Yaşasın Cumhuriyet!"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.