TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bursa Büyükşehir Belediyesi

İLKHABER-Gazetesi - Bursa Büyükşehir Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bursa Büyükşehir Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bursa’da 19 Mayıs kutlamaları kortej yürüyüşüyle başladı Haber

Bursa’da 19 Mayıs kutlamaları kortej yürüyüşüyle başladı

Bursalılar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir birinden özel etkinliklerle kutluyor. Üç gün sürecek dev organizasyon, kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra sporcular ve birçok genç katıldı. “Bursalılara yakışanı yapmaya devam edeceğiz” Gençlik şöleninin üç gün boyunca süreceğini ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın büyük bir coşkuyla kutlanacağını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Hüdavendigar Kent Parkı’nda, gençlerimizin birbirleriyle dostluk kuracağı yarışmalar, etkinlikler ve konserler olacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bu bayramı, Bursa’ya ve gençlere yaraşır bir şekilde kutlayacağız. Bu bayram hepimizin bayramı. Bundan böyle hem milli hem de dini bayramlarımızı coşkuyla, güvenle ve huzurla kutlamaya devam edeceğiz. Bursa'ya ve Bursalılara yakışanı yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın taleplerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Bizim ilkemiz, Bursalıların gülümsemesini sağlamak. Tüm hemşerilerimizi Hüdavendigar Kent Parkı’nda üç gün boyunca sürecek olan gençlik şölenimize bekliyorum” dedi. Konuşmanın ardından sporcular tarafından Başkan Mustafa Bozbey’e Türk Bayrağı işlemeli tablo hediye edildi. Saltanat Kapıdan başlayıp Atatürk Anıtı’na kadar devam eden kortej, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Bursa Kestanesi, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla coğrafi işaret tescili aldı Haber

Bursa Kestanesi, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla coğrafi işaret tescili aldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehre özgü değerleri markalaştırarak ekonomiye kazandırma hedefi doğrultusunda Bursa kestanesine Coğrafi İşaret Tescili aldı. Şehrin tarım ürünlerini markalaştırma konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Yenişehir biberi, Keles kirazı, ve BlackBursa markasıyla siyah incir gibi ürünleriyle önemli başarılar elde etmişti. Yapılan inceleme ve analiz sonucunda, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 'Bursa kestanesi'ne Coğrafi İşaret ve Tescil Belgesi verildi. Bu tescil, Bursa'nın Coğrafi İşaret Tescili Belgesi alan ürün sayısını 33'e çıkardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bursa kestanesini tescilleyerek ürünlerimizi dünya literatürüne kazandırdık. Bursa'da güçlü sanayimiz, doğal zenginliklerimiz ve tarım ürünlerimiz var. Bu tescillerle amaçladığımız, ürünlerimizin dünya çapında tanınması ve pazarda rekabet edebilir hale gelmesidir" dedi. Bursa, Marmara Bölgesi'nde en fazla coğrafi işaret alan şehir olma özelliğini taşıyor. Dünya genelinde coğrafi işaret tescilli ürünlerin milyarlarca dolarlık pazar payına sahip olduğunu belirten yetkililer, Türkiye'de ise bin 545 adet coğrafi işaretli ürün bulunduğunu ifade etti. Bursa'nın 33 tescilli ürünüyle bu alandaki öncü konumunu sürdürdüğü vurgulandı.

Bursa yılın son ve ilk bebeklerini karşıladı Haber

Bursa yılın son ve ilk bebeklerini karşıladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2023'ün son saatlerinde görev başındaki itfaiye ve emniyet görevlilerini ziyaret etti. Beraberindeki Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz ve Ahmet Kılıç, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Kamil Bayramiç ve Ferhat Erol, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Furkan Alpaslan ile birlikte ilk olarak Küçük Sanayi’deki İtfaiye Daire Başkanlığı binasını ziyaret eden Başkan Alinur Aktaş, görev başındaki itfaiyecilerle bir araya gelip sohbet ederek baklava ve boza ikramında bulundu. Başkan Aktaş, Bursalıların rahat ve huzur içinde bir gece geçirmesi için sabaha kadar görev başında olan emniyet güçlerini de unutmadı. Özlüce Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’ndaki emniyet kontrol noktasına uğrayarak burada görevli polisleri ziyaret eden Başkan Aktaş, görevi başındaki emniyet mensuplarına başarılar dileyerek tatlı ikram etti. Daha sonra Ertuğrul Taksi Durağı’nı ziyaret eden Başkan Aktaş, taksici esnafıyla sohbet ederek durak telsizinden yaptığı anonsla direksiyon başında olan taksicilerin yeni yılını kutladı. Durakta çalan telefonu da açan Başkan Aktaş, arayan vatandaşın da yeni yılını tebrik edip taksi için adresi aldı. Başkan Alinur Aktaş, 2023'ün son ve 2024'ün ilk ziyaretini ise Bursa Şehir Hastanesi’ne yaptı. Başkan Aktaş ve beraberindeki Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Başhekim yardımcısı Dr. Özlem Avcı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürvekili Özlem Kavak ile birlikte hastane personeline çiçek ve çeşitli hediyeler verdi. Başkan Aktaş, bebekleri 2023 yılının doğan son bebeği olarak kayıtlara geçen Tuğba ve Şevket Sarı çiftini ziyaret etti. Çocuklarına Ali Asaf ismini veren Sarı çiftine çiçek ve bebek seti hediye edilirken, Başkan Aktaş minik bebeğe de altın taktı. Başkan Aktaş'ın ziyareti sırasında 2024'ün ilk bebeği de dünyaya geldi. Ceylan ve Levent Gültekin çifti, Zeynep Ece ismini verdikleri bebeklerinin sevincini Başkan Aktaş ve protokol üyeleri ile birlikte yaşadı. Gültekin çiftine de çiçek ve bebek seti takdim edilirken, Başkan Aktaş minik bebeğe altın taktı. MUTLULUK VE HUZUR TEMENNİSİ Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni yılın kazasız, belasız, sağlık dolu ve bereketli geçmesini diledi. İnsanlar evlerinde rahat ederken 7/24 görev başında olan gönül insanlarının da olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “2024 yılının kazasız, belasız, mutlulukla dolu olmasını temenni ediyorum” dedi. Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, yeni yılın hayırla vesile olmasını temenni etti. 2024’de İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü devlet terörünün de sona ermesini dileyen Yavuz, 2024’ün dünyaya barış getirmesini dileyerek herkesin yeni yılını kutladı.

Bursa’da üniversitelilere ‘Hoş geldin’ şöleni Haber

Bursa’da üniversitelilere ‘Hoş geldin’ şöleni

Ülkenin yarınları olan gençlere büyük önem veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin de yanında olmaya devam ediyor. Öğrenci Topluluklarının da katılımıyla bu yıl 7’ncisi yapılan ‘Üniversitene Hoş geldin Şöleni’, Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde yoğun katılımla başladı. Alanda kurulan öğrenci toplulukları stantlarını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, öğrencilerle sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Şölenin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendisinin de mezunu olduğu Uludağ Üniversitesi’nde böyle bir etkinliğe aracılık etmekten son derece mutlu olduğunu söyledi. Bursa gibi kültür, sanat ve tarih şehrinde okumanın önemli bir ayrıcalık olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, öğrencilere seslenerek, “Bu yıllar çok çabuk geçecek. Hiçbir şey anlamayacaksınız. Ve belki de ilerleyen yıllarda, ’ya keşke şunları da bunları da yapsaydım’ diyeceksiniz. Biz belediye olarak gençlerimize çok önem veriyoruz. Lütfen şehir adına, ülke adına, geleceğimiz adına, üretin. Biz de sizlere destek verelim, katkı verelim. Yeni gelen arkadaşlarımıza söylüyorum. Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübümüz var. Muhakkak irtibatlı olun, üye olun, etkinliklerden, aktivitelerden haberiniz olsun. Gençlik merkezleri, kütüphaneler, farklı yurt içi ve yurt dışı geziler, staj imkanları, iş imkanları, değişik kamplar ve aktivitelerle destek ve katkılar. Bunların hepsi sizler için” dedi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da bu şölenle yeni döneme son derece dinamik bir başlangıç yaptıklarını söyledi. 178 civarında öğrenci topluluğu olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Malum üniversite dediğimiz yer sadece eğitim öğretimin icra edildiği yer değil. Öğrencilerin bir kültürlenme mekanı. Bu sene bünyemize katılan öğrenci sayımız 13 bin civarında. Toplam öğrenci sayımız 71 bin civarında. Türkiye’nin en köklü ve öğrenci sayısı itibariyle de en büyük üniversitelerinden birisi. Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde katkısı olan gençlerimize, Birlik Vakfına, Büyükşehir Belediyemize çokça teşekkür ediyorum. Tekrar öğrencilerimize, üniversitemize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu. Üniversite öğrencileri adına söz alan Muhammet Yiğit Kulak, 7 yıldır büyük bir özveriyle gerçekleştirilen bu etkinliği, aynı heyecanla sürdürebilmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, öğrenci topluluklarının stantlarını gezerken, etkinlikte basketbol şovu da ilgiyle izlendi.

Kare kare Bursa’nın ‘köşe taşları’ Haber

Kare kare Bursa’nın ‘köşe taşları’

Bursa’nın tanıtımına katkı sağlamak, tarihi açıdan doğal bir plato olan Bursa’nın değerlerini fotoğraf sanatıyla buluşturmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bursa Ulusal Fotoğrafçılar Maratonu, kazanan eserlerin belirlenmesiyle tamamlandı. Bursa ağırlıklı olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Ankara ve İzmir’in de aralarında olduğu 19 şehirden 300 fotoğrafçının başvurduğu maratonda toplam 742 fotoğraf yüklemesi yapıldı. Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle düzenlenen maratonda, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Alper Bilsel, Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve BUFSAD Başkan Yardımcısı Alper Keskin, Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi Koordinatörü Aziz Elbas, Gelişim Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Özlem Tuğçe Keleş, BUFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Savaş ve FOTOGEN Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Çöplü’den oluşan Seçici Kurul, dereceye giren eserleri belirledi. Yapılan değerlendirmede, maratona Uşak’tan katılan Ufuk Turpcan birinci olarak, altın madalya ile 15 bin TL’lik para ödülünü almaya hak kazandı. Maratona İstanbul’dan katılan Adem Türkel ikinci olarak gümüş madalya ve 12 bin TL, Kayseri’den katılan İsmail Taşgeldi de üçüncü olarak bronz madalya ve 10 bin TL para ödülü kazandı. Mansiyona değer görülen Fatih Bayçora, Mert İsmail Şanal ve Muhammet Musab Gümüş ile Jüri Özel Ödülü’ne değer görülen Arif Miletli de 5000’er TL para ödülü almaya hak kazandı. Sergilemeye değer görülen 43 eserin sahibi de 1000’er TL para ödülü almaya hak kazandı. Bursa’nın köşe taşı olan tarihi eserlerini kare kare kayıt altına alarak, kentin kültürel hafızasını tazeleyen fotoğrafçılar, ödüllerini 10 Temmuz Pazartesi günü saat 18.30’da Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle alacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Hatay'daki konteyner kentlerinde 10 bine yakın afetzede konaklıyor Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Hatay'daki konteyner kentlerinde 10 bine yakın afetzede konaklıyor

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay'da oluşturulan 3 konteyner kentte yaklaşık 10 bin depremzede barınıyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından Hatay'da afetzedelerin yaralarının sarılması için destekler sürüyor. Depremlerin ikinci haftasında Hatay'da görevlendirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi, 3 bölgede 110 bin metrekare alanda 2 bin konteynerlik yaşam alanları oluşturdu. Altyapıları tamamen Bursa Büyükşehir Belediyesince hazırlanan Umuda Koşanlar Bursa Uluçınar Konteyner Kenti, Çilek Mobilya'nın katkılarıyla oluşturulan Uludağ Konteyner Kenti ve Büyükşehir'in kurduğu en büyük konteyner kent olan Bursa Konteyner Kenti'nde yaşam başladı. Bu alanlarda 10 bine yakın kişi konaklıyor. Büyük afet sonrası hayata yeniden tutunmaya çalışan depremzedelerin tüm ihtiyaçları Büyükşehir tarafından karşılanıyor. Hatay'da oluşturdukları konteyner kentleri gezen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hem afetzedelerle sohbet etti hem de ihtiyaçlarını dinledi. Büyükşehir, BUSKİ ve Büyükşehir iştirakleri ile bölgeye bugüne kadar 160 milyon lirayı aşan yatırım ve destek yapıldığını aktaran Aktaş, konteyner kentlerin temizliğinden sinekle mücadeleye ve yardımların dağıtımına kadar tüm hizmetleri kesintisiz sürdürdüklerini bildirdi. Ziyaretiyle depremzedelere her zaman yanında olduklarının mesajını veren Aktaş, "Ülkemize büyük geçmiş olsun. İlk güne göre vatandaşlarımızın hayata biraz daha umutla bakmaları bizi sevindirdi. İnşallah kalıcı konutlarla bütün yaralar sarılmış olacak. Biz sonuna kadar depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı. Hatay'da 3 öğün yemek ihtiyaçları Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Konya Büyükşehir Belediyesinin kurduğu konteyner kenti de ziyaret eden Aktaş, sohbet ettiği afetzedelere yemek dağıttı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.