TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#büyükbaş hayvan

İLKHABER-Gazetesi - büyükbaş hayvan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, büyükbaş hayvan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İneğe kötü muamele yapan 2 kişi adliyeye sevk edildi Haber

İneğe kötü muamele yapan 2 kişi adliyeye sevk edildi

ADANA (İLKHABER)-  Adana Et ve Süt Kurumu’nda görevli iki çalışan, büyükbaş hayvana kötü muamele yaptığı için adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgiye göre olay, dün öğle saatlerinde Et ve Süt Kurumu’nun Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesi Girne Bulvarı’ndaki kombinasında meydana geldi. Kesime hazırlanan bir büyükbaş, huysuzlandı. Görevliler hayvana müdahale ederek yere yatırdı. Hayvanın sakinleşmemesi üzerine kombinadaki personel M.A.T. ve İ.G., başına sopayla defalarca vurarak hayvanı bayıltmak istedi. Yaşanan anlar başka bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada yayınlandı. Görüntüler tepki çekerken, Et ve Süt Kurumu ise sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Adana Et Kombinası Müdürlüğümüzdeki hayvan hakları ve hayvan refahına aykırı sosyal medyaya yansıyan görüntüler ile müfettiş görevlendirilmiş olup, sorumlular işten el çektirilmiştir. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmektedir" ifadelerini kullandı. Akşam saatlerinde ise Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamayla, M.A.T. ile İ.G.’nin gözaltına alındığı bildirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’ne götürülen şüpheliler, ifadelerinde büyükbaşın kafeste kaldığı için huysuzlandığını ve kaçmaya çalıştığını belirterek, sakinleştirmek için önce su sıktıklarını, ardından da başına vurduklarını öne sürdü. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Hataylı kadın girişimci devlet desteğiyle besici oldu Haber

Hataylı kadın girişimci devlet desteğiyle besici oldu

HATAY (AA) - SALİM TAŞ - Hatay'ın Defne ilçesinde yaşayan 33 yaşındaki girişimci Cansu Binici, Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı hibe desteğiyle kurduğu ahırda 7 büyükbaş hayvan yetiştiriyor.Anadolu Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümünden 2021 yılında mezun olan Binici, veteriner hekim olan eşinin desteğiyle Bakanlığının "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"ne başvurdu.Bakanlık tarafından haziranda projesi kabul edilen Binici 100 bin lira hibe desteği aldı.Hibe desteğiyle evlerinin yanındaki alana ahır kuran Binici, aldığı 7 büyükbaş hayvanın bakımını ve beslenmesini eşiyle üstlendi.Genç girişimci Cansu Binici, AA muhabirine, eşinin internette tesadüfen ilanını gördüğü projeden faydalanması için öneride bulunduğunu söyledi.Binici, projenin şartlarını uygun bulması üzerine besicilik yapmak için proje hazırlayarak sunduğunu ve netice aldığını anlattı.Yaklaşık 5 aydır besicilikle uğraştığını dile getiren Binici şöyle devam etti:"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi çok güzel. Projeyle işi uzmanın yapması daha iyi olacak. En azından hayvana ne kadar yem verilmesi gerektiğini, nasıl ilaç desteği sağlayacağımızı ve hangi vitaminlerin verileceğini biliyoruz. Bu işe hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlayabilmek için başladım. Hedefim ahırımı büyüterek hayvan sayısını artırmak."- "Proje ülke hayvancılığına çok büyük katkı sağlayacaktır"Binali Binici de eşine yeni başladığı işte her türlü desteği verdiğini belirtti.Binici şöyle konuştu:"Proje, ülkedeki hayvancılığa çok büyük katkı sağlayacak. Bu işin bilinçli olarak yapılması çok önemli. Bir hayvandan alınacak randıman tabii ki bilinçli bir besicilikle daha fazla olacaktır. Proje hem bu işi isteyerek yapanlara bir gelir olacaktır hem de ülke hayvancılığına çok büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.