TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

İLKHABER-Gazetesi - Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

2. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, 3 Kasım'da başlayacak Haber

2. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, 3 Kasım'da başlayacak

ANTALYA (AA) - Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, 3-5 Kasım'da yapılacak.Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin düzenleneceği Aksu At Çayırı mevkisinde düzenlediği basın toplantısında, festivalin Cumhuriyet Meydanı'ndan eski Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına kadar yapılacak temsili Yörük göçü ile başlayacağını söyledi.Festival boyunca kültür şöleni yaşanacağını dile getiren Böcek, canlı müzikler, atlı ve okçuluk gösterileri gibi birçok aktivitenin gerçekleştirileceğini bildirdi.Festivale 25 bağımsız Türk Cumhuriyeti ülkelerinden katılım olacağını aktaran Böcek, şunları söyledi:"Türk dünyasından gelen misafirlerimiz kültürlerini tanıtacak, uluslararası katılımcılar kültürel etkinlikler yapacak. Türk el sanatlarının tanıtılması için bir platform oluşturulacak. 36'sı Kültür ve Turizm Bakanlığından, 8'i kadın kooperatifinden gelen 44 sanatçı, dokumacılık, dericilik, bıçakçılık, keçecilik gibi el sanatlarımızı tanıtacak. 81 Yörük-Türkmen dernek, vakıf ve kooperatifimizi ağırlayacağız. Ayrıca Büyükşehir, il ve ilçe düzeyinde 25 belediyemiz katılım sağlayacak."Festivalde yerel kültürlerin ve coğrafi işaretli ürünlerin de sergileneceğini dile getiren Böcek, yemek alanında kurulacak 48 çadırda yöresel lezzetlerin tanıtılacağını bildirdi. Geleneksel oyunların da festivalde yer alacağını anlatan Böcek, "Festival, geleneklerin yaşatılması ve gelecek nesilleri aktarılması için önemli bir fırsat olacak. Tüm vatandaşlarımızı milli kültürümü ve geleneksel değerlerimizi yaşamaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.Festival alanının yerleşim planı, bu yıl Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla gökyüzünden "100" olarak görülecek. Etkinliklerde Haluk Levent, Elif Buse Doğan, Ayşe Dinçer, Uğur Önür konser verecek. Toplantıya Kazakistan Antalya Başkonsolusu Kuat Kanafeyev, Antalya Yörük İl Hatunu Sibel Gezen, sivil toplum kuruluşları ile festivalde yer alacak kuruluşların temsilcileri katıldı.

Depremzede kendisini enkazdan kurtaran itfaiyecilere teşekkür için Antalya'ya geldi Haber

Depremzede kendisini enkazdan kurtaran itfaiyecilere teşekkür için Antalya'ya geldi

ANTALYA (AA) - Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremin 162. saatinde enkazdan çıkarılan Cengiz Polat, kendisini kurtaran Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi'ne teşekkür ziyaretinde bulundu.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bahçelievler Mahallesi'ndeki Olgan Apartmanı'nın enkazından çıkarılan 45 yaşındaki Polat, tedavisinin tamamlanmasının ardından kardeşi İsmail Polat ile Antalya'ya geldi.Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve itfaiyecilerle buluşan Polat, kendisini kurtaran ekibe teşekkür etti.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muhittin Böcek, depremin ilk dakikasından itibaren teyakkuza geçerek çalışmalara başladıklarını, ekiplerinin deprem bölgesinde 79 kişiyi kurtardığını hatırlattı.Deprem bölgesinde siyaset üstü bir çalışma yürüttüklerini anlatan Böcek, bölgedeki vatandaşlara yönelik psikososyal çalışma da yaptıklarını kaydetti.Kahramanmaraş'ta depremin 162. saatinde enkazdan çıkarıldığı anları anlatırken duygulanan Polat da 7 günlük süreçte farklı duygular yaşadığını dile getirdi.Enkazın altından dışarıda ne olduğunu görmediğini ifade eden Polat, "Çıktıktan sonraki durumu anlatmak çok farklı bir duygu. Kurtarma anında itfaiyeci arkadaşımızla göz göze geldik, 15-20 saniye bakıştık. İnanamıyorduk. Ben ilk etapta cevap veremedim, kelimelerle anlatılmaz bir duygu. Buraya gelerek itfaiyeci arkadaşları görmek, onlara teşekkür etmek istedim." diye konuştu.İsmail Polat ise depremi öğrenince Irak'tan döndüğünü, ağabeyinin bulunduğu enkazın başında bir hafta beklediğini söyledi.

Antalya Toptancı Halinde yeni sezon açıldı Haber

Antalya Toptancı Halinde yeni sezon açıldı

ANTALYA (AA) - Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Halinde, 2022-2023 sezonu törenle açıldı.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, törene Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve ve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan ile kamu kurum müdürleri katıldı.Açıklamada görüşlerine yer verilen Böcek, tarımın ülke ekonomisine katkısının fazla olduğunu belirterek, kentin verimli topraklara sahip olduğunu ifade etti.Belediye olarak yerelden kalkınma ilkesiyle sulama suyunda enerji desteği, dijital tarım uygulamaları, fide, fidan dağıtımı ve hayvancılıkla ilgili pek çok konuda üreticiye destek verdiklerini kaydeden Böcek, 51 sulama kooperatifinin sulama suyundaki enerji ihtiyacının yüzde 80'ini karşıladıklarını vurguladı.Destek verdikleri sulama kooperatifi sayısını 55'e çıkaracaklarını bildiren Böcek, "Türkiye'nin sebze meyvesinin yüzde 50'sini Antalyalı çiftçilerimiz üretmekte. Yüzde 67'lik örtü altı üretimiyle de yine ilk sıradayız. Ziraat odaları, halcilerimiz çok rahat olsunlar. Hallerle ilgili biz üzerimize düşeni yapacağız. İşlem hacmiyle ilk sıradayız." ifadelerini kullandı.Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz da Antalya Toptancı Halinin ülke ekonomisine döviz girdisi sağlayan bir merkez olduğunu aktardı.Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan ise son yıllarda girdi maliyetlerinin ciddi şekilde arttığını dile getirdi.Konuşmaların ardından sezon dualarla açıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.