TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Çağlayancerit

İLKHABER-Gazetesi - Çağlayancerit haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çağlayancerit haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kahramanmaraş'ın engebeli arazileri atlarla sürülüyor Haber

Kahramanmaraş'ın engebeli arazileri atlarla sürülüyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde, traktörlerin giremediği bahçe ve engebeli araziler atlarla sürülüyor. Engebeli yapısıyla bilinen Çağlayancerit'te, tarımsal faaliyetlerde atlardan da yararlanılıyor. Bağ, bahçe gibi yaklaşık 10 bin dekar engebeli arazinin sürülmesinde yaklaşık 200 at kullanılıyor. Atıyla bahçeleri süren vatandaşlar, günde 700 lira ila bin lira arası yevmiye alıyor. Aksu Mahallesi'nde atıyla tarla süren Ferhat Kızılseki, AA muhabirine, 3 çocuğunu bu işten elde ettiği gelirle yetiştirdiğini söyledi. Tarlasının bulunmadığını anlatan Kızılseki, "Atımla tarlaları sürüyorum, geçimim bunla oluyor. Bağda, bahçede, ceviz tarlalarında ağaç diplerini atım ve sabanımla sürüyorum. Yeşil ve kuru fasulye, soğan, sarımsak ekiyorum." dedi. - 18 yıldır at sırtında Her sabah erkenden kalkıp işine koyulduğunu dile getiren Kızılseki, şöyle konuştu: "Sabahları 4.30'da kalkar, hayvanların yemini, suyunu veririm. Sonra o gün nereye gideceksem, onu belirliyorum. Ardından yola çıkarım, bağ bahçe neredeyse orayı sürüyorum. Yaz aylarında sıcakta çalışmıyorum. Hayvana da yazık tabii. 18 yıldan beri bu hayvanın peşinde mesleğimi yapıyorum. Bu sene yevmiyemiz 700 lira. 350 lira hayvanıma, 350 lira da kendime alıyorum. Allah bereket versin." İbrahim Sakallı ise ilçenin arazilerinin zorlu olduğunu belirterek, "Çağlayancerit'te ağaçların içine traktör girmediği için atla sürerler. Atın sürümü traktöre göre daha iyidir, o yüzden bunu tercih ederler. At sayısı ilçe merkezinde azaldı. İlçe merkezinde 20 tane falan kaldı ama köylerde çok var. Günlük yevmiyem 800 lira, mesai yaparsak bu artıyor. Saatimiz 100 lira civarı." ifadelerini kullandı. Tarlasını sürdüren Ömer Kızıl da ceviz bahçesine traktörün girmediğini ifade ederek, "Girmeyince atla sürdürüyoruz. Sabanla iyi sürülürse tarlaya iyi geliyor, güzel oluyor. Traktörle sürdüğünde her yere sığmadığı için boş kalan yerler oluyor hem de ağaçların köklerini koparabiliyor." dedi. Çağlayancerit Ziraat Odası Başkanı Ömer Çedene ise ilçede traktörün giremediği yaklaşık 10 bin dekar arazinin atlarla sürüldüğünü ifade etti.

Kahramanmaraş'ta kaymakamlar AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı Haber

Kahramanmaraş'ta kaymakamlar AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta kaymakamlar Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Nurhak Kaymakamı Sercan Yıldız ve Çağlayancerit Kaymakamı Asım Özdemir AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek "çevre - yaşam", "haber" ve "spor" kategorilerinde üç kare için oy kullandı.Fatih Çelikkaya, haber kategorisinde Emrah Yorulmaz’ın "TOGG'un ilk yolculuğu", çevre-yaşam kategorisinde Orhan Çiçek'in "Yangın müdahalesi" spor kategorisinde ise Salih Zeki Fazlıoğlu'nun "Şükür secdesi" fotoğrafına oy verdi.Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, haber kategorisinde Murat Şengül'ün "Yolumuz bir", çevre-yaşam kategorisinde Mahmut Serdar Alakuş'un "Sen aydınlatırsın geceyi" spor kategorisinde ise Elif Öztürk Özgüncü'nün "Şampiyonlar" karesine oy verdi.Nurhak Kaymakamı Sercan Yıldız, haber kategorisinde Emrah Yorulmaz’ın "TOGG'un ilk yolculuğu", çevre-yaşam kategorisinde Ali Rıza Akkır'ın "Körfez ışıkları" spor kategorisinde ise Elif Öztürk Özgüncü'nün "Şampiyonlar" karesini oyladı.Çağlayancerit Kaymakamı Asım Özdemir ise haber kategorisinde Kahraman Bekçili'nin "Kömür karası gözyaşları", çevre-yaşam kategorisinde Mehmet Kaman'ın "Kızıl şehir kano" spor kategorisinde ise Elif Öztürk Özgüncü'nün "Şampiyonlar" karesini seçti.

Kahramanmaraş'ın ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı Haber

Kahramanmaraş'ın ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Afşin, Andırın ve Çağlayancerit ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.Andırın ilçesinde Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykut Türkmen tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.Türkmen, burada programa katılan öğretmenlerin gününü tebrik etti.Program daha sonra Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonu'nda devam etti.Çağlayancerit ilçesinde de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Çağlayancerit Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi.Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. İlçe Milli Eğitim Ali Öztürk, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Daha sonra Ömer Halis Demir Yatılı Bölge Okulu'nda devam eden törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü tarafından günün anısına düzenlenen voleybol turnuvasında Çağlayancerit Ortaokulu birinci oldu.Afşin ilçesinde ise Hükümet Konağında gerçekleştirilen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinlikler, Sebahattin Atalay Kültür Merkezinde devam etti.Programa, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay ile öğrenciler katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.