TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Çanakkale

İLKHABER-Gazetesi - Çanakkale haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çanakkale haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Çanakkale'de CHP Adayı Muharrem Erkek Belediye Başkanı seçildi Haber

Çanakkale'de CHP Adayı Muharrem Erkek Belediye Başkanı seçildi

Çanakkale'de 4 dönem belediye başkanlığı yapan CHP’li Ülgür Gökhan’ın ardından 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP’den Muharrem Erkek belediye başkan adayı gösterildi. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Muharrem Erkek, Cumhuriyet Meydanı'ndaki belediye lokali önünde partililere seslendi. "Teşekkürler Çanakkale" diyerek konuşmasına başlayan Muharrem Erkek, “Çanakkale’de tüm sandıklarımız sayıldı ve kazanan Çanakkale oldu. Diğer tüm adaylara teşekkür ediyorum. Çanakkale demokratik bir kent ve öyle olmaya da devam edecek. Demokratik nezaketli bir süreç yaşadık. Hatta Türkiye’ye örnek olduk. Onun için tüm siyasi partilerimizi, adaylari, onları da tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Çanakkale’de her zaman kimliği, inancı, dünya görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun hep birlikte barış, huzur içerisinde kardeşçe yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü bizim için bir sevdadır Çanakkale ve bizim temel felsefemizde önce insan vardır. Çok değerli hemşehrilerim yarından itibaren tabii ki mazbatamızı, sonuçların kesinleşmesini bekleyeceğiz. Yarından itibaren halkçı belediyeciliği yönetim anlayışımızın merkezine koyarak çalışmaya başlayacağız. Çünkü biz dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyen, demokrasiye, Cumhuriyete, hukukun üstünlüğüne inanan, kadın erkek eşitliğine inanan, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti için mücadele eden, emeklisiyle, emekçisiyle, işçisiyle, işvereniyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, beyaz yakalısıyla, mavi yakalısıyla ‘iyi ki bu kentte yaşıyorum’ diyen tüm hemşehrilerimizle hep birlikte yarından itibaren çok güzel şeyler yapacağız. Her şey çok güzel olacak” dedi.

18 Mart'ta Okullar Tatil Mi? Valilikten Resmi Açıklama Geldi Haber

18 Mart'ta Okullar Tatil Mi? Valilikten Resmi Açıklama Geldi

Çanakkale ve tüm Türkiye'de büyük bir merakla beklenen sorunun cevabı geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, bu önemli gün nasıl anılacak, Çanakkale'de okullar tatil olacak mı sorularına resmi açıklamalarla yanıt verildi. 18 Mart'ta Okullar Tatil mi? Her yıl olduğu gibi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Özellikle Çanakkale'de, bu anlamlı gün büyük bir coşkuyla anılacak. Peki, bu önemli gün dolayısıyla okullar tatil mi? Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklama neticesinde, 18 Mart 2024 Pazartesi günü, Çanakkale'de bulunan tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verileceği duyuruldu. Bu karar, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünün, anlamına uygun olarak kutlanması hem de bu tarihi günün öneminin vurgulanması amacıyla alındı. 18 Mart Resmi Tatil mi? Bu özel gün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Günü olarak anılmakta olup, resmi tatil olarak kabul edilmemektedir. Ancak, bu yıl Çanakkale'deki okullar için özel bir düzenleme yapılarak, eğitim öğretime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. 18 Mart tarihinde Çanakkale ve Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenecek etkinlikler, törenler ve anma programları ile Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi anma ve Çanakkale Zaferi'nin getirdiği ulusal gururu tekrar yaşama fırsatı sunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.