TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Çatışma

İLKHABER-Gazetesi - Çatışma haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çatışma haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İstanbul'da uyuşturucu operasyonunda çıkan çatışmada 5 şüpheli yakalandı, 1'i yaralı Haber

İstanbul'da uyuşturucu operasyonunda çıkan çatışmada 5 şüpheli yakalandı, 1'i yaralı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde gerçekleştirilen "NARKOÇELİK-8" operasyonunda uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendiğini duyurdu. Operasyon, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Arnavutköy ilçesindeki bir adrese yapılan operasyonda çıkan çatışma sonucunda yakalanan şüphelilerin kimlikleri ve suçları şu şekilde belirlendi: Ayrıntılar şu şekilde; ''E.E. (Yaralı): Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı, kasten adam yaralama, hırsızlık ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından sabıka kaydı bulunuyor. Ayrıca uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, hırsızlık, uyuşturucu madde kullanma, kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşya hakkında hırsızlık suçlarından arama kaydı bulunuyor. F.A.: Görevi yaptırmamak için direnme, uyuşturucu madde kullanma, işyeri ve kurumdan hırsızlık suçlarından sabıka kaydı bulunuyor. Y.D.: Uyuşturucu madde imalatı, görevi yaptırmamak için direnme suçlarından sabıka kaydı bulunuyor. V.K.: Uyuşturucu madde imalatı, kasten yaralama, hırsızlık, yağma, meskun mahalde ateş etme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit suçlarından suç kaydı bulunuyor. Ayrıca uyuşturucu madde ticareti, hırsızlık, gece vakti yağma, meskun mahalde ateş etme, kamu malına zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, ruhsatsız silah kullanımı suçlarından aranması bulunuyor. Ç.K.: Kasten öldürme, uyuşturucu madde imalatı, kasten yaralama, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından suç kaydı bulunuyor. Ayrıca uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçu ile hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan arama kaydı bulunuyor. Operasyonlar sonucunda ise şu materyallere el konuldu: 3 adet ruhsatsız tabanca 1 adet otomatik tabanca 1 adet uzun namlulu otomatik silah 1 adet otomatik av tüfeği 5 adet hassas terazi 11 adet telefon Muhtelif miktarda uyuşturucu madde Çok miktarda döviz ve Türk Lirası ''

Sultangazi’de silahlı çatışma: Olay yerinden geçen çocuk kurşunların hedefi oldu Haber

Sultangazi’de silahlı çatışma: Olay yerinden geçen çocuk kurşunların hedefi oldu

Olay, öğle saatlerinde Zübeyde Hanım Mahallesi 1293 Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halindeki 34 RB 8900 ve 34 CRT 604 plakalı otomobillerin içindeki şüpheli şahıslar uzun namlulu otomatik tüfek ve tabancalarla birbirlerine ateş açtı. 15 yaşındaki Büşra P., 75. Yıl Heykel Parkı yakınlarında ailesi ile 34 UV 8980 plakalı araçla seyir halinde ilerlerken çatışma sırasında başına kurşun isabet etti. Büşra'nın ağır yaralandığı olayda, Mustafa Kemal B. (27) ise kalçasına isabet eden kurşunla yaralandı. Olay sonrası şüpheliler kaçarken, ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Büşra P. Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Büşra P.'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Olay yerinden kendi imkanlarıyla Gaziosmanpaşa Taksim Araştırma Hastanesi’ne giden ve 10 suç kaydı bulunan Mustafa Kemal B., ise tedavi olmadan hastaneden ayrıldı. Olay sonrası sokaktaki birçok araç mermi isabet etmesi sonucu zarar gördü. Polis ekipleri, olay yerinde incelemelerde bulunurken saldırıda kullanılan 34 RB 8900 plakalı otomobil, 1432. Sokak’ta terk edilmiş halde bulundu. Yapılan incelemede araçta 2 adet uzun namlulu silah ve 1’i otomatik 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Kaçan şüphelileri yakalamak için polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

İsrail’in hastanelerin çevresine saldırıları sürüyor Haber

İsrail’in hastanelerin çevresine saldırıları sürüyor

İsrail’in abluka altına aldığı Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 25. güne girildi. Filistinli yerel kaynaklardan yapılan açıklamada, İsrail’in gece saatlerinde Nuseyrat Mülteci kampına hava saldırısı gerçekleştirdiği, en az 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin merkezinde Deir el-Balah’taki Zevayda bölgesinde Hamdan ailesine ait evi hedef aldığı saldırıda ise 18 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı aktarıldı. İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde Abu Shamala ailesinin evine düzenlediği saldırıda da en az 18 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Refah’ta Hicazi ailesine ait bir eve gerçekleştirilen saldırının ise 9 can kaybına yol açtığı kaydedildi. Gazze şehrindeki Zeytun Mahallesine yönelik saldırıda da en az 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde bir binanın vurulması sonucu aralarında 6 yaşında bir çocuk dahil 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 9 kişinin yaralandığı öğrenildi. İsrail’in ayrıca Beyt Hanun, Beyt Lahya ve Han Yunus’u da hedef aldığı aktarıldı. İsrail’in hastanelerin çevresine saldırıları sürüyor İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin farklı noktalarında hastanelerin çevrelerini hedef almaya devam ettiği vurgulandı. İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Avrupa Hastanesi, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi ve Gazze’nin kuzeyindeki Kudüs Hastanesi yakınına hava saldırıları düzenlediği belirtildi. IDF: “300 nokta hedef alındı” İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada ise gece boyu Gazze Şeridinde 300 noktanın vurulduğu ifade edildi. Hamas: "Gazze’de İsrail askeri araçlarını vurduk" Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada, İsrail askerleriyle Gazze’nin güneyinde çatışmalar yaşandığı, El Yasin 105 füzeleriyle İsrail’e ait 4 askeri aracın vurulduğu ifade edildi. Ayrıca Gazze’nin kuzeybatısındaki 2 İsrail tankının ve buldozerinin de füzelerle hedef alındığı aktarıldı. Öte yandan, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılarda 3 bin 457’si çocuk olmak üzere 8 bin 306 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 24. gün Haber

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 24. gün

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlayan saldırılarında 24’üncü güne girildi. İsrail ordusu hava ve deniz operasyonları düzenlediği Gazze Şeridi’ne kara operasyonlarını da yoğunlaştırdı. Gece saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria’ya bağlı Cenin şehrindeki İbni Sina Hastanesi’ne İsrail askerleri tarafından düzenlenen baskında açılan ateş sonucu 2 Filistinli hayatını kaybederken, en az 9 kişi yaralandı. İsrail işgali altındaki Batı Şeria bölgesinin başkenti Ramallah şehrine düzenlenen baskında ise 20 Filistinli tutuklandı. Saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da 114 kişi hayatını kaybederken, bin 600 kişi tutuklandı. Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi’ne saldırı İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki baskın ve saldırıları gece boyunca devam etti. Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi Direktörü Subhi Sukeyk, hastanenin çevresine düzenlenen hava saldırıları nedeniyle hastanenin büyük hasar gördüğünü belirtti. Gazze Şeridi’nde kanser hastalarının tedavi gördüğü tek hastane olan Türkiye-Filistin Hastanesi’nde geçtiğimiz haftalarda yakıt eksikliği nedeniyle bazı bölümlerin kapatıldığı öğrenildi. Nüfusu 2.3 milyon olan Gazze Şeridi’nde 9 bin kanser hastası olduğu tahmin ediliyor. BM: “Gazze Şeridi’ne 33 yardım tırı giriş yaptı” BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yapılan açıklamada, Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze Şeridi’ne gitmek üzere dün su, yiyecek ve tıbbi malzeme taşıyan 33 tırın girdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, 33 tırın sınır kapısının açıldığı 21 Ekim tarihinden bu yana en büyük sevkiyatı gerçekleştirdiği kaydedildi. Sınır kapısının açılmasından bu yana Gazze Şeridi’ne geçen tır sayısı 117’ye ulaşırken, İsrail’in saldırılarından önce bölgeye her gün yük taşıyan 500 tır giriyordu. İsrail saldırılarında 47 cami ve 7 kilise yerle bir oldu İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği hava saldırılarında 47 cami ve 7 kilise yıkıldı. Son 3 haftada bölgedeki 203 okul ve 80 devlet dairesini vuran İsrail uçaklarının bombardımanında 32 bin bina da yerle bir oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.