TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#çelenk

İLKHABER-Gazetesi - çelenk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, çelenk haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin'de KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümü kutlandı Haber

Mersin'de KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümü kutlandı

MERSİN (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Mersin'de tören düzenlendi.KKTC Mersin Başkonsolosluğunca Cumhuriyet Alanı'nda Kıbrıs gazilerinin de katılımıyla düzenlenen törende KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Mendeli, törende, bugünün Kıbrıs Türk halkının en büyük bayramı olduğunu söyledi.KKTC'nin insanlık dışı ambargolar ve baskılara rağmen hukukun üstünlüğü yapısıyla bağımsız ve egemen devlet olarak yaşamaya devam edeceğini dile getiren Mendeli, ülkelerinin kuruluş yıl dönümü ilelebet kutlayacaklarını kaydetti.Mendeli, ülkelerinin anavatan Türkiye'nin desteğiyle her geçen gün kalkınarak güçleneceğini aktararak, şöyle devam etti:"Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk dünyasının da yüzyılı olacaktır. Cumhuriyetimizin 40. yıl dönümünü kutlarken tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, 1974 öncesinin karanlık günlerine dönmeyeceğiz. Rumların azınlığı olmayacağız. Devletimizden, egemenliğimizden, anavatanımız Türkiye'den ve Türk askerinden vazgeçmeyeceğiz. Ay yıldızlı bayraklarımızın ülkemiz toprakları üzerinde sonsuza denk dalgalanabilmesi için haklı davamızı sonuna denk savunmaya devam edeceğiz."Öğrencilerin, günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okuduğu törende, halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.İl Jandarma Komutanlığının komando birliği de zeybek oynadı.

Büyük Önder Atatürk, Antalya ve çevre illerde anıldı Haber

Büyük Önder Atatürk, Antalya ve çevre illerde anıldı

ANTALYA (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da törenle anıldı. Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla meydandaki protokol üyeleri ve vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.Bazı vatandaşların apartmanlarının balkonlarına çıkarak, bazı sürücüler de Güllük, Yüzüncü Yıl caddelerinde araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.- MuğlaTürkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85'inci yılında Muğla'da törenle anıldı.Menteşe ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Vali İdris Akbıyık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla meydandaki protokol üyeleri ve vatandaşlar iki dakika saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı okundu.Bazı vatandaşların da apartmanlarının balkonlarına çıkarak saygı duruşuna katıldığı görüldü.Anma töreni, öğrencilerin MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği etkinliklerle devam etti.- IspartaIsparta’da da Valilik önünde Isparta Valisi Aydın Baruş, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Törene katılanlar ve vatandaşlar saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu.- BurdurBurdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Burdur Valisi Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Şengezer Şimşek, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da çelenk bıraktıktan sonra saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda anma programıyla devam etti.Programda Atatürk temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye geren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

CHP 10 Kasım Taksim’deki törene çelenk getirmeyi unuttu Haber

CHP 10 Kasım Taksim’deki törene çelenk getirmeyi unuttu

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85’inci yıl dönümünde Taksim'de düzenlenen törenle anıldı. Törende siyasi partilerin çelenk sunmasında ise Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı çelengi alana getirmeyi unutulurken, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, törende çelenksiz selamlamada bulundu. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85’inci yıl dönümünde Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın bulunduğu bölgede tören düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul 1'inci Ordu Komutanı Ali Sivri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Siyasi Parti İl Başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakıldı. Ardından saat 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile beraber tören son buldu. Törene CHP yetkilileri çelenk getirmeyi unuttu Tören kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’na sırasıyla İstanbul Valiliği, İstanbul Garnizon Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul 1 No'lu ve 2 No'lu Baro Başkanlıklarının çelenkleri sunuldu. Daha sonra siyasi partilerin çelenklerinin sunumuna geldi. AK Parti, MHP, İyi Parti ve Zafer Partisi’nin İstanbul İl Başkanlıklarına ait çelenkler sunulurken, CHP İstanbul İl Başkanlığına ait çelenk alanda olmadığı için sunulamadı. Törende CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise çelenk olmadan selamlamada bulunduğu o anlar ise kameraya yansıdı. Törende daha sonra sivil toplum kuruluşlarına ait çelenkler sunuldu. Törenin sonunda ise CHP İstanbul İl Başkanlığı çelengi partililer tarafından alana getirilerek Taksim Anıtı önüne bırakıldı. Öte yandan, Taksim Anıtı önünde düzenlenen törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun etrafa baktığı ve el hareketleriyle CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’i uyardığı görülüyor.

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz Haber

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

ADANA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85'inci yılında, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de düzenlenen törenle anıldı. Adana'da Atatürk Parkı'ndaki törende, Vali Yavuz Selim Köşger, 6'ncı Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.Tören alanının yakınındaki vatandaşlar da aynı saatte saygı duruşunda bulundu.- MersinMersin'de, Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile kent protokolü, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.Bazı vatandaşlar da saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.Atatürk'ü anma programları, Mersin Kültür Merkezi'ndeki etkinliklerle devam etti.- HatayHatay'da Cumhuriyet Alanı’ndaki törende, Vali Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Büyük Önder Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.Törende Vali Masatlı, anıt şeref defterini imzaladı.Program, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti.- OsmaniyeOsmaniye'de Devlet Bahçeli Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten'in anıta çelenk sunmasıyla başladı.Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okunarak gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi.Saygı duruşu sırasında anıt çevresindeki vatandaşlar da saygı duruşunda bulundu.Kadirli ilçesinde de Belediye Başkanı Ömer Tarhan ve belediye personeli, ellerinde Atatürk posteriyle Atatürk Caddesi boyunca saygı yürüyüşü yaptı.

Cumhuriyet'in 100. yılı kutlanıyor Haber

Cumhuriyet'in 100. yılı kutlanıyor

ADANA (İLKHABER) -  Aladağ ilçesinde düzenlenen törende, Kaymakam Hasan Ali Kurt, Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Kaymakam Kurt, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti. - Mersin Gülnar ilçesinde, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı. Hükümet Konağı önündeki törende, Kaymakam Yusuf Ziya Yaktı ve Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Programda, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. - Hatay Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında tören düzenlendi. Kaymakam Ümit Altay ve Dörtyol Belediye Başkan Fadıl Kesin'in, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Tören, Kaymakam Altay'ın anıt şeref defterini imzalamasının ardından sona erdi. Altınözü ilçesinde Tacettin Sürmeli Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene, Altınözü Kaymakamı Mehmet Sert, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Nuh Koçyiğit, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İskenderun ilçesinde de düzenlenen törende, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona buldu. Samandağ ilçesinde de Kaymakam Emre Dündar ve Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.