TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#cemal demirdağ

İLKHABER-Gazetesi - cemal demirdağ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, cemal demirdağ haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mecliste canlı yayın polemiği Haber

Mecliste canlı yayın polemiği

Bayram BULUT ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk oturumunun canlı olarak yayınlanıp daha sonra kaldırılması mecliste polemiğe neden oldu. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Oturumu gerçekleşti. Oturuma Adana meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Meclisin 2. Oturumunda gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, meclisin ilk günündeki canlı yayının Youtube ve diğer sosyal medya hesaplarından kaldırılmasının sansür anlamı taşıdığını savundu. Herkesin özgürlükten yana konuştuğunu dile getiren Demirdağ, maalesef sözlerinin arkasında olmadığını belirtti. Demirdağ, “Bu belediye 2019 yılından beri her mecliste yayın yapılıyordu. Şuanda canlı yayınlanmıyor. Dünkü konuşmalar kaldırılmıştır. Buradaki konuşmalarımızın tamamının tekrar yayınlanmasını talep ediyorum” dedi. MHP’li meclis üyesi Şehmuz Uçar’da, canlı yayının tamamının kendisine verilmesini talep ederek, “Canlı yayınlar Youtube’den kaldırıldı. Yaptığımız araştırmada kötü sözler söylendiği için kaldırıldığını öğrendik. Meclise önerge veriyorum. 08.11 2023 tarihinde çekilen görüntülerin eksiksiz tarafıma verilmesini rica ediyorum” ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan’da canlı yayınların bu dönemin belediye yönetimi tarafından yapıldığını söyledi. Daha önce böyle bir uygulamanın olmadığına dikkat çeken Seyhan, özgürlük kısıtlaması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını anlattı.

Cemal Demirdağ, Adana'yı Afganistan ve Pakistan'a benzetti Haber

Cemal Demirdağ, Adana'yı Afganistan ve Pakistan'a benzetti

Cansu Ersoy ADANA(İLKHABER)- Adana Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu tamamlandı. Toplantıda birçok konu konuşuldu. Gündem dışı konuşma yapan Meclis Üyesi Cemal Demirdağ, "Oradan acaba Yol İşleri Daire Başkanı, yol müdürleri ya da  belediyede çalışan hiçbir görevli geçmiyor mu? Onların gerçekten buraları görmelerini istiyorum. Eğer giderlerse oranın güvenlik açısından ne kadar kötü durumda olduğunu görecekler. Aşağılamak bağlamında söylemiyorum ama Afganistan, Pakistan'da gördüğümüz manzaraların aynısı burada var" dedi. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bu ayki meclis toplantsının ikinci günü tamamlandı. Meclis Toplantısında gündem ve gündem dışı birçok konu konuşuldu, tartışıldı. Gündem dışı söz alan Meclis Üysi Cemal Demirdağ, Adana'nın bazı bölgelerindeki yol ve ışıklandırma sıkıntılarını gündeme taşıdı. Cemal Demirdağ, "Adana-Ceyhan yolu üzerindeki durumu özellikle Serdar Seyhan ve Askeri Dağlı'nın gerçekten görmesini istiyorum. Keresteciler Sitesi'nin karşısındaki orta refüjleri ve dönme noktalarını, onu hemen geçince mobilyacılar sitesi ve İncirlik'ten Adana'ya doğru gelirken ikaz ışıkları var, bunları gerçekten görmenizi istiyorum. Bu ışıklar yola doğru yatmış ve o kadar kötü ki... Anlatamam" dedi. Aynı şekilde Asri Mezarlığı'nı geçinde ileride DSİ'ye bağlı bir kanal olduğundan ve bu kanalda var olan güvenlik sorunlarından bahseden Demirdağ, "Oradan acaba Yol İşleri Daire Başkanı, yol müdürleri ya da  belediyede çalışan hiçbir görevli geçmiyor mu? Onların gerçekten buaraları görmelerini istiyorum. Eğer giderlerse oranın güvenlik açısından ne kadar kötü durumda olduğunu görecekler. Aşağılamak bağlamında söylemiyorum ama Afganistan, Pakistan'da gördüğümüz manzaraların aynısı burada var" diye belirtti.  

Başkan Karalar: "Filistin Devleti" zorunlu hale geldi Haber

Başkan Karalar: "Filistin Devleti" zorunlu hale geldi

CANSU ERSOY ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın ilk günü gerçekleşti. Oturumun açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Filistin Devleti zorunlu hale geldi. Tabi burada Türkiye önemli bir ülke. Bir an önce kanın durması ve gerçekten Filistinlilerin hak ettiği devlete kavuşması için Türkiye'nin attığı adımı da destekliyoruz" dedi. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın birinci oturumu gerçekleşti. Oturumun başkanlığını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptı. Gerçekleşen oturumda birçok konu konuşuldu. Şu an tüm dünyanın gündeminde yer alan konulardan biri olan İsrail-Filistin çatışmasına da değinildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Filistin'de meydana gelen olaylar hepimizin ortak acısını tekrar depreştirdi" diyen Başkan Karalar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Filistin halkının yıllarca çektiği eziyetin bitmesiyle ilgili Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Filistin Devleti zorunlu hale geldi. Tabi burada Türkiye önemli bir ülke. Çok feci bir durum. Bir an önce kanın durması ve gerçekten Filistinlilerin hak ettiği devlete kavuşması için Türkiye'nin attığı adımı da destekliyoruz." "FİLİSTİN'DE YAPILAN VAHŞET HEPİMİZİ ÜZÜYOR" Büyükşehir Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Cemal Demirdağ da konuyla ilgili şunları söyledi: "Filistin'de şu anda bir kıyamet kopuyor. Orada yaşanan hadise basit bir hadise değildir. Bu hadise bir milletin yok olma hadisesi. Gerçek anlamda atılan bombalar, yapılan vahşet hepimizi üzüyor. Bir müslüman Türk milletinin evladı olarak Filistin'de olan olayları kınıyorum. Ve Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bunun karşılıklı görüşmelerle bir an önce bitmesini temenni ediyorum.

Demirdağ: Ağaçlar budanmalı Haber

Demirdağ: Ağaçlar budanmalı

Ahmet Akdeniz ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı 3. Oturumu gerçekleşti. Büyükşehir belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen oturuma Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Açılış yoklaması ve ek gündem maddelerinin ardından gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, kentte ağaçların budanmadığını ve gerekli çalışmaların yapılmadığı için kent içerisinde bazı bulvarlarda ve ilçelerin girişlerin kötü görüntülerin oluştuğuna dikkat çekti.  Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin sorunluluk alanlarında daha hassas çalışma sergilemeleri gerektiğini anlatan Demirdağ, “İlçelerimizde ve merkezde Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'nın çalışmaları ile ilgili değerlendirme yapmak istiyorum. Hepimiz bu ilçelerde, hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Park ve bahçelerin sorumluluk alanlarına baktığımız zaman çalışmanın yapılmadığı ve eksik yapıldığını hepimiz görüyoruz. Özellikle Ziyapaşa ve Gazipaşa, Turgut Özal Bulvarı ve diğer ana bulvarlarda bazı yerlerde çalışma yapılıp, eksik bırakıldığını görüyoruz” dedi. İlçe girişlerinde bulunan ağaçların budanmadığını öne süren Demirdağ, “Kozan'ın girişinin ilçeye yakışmadığını belirtmek istiyorum. Özellikle budamaların yapılması gerektiğini ve kaldırım çalışması yapılması gerektiğini belirtmek istiyorum. Karaisalı isalının girişine baktığımız zaman da aynı şekilde ağaçların budanmadığına şahit oluyoruz. Diğer ilçelerde de durum aynı. Arkadaşlarımızın daha çok ve daha iyi çalışmaları gerekiyor. Çünkü şehrimiz zaten yeşil bir şehir ama ağaçların bakımsız ve budanmaması kötü görünmesine neden oluyor” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri ilgili karar bağlandı. Bir sonraki oturumun 14 Eylül Perşembe Günü saat 14:00’da yapılması kararlaştırıldı.  

Demirdağ: Darbeler gayri ahlakidir Haber

Demirdağ: Darbeler gayri ahlakidir

Bayram BULUT-Ahmet AKDENİZ ADANA (İLKHABER) - MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, “Her darbe, her muhtıra, her kalkışma,  her ara rejim özlemi gayri ahlakidir” dedi. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi ikinci oturumu gerçekleşti. Meclis salonunda gerçekleşen oturuma Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Açılış yoklaması ve ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, 12 Eylül darbesine yönelik konuşma yaptı. Darbelerin Türk demokrasisini zehirlediğini anlatan Demirdağ,”Milli iradeyi örseleyen bir durum. Vesayeti özendirendir. Statükoyu belirleyendir. Her darbe, her muhtıra, her kalkışma,  her ara rejim özlemi gayriahlakidir. Türkiye'nin önü silah zorluğuyla kesilmiş, demokrasi katledilmiştir. Milli iradeye vesayet çizgi vurulmuştur. Ülke sevdalısı gençlerimizi ipe götürenlerin sonunu gördük” dedi. Ak Parti Grup Başkan Vekili Vedat Gündoğan ise, meclis salonunda ki eksikliklere değinerek sözlerine başladı. Meclis Salonu’nun halılarının kötü olduğunu ve bu halıların değişmesi gerektiğini aktaran Gündoğan, halıların çok kirli ve meclise yakışmadığını dile getirdi. Belediyede ki işçi çıkışları ve yer değiştirmelere vurgu yapan Gündoğan,  engelli bir çalışanın son olarak yerinin değiştirildiğini söyledi. Kentin yol ve asfalt sorunlarından bahseden Gündoğan, bu sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti. MHP’li Meclis Üyesi Şehmus Uçar’da yapılan çalışmalar ve işçi çıkışları ve alımları ile ilgili söz alarak yönetime eleştirilerini iletti. CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan ise, Vadat Gündoğan’ın meclis salonunda ki halı ile konuşmasına yanıt vererek, “Halıyı bende değiştirmelerini istemiştim. Aslında biraz geç konuştum. Buradan halı kalkacak parke yapılacak” diye konuştu. Diğer konuşmacılara da yanıtlar veren Seyhan, “Siyaset bir ekip çalışmasıdır. Ama meclis siyaset yapma yeri değildir. Bazı arkadaşlarımız buraya çıkıp siyaset yapıyor. Geçmiş dönem belediye başkanlarının hizmetlerini anlatıyor. Biz kimsenin yaptığı projeye bir şey demedik. Eksiklerini noksanlarına bir şey demedik. Devraldık yapıp tamamlıyoruz. Kıyaslama yapmanın bir anlamı yok” şeklinde konuştu.

Meclis üyeleri 15 Temmuz hain darbe girişimine dikkat çektiler Haber

Meclis üyeleri 15 Temmuz hain darbe girişimine dikkat çektiler

AHMET AKDENİZ- BAYRAM BULUT ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye meclisinin son oturumunda 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümüne dikkat çekildi. MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ay’ın istifası ile ilgili olarak da, “Belki adaylıkla ilgili bir şey söz konusu olabilir” dedi. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 4. Oturumu gerçekleşti. Oturuma Adana Büyükşehir belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık yaptı. Açılış yoklaması ve gündem dışı maddelerin gündeme alınmasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. İlk olarak söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay’ın istifası ile ilgili konuştu. Demirdağ, “Sayın Mehmet Ay bey görevi bırakmışlar yeni hayatında başarılar diliyoruz. 5 yıl birlikte çalıştık. Kendisine yeni hayatında başarılar diliyorum. Belki adaylıkla ilgili bir şey söz konusu olabilir” dedi.  Hain darbe girişimine vurgu yapan Demirdağ, “15 Temmuz kalkışmanın yıl dönümü. Bu kalkışmada şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. 15 Temmuz ülkemizin büyük bir badireyi atlattığı bir gündür. Bundan sonra 15 Temmuzların yaşanmamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümüne dikkat çekerek, “Bizde kıymetli başkanımıza partimize ve Adanamıza, teşkilatımıza verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederiz. 15 Temmuz Türkiye Demokrasisi açısından çok önemli bir gün. Bir milletin darbeye karşı nasıl durabileceğini, nasıl birlik olabileceğini anlattığı gündür. 15 Temmuz’da şehit verdiğimiz 252 canımızı rahmetle anıyoruz. 2 binden fazla gazimiz var. Onlar minnetle anıyoruz. İnşallah Rabbim böyle günler yaşamayız. Türkiye dünyaya o gün tek yürek olarak, sağı, solu tüm partileri bir olarak tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bundan sonra’da inşallah kimse bu tür kalkışmalara cesaret edemeyecektir” şeklinde konuştu. Ardından gündem maddelerine geçildi. Çukurova Fuarcılık A.Ş’nin mevcut şirket sermayesinin 16 milyon 236 bin TL’den, 32 milyon 472 bin TL’ye yükseltilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Belediye yetki ve sorumluluğunda bulunan ve hizmet açısından kullanılan galvenizli çop konteynırı ve dış mekan çöp kovalarını, kırarak, sökerek, trafik kazası sonucu ve benzeri şekilde hasara neden olanlardan hasar bedellerinin dış mekan çöp kovası KDV dahil 850 TL, galvanizli çöp konteynırı için ise 2 bin 895 Tl ödemesine oy birliğiyle karar verildi. Diğer gündem maddeleri ilgili karara bağlanmasının ardından oturumlar sona erdi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk oturumu gerçekleşti Haber

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk oturumu gerçekleşti

SERHAT AKARSU ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis 2. Başkan Vekili Mustafa Bayar Başkanlığında Temmuz ayı ilk oturumu gerçekleştirildi. Açılış yoklaması ve ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. İlk olarak söz alan ve kent ile ilgili değerlendirilmelerde bulunan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, sinekle mücadele konusuna vurgu yaparak herkesin sinek konusunda mağduriyet yaşandığını belirtti. Kent genelinde sinekle mücadelenin ve ilaçlamanın zamanında yapılmadığını aktaran Demirdağ, sıkıntının bir türlü sona ermediğini söyledi.  Büyükşehir Belediyesinin ilaçlama yapması gereken yerlerde traktörlerle ilaçlama yaptığı için Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’e, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve Karataş Belediye Başkanı Necip Topuza teşekkür eden Demirdağ, "Bir çok konuda ellerinden geleni yapıyorlar. İlçe belediye başkanlarımız büyükşehrin ilaçlama yapması gereken yerlerde traktörlerle ilaçlama yapıyorlar. Bu konuyla ilgili açık çalışma yapılmasını talep ediyoruz” dedi.  Ardından ise Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir söz aldı. Sahada yapılan geziler sonucu vatandaşların en büyük problemlerinin sinek olduğunu anlatan Kocaispir, “Sinek konusunu geçen ay konuşmuştuk ama Cemal Demirdağ arkadaşımız bu konuyu açtığı için bende de birçok notlar birikti. Hatırlarsanız geçen yıl Ekim ayında yine bu kürsüde sinekle mücadelenin çok sağlıklı ve doğru bir şekilde yapılması gerektiğini söylemiştik. Evet sinekle mücadele kolay bir mücadele değil. Adana gibi sular çevrili bir memlekette, nehrin suyu çok olduğu bir memlekette sinekle mücadelenin basit bir iş olduğunu kimse söyleyemez” diye konuştu. Netice itibariyle hiçbir mazeretin başarının yerini tutamayacağını aktaran Kocaispir, sorumluluk almak istediklerini ve ellerini taşın altına koymak istediklerini belirterek, Yüreğir belediyesi olarak hatta merkezdeki belediyelerin de buna katkı sağlayacağını söyledi.  Sinek sorunun şehrin imtihanı haline dönüştüğünü savunan Kocaispir, “ Ben de dahil herkes sinekten muzdaripiz. Büyükşehire çok fazla çağrı yaptık maalesef çağrılarımız çok ciddiye almadığı muhtemeldir ki, sinek konusu Büyükşehir Belediye Başkanına çok ağıra patlayacaktır. Onu açık söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı. Vatandaşların günde en az yüz defa aradıklarını ve hakaret ettiklerini söyleyen  Saimbeyli Belediyesi Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, “Az önce de belediye başkanlarımızın ifade ettiği gibi sinek hat safhada sorun olmuş durumda. Vatandaşlarımız günde en az 100 defa bize arıyorlar. Bizlere hakaretler ediyorlar. Biz de ister istemez onların bu sorunların muhatabının Büyükşehir Belediyesi olduğunu söylüyoruz. Orada dile getireceğimizi ifade ediyoruz. Daha öncelerini de bu sorunu dile getirdik ama dört yıldır hiçbir şekilde tam zamanında Saimbeyli'de lavra ilaçlama işlemleri yapılmadı, bundan sonra da zaten yapılamaz. Bu sorunu defalarca dile getirdik ama artık bu konunun vatandaşlarımız tarafından duyulmasını istiyorum. Bu sorunu çözecek kurum ve bu konuda görevli kurum Adana Büyükşehir Belediyesidir. Daha önce teklif ettiğimiz bir teklif vardı. Bizim adımıza sinekle mücadele için size ödenen sineklerle ilgili kesintileri bize verin, biz yapalım bu işlemleri dedik ama nedense kabul edilmedi. Ben buradan bir daha ifade ediyorum herkes şunu iyi bilsin. Dört buçuk yıldır Adana'nın ilçelerinde mükemmel bir derecede sinekle mücadele yapılmadı. İnsanlar evinde gece yatamıyorlar” dedi. CHP’li Kemal Çelik söz alarak sinekle mücadele konusundan farklı bir konuya vurgu yaptı. Çelik, “Temmuz ayı sıcağın yoğun olduğu bir ay. Temmuz ayında hem hep birlikte yandık. Ben Alevilerin Cumhuriyet’e bakışını ve Cumhuriyet’e bağlılığını, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bir kesim olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Alevilerin Cumhuriyetle hiç kavgası olmadı. Barışa sevgiye hoş görüye, kardeşliğe yan yana durabilme kültürünü geliştirmek, farklılıkları zenginlik olarak kabul eden bir öğretinin olduğunu düşünüyor ve sizlerle paylaşıyorum” diye konuştu. Büyükşehirde ki işçilerle ilgili görüşlerini aktaran MHP’li Şehmuz Uçar, Büyükşehir belediyesi yönetimini eleştirdi. MHP’li Şehmuz Uçar'ın konuşmasını atıfta bulunarak, meclisin seviyesini düşürülmemesi gerektiğini belirten CHP’li Meclis üyesi Askeri Dağlı belediye başkanlarına saygılı olunması gerektiğini aktardı.  CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan’da yapılan eleştirilere yanıt verdi. Sinek konusuna eğinen Seyhan, “Sinekle mücadele konusunda ve bu mücadelenin yetersiz olduğu konusunda vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları dile getiren arkadaşlarımız oldu. Doğrudur ama Fatih Başkanımızın söylediği gibi Adana'da gibi sulak bir yerde sinekle mücadeleyi tamamıyla ortadan kaldırabilmek kolay bir iş değil. Ancak yine kendi deyimiyle bu tür gerekçeler başarısızlığa gerekçe olarak da ortaya konulamaz. Mutlaka ki bir yetersizlik vardır. Onun giderilmesi konusunda idaremizin ilgili birimleri gereğini mutlaka yapacaklardır” şeklinde konuştu. Ak Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı ise, “Biz geldiğimiz ilk günden belli Adana'ya hizmet için Cumhur İttifakının tüm meclis üyeleri olarak çabalıyoruz. Aksini iddia eden iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Hiçbir şeyi engellemiyoruz. Her maddeye bizler burada kabul oy vermek zorunda değiliz. Çünkü bizler bazı düşüncelerin aksine gelen maddelere enine boyuna tartışıp doğru olanı yapmak için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.