TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ceyhan

İLKHABER-Gazetesi - Ceyhan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ceyhan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ceyhan Belediyesi, yeni bir otel inşa etmek için belediye binasını taşıyor Haber

Ceyhan Belediyesi, yeni bir otel inşa etmek için belediye binasını taşıyor

Ceyhanlıların yarım kalan hikayesini tamamlamak adına ortaya koyduğu iradeyle, her siyasi kesimden vatandaşın oyunu alarak seçimi kazanan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, kampanya döneminde verdiği sözleri bir bir tutmaya devam ediyor. Mazbatasını henüz 6 gün önce alan Başkan Kadir Aydar geçtiğimiz gün Kent Meydanı için ilk kazmayı vurdu. Namık Kemal Mahallesi’ne yapılacak çift yönlü yolun yapımı için de altyapı çalışmalarını tamamlayan Aydar, Büyük Ceyhan Oteli Projesi için kolları sıvadı. Seçimin üzerinden 12 günün geçmesine rağmen yüksek tempoyla başlatılan çalışmalar, takdirle karşılandı. Büyük Ceyhan oteli 9 ay sonra hazır Seçim kampanyası döneminde, göreve geldiği ilk ay otel projesini başlatacağını söyleyen Aydar, ayın dolmasını beklemeden çalışmaları başlattı. Ceyhan Belediyesi binasının başka bir alana taşınıp yerine otel inşa edilmesi için yasal ve fiziki işlemler başladı. İlçe imajı için heyecan oluşturan, Türkiye standartlarında, herkesin örnek göstereceği projeyle ilgili bilgiler veren Aydar, “Büyük bir köyden, büyük bir kent olma yolunda Ceyhan’ımıza bir belediye oteli kazandırıyoruz. Belediye otel ücreti öğretmenevi fiyatını geçmeyecek. Ceyhan’a ilk defa atanacak olan memurlarımız için ücretsiz konaklama imkanı sunacağız. Şehir dışından gelen şehit ve gazi yakınlarına yüzde 75 indirim sağlayacağız. Düğün ve cenaze için şehir dışından gelen misafirlere ise yüzde 50 indirim sağlayacağız. Bu adımlarla, Ceyhan’ımızın sosyal ve ekonomik yaşamına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. 9 ay sonra hizmete açılacak otelimiz Ceyhan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

DSİ Genel Müdürü Balta: Ceyhan'da tarla içi geliştirme projeleri ilerliyor Haber

DSİ Genel Müdürü Balta: Ceyhan'da tarla içi geliştirme projeleri ilerliyor

Proje ile yüzde 25’den yüzde 100’e kadar verim artışı hedefleniyor. Projenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Balta; “Adana Ceyhan Ovası 1. Kısım Tarla İçi Kapalı (Borulu) Drenaj ve TİGH Projesi kapsamında 33 mahallede toplam 318 bin 460 dekar alan, Adana Ceyhan Ovası 2. Kısım Tarla İçi Kapalı (Borulu) Drenaj ve TİGH Projesi kapsamında 28 mahallede toplam 288 bin 170 dekar alan ve Adana Ceyhan Ovası 3. Kısım Tarla İçi Kapalı (Borulu) Drenaj ve TİGH Projesi kapsamında 29 mahallede toplam 295 bin 930 dekar alanda tarım arazilerini daha verimli hale getirmek için çalışmalar başlamıştır. Toplamda 90 farklı mahalledeki 902 bin 560 dekar arazinin faydalanacağı bu projeler kapsamında; tarla içi kapalı drenaj çalışmaları, açık drenaj kanalları ve diğer su yollarının temizlenmesi ve derinleştirilmesi, kavşut, menfez yapılarının yapılması, arazide kaba tesviye yapılması, lateral ve kollektor borularda yıkama (temizlik) ve onarım işleri vatandaşlarımızdan hiçbir ücret alınmaksızın gerçekleştirilecektir" diye konuştu. Projeler çerçevesinde öncelikli olarak 60 bin metre drenaj kanalı temizliği yapıldığını ifade eden Balta; “Çalışmaların tamamlanmasıyla; ekilemeyen arazilerinin ekilebilir duruma getirilerek ekonomiye kazandırılmasını, düşük verim alınarak üretim yapılan yerlerde ise %25’den 0’e kadar verim artışı sağlanmasını hedeflemekteyiz. Bu kapsamda aynı anda farklı noktalarda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Toprağının kıymetini bilen, emeği ve alın teriyle milli ekonomimize güç veren tüm çiftçilerimize kolaylıklar diliyor, her zaman yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyorum” ifadelerini kullandı.

Ceyhan'da CHP'nin adayı Kadir Aydar 2. kez göreve başladı Haber

Ceyhan'da CHP'nin adayı Kadir Aydar 2. kez göreve başladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın sevgi gösterileri eşliğinde Ceyhan Belediyesi Başkanlık makamına geçen genç Başkan Kadir Aydar, Ceyhan’a çağ atlatacak hizmetlerin, projelerin sinyalini verdi. 2019 yerel seçimlerinde halkın iradesiyle yüzde 50,64’lük bir oy oranıyla Ceyhan Belediye Başkanlığına seçilen ve 11 ay sonra görevden el çektirilen Aydar, 2024 Mahalli idareler seçimini en yakın rakibine fark atarak yine kazandı. Mazbatasını alarak göreve başlayan Kadir Aydar, belediye önünde toplanan binlerce Ceyhanlı’ya hitap etti. Aydar, “Adana’nın 9 ilçesi bizim. Adana bizim, dağ bizim deniz bizim. Ama daha önemlisi Türkiye bizim. Genel Başkanımız Özgür Özel’e teşekkür ediyorum. İlçe başkanlığımdan bu yana her an yanımda bulunan Genel Başkan Yardımcımız Burhanettin Bulut’a teşekkür ediyorum. İyi günümde kötü günümde o vardı, siz vardınız, dostlarım vardı, hepinize teşekkür ediyorum.” dedi. 112 MAHALLESİNDE BİZ VARIZ Bundan sonra Ceyhan’ın 112 mahallesinde varlıklarını ve hizmetlerini yoğun şekilde hissettireceklerini vurgulayan Belediye Başkanı Kadir Aydar, “Genel Başkanımız Özgür Özel Türkiye ittifakını kurdu. Bizim belediye başkanlarımız da şehirlerinde ve ilçelerinde halkın ittifakını kurdu. Biz de burada halkımızla birlikte Ceyhan’ın ittifakını kurduk ve seçimi kazandık. İttifakımıza gönül bağıyla destek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum. Bizim kapımız Türk’e, Kürde, Alevi’ye Sünni’ye, Laz’a Çerkez’e, hiçbir ayrım yapmadan tüm halkımıza açıktır. Ceyhan Belediyesi sizindi, ben emanetinizi teslim aldım. Bundan sonra ayrıştıran, ötekileştiren ve nefret dili kullanan hiç kimse olmayacak. Bizler sevgiyle, saygıyla ve barış dilini kullanarak buralara geldik. Bundan 112 mahalleme eşit hizmet götüreceğim” diye konuştu. Devir teslim törenine CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar, Çukurova İlçe Başkanı Ümit Arif Özsoy, CHP’li meclis üyeleri, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.