#Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar

İLKHABER-Gazetesi - Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında ara karar açıklandı Haber

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında ara karar açıklandı

Liderliğini Aziz İhsan Aktaş’ın yaptığı öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütü tarafından aralarında tutuklanmalarının ardından görevlerinden uzaklaştırılan sanıklar Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, tahliye edilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile tahliye edilip görevine iade edilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin de bulunduğu belediye başkanlarına rüşvet verilerek ihale süreçlerinin organize edilmesi iddiasına yönelik hazırlanan iddianame kapsamında 200 sanıklı davanın ilk duruşması, 5’inci haftasında tamamlandı. Marmara Ceza İnfaz Kurumları Silivri Kampüsünde görülen duruşmada, sanıklar ve avukatlarının savunmaları, 25 Şubat günü tamamlanmış, mahkeme ara kararını kurmak ve sanık avukatlarının taleplerini değerlendirmek için duruşmaya bir gün ara vermişti. 7 SANIĞIN TAHLİYESİNE, 17 SANIĞIN İSE TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA HÜKMEDİLDİ Bugün görülen oturumda mahkeme ara kararını açıkladı. Heyet tutuklu sanıklar, BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Önder Gedik, Esenyurt Belediye Destek Hizmetleri Müdürü Adnan Acar, Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Personeli Mustafa Yolcu, Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Şimşek, İSFALT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Karataş, İSFALT Genel Müdür Yardımcısı Sencer Hacıoğlu ve İSFALT Satın Alma Müdürü Rana Uysal’ın ‘yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyelerine hükmetti. Heyet, aralarında görevlerinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın da aralarında bulunduğu 17 sanığın delil durumu göz önünde bulundurularak, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. SAVUNMASI ALINMAYAN 4 SANIK İLE BEYANI ALINMAYAN MÜŞTEKİLER HAKKINDA ‘ZORLA GETİRME’ KARARI Mahkeme heyeti, savunması alınan tutuksuz sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına, sanık Alican Abacı hakkında uygulanan ‘ev hapsi’ tedbirinin devamına, yargılamanın bir sonraki celsesinde ses ve görüntü değiştirilerek, SEGBİS aracılığıyla ‘gizli tanıkların’ dinlenmesine karar verdi. Mahkeme, savunması alınmayan 4 sanık ile beyanı alınmayan müştekiler hakkında ‘zorla getirme’ kararı çıkarılmasına hükmetti. Heyet, sanık ve avukatları tarafından sahte olduğunu iddia edilen evrakların incelenmesine, dosyada firari konumda bulunan Okan Övet hakkında yakalama kararının ve sanıkların mal varlıklarına konulan tedbirlerin devamına hükmetti. Mahkeme, Maya Rezidans ile ilgili site yönetimine aidat ödeme dökümünün istenmesine ilişkin müzekkere yazılmasına ve dava dosyasında ismi geçen memurlar hakkında soruşturma başlatılması için ilgili kurumlara yazı yazılmasına hükmederek, duruşmayı 20 Nisan tarihine erteledi. Öte yandan mahkeme, duruşmanın 22 Mayıs'a kadar süreceğini belirtti.

Oya Tekin ve Kadir Aydar’ın tutukluluğuna devam kararı verildi Haber

Oya Tekin ve Kadir Aydar’ın tutukluluğuna devam kararı verildi

Aziz İhsan Aktaş'ın liderliğini yaptığı iddia edilen “çıkar amaçlı suç örgütü”nün, bazı belediye başkanlarına rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddiasıyla 24'ü tutuklu 200 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Savcılık, duruşmanın son haftasında ara mütlaaasını vererek, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istemişti. Bugün ara kararını açıklamak üzere duruşmayı açan mahkeme heyeti, savunması alınan sanıkların duruşmadan vareste tutulmasına, yurt dışına çıkış yasağı olan sanıkların ve Alican Abacı hakkındaki ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbirinin devam etmesine karar verdi. Savunması alınan sanıkların imza şeklindeki adli kontrol tedbirleri kaldırıldı. Savunması alınmayan 4 sanık, mağdur ve müşteki sıfatındaki isimler hakkında hakkın da zorla getirme kararı çıkarıldı. Ayrıca mahkeme mal varlıkları üzerinde bulunan tedbirlerin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ında aralarında bulunduğu 17 sanık hakkında tutukluluklarının devamı kararını verdi. Heyet tutuklu bulunan Beltaş Başkanı Önder Gedik, Esenyurt Belediye Destek Hizmetleri Müdürü Adnan Acar, İSFALT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Karataş, İSFALT Genel Müdür Yardımcısı Sencer Hacıoğlu, Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Şimşek, Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Personeli Mustafa Yolcu ve İSFALT Satın Alma Müdürü Rana Uysal hakkında ise tahliye kararı verdi. Öte yandan Tekin ve Aydar’ın avukatları, karara itiraz edeceklerini belirterek en kısa sürede üst mahkemeye başvuracaklarını açıkladı. İkinci duruşmanın 20 Nisan-22 Mayıs tarihleri arasında görülmesi kararlaştırıldı.

Ceyhan’da gözler Kadir Aydar hakkında verilecek kararda Haber

Ceyhan’da gözler Kadir Aydar hakkında verilecek kararda

Tutuklu bulunan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, kamuoyunda “Aziz İhsan Aktaş” davası olarak bilinen soruşturma kapsamında ilk kez hâkim karşısına çıktı. Cezaevinden duruşmaya getirilen Aydar, mahkemede hakkındaki iddialara ilişkin savunmasını yaptı. Gözler, 27 Şubat’ta görülmesi beklenen karar duruşmasına çevrildi. Duruşma salonunda yaşananlar, davanın kamuoyundaki yankısını artırdı. Ceyhanlı vatandaşlar, çıkacak kararı bekliyor. Savunmasında iddiaları reddeden Aydar, Aziz İhsan Aktaş’a hitaben, “Ben kimseden rüşvet almadım, almam da. Bu adamı ne gördüm ne de tanırım. Ceyhanlının emanetine sahip çıkmaktan başka bir şey yapmadım. Hakkımdaki tüm iddialar yalan ve iftiradan ibarettir. Beraatimi talep ediyorum” dedi. CEYHAN’DA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR İki dönem üst üste halkın oylarıyla belediye başkanı seçilen Kadir Aydar’ın tutuklu yargılanması, ilçede derin bir yankı uyandırmış durumda. İlçe halkı, seçtikleri başkanın yeniden özgürlüğüne kavuşarak görevine dönmesini istiyor. Sokakta konuşulan en temel beklenti, yargı sürecinin bir an önce netleşmesi ve Ceyhan’ın kaldığı yerden hizmete devam edebilmesi. Vatandaşlar, belediye çalışmalarının aksamaması ve yerel yönetimde istikrarın sağlanması adına, Aydar’ın görevine dönmesi gerektiğini dile getiriyor. Ceyhan’da birçok kişi, bu sürecin yalnızca bir yargı süreci değil, aynı zamanda halkın sandıkta verdiği iradenin de bir sınavı olduğunu ifade ediyor. İLÇEDE ESNAF VE GENÇLERDEN STK’LARA KADAR GENİŞ KESİM KARARI MERAKLA BEKLİYOR Kadir Aydar’ın yargı sürecinde vereceği hukuki mücadele devam ederken, Ceyhan’da hâkim olan görüş, seçilmiş bir belediye başkanının en kısa sürede görevine dönmesi yönünde. İlçede esnafından gençlerine, sivil toplum temsilcilerinden mahalle sakinlerine kadar geniş bir kesim, 27 Şubat’ta çıkacak kararın Ceyhan’ın geleceği açısından belirleyici olacağını düşünüyor. Ceyhanlılar için bu dava artık yalnızca bir mahkeme süreci değil; aynı zamanda seçtikleri başkanla yeniden kucaklaşma umuduna dönüşmüş durumda. 27 Şubat’ta verilecek karar, sadece Kadir Aydar’ın hukuki durumunu değil, Ceyhan siyasetinin seyrini de doğrudan etkileyecek. İlçe halkı ise gün sayıyor: Kadir Aydar’ın özgürlüğüne kavuşup, yeniden belediyedeki görevine dönmesini bekliyor.

Adıyaman Başkan Yardımcısı Kayhan, rüşvet suçlamalarını reddetti Haber

Adıyaman Başkan Yardımcısı Kayhan, rüşvet suçlamalarını reddetti

Liderliğini Aziz İhsan Aktaş’ın yaptığı öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütü tarafından aralarında tutuklu Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, tutuklu Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, tutuklu Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, tutuklu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile tahliye edilip görevine iade edilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin bulunduğu belediye başkanlarına rüşvet verilerek ihale süreçlerinin organize edilmesi iddiasına yönelik hazırlanan iddianame kapsamında, 200 sanık dün ilk kez hakim karşısına çıkmıştı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Marmara Ceza İnfaz Kurumları Silivri Kampüsü’nde görülen duruşmanın 2’nci gününde, bir kısım tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları hazır bulundu. Öte yandan duruşmaya, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile çok sayıda partili ve milletvekili katıldı. Duruşmada ilk olarak, iddianamede Adıyaman Belediyesi'nde suç örgütüne ait firmaların aldığı ihaleler kapsamında, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin talep ve yönlendirmesiyle, farklı tarihlerde para teslim edildiği öne sürülen ve görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı sanık Ceyhan Kayhan savunma yaptı. "BENİM VERDİĞİM PARADA, BEN RÜŞVET ALIYORMUŞUM GİBİ GÖSTERİLMİŞ" Savunmasında rüşvet iddialarını reddeden sanık Kayhan, "Adıyaman’da göreve başladığımda, deprem yeni olmuştu. Şehri ayağa kaldırmak için çok mücadele ettik. Benimle ilgili ifade veren Savaş Çetinkaya’yı İzmir’den tanırım. Zaman zaman aramızda para alışverişi olmuştu. Anlamadığım bir şekilde ifadesinde benimle ilgili iftirada bulundu. Çetinkaya ile aramızdaki para alışverişi rüşvet alışverişine dönüştü. Benim gönderdiğim 25 bin lirayı, ben rüşvet almışım gibi gösteriliyor. Benim verdiğim parada ben rüşvet alıyormuşum gibi gösterilmiş. İyi ilişkilerimiz olan bir arkadaş ile bu duruma gelmemizi anlayamıyorum. Aldığım paranın hepsini ben tutuklandıktan sonra, ailem ödedi. Eğer rüşvet vermiş olsaydım, o parayı iade ederdi. Dosyada dekontu da var paranın. Savaş Çetinkaya beni tanımadığını söylüyor. O kadar yalan söylemiş ki, ama onu Abdurrahman Tutdere ile benim tanıştırdığımı söylüyor. Ben, 1 buçuk yıl görev yaptım. Belediye ile bağlantılı hiçbir firmaya ihale vermedik. Biz, kendi imkanlarımızla, araç işini yapmaya karar verdik. Göreve geldiğimizde belediyenin anlaşmalı olduğu kiralık araç firması vardı. Biz tasarruf kapsamında bu ihaleleri feshettik. Bizim ihale vermek gibi bir düşüncemiz yoktu. Biz, hiçbir firmaya da ihale vermedik. Bir ödeme için hiçbir müdürümüze talimat vermedik. Onlar ödeme yapacakları yeri bilirler. Yıllardır belediyede çalışıyoruz. Hakkımda başlatılan bir soruşturma yok. Belediyecilik bir araçtır bizim için, biz onu yapmaya çalıştık. Ben kimseden rüşvet almadım, buna aracılık etmedim. Tahliyemi istiyorum. Aramızdaki para alışverişi de arkadaşlığımıza dayalıydı. 7-8 aydır cezaevinde yatıyorum. Ailem İzmir’de ve her hafta buraya gelmek zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanı sanık Kayhan’a, "Savaş Çetinkaya ile aranızda HTS kaydı var mıydı" şeklinde soru yöneltti. Sanık "Evet vardı. Savaş Çetinkaya benim arkadaşım olarak Adıyaman’a geldi. O firma ile hiçbir bağlantısı yok" şeklinde savunma yaptı. Aziz İhsan Aktaş’ın avukatının "Sanık 'biz bu firmaya ya da bağlantılı olabilecek firmaya ihale vermedik' dedi. Yetkisi var mı ihaleler konusunda" şeklindeki sorusuna ise sanık, "Bizim ihale verme gibi bir yetkimiz yok. Biz veremeyiz soru için teşekkür ederim" dedi. Duruşma, diğer sanıkların savunmaları ile devam ediyor.

Ceyhan Belediye Başkanı Aydar: Ortada rüşvet yok, bir ticaret var, suçsuzum Haber

Ceyhan Belediye Başkanı Aydar: Ortada rüşvet yok, bir ticaret var, suçsuzum

Belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale süreçlerini organize ettiği iddia edilen ve liderliğini Aziz İhsan Aktaş'ın yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianame kapsamında 200 sanığın yargılandığı davada tutuklu Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar savunma yaptı. Aydar, örgüt lideri olduğu öne sürülen Aziz İhsan Aktaş’tan hiçbir şekilde rüşvet almadığını, aralarındaki ilişkinin ticari olduğunu söyledi. “AZİZ İHSAN AKTAŞ’TAN PARA ALMADIM, BABAMLA TİCARET YAPTI” Aydar "Aziz İhsan Aktaş'tan 300 bin dolar para almadım. Babamla yaptığı bir ticaret vardır. Babam daire satmış ve bu daireyi sattığını söylüyor. Aziz İhsan Aktaş sadece babama 4 milyon TL ödeme yapmıştır. Türkiye'de ticaret yapmak suç değildir. Dairenin değeri savcılığın tespit ettiği gibi 16 milyondur. Babam zaten ev sattığını kabul ediyor. Şayet evin parasının hepsi ödenseydi, niçin evin üzerindeki ipotek kaldırılmadı. Şunu da belirtmek isterim; ben babamın hiçbir ticari ilişkisine dahil olmadım. Babam Türkiye çapında müteahhitlik yapmaktadır. Aziz İhsan Aktaş ile babam ticaret yapmıştır. Aktaş bu ticaretin kazanan tarafıdır. Aziz İhsan Aktaş ile ilk karşılaşmam babamın yaptığı tatil sitesinde olmuştur. Ben de o sitede oturmaktayım. Ben de bir etkinlik için İstanbul'a gittiğimde komşuluk ilişkisinden dolayı iadeyi ziyaret yaptım. Aziz İhsan Aktaş, ailemizin kötü günlerinde her zaman yanımızda olmuştur. Aziz İhsan Aktaş'a 2 adet daire bir araba satılıyor. Toplam 20 milyon. O dönem tarihi ile Aziz İhsan Aktaş 20 milyon ödediğini iddia ediyor. Aldığı malların bile bedelini ödemeyen adamın rüşvet verdiği para nerede? Ortada bir rüşvet yok bir ticaret var. Ben suçsuzum. 9 aydır tutukluyum" dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.