TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#çicek

İLKHABER-Gazetesi - çicek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, çicek haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Lilyum Çiçeği: Zerafetin ve güzelliğin sembolü lilyum çiçeği nasıl yetiştirilir? Haber

Lilyum Çiçeği: Zerafetin ve güzelliğin sembolü lilyum çiçeği nasıl yetiştirilir?

Her yıl baharın gelmesiyle birlikte doğanın renklenmesini sağlayan çiçeklerden biri olan lilyum, zarafeti ve güzelliğiyle bilinen bir çiçek türüdür. Genellikle beyaz, sarı, pembe, kırmızı ve turuncu gibi canlı renklere sahip olan lilyumlar, bahçe düzenlemelerini zenginleştirir ve kesildiklerinde çeşitli aranjmanlarda kullanılır. Adana’da bulunan Parıltı Çiçek Sahibi Berk Karaoğlan Lilyum Çiçeği ile ilgili bilgiler verdi; ''Lilyum çiçeği, farklı türleriyle pek çok kültürde özel anlamlar taşır. Genellikle temizlik ve masumiyetin sembolü olarak kabul edilen bu çiçek, aynı zamanda gurur ve zarafetin simgesi olarak da bilinir. Lilyumlar, özel günlerde hediye olarak tercih edilir ve romantik anlamlar taşıyan çiçek aranjmanlarında sıkça yer alır.'' Lilyumun Çiçeğinin Anlamı: Saflık ve Yeniden Doğuş Lilyum çiçeği, genel olarak saflığı ve yeniden doğuşu simgeler. Batı kültüründe düğünlerde kullanılması, saf aşkı ve yeni bir başlangıcı temsil etmesi nedeniyle popülerdir. Farklı renklerdeki lilyumlar ise çeşitli olumlu duyguları yansıtır. Beyaz lilyum özellikle masumiyet ve ruhsal saflıkla özdeşleşmiştir. Pembe renk lilyum şefkati, sarı lilyum güveni, turuncu lilyum ise özel anlamlar taşır. Lilyum Çeşitleri ve Özel İsimleri Lilyumlar, birbirinden güzel renkleri ve çeşitleri ile göz kamaştırıcı bir görüntü sunarlar. Casa Blanca Oriental Lily ve Lilium Candidum gibi özel isimlere sahip çeşitleri arasında, beyaz renkli Kazablanka türü ve suya dayanıklı Akzambağı çiçeği öne çıkar. Lilyum Çiçeği Bakımı: Nasıl Yetiştirilir? Aşağıdaki bakım ipuçlarına dikkat edebilirsiniz: Yetişme Zamanı: Lilyum soğanları bahar aylarında dikilir ve yaz mevsiminde çiçeklenir. Soğanları sonbaharda da dikmek mümkündür. Güneş Işığında Konumlandırma: Lilyumlar, filtrelenmiş güneş ışığı alan ancak doğrudan güneş altında kalmayan bir yerde yetişir. Havalandırma ve Koruma: Lilyumlar, günlük 3-4 saat dışarı çıkarılarak doğal havadan faydalanmalı, ancak güçlü rüzgarlardan korunmalıdır. Toprak Değişimi: Yılda bir kez yapılan toprak değişimi, lilyum çiçeğinin sağlıklı gelişimi için yeterlidir. Torf ve perlit toprağı karışımı uygun bir seçenektir. Sulama İpuçları: Lilyumlar, topraklarının her zaman nemli kalmasını sever ancak aşırı sulamaktan kaçınılmalıdır. 21-25 derece sıcaklık, lilyum için idealdir. Lilyum Çiçeği: Derin Anlamlarla Dolu Bir Zarafet Noktası

Depremzede üretici, Hatay sokakları yeniden nergis koksun diye işbaşı yaptı Haber

Depremzede üretici, Hatay sokakları yeniden nergis koksun diye işbaşı yaptı

Depreme Antakya ilçesi Karlısu Mahallesi'ndeki tek katlı evinde yakalanan Necati Sefa (49), yıkılan evinin enkazından yaralı çıkarılarak götürüldüğü hastanede tedavi gördü. Bir süre şehir dışında yaşayan Sefa, tekrar kente dönmeye karar vererek babaannesinden kalma nergis tohumlarıyla üretime devam etti. Necati Sefa, Karlısu Mahallesi'ndeki 30 dönümlük 2 farklı tarım arazisinin yanı sıra Derince Mahallesi'nde de 20 dönümlük tarım alanı oluşturarak tarlalarını nergis tohumlarıyla buluşturdu. Sefa, Hatay sokakları yeniden nergis koksun diye bakımını ve sulamasını aksatmadığı tarlalarından bir milyon adet çiçek bekliyor. - "Antakya sokakları yeniden nergis çiçeği kokacak" Necati Sefa,  nergis tohumlarının ilk çiçeklerini vermeye başladığını, ata tohumunun varlığını sürdürmesi için çalıştığını söyledi. Hatay'dan vazgeçemediğini ve tarımı çok sevdiğini belirten Sefa, "Karlısu Mahallesi'nde babaannemden kalma çiftlik evine ekilmiş olan ve belki de 150 yıllık bir mazisi olan nergis tohumunu gücüm yettiğince geliştirerek bu şekle getirdim. Tarımın her türlüsü meşakkatlidir ama çiçek biraz daha özveri ister çünkü raf ömrü kısadır. Biraz zor ama severek yaptığım için o zorlukları da aşıyorum. Burada yabani otla, haşereyle uğraşıyorum, sulama ve gübreleme yapıyorum." dedi. Sefa, depremlerden önce tarım alanını genişleterek farklı çiçek türlerinin üretimine de başladığını anlatarak, şunları kaydetti: "Nergis çiçeğinin yanı sıra frezya çiçeği, gül ve saksılı çiçeklere de başlamıştık. 14 Şubat Sevgililer Günü'ne ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne hazırlanıyorduk. 6 Şubat'ta depremi yaşayınca ciddi yara aldık. Her şeye rağmen 'devam etmeliyiz' dedik. Nergis çiçeklerini Hatay'da yeniden açtıralım dedik. Nergis çiçeklerimizi de Hatay'da açtırmaya başladık. Her şeye rağmen memleketimiz çok güzel. Nergis çiçeği son yıllarda Hatay'la simgeleşen bir çiçek haline geldi. İnanıyoruz ki Antakya sokakları tekrar nergis çiçeği kokacak. O günleri bekliyoruz ve hazırlıklarımızı da ona göre yaptık. Antakya'nın her sokağına yine nergis çiçeklerimizi ulaştıracağız. Çiçeklerimizi satan arkadaşlar da benim gibi yeniden işlerinin başına dönecekler. Bu işi yapan ve işinin başına dönen çiçekçi arkadaşlarımız da var. Allah'ın izniyle memleketimiz tekrar toparlanacak ve bu çiçeğimiz Hatay'a insanları çekecek." Sefa, 50 dönümlük tarım arazilerinde bir milyon adet nergis çiçeği üretmeyi beklediğini sözlerine ekledi.

Kadınların erkeklerden beklediği çiçekler  Haber

Kadınların erkeklerden beklediği çiçekler 

Cansu Ersoy ADANA(İLKHABER)- Çiçek bir kadının vazgeçilmezlerinden biridir. Kaç yaşında olursa olsun veya hangi mesleği yapıyor olursa olsun her kadın kendine çiçek alındığında mutlu olur. Kendilerine de çiçek almayı seven kadınlar ile çiçekler arasında ilginç bir bağ vardır. Peki kadınlar en çok hangi çiçekleri almayı tercih eder? Erkekler kadınlara en çok hangi çiçekleri alır? Adana’da bulunan Parıltı Çiçek çalışanlarından Berk Karaoğlan, kadınların en çok tercih ettiği ve erkeklerin kadınlara almayı en çok tercih ettiği çiçekler hakkında bilgiler verdi. KADINLAR YEŞİL YAPRAKLI BİTKİLERİ DE BEĞENİYOR Karaoğlan, “Yeşil yapraklı bitkiler şu an kadınların en çok tercih ettiği bitkilerdir. Kaktüsü de çok seviyorlar ama pek almıyorlar. Neden almayı tercih etmediklerini bilmiyorum. Belki de bir başkası tarafından hediye edilmesi daha çok hoşlarına gidiyor olabilir. Sukulentler de kadınların en çok tercih ettiği yeşil bitki türlerinden.” KASIMPATI VE LİSYANTUS ÇİÇEKLERİ EN ÇOK BEĞENİLENLER “Buket çiçeklerde ise kadınlar tarafından en çok tercih edilen Kasımpatı ve Lisyantus” diyen Karaoğlan, “Erkeklerden ziyade özellikle kadınlar Kasımpatılara ve Lisyantuslara yoğun ilgi gösteriyorlar. Görünüşleri çok zarif ve etrafa hoş bir koku yayıyorlar ve bu yüzden kadınlar bu iki tür çiçeği de almaya bayılıyor. Tüm bunların dışında Kalanşo çiçeği de özellikle bu aralar çok kişi tarafından tercih ediliyor. Hem çok zarif bir görüntüsü var hem de bakımları çoğu çiçek türüne göre çok daha kolay” diye belirtti. ÇİÇEKTEN GERÇEKTEN ANLAYAN KADINLAR KAZABLANKA SEVER Kazablanka çiçeğinden de bahseden ve en çok beğenilen çiçeklerden biri olduğunu söyleyen Karaoğlan, “Kazablanka çiçeği de gösterişli duruşu ve harika kokusuyla çiçekten gerçekten anlayan kadınların tercih ettiği türlerden biri” dedi. ERKEKLER OYUNU KLASİK ÇİÇEKLERDEN YANA KULLANIYOR Erkeklerin almak için en çok tercih ettiği çiçeklerden de söz eden Karaoğlan, bu konu hakkında da şunları söyledi: “Kadınlar yukarıda saydığım çiçek ve bitki türlerini tercih ederken erkekler çok daha klasik türleri almayı tercih ediyor. Örneğin kırmızı olmayan diğer renk güller veya papatya gibi çiçekler erkekler tarafından çok daha fazla tercih ediliyor.”

Cezası 244 bin TL: Bu zambakları sakın koparmayın Haber

Cezası 244 bin TL: Bu zambakları sakın koparmayın

Akdeniz’e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin’de sahiller kum zambakları ile süslendi. Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında bulunan kum zambakları Eylül ayıyla birlikte çiçek açtı. Birçok sahil bandında görülen kum zambaklarının Erdemli’de bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü sahilindeki yoğunluğu her sene olduğu gibi bu yıl da dikkat çekti. Özellikle caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağalarının üreme noktası olan bölgede kendini boy boy gösteren kum zambaklarının beyaz çiçekleri ayrı bir görsel şölen oluşturdu. Küçük kömür parçalarını andıran tohumları da dökülmeye başlayan zambakları koparmanın ve soğanlarının yurt dışına çıkarılmasının geçen sene 109 bin 593 TL olan cezası bu yıl 244 bin 315 TL’ye yükseldi. Bölge sakinlerinin duyarlı olduğu kum zambaklarını şehir ve yurt dışından gelenlerin bilmeden koparmaması için ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri uyarılarda bulundu. Kum zambaklarının çiçeklerini açtığına değinen Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Çetin, "Nesli tehlike altında olduğu içim koruma altında olan bir türümüz. Bu yıl kum zambaklarını koparanlara 244 bin 315 lira para cezası uyguluyoruz. Ben koruma altına aldığımız bu kum zambaklarımızın korunması için bütün halkımızdan yardım bekliyor ve duyarlı olmalarını rica ediyorum" dedi. Bugüne kadar bölge sakinlerine bir cezai işlem uygulamadıklarını ve nedeninin ise vatandaşların duyarlı olarak zambakları koruduğunu ifade eden Çetin, "Bazı dönemlerde öğrencilerle birlikte kum zambaklarının tohumlarıyla ekimler gerçekleştiriyoruz. Koruma altında takibimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Mersin'de yaylaya kurulan kovanlarda bal hasadı başladı Haber

Mersin'de yaylaya kurulan kovanlarda bal hasadı başladı

MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde arıcılar, yaylaya yerleştirdikleri kovanlardan bal sağımı yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Arıcılık Bölümünün desteğiyle, Toros Dağları'nın 2 bin 300 rakımındaki Musa Bozuldu Yaylası'na kurulan kovanlarda hasat sezonu başladı. Kovanlardaki ilk peteği çıkaran arıcılar, temizlik işleminin ardından organik balı sağım makinesinden geçirdi. İşlem sonrası ürünler, beklemeye alındı. - "Üretilen bala talep çok fazla" Enstitü Müdürü Dr. Mustafa Ünlü, gazetecilere, arı yetiştiricilerine verilen eğitimlerin bal üretiminde verimi artırdığını söyledi. Yaylanın, zengin floraya sahip olduğu için tercih edildiğini dile getiren Ünlü, "Kovanlarımızı kışın enstitü arazisinde yaz aylarında ise yaylada tutuyoruz. Yaylaya getirmemizin sebebi florasının çok zengin olması. Burada yaklaşık 110 kovanımız var. Yaklaşık 60 ana arı için de küçük kovanlarımız mevcut." dedi. Ünlü, enstitü bünyesinde yılda 2,5 ton bal üretimi yapıldığını belirterek, "Üretilen bala talep çok fazla olduğu için ihtiyacı karşılamakta zorlanıyoruz. Balımızı satışa çıkardığımız andan itibaren 15 gün içerisinde bitiyor. Ürünü alan bir daha almak istiyor. Buradaki flora zenginliği balda kaliteyi getiriyor." ifadelerini kullandı. Arıcı Mehmet Doğan da yaylaya yerleştirdiği 50 kovandan yaklaşık 300 kilogram bal rekoltesi beklediğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.