TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#çift

İLKHABER-Gazetesi - çift haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, çift haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Evlilik korkusu neden olur? Evlilik korkusu belirtileri ve tedavi yöntemleri Haber

Evlilik korkusu neden olur? Evlilik korkusu belirtileri ve tedavi yöntemleri

Evlilik adaylarının karşısına çıkan birçok zorluk arasında evlenme korkusu da yer alıyor. Aile, Çift ve Evlilik Danışmanı Anila Çelik, evlenme korkusunun altında yatan nedenleri ve belirtilerini detaylıca inceledi. Birçok çift, evlilik düşüncesiyle birlikte kaygı ve endişe yaşayabilir. Evlilik korkusu, genellikle Gametofobi olarak adlandırılan ve evlilikten duyulan korku olarak ortaya çıkar. Evlilik öncesi dönemde, evlilik teklifi veya düğün gibi geleneklerin baskısı, aile içinde kalma kaygısı, evliliğin aşkı öldüreceği inancı gibi faktörler evlenme korkusuna yol açabilir. Evlilik Korkusu Belirtileri Belirtiler arasında kalp çarpıntısı, ajitasyon, mide bulantısı, sinirlilik ve panik gibi fiziksel belirtiler öne çıkar. Evlilik korkusu yaşayan kişiler, evlilik düşüncesi başladığında ya da düğün tarihleri yaklaştığında bu belirtileri deneyimleyebilirler. Evlilik Korkusu Tedavisi: Profesyonel Yardım Önemli Evlilik korkusuyla başa çıkmak için profesyonel yardım almak önemlidir. Danışmanlık süreci, kişinin korkularını ve kaygılarını anlamasına, güven duygusunu geliştirmesine ve ilişkisinde sağlıklı iletişim becerileri kazanmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, çiftlerin birbirlerine destek olmaları, açık ve samimi iletişim kurmaları ve sorunları birlikte çözmeye odaklanmaları da tedavi sürecinde önemlidir. Anila Çelik, evlilik korkusunun üstesinden gelmek için çiftlerin geçmişteki deneyimlerini ve duygularını anlamaları ve olumlu bir tutumla yaklaşmaları gerektiğini vurguluyor. Sağlıklı bir ilişki ve mutlu bir evlilik için çiftlerin birlikte çalışması ve birbirlerine güvenmeleri önemlidir. Evlilik korkusuyla başa çıkmak, kişinin yaşam kalitesini artıracak ve ilişkilerinde daha mutlu bir şekilde ilerlemesine yardımcı olacaktır. Bu süreçte profesyonel yardım almak, evlilik korkusunu aşmak için önemli bir adımdır.

Düğünleri ertelenen depremzede çiftin nikah töreni konteyner kentte gerçekleşti Video Galeri

Düğünleri ertelenen depremzede çiftin nikah töreni konteyner kentte gerçekleşti

8 Şubat’ta evlenmeyi planlayan ancak 6 Şubat'ta iki büyük deprem yaşayan Tuba ve Bestami çiftinin nikah töreni konteyner kentte gerçekleşti. 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde Tuba Gazi’nin annesi göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Üç kardeş olan Tuba Gazi, babasıyla konteyner kentte yaşamaya başladı. Gençlerin bu durumuna kayıtsız kalmayan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, depremden etkilenen çiftin yaralarını sarmak amacıyla düğün hazırlıklarına destek oldu. Tuba'nın gelinliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan diktirirken, gelinin çeyizi AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığınca başlatılan “Elimin Emeği Gözümün Nuru” projesi çerçevesinde AK Parti Sultanbeyli İlçe Kadın Kolları tarafından hazırlandı. Konteyner kentte gerçekleşen nikah törenine damat Bestami Eker gelin arabası ile geldi. Daha sonra çift gelin arabası ile nikah töreninin gerçekleşeceği alana geçti. Nikahı Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in kıydığı törene Başkan Keskin'in eşi Çiğdem Keskin, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz cd eşi Gülen Yavuz, Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz ve Yazar Said Ercan, konteyner kent sakinleri ile yakınları katıldı. Havadan dron ile görüntülenen nikahta gelin Tuba Gazi gözyaşlarına hakim olamadı. Nikahı kıyan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli Belediyesi konteyner mahallesinde Tuğba kızımızla tanıştık ve o tarihten itibaren kızımızdan rica ettik, Bestami ile olan düğününü biz tertip ettik. Düğününü oluştururken özellikle Emine Erdoğan Hanımefendi de yakından ilgilendi. Kendisine de özellikle teşekkür ediyorum. Ve bugün burada konteyner mahallemizde kıymetli depremzede kardeşlerimizin davetli olduğu, ailelerinin bulunduğu bir ortamda nikahlarını gerçekleştirmiş olduk. Bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi. Damat Bestami Eker, “Çok mutluyuz. İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve eşi Çiğdem Keskin Hanım ve Belediye Başkan Yardımcısı Gülten Terzi Hanım'ın yaptıkları yardımlardan, yakın ilgilerinden dolayı minnettarız” şeklinde konuştu. Emine Erdoğan’a teşekkür eden gelin Tuba Gazi ise, “Çok mutluyum. Kendisinin ilgisi alakası, güler yüzü, benimle ilgilenmesi, bana bir anne gibi kucak açması en önemlisi benim için. Allah başımızdan eksik etmesin. 8 Şubat'ta benim düğünüm vardı, olmadı. Annemi kaybettim. Her şey üst üste geldi. Ama Allah razı olsun, bin kere razı olsun herkesten. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma, buraya gelen herkese. Kendi anne tarafımı, baba tarafımı, hepsini burada görmek beni çok duygulandırdı” ifadelerini kullandı.

Evli çifte süpermarkette dehşeti yaşatan sanık yeniden hakim karşısında Haber

Evli çifte süpermarkette dehşeti yaşatan sanık yeniden hakim karşısında

Yenikent Mahallesi’ndeki bir süpermarkette 22 Şubat 2022’de alışveriş yapan evli çift, Mustafa Ş.’nin silahlı saldırısına uğramış, Belfun Doğramacı kalbinden, eşi Sevda Doğramacı (38) ise kolundan vurulmuştu. Yaralılardan Belfun Doğramacı hayatını kaybetmiş, şüpheli Mustafa Ş. tutuklanmıştı. Olayın ardından öldürülen Belfun Doğramacı ile Mustafa Ş.’nin komşu oldukları, 2019 yılında Mustafa Ş.’nin oğlu Batuhan’ın (18) Belfun Doğramacı’nın kullandığı otomobilin kaza yapması neticesinde hayatını kaybettiği ve ikili arasında bu sebeple husumet başladığı ortaya çıkmıştı. "Belfun uzun süre hafıza kaybı yaşadı ve bastonla yürüdü" Tutuklu sanık Mustafa Ş.’nin Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Ş., avukatı ve tanık Halit A. katıldı. Tanıklık yapan Halit A., "Olaya ilişkin bilgim veya görgüm yoktur. Belfun ile arkadaştık, ailecek görüşürdük. Gezi için gittiği Antalya’ya beni de davet etti. Ancak ben işim dolayısıyla gidemedim. Bunun üzerine sanığın oğlunu davet etmiş ve kaza meydana gelmiş. Kazada Belfun yaralandı ve ciddi ameliyatlar geçirdi. Belfun çok ağır ilaçlar kullanıyordu. Zaman zaman Belfun’u aracımla hastaneye götürüyordum. Belfun uzun süre hafıza kaybı yaşadı ve bastonla yürüdü. Belfun’un araba kullandığını görmedim ancak araçları çok seviyordu" dedi. Sanık Mustafa Ş. ise tanığın yalan söylediğini ileri sürerek, maktulün araç kullandığını ve baston kullanmadığını, tedavi sürecinde Belfun’a kendisinin yardımcı olduğunu ifade etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Depremzede çiftin düğün hayali Antalya'da gerçekleşti Haber

Depremzede çiftin düğün hayali Antalya'da gerçekleşti

ANTALYA (AA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremleri Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan ve felaketten bir ay sonra evlenen çift, erteledikleri düğünü yerleştikleri Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaptı. Depremden üç ay önce sözlenen, felakette evleri yıkılan ve bazı aile yakınlarını da kaybeden Sudenaz Mekikci (22), Semih Mekikci (23) çifti, afetin üzerinden bir ay geçtikten sonra sade bir nikah töreniyle evlendi. Çiftin ertelemek zorunda kaldığı düğününü, sera işçiliği yapmaya geldikleri Antalya'nın Kumluca ilçesinde, Uluslararası Mucizevi Eller Sosyal Kooperatifi (UMESKO) Başkanı Sebile Şavkar, hayırseverlere öncülük yaparak organize etti. Mavikent Mahallesi'ndeki Yalıpark Açık Hava Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen düğünde, Sudenaz Mekikci hayali olan gelinliği, Semih Mekikci de damatlığını giydi. Semih Mekikci, yaptığı açıklamada, düğünlerinin yapılmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını, depremlerin ardından sade törenle evlendiklerini, kendisinin damatlık eşinin ise gelinlik giyemediğini söyledi. Sudenaz Mekikci de yaklaşık iki yıl önce vefat eden annesinin hayattayken kendisine sürekli, "Ölmeden seni telli duvaklı gelin olarak görmek istiyorum." dediğini anlattı. Felaketin ardından hem maddi imkansızlıklar hem de yaşadıkları travmadan dolayı düğün yapamadıklarını, bunun da içinde ukde kaldığını ifade eden Mekikci, "Depremin ardından seralarda işçilik yapmak üzere geldiğimiz Kumluca'da hayırsever insanlar bize yardımcı oldu. UMESKO Başkanı Sebile ablamız organize yaptı, çok güzel bir düğün yapıldı. Biz çok mutlu olduk, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. UMESKO Başkanı Şavkar da depremzede çiftin düğün organizasyonunun güzel olduğunu belirterek, "Gelinimizin annesi olmadığı için ben anne görevini üstlendim. Sonuçta benimde düğünüm oldu. Her genç kızın hayali olan gelinliği Sudenaz'ımıza giydirdik. Genç çiftimize ömür boyu mutluluklar diliyorum. Bize destek veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Depremde yakınlarını kaybeden DSİ çalışanı çift, mesailerini hiç aksatmadı Haber

Depremde yakınlarını kaybeden DSİ çalışanı çift, mesailerini hiç aksatmadı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - TEZCAN EKİZLER - Kahramanmaraş merkezli depremlerde yakınları ve iş arkadaşlarını kaybeden DSİ'de görevli mühendis ile makine teknikeri eşi, enkaz kaldırma işlerini yürüten iş makinelerinin çalışmalarını sürdürebilmesi için mesailerine hiç ara vermedi.DSİ 20. Bölge Müdürlüğünde atölye başmühendisi olarak çalışan makine mühendisi 33 yaşındaki Ömer Gökyar ile aynı birimde yedek parça temininden sorumlu makine teknikeri olarak görev yapan eşi Sümeyra Gökyar, 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depreme lojman binasında yakalandı.Depremin ardından 2 çocuklarını yakınlarına bırakan çift, önce DSİ bünyesinde kurulan arama ve kurtarma ekibi ile çalışmalara katıldı.Afette, Ebrar Sitesi D Blok'ta yaşayan ablası Özlem, eniştesi Fatih ve yeğenleri Reyyan ve Yusuf Kara'yı kaybeden Ömer Gökyar, yaşadığı zor günlere rağmen DSİ'deki mesaisini bırakmadı. Arama ve kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından genç çift, enkaz kaldırma çalışmalarına katılan iş makinelerinin tamirinden sorumlu ekibin başına geçti.Ömer Gökyar, enkaz kaldırırken arızalanan iş makinelerinin tamir ve bakımıyla ilgileniyor, eşi ise gerekli yedek parçaların temininde görev yapıyor.Başmühendis Ömer Gökyar, AA muhabirine, depremde aile yakınlarını ve birçok mesai arkadaşını kaybettiğini söyledi.Ablası, eniştesi ve yeğenlerinin cenazelerine depremden 6 gün sonra ulaşıldığını anlatan Gökyar, "Ablamın cenazesine katılamadım. Çünkü etraftaki enkazdan hala yardım sesleri geliyordu. Onları bırakıp da gidemezdim. Onlara yardımcı olmak istediğim için ablamın ve akrabalarının cenazelerine gidemedim. Ancak 35. gün mezarlarına gidip duamı ettim." diye konuştu.- "Eşim çok güçlü biri"Gökyar, ekip arkadaşlarıyla 15 depremzedeyi enkazdan kurtardıklarını ifade ederek, buradaki görevin sona ermesiyle DSİ'deki işinin başına geçtiğini belirtti.Eşinin depremden sonra kendisini yalnız bırakmadığını kaydeden Gökyar, şöyle devam etti:"Depremin ardından eşime 'Ben burada kalırım sen çocukları da al, kent dışındaki ablanın yanına git.' dedim. Kendisi 'Milletin, devletin sana ihtiyacı varsa bana da ihtiyacı var. Ben de burada kalacağım.' dedi. Eşimin bu sözleri beni çok duygulandırdı ve gururlandırdı. Sağ olsun, gece gündüz demeden o da görevinin başında. Eşim çok güçlü biri. Canını dişine takıp devlete ve vatandaşa faydalı olmak için her şeyi yapmaya çalışıyor."Gökyar, eşiyle gece geç saatlere kadar DSİ'deki işlerinin başında olduklarını anlattı.Çocuklarıyla vakit geçirmeyi çok özlediğini dile getiren Ömer Gökyar, "Onlara şimdilik konteyner kentte ailelerimiz bakıyor. Eşimle enkazdaki son moloz kalkana kadar dinlenmeyi düşünmüyoruz. Vatandaşımızın bu görüntüden bir an önce kurtarılması için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. İnşallah da o günler en kısa sürede gelecek." dedi.Sümeyra Gökyar da depremin ardından Kahramanmaraş'tan ayrılmayı hiç düşünmediğini, eşinin ve depremzedelerin yanında olabilmek için şehirde kaldığını anlattı.Bu süreçte çalışmanın kendisine iyi geldiğini ifade eden Gökyar, "Dinlenmek aklıma gelmedi, böyle çok çabuk toparlandığımı hissettim. Sahada çalışan araç ve ekipmanların yedek parçalarını en kısa sürede temin etmek, arızaları gidermek için ve şehrimizin en kısa zamanda o huzurlu günlerine dönebilmesini umut ederek 7 gün 24 saat çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.