TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#çocuklar

İLKHABER-Gazetesi - çocuklar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, çocuklar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Karnavalın renkleri 'Çocuklar' Haber

Karnavalın renkleri 'Çocuklar'

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali projesine dahil edilen ve bu yıl Adana'da 12. kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, tüm coşkusuyla devam ediyor. Festivalde, çocukların keyifli ve unutulmaz bir deneyim yaşaması için birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenleniyor. Çocuklar karnavalın tadını doyasıya çıkarıyor Festival alanı olan Merkez Park'ta kurulan çiçek stantları, festivalin gözde noktalarından biri haline geldi. Başlarına festivalin simgelerinden olan taç takan minikler, renkli karnavalın en canlı katılımcıları olarak dikkat çekiyor. Minik festival katılımcısı Ebrar Özdemir karnavalda çok eğlendiğini söyleyerek, ''Anne ve babam ile karnavala geldim. Burada olmaktan çok mutluyum, çok eğleniyorum ''dedi. Karnavalda çocuklara yönelik etkinlikler Merkez parkta kurulan çocuk köyü de, festivalin en renkli noktalarından birini oluşturdu. Çocuk tiyatroları, aktivite oyunları, atölye çalışmaları ve yarışmalar, minikleri bekliyor. Festival boyunca her gün saat 16:00 ile 21:00 saatleri arasında çocuklar burada doyasıya eğleniyorlar. Adana Müzesi'nde 18 Nisan Perşembe ve 19 Nisan Cuma günleri saat 11:00 ve 14:00 saatleri arasında "Ağustos Parkı" adlı çocuk tiyatrosu gösterilecek. Burada çocuklar, keyifli vakit geçirirken eğlenceli oyunlar izleyecekler. Gezici Çocuk Kütüphane Şenliği ise 13 Nisan ile 21 Nisan tarihleri arasında festival boyunca çocukları saat 11:00 ile 17:30 saatleri arasında bekliyor. Burada çocuklar, kitap okuma ve etkinliklere katılma fırsatı bulacaklar. Festivalin son günü olan 21 Nisan Pazar günü ise Atatürk Parkı'nda çocuklar için özel etkinlikler düzenlenecek. Saat 10:30 ve 11:00'da Adanus Minikler Korosu sahne alacak, 11:30'da "Çocuk Gösterileri" adlı spor etkinliği düzenlenecek ve 13:30'da bir kez daha çocuk korosu seyircilerle buluşacak. Fotoğraflar: Sare Aliye Akçay

Osmaniye'de konteyner kent çocuk cıvıltılarıyla şenleniyor Haber

Osmaniye'de konteyner kent çocuk cıvıltılarıyla şenleniyor

Osmaniye'de 6 Şubat depremlerinde evsiz kalan binlerce afetzedeye yuva olan cnde, çocuklar neşeli oyunları ve koşuşturmalarıyla hüzünlü havayı dağıtıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde evi yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler konteyner kentte yaşamlarına devam ediyor. Konteyner kent, parkta ve sokak aralarında oynayan, koşan çocukların cıvıltıları ve kahkahalılarıyla şenleniyor. Konteyner kentte yaşayan 12 yaşındaki Yiğit Aslan, depremde evleri zarar gördüğü için ailesiyle konteyner kentte kalmaya başladıklarını söyledi. Tatilde veya boş zamanlarında arkadaşlarıyla meydandaki parkta oyunlar oynadıklarını anlatan Aslan, "Parka gelip kaydıraktan kayıyoruz, salıncakta sallanıyoruz, beraber kart oynuyoruz. Kızılay'ın yerinde bileklik yapıyoruz, kütüphaneye gidip kitap okuyoruz. Arkadaşlarımla bir arada olduğum için mutluyum." diye konuştu. Depremzede Muazzez Bekir ise beşinci sınıfa gittiğini ve 5 kardeşiyle konteynerde kaldıklarını belirtti. Sabah kahvaltı yaptıktan sonra alanda veya parkta saklambaç oynadıklarını aktaran Bekir, "Bazen kardeşlerime bakıyorum. Evde canım sıkılınca hemen parka geliyorum, arkadaşlarımızla oyunlar oynuyoruz." dedi. "En büyük moralimiz çocukların mutlu olması" Konteyner kentte çocuğuyla zaman geçiren anne Semra Gürbüz ise 6 Şubat depreminden sonra her şeye rağmen hayata devam etmeye çalıştıklarını anlattı. Depremden psikolojik olarak çok etkilendiklerini ifade eden Gürbüz, şunları kaydetti: "Hayat devam ediyor. Çocukları dışarıya çıkarıyoruz, bizim için de daha iyi oluyor. Bir anne olarak daha çok anlıyorum. Kızım evde korkunca hemen dışarı çıkıyor arkadaşlarıyla oynuyor ve korkusu akılına gelmiyor. Parkta oynayınca mutlu oluyor, bize de iyi geliyor. Kalabalık ortamı görünce daha çok mutlu oluyorlar. Bizim en büyük moralimiz çocukların mutlu olması."

Libya'daki felaket, 300 bin çocuğun hayatını etkiledi Haber

Libya'daki felaket, 300 bin çocuğun hayatını etkiledi

ALİ GÜRELİ (İLKHABER)) – Libya’yı etkisi altına alan Daniel Fırtınası 300 bin çocuğun hayatını değiştirdi. Bölgedeki çocuklar ve aileleri, evlerini, hastane ve okullarını kaybetmiş durumda. UNICEF Türkiye, Libyalı çocuklara ve ailelerine hayat kurtaran malzeme ulaştırılması konusunda destek çağrısında bulundu. UNICEF Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Libya'nın büyük bir kısmını etkileyen güçlü Daniel Fırtınası'nda yaklaşık 300 bin çocuğun maruz kaldığı tahmin ediliyor. Çocuklar ve aileler, evlerini, hastane ve okullarını kaybetmiş durumda. Altyapının da ciddi zarar görmesi, Libya halkını acil insani yardıma muhtaç hâle getirdi. Yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Daniel Fırtınası, Libya'yı kasıp kavurarak birçok kasabada barajları patlattı ve binaları yıktı, özellikle El Beyda, El Marc ve sahil şehri Derna'da büyük zarara neden oldu. Fırtına, binlerce kişinin hayatına mal oldu ve hala yüzlerce kişi kayıp. Ölüm ve yaralanma riskinin yanı sıra Libya'daki sel felaketi, çocukların sağlığı ve güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Güvenli su kaynaklarının tehlikeye girmesi, ishal ve kolera salgınlarının yanı sıra dehidrasyon ve yetersiz beslenme riskini büyük ölçüde artırıyor. Bağış çağrısı UNICEF, Libya'da ihtiyaç sahibi çocuklara ve ailelere hayat kurtaran malzeme ve yardım ulaştırıyor. 1957'den beri Libya'daki çocukları aktif olarak destekleyen UNICEF, sel felaketinde de hayati malzemeleri harekete geçirdi. Bunlar arasında 10 bin kişi için temel tıbbi malzeme, 1.100 hijyen kit, su arıtma malzemeleri ve 500 çocuk için giyim kitleri bulunuyor. UNICEF, özellikle sağlık, su ve eğitim tesisleri için iyileşme ve yeniden inşa aşamasında yetkililerle iş birliği yapmaya, etkilenen bölgelerde insani yardıma ihtiyaç duyan çocukları ve aileleri destekliyor. En az 6.5 milyon dolara ihtiyaç var Libya’daki yaşam kurtaran müdahale için en az 6.5 milyon dolara ihtiyaç var. Bağış yaparak bu korkunç felaketten etkilenen çocuklara destek olabilirsiniz." "UNICEF TÜRKİYE MİLLİ KOMİTESİ" hesap ismiyle TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. hesaplarına "LİBYA Yardım" AÇIKLAMASI ile bağış yapabilirsiniz. TL IBAN: TR74 0006 4000 0014 2380 0010 06 | SWIFT/BIC kodu: ISBKTRIS EURO IBAN: TR79 0006 4000 0024 2380 0010 08 | SWIFT/BIC kodu: ISBKTRIS USD IBAN: TR09 0006 4000 0024 2380 0010 07 | SWIFT/BIC kodu: ISBKTRIS

Mersin'de nesli tükenmekte olan kum zambaklarını çocuklar koruyor Haber

Mersin'de nesli tükenmekte olan kum zambaklarını çocuklar koruyor

(İLKHABER)- Akdeniz’e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin’de sahiller kum zambakları ile süslendi. Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında bulunan kum zambakları birçok noktada olduğu gibi Erdemli Talat Göktepe Çamlığı Sahili’nde de kendini gösterdi. Bu yıl 244 bin 315 TL koparma cezası olan zambaklara ise çocuklar dikkat çekti. Çamlık Sahili’nde, Erdemli Belediyesi kum zambaklarını minik öğrencilerle birlikte koruma altına aldı. Mavi ile yeşilin buluştuğu noktada kum zambakları için uyarı levhası asıldı, şerit çekildi. Minik öğrenciler de, öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları renkli taşlarla kum zambaklarının zarar görmemesi için işaret bıraktı. Minik öğrenciler kalpler içerisinde "doğamızı koruyalım" mesajı verdi. Kum zambakları çiçek açıyorsa, caretta carettalar sahile çıkıyorsa gelecek adına umut olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "İklimi, denizi, doğası ve endemik bitkileriyle mükemmel bir konuma haiz olan bu kentte yaşamaktan hakikaten çok mutlu olduğumuzu ifade ediyorum. Kum zambaklarını kreş öğrencilerimizle birlikte koruma altına aldık. Bu kentte Akdeniz’de caretta carettalar sahile çıkıyorsa ve sahilde nesli tükenmek üzere olan kum zambakları açıyorsa, gelecek adına, çevre adına, gelecek nesil adına umut var demektir” dedi. Çocuklar zambakları koruma altına aldı Kum zambaklarını korumaya geldiklerini ifade eden çocuklardan Asya Liva Şahin, “Çiçekleri korumamız gerekiyor, kum zambaklarını korumaya geldik” diye konuştu. Arkadaşlarıyla birlikte kum zambaklarını korumak için geldiğini ifade eden Ahmet Eren de, çiçeklerin çevresine taş koyduklarına dikkat çekerek herkesi doğayı korumaya çiçekleri sevmeye davet etti. Yaptıkları etkinlikten çok eğlendiğini ifade eden Arda Yılmaz da, “Bugün burada çok eğlendim. Taşları çiçeklerin yanlarına koyup daire yapıp onları koruduk” şeklinde konuştu. Çiçekleri korumak gerektiğini ifade eden Onur Çetin de kimsenin çiçekleri koparmaması gerektiğine vurgu yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.