TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Çukurova Genç İşadamları Derneği

İLKHABER-Gazetesi - Çukurova Genç İşadamları Derneği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çukurova Genç İşadamları Derneği haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Çukurova GİAD Başkanı Sakarya, ‘Gündem artık ekonomi olmalı’ Haber

Çukurova GİAD Başkanı Sakarya, ‘Gündem artık ekonomi olmalı’

EMRE EKİCİ ADANA (İLKHABER) – Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, 28 Mayıs’ta yapılan 2’nci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tebrik ve değerlendirmelerde bulundu. 2’nci tur ile birlikte seçim sürecinin tamamlandığını, ülke gündeminin ise ekonomi öncelikli şekillenmesi gerektiğini ifade etti. Seçim sonucunu değerlendiren Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, “yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etmek istiyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye’nin yeni yüzyılı için ülkenin temel sorunlarına odaklanmak gerektiğine ifade etmek istiyorum. Seçim sonuçları ülkemize, milletimize hayırlı olsun.” dedi. Başkan Sakarya, İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte tamamlanan seçim sonuçlarının ülkeye, millete hayırlı olmasını temenni etti. Bundan sonraki süreçte ise artık ülkenin temel sorunlarına odaklanması ve eğilmesi gerektiğini söyledi. Bu sorunların çözümüne yönelik programlar, projeler süreci olduğunu ve ekonominin birinci öncelik olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Başkan Sakarya, “Seçim gündemi artık sona ermiştir. Şimdi gündemimiz ekonomi olmalıdır, ekonomiye odaklanılmalıdır” dedi. Halkın hassasiyetlerine de dikkat çeken Sakarya, şunları söyledi: “Seçim süreci Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sığınmacılar, mültecilerle ilgili hassasiyetlerini de bir kez daha gözler önüne sermiştir. Sığınmacılarla ilgili hassasiyet aşikardır. Bu konu üzerine ivedilikle gidilmesi gerekmektedir. Ülkemizin bulunduğu coğrafyada, Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi uluslararası arenadaki arabuluculuk konumu da aynı şekilde devam etmelidir. Komşularımızla ilişkilerimizin geliştirilmesine yönelik girişimler artırılarak sürdürülmelidir. Ülkemizin istikrarlı şekilde, ekonomik kalkınması için daha fazla yatırıma, ihracata, katma değer üretmeye ihtiyacı bulunmaktadır. Milli ve yerli imalatlarımız, İHA, SİHA gibi teknolojik yatırımların geliştirilmesi, artırılması, yaygın hale getirilmesi, bu yatırımların çok daha fazla desteklenerek ülkemiz için çok önemli bir hamle haline getirilmesi önemlidir. Daha çok yatırım, istihdam ve üretimin de önünü açmaya yönelik finansmana erişim kolaylığı, enflasyonla kur makası ve enflasyonla faiz dengelerinin sağlanması da iş dünyasının beklentileri arasındadır.”  LİMAN VE BAKAN TALEBİ Yumurtalık’taki liman projesi ile Adanalı bakan isteğini yenileyen Sakarya, “İktidarıyla muhalefetiyle yeni dönemde oluşan siyasi yapı, artık elbirliğiyle hareket etmeli, Yumurtalık’ta planlanan liman yatırımının bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalıdır.  Bu yatırım Adana için elzemdir, ülkemizin de çok büyük menfaatinedir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oluşturacağı kabinede Adanalı bakan görmek istediğimizi de dile getiriyor, seçimin bir kez daha ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Sakarya seçimi değerlendirdi Adanalı bakan istedi Haber

Sakarya seçimi değerlendirdi Adanalı bakan istedi

SERHAT AKARSU ADANA (İLKHABER)- Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) seçimi değerlendirdi ve Adanalı Bakan istedi. GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, “14 Mayıs Milletvekili seçiminde seçilen milletvekillerimize çağrıda bulunmak istiyorum ‘Ortak paydanız Adana olsun’. Adana’nın önceliklerinden biri olan Yumurtalık’taki liman yatırımının gerçekleşmesi için parti ayrımı gözetmeksizin çalışmalıyız” dedi. Sakarya, 13’üncü Cumhurbaşkanı’ndan da Adanalı bakan beklentisini dile getirdi. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimini değerlendiren Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, “Halkın iradesini yansıtan bu seçimlerin ülkeye hizmet yarışı olarak nitelendiriyorum. Seçimi kazanarak meclise giren milletvekillerini kutluyorum” dedi. Sakarya, vekillerin seçmenlerine, kentine ve ülkesine karşı sorumlulukları bulunduğunu nitelendirerek, son yılların en çekişmeli seçimini yaşandı dedi. Her seçim yeni bir dönem, yeni bir heyecan, yeni bir motivasyon kaynağı olduğunu söyleyen Sakarya, “Halkına, kentine, ülkesine hizmet için aday olup, seçilen, mecliste bizleri temsil edecek milletvekillerimizi kutluyorum. 28 Mayıs’ta yapılacak 2’nci tur Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte oluşacak yeni yapının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin de tamamlanmasının ardından başta ekonomi olmak üzere Türkiye’nin temel sorunlarıyla ilgili adımların kısa sürede atılacağına inandıklarını bildiren Sakarya, şunları söyledi: Ortak paydamız Adana olsun Seçimi kazanan vekillere çağrıda bulunan Sakarya, “Ailenizle Ankara’ya yerleşip, Adana’yla bağlarınızı koparmayın. Halkı dinleyin, vatandaşları dinleyin, Adana’yı dinleyin. 52 haftanın büyük bölümünde Adana’ya ayak basmamış vekili, milletvekilimiz olarak kabul edemeyiz. Yeni dönemde milletvekillerimizden Adana olarak çok şey bekliyoruz. Adana’nın en önemli önceliklerinden birisi Yumurtalık’ta yeni yapılacak liman yatırımıdır. Adana için elzemdir. Bu yatırımın en kısa sürede faaliyete geçirilmesi için bütün milletvekillerimizin parti ayrımı gözetmeksizin canla başla, elbirliği içinde çaba göstermesini bekliyoruz. Ortak paydanız Adana olsun. Adana’nın sosyo-ekonomik durumunu yükseltelim, sanayide eski görkemli günlerine kavuşması için çalışalım. İstanbul’a alternatif Çukurova metropolünün başkenti gördüğümüz Adana’yı bölgenin başşehri yapalım. 28 Mayıs’ta yapılacak 2’nci tur Cumhurbaşkanlığı oylamasıyla seçim süreci tamamlanacak, milli iradenin sandıktaki tercihi sonrasında daha güçlü bir Türkiye için yeni bir dönem de başlayacaktır. 28 Mayıs’ta yapılacak seçim neticesinde ortaya çıkacak sonucun ardından 13’üncü Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz kabinede Adanalı bakan olması yönündedir. Adana Türkiye için önemli bir kenttir.  Adana büyürse Türkiye büyür.”

Çukurova GİAD’lıların geleneksel buluşması Haber

Çukurova GİAD’lıların geleneksel buluşması

ADANA (İLKHABER) - Çukurova Genç İşadamları Derneği üyeleri 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrası ilk kez öğle yemeğinde bir araya geldiler. Çukurova GİAD’ın üyelerini buluşturan geleneksel etkinliklerinden biri olan program, dernek üyesi Fatoş Esra Özülkü’nün işletmeciliğini yaptığı Double Tree By Hilton’da gerçekleşti. Memleket Partisi 1’nci Sıradan Adana Milletvekili adayı, Çukurova GİAD’ın 7’nci Dönem Başkanı Tarkan Kulak’ın misafir olduğu yemeğin gündemini 14 Mayıs’ta yapılacak seçim oluşturdu. Yemekte konuşan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi. Sakarya, “Dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle evlerimizde kaldığımız, ölüm korkusu yaşanılan günlerin ardından bu kez deprem felaketiyle sarsıldık. İnşallah böyle kötü günleri, felaketleri ülke olarak bir daha yaşamayız. Ben Çukurova GİAD üyelerime deprem bölgesine yaptığımız desteklerde yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum” dedi. Ülke olarak 14 Mayıs’taki seçime odaklanıldığını kaydeden Sakarya, “Heyecanla sandığa gitmeyi beklediğimiz bir seçim süreci yaşıyoruz. Derneğimizin iki üyesi de iki ayrı partiden milletvekili adayı oldular. İyi Parti’de 4’ncü sırada Sertaç Durak, Memleket Partisi’nden 1’nci sırada ise derneğimizin 7’nci dönem başkanı Tarkan Kulak. Kendilerine bu seçim sürecinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Milletvekili adayı Tarkan Kulak da, partisinin tarım, ekonomi, sanayi, enerji ve diğer konulardaki politikalarını anlattı. Çukurova GİAD’ın, üyeleri, kenti ve ülkesi için çalışan, üreten başarılı bir mutfak olduğunu dile getiren Kulak, “Bu dernek çok güzel bir okuldur. Bu dernekte yetişen her birey bakan olabilecek seviyede kendini yetiştirebilir. Bu güzel ailenin kıymetini herkesin bildiğini düşünüyorum. Şu anda Çukurova GİAD mutfağı çok daha güzel çalışıyor, çok iyi yönetiliyor. Son derece nezih iş insanlarından oluşan bu sivil toplum örgütü Adana için kazançtır” diye konuştu. Soruları da yanıtlayan Kulak, depreme karşı yapılabilecek çalışmalara değindi, “İnsan canının karşılığı yoktur. Hiçbir maddeyle bunu ölçemezsiniz. Japonya’da nasıl insanlar evlerinde güven içerisinde oturuyorsa bizlerin de evlerinde güvenle oturması lazım” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.