TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Çukurova Ilçesi

İLKHABER-Gazetesi - Çukurova Ilçesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çukurova Ilçesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da köpek saldırıları için uzmanlar ağızlık kullanımını önerdi Haber

Adana'da köpek saldırıları için uzmanlar ağızlık kullanımını önerdi

12 Nisan günü Seyhan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi Ray Sokak'ta ailesiyle birlikte bayram ziyaretinden dönen 4 yaşındaki Asel Uğraş, sokakta Rottweiler cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Çevre sakinlerinin müdahalesi ile kurtarılan minik Asel, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Köpeğin sahibi olduğu belirlenen Sedat E. gözaltına alınırken, köpek barınağa gönderildi. Minik Asel hastanede 3 gün tedavi görürken gözaltına alınan Sedat E. ve köpeğin yeni sahibi Mümin K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca bu olaydan 2 gün sonra merkez Çukurova ilçesinin Belediye Evleri Mahallesi Türkmenbaşı Bulvarı üzerinde, ekmek almak için evinden çıkan Sümeyye Tek, kaldırımda ilerlerken birdenbire ortaya çıkan iki sahipsiz köpeği fark etti. Aniden telaşa kapılan Tek, terliklerini hızla çıkarıp, köpeklerden uzağa yola doğru koşmaya başladı. O sırada bulvarda ilerleyen Adnan B., aracıyla seyir halindeyken aniden önüne çıkan Tek'e çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Tek savruldu ve taklalar attı, sonrasında asfalt zemine düşerek yaralandı. "Ağızlık ile köpek gezdirmek aslında çok yararlı" Son 5 günde yaşanan 2 köpek saldırısının ardından Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, köpeklerin ağızlık takılarak dışarı çıkartılmasını önererek, "Sokaklarda bu kadar çok köpek olduğu zaman böyle durumlar ile karşılaşabilirsiniz. Köpeklerin doğasında böyle şeyler var. Bir takım yasaklı ırklar var. O ırklar kısırlaştırıldı ve ağızlarına ağızlık takılması zorunluluğu getirildi. Geçenlerde Rottweiler cinsi bir köpek küçük bir kızı yaraladı. Bu köpek yasaklı ırk değil ancak çok güçlü çene kasları var bu köpeklerin. Bunları ağızlık ile dolaştırmak zorundayız. Bir köpek besliyorsanız eğer onun bebekliğinden büyüdüğü zamana kadar veteriner hekimler ile yapmalısınız. Köpekler ısırdı, popülasyon arttı diye köpek düşmanı olmaya gerek yok. Ancak uzman yardımı alarak köpek beslemek çok önemli. Ağızlık ile köpek gezdirmek aslında çok yararlı. Hem köpeklerimiz bu sayede sokaklarda istemediğimiz şeyleri yiyemez" ifadelerini kullandı. "Sokaklar köpeklerden geçilemeyecek" Öte yandan, Başkan Köse sokak köpeklerinin de kısırlaştırılması gerektiğini belirterek, "Sokak köpekleri için de belediyeler kısırlaştırma merkezlerinde daha çok kısırlaştırma yapmak zorundalar. Bu önüne geçilemez bir hal aldı. Köpekler eğer kısırlaştırılmazsa yakında sokaklar köpeklerden geçilemeyecek bir hale gelecek" dedi.

Görme engelli Huri öğretmen 19 yıldır minik öğrencileri geleceğe hazırlıyor Haber

Görme engelli Huri öğretmen 19 yıldır minik öğrencileri geleceğe hazırlıyor

Çocukken geçirdiği ateşli hastalık sonucu sol gözünü tamamen kaybeden, sağ gözünde ise yüzde 90'a yakın görme kaybı oluşan 41 yaşındaki Huri Gökçe Ocakcı, eğitimine öğretmenlik hayaliyle başladı. Ocakcı, 2001'de Çukurova Üniversitesini kazanarak hayaline uzanan yolculuğun ilk adımı attı.Görme engelinin getirdiği olumsuzlukları yenip okul öncesi öğretmenliği bölümünden mezun olan Ocakcı, 2005'te Millî Eğitim Bakanlığınca atandı. Görevini merkez Çukurova ilçesindeki Abdullah Cem Turhan Anaokulu'nda sürdüren Ocakcı, "gönül gözüyle" yaklaştığı öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. "Karşılıklı ve doğru iletişimle çalışmalarımızı tamamlıyoruz" Evli ve 2 çocuk annesi Huri öğretmen,eğitimle çocukların gelişimine katkı sağlamanın kendisi için çok değerli olduğunu söyledi. Engelinin, mesleğinde eksikliğe neden olmadığını ifade eden Ocakcı, "Engelimden dolayı tedirgin olan velilerim olmuştu. Onlara güzel bir iletişimle çocuklara olan sevgimi anlatarak bu sorunu da ortadan kaldırdım." dedi. Ocakcı, öğrencilerine, engelli bireylerin hayatın parçası olduğunu anlatmak için etkinlikler yaptığını anlattı. Ders sırasındaki zorlukları iletişimle aştıklarını dile getiren Ocakcı, şöyle konuştu: "Etkinliklerde çocuklardan yardım istiyorum. Karşılıklı ve doğru iletişimle çalışmalarımızı çok güzel şekilde tamamlıyoruz. Mesela çizdikleri resimleri göremediğimde onlara soruyorum. Böylece hem onların duygu ve düşüncelerini daha rahat anlıyorum hem de sorunumuz çözülmüş oluyor. Etkinliklerimizde, otizmli çocuklar ve engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmaya çalışıyorum." Ocakcı, engellilerin başarıya uzanmasında toplumun bakış açısının önemli olduğunu belirterek, "Çevremizdeki insanların desteği bizim için çok önemli. Aileler, engelli bireyleri ayrıştırmamalı. Onları ne kadar normalleştirirseniz toplum da o kadar kabul eder." diye konuştu.

Adana'da eşi ve oğlunu bıçaklayarak öldüren sanık hakim karşısında Haber

Adana'da eşi ve oğlunu bıçaklayarak öldüren sanık hakim karşısında

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cem Suna cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkemede maktul Deniz Suna'nın annesi N.T. bazı tanıklar ve taraf avukatları da hazır bulundu.Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanık Cem Suna, suçlamaları kabul etmediğini ve eşi ve oğlunu kendisinin öldürmediğini iddia etti. Olay günü iş yerinden eve geldiğini anlatan Suna, şöyle devam etti: "Eşim ve oğlumla akşam saatlerinde bir süre balkonda oturduktan sonra evin oturma odasına geçtik. Bir süre sonra ben uyumuşum. Gözlerimi açtığımda kendimi hastanede buldum. Evde gerçekleşen hiçbir olaydan haberim yok. Eşim ve oğlumu asla ben öldürmedim. Eşim ve oğlumla benim aramda husumet bulunmamaktadır. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." Maktul Deniz Suna'nın annesi müşteki N.T. ise sanık ile kızı arasında öncesine dayalı bir husumete şahit olmadığını belirterek, "Kızım evlendiği günden bu yana benden borç para isterdi, ben de gönderirdim. Cem, kızım Deniz'i ve torunum Alperen'i nasıl öldürdü bilemiyorum. Sanıktan şikayetçiyim. Cezalandırılmasını talep ediyorum." ifadesini kullandı. Sanık ve maktulün apartman komşusu olan tanık İ.A, olayın gerçekleştiği dairenin alt katında ikamet ettiğini ve olay günü yukarı kattan kavga sesleri duyduğunu anlatarak, şöyle konuştu: "Deniz, kocasına hitaben 'sen bunu nasıl yaparsın' şeklinde söz söyledi. Daha sonra karşılıklı bağrışmalar ve gürültüler devam etti. Yukarı kattan Deniz Suna'nın 'yardım edin bizi öldürüyor' çığlığını duyduk. Yukarı daireye çıktığımızda kapı önünde kan izleri vardı. Deniz Suna yaralı halde 'ambulans çağırın' diye bağırdı. Biz durumu hemen polise ihbar ettik. Kapı açılınca Deniz ve oğlu Alperen'i yerde yatar vaziyette gördüm. Ben sanık ve eşinin daha önce kavga ettiğine hiç şahit olmadım." Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı ise sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosya kapsamındaki mevcut delil durumu dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi yönünde mütalaasını bildirdi. Mahkeme heyeti de sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi. Olay Merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'ndeki bir apartmanın 9'uncu katındaki dairede 19 Ağustos 2023'te eşi Deniz ve oğlu Alperen'i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle Cem Suna 4 Eylül 2023'te tutuklanmıştı. Savcılıkça, sanık hakkında "eş olan kadını kasten öldürme" ve "alt soydan akrabayı kasten öldürme" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.