TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Çukurova Kitap Fuarı

İLKHABER-Gazetesi - Çukurova Kitap Fuarı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çukurova Kitap Fuarı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Demir: Ekonomik sıkıntılar kitap alımlarını düşürdü Haber

Demir: Ekonomik sıkıntılar kitap alımlarını düşürdü

Bedensel Engelli Araştırmacı Şair Yazar Alper Demir, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle insanların kitap satın almalarının zorlandığını söyledi. İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre, Çukurova Kitap Fuarı’na katılan Alper Demir, gazetemize konuştu. Kitap okuma oranının ekonomiyle bağdaştığı için son dönemde kitap satışlarının düştüğünü belirtti. Eskiden fuarlarda 50-100 arasında kitap sattıklarını anlatan Demir, “Bu fuar döneminde insanlar evlerine ekmek alacak durumda değilken, kitap almaları çok zor. Biz eskiden günde 50-100 kitap satıyorduk, şimdilerde 15-20 kitaba düştü. Kitap okuma oranı ekonomiyle bağdaştığı için baya bir aşağı düştü. Sen al ben okuyayım kampanyası düzenledim. Maddi durumu iyi olan kişiler kitaplarımı satın alıyor. Bende onların satın aldığı kitapları geliri olmayan, kitap alacak durumu olmayan engelli arkadaşlarıma dağıtıyorum” dedi. Kitap yazmaktaki amacının toplumun engellilere bakış açısını değiştirmek olduğunu anımsatan Demir, “Bir ocak ayında yine fuardayım. Ben ilk yıl katılamadım ama bu yıl yine katıldı. Burada ki amacın yaptığım çalışmalarla engelli bireyleri eğitmek ve toplumun egeli bireylere bakış açısını değiştirmek istiyorum. Şuana kadar toplam 10 tane kitap yazdım. Aynı zamanda ilk kitabımın da 2. Baskısını yaptım. İlk olarak şiir kitabı yazarak başladım. Daha sonra engelliler üzerine araştırma yaptım ve yazmaya başladım. Türkiye’deki engelliler çok zor durumda. Toplumun bakış açısı bizleri çok fazla etkiliyor. Toplumun bakış açısı engellileri evlere en fazla kilitleyen faktördür” ifadelerini kullandı.

Çukurova Kitap Fuarı'na ziyaretçi akını Haber

Çukurova Kitap Fuarı'na ziyaretçi akını

TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Fuarcılık A.Ş. destekleriyle düzenlenen 16. Çukurova Kitap Fuarı, ilk 2 günde ziyaretçi akınına uğradı. Çukurova Kitap Fuarı, 16. kez TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını kitapseverlere açtı. 323 yayınevi, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve derneklerin yer aldığı fuara, Adana'nın yanı sıra Mersin, Hatay, Niğde ve Gaziantep gibi çevre illerden de ziyaretçiler gelmeye başladı. Açık kalacağı 21 Ocak Pazar günü saat 19.00'a kadar 93 panel, söyleşiler, atölye çalışmaları, çocuk etkinlikleri ve imza günlerinin olacağı fuarı, ilk 2 gününde yaklaşık 60 bin kişi ziyaret etti. TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, geçmiş yıllarda düzenlenen Çukurova Kitap Fuarlarının 3 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırladığını belirterek, "Bu fuarımız sadece Adana'nın değil, bölgemizin de en önemli platformu hâline geldi. Adana başta olmak üzere bu bölgemizin illerinin, ilçelerinin kitap fuarına sahip çıkmasından dolayı tüm Adana halkına, bölge halkına ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. TÜYAP Kitap Fuarlarının ilk halkası olan ve bölgenin kültürel yaşamına önemli katkılar sağlayan Çukurova Kitap Fuarı sonrasında, Eskişehir, Bursa ve Samsun'da olacağız. Finali ise İstanbul'da 41. İstanbul Kitap Fuarı ile yapacağız." dedi. Çukurova 16. Kitap Fuarı, 21 Ocak Pazar gününe kadar 10.00 – 20.00 saatlerinde, son gün olan 21 Ocak 2024 tarihinde ise 10.00 -19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kitaplarının gelirini depremzedelere bağışlayacaklar Haber

Kitaplarının gelirini depremzedelere bağışlayacaklar

Çukurova Kitap Fuarı’na katılan Şair Yalçın Macit Beyzade ve Şair Filiz Gökdemir Özarslan fuarda satışını yaptıkları kitapların gelirlerini depremzedelere bağışlayacak. İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; Çukurova Kitap Fuarı 16. kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Yılın ilk fuarı olma özelliğini taşıyan fuara katılan Şair Yalçın Macit Beyzade Kırmızı ve Şair Filiz Gökdemir Özarslan anlamlı bir kampanyaya imza attı. Şairler satılan fuarda satılacak kitaplarının gelirlerini depremzedelere bağışlama kararı aldı. Fuara katılan Şair Yalçın Macit Beyzade, Kırmızı ve Akrebin Gözyaşları isimli şiir kitaplarının gelirlerini depremzede bir aileye bağışlayacağını söyledi. BEYZADE: GELİRLERİNİ BAĞIŞLAYACAĞIM Kırmızı ve Akrebin Gözyaşları isimli kitaplarından bahseden Şair Yalçın Macit Beyzade, “Bakın bir daha şiir kitaplarım var. Akrebin gözyaşları. Bunların gelirlerinin tamamını depremzede acılı bir anneye bir aileye bağışlayacağım. Bugün da stattayız.  Kırmızı kitabımda sevgi temalı şiirler var. Akrebin Gözyaşları isimli kitabımda aşk temalı şiirlerimiz var” ifadelerini kullandı.  ACILI ANNE BANA GELİP SARILDI Ağır hasarlı isimli şiirini okuduğunda depremzede bir annenin yanına gelerek kendisine sarılıp ağladığını anlatan Beyzade, “Hatay Valiliği'nin Kızılay Daire Başkanı'yla yapmış olduğu bir çalışmada davet aldık ve oraya gittik. Orada bir ağır hasarlı isimli şiirimi okundum. Bu şiirimi okuduğumda bir tane yaşlı bir annemiz geldi. Bana sarıldı, ağladı. O da beni çok etkiledi. Öğrendim ki çadırda yaşıyormuş. Evi barkı yıkılmış Üç tane canını kaybetmiş. Ona istinaden biz de bu çıkarmış olduğumuz kitapların gelirinin büyük bir kısmını ona bağışlayacağız” diye konuştu. ÖZARSLAN: DİĞER YARIM İSİMLİ KİTABIM YENİ ÇIKTI Şair Filiz Gökdemir Özarslan’da şiir kitaplarının satışından elde ettiği gelirleri depremzedelere bağışlamayı düşündüğünü ancak bunu açıklamak istemediğini söyledi.  Kendisinin şairliğin yanı sıra aynı zamanda köşe yazarlığı yaptığını dile getiren Özarslan, “Köşe yazarlığı yapıyorum. Şiir kitaplarım var. İkinci kitabım olan Diğer Yarım şu an çıktı. İlk önce Deniz Sevdam kitabım var.  Birçok antoloji kitabına katıldım. Cumhuriyetin yüzüncü yılı anısına, yüzüncü yıl şiirleri olan beş şiirimle katıldım. Çok güzel bir değerli bir eser oldu. Değerli arkadaşlarım var, yüz şairle beraber yer alıyoruz” dedi. GENÇLERE YOL GÖSTERİYORUM Gençlere şiirler konusunda yol gösterdiğini aktaran Özarslan, “Şiir yazmayı seviyorum. Gençlerimize bu yolda yol gösteriyorum. Edebiyata yönelmelerini istiyorum. Şiir sevmediklerini belirtiyorlar, fakat bu yol şiirle başlıyor.  İnsanlarımızın günlükleriyle başlıyor. Bende yardım amaçlı kitap satışlarımı yapıyorum ama herkese bunu yardım amaçlı yaptığımı söylemek istemiyorum.  Kitaplarımın gelirinden yardımlar yapıyorum. Ama açıklamıyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.