TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Cumhuriyet

İLKHABER-Gazetesi - Cumhuriyet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Cumhuriyet haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Cumhuriyet, bu kez Anıtkabir ziyareti için havalandı Haber

Cumhuriyet, bu kez Anıtkabir ziyareti için havalandı

Pegasus Hava Yolları'nın Cumhuriyet isimli yolcu uçağı, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile birlikte başlatılan "Pegasus Her Adım Geleceğe Burs Fonu" projesi kapsamında Anıtkabir ziyareti için Ankara'ya çok özel uçuş gerçekleştirdi. Pegasus Hava Yolları ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) üst düzey yöneticileri, "Pegasus Her Adım Geleceğe Burs Fonu" projesinden yararlanan kız öğrencilerle Anıtkabir'de bir araya geldi. Pegasus Hava Yolları'nın Cumhuriyet isimli yolcu uçağı ile İstanbul'dan Ankara'ya PC1919 sefer sayılı uçuşuyla gerçekleştirilen uçuşun ardından gerçekleştirilen Anıtkabir'deki etkinlikte, mozoleye çelenk konuldu, Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Pegasus CEO'su Güliz Öztürk'ün de katıldığı etkinlikle ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: "Cumhuriyetimizin 100. yılında 1000 kız üniversite öğrencisine burs sağlamak üzere Türk Eğitim Vakfı ile başlattığımız 'Pegasus Her Adım Geleceğe Burs Fonu' projemiz kapsamında değerli bursiyerlerimizle bir araya geldik. Başta Genel Müdürümüz Güliz Öztürk ve Türkiye Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın olmak üzere birçok yöneticimizin ve ekip arkadaşımızın katılımıyla gerçekleştirilen bu anlamlı gezide Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de saygı ve özlemle andık. 'Her Adım Geleceğe 100’ümüz Cumhuriyet’e' sözümüzle ülkemizin geleceğini temsil eden gençlerimize destek olmanın mutlu gururunu yaşıyor, değerli bursiyerlerimize bugün bizlerle olduğu için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Görev ve sorumluluklarımızın farkında, gençlerin yanındayız." 

Mersin'de emeklilere özel 100. Yıl etkinlikleri Haber

Mersin'de emeklilere özel 100. Yıl etkinlikleri

AYDIN GÖKÇEOĞLU MERSİN (İLKHABER) - Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği programlar ardı ardına devam ediyor. Sanatsal etkinliklerden konserlere, sportif aktivitelerden kültürel faaliyetlere kadar 100. yıla özel programlar düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Emekli Evi üyelerini de unutmadı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Tarsus, Yenişehir ve Halkkent Emekli Evi üyelerine yönelik olarak, Tarsus Gençlik Kampı’nda ‘100. Yıl Piknik ve Müzik Dinletisi’ gerçekleştirildi. Gruplar halinde gerçekleştirilen programlarda Emekli Evi sakinlerine temiz havada yemek ikramı da yapılırken, Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği ekipleri, seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle unutulmaz dakikalar yaşattılar. “Ulu Önder Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz” Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Sosyal Hizmetler Uzmanı olarak görev yapan Yusuf Yazgı, etkinlikten emeklilerin oldukça mutlu olduklarını ifade ederek, “Emeklilerimiz için piknik ve müzik dinletisi düzenledik. Tarsus Gençlik Kampı’nda, Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında emeklilerimizi misafir ettik. Ulu Önderimizin de dediği gibi, ‘Bir milletin emeklilerine olan tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır’ Bizde bu vesileyle Ulu Önder Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.  Emekliler, Büyükşehir’in hizmetlerinden çok memnun Halkkent Emekli Evi üyelerinden eğitimci Mehmet Aktaş, “Bu etkinlikleri yaptıklarından dolayı, canı burnunda emeklilere bir nefes aldırdığı için, Büyükşehir Belediyemize ve özellikle de Vahap Seçer Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu etkinlikler sayesinde bizler tanışıyor ve birbirimizle kaynaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Aslen Kırşehirli olan ve ev alarak Mersin’e yerleştiğini belirten Yenişehir Emekli Evi üyelerinden Hüseyin Ünal, “İyi ki Mersin’de kalmaya karar kılmışım. Çünkü Vahap Başkanımız o kadar güzel çalışmalar yaptı ve o kadar güzel hizmetleri hayata geçirdi ki, hangi birini örnek vereceğimi şaşırıyorum. Kaliteli otobüslerle yolculuk ediyoruz. Sosyal aktiviteler hoşumuza gidiyor. Yani Mersinli olmak bir ayrıcalık. Ben buradan Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Tarsus Emekli Evi üyelerinden Serap Sofi ilk defa böyle bir etkinliğe katılım sağladığını söyleyerek, “Biz emeklilere verdiği değerden dolayı Vahap Seçer’e çok teşekkür ederiz  Çok mutluyuz” derken, yine Tarsus Emekli Evi’nin hizmetlerinden memnun olduğunu kaydeden Birgül Eryılmaz da duygularını, “Arkadaş ortamı çok güzel. Gerçekten çok memnunum” şeklinde dile getirdi.

Cumhuriyet'te dünyaya geldi Haber

Cumhuriyet'te dünyaya geldi

ALİ GÜRELİ (İLKHABER) -  Pegasus Havayolları'nın Airbus'a sipariş ederek filosuna Cumhuriyetin 100 Yılında dahil ettiği 100. uçağı Cumhuriyet, bir doğuma ev sahipliği yaptı. Pegasus Havayolları, filosunu hem güçlendirmek hem de gençleştirmek amacıyla Airbus ile 36 adet yeni nesil uçak anlaşması imzalamıştı. CEO Güliz Öztürk, yaptığı açıklamada, "Uçmanın herkesin hakkı olduğuna inanarak çıktığımız yolda, operasyonel ve finansal verimlilik ile etkiye verdiğimiz önemi sürdürülebilir bir gelecek için de gösteriyoruz. Bütün bu hedefleri dikkate alarak; yakıt ve birim maliyet tasarrufuyla emisyon azaltımına odaklanan genç filo planlama stratejimiz doğrultusunda çalışmalarımızı özenle ve kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Pegasus'un anlaşma kapsamında filosuna kattığı A321neo model uçaklardan 100'üncüsünün üretimi Airbus'ın Hamburg tesislerinde tamamlanmış, TC-RDP tescilli uçağın gövdesine  100'üncü uçak temalı çıkartma eklenmişti. Türkiye'nin en büyük düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus'un  Cumhuriyetin 100. Yılı'na özel, "Cumhuriyet" ismini verdiği bu uçağın kuyruğuna da Mustafa Kemal Atatürk’ün silueti ve imzası eklenmişti. Havayolu şirketine teslim edilen Cumhuriyet, geçtiğimiz günlerde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptı ve ilk rotası ise Ankara oldu. Yurt içi ve yurt dışında seferlerini sürdüren Cumhuriyet, Cumhuriyetin 100. Yılının ilk günlerinde bir doğuma ev sahipliği yaptı. Pegasus'un PC1125 sefer sayılı Sabiha Gökçen - Marsilya uçuşu öncesinde doğum sancıları başlayan bir yolcuya kabin ekibi müdahale etti. Kabin ekibi ve havalimanı ilk yardim ekibi, uçakta başarılı bir şekilde doğumu gerçekleştirdi. Bebeğin fotoğrafı da HEAŞ tarafından paylaşıldı.  Uyruğu ve ismi açıklanmayan anne ile bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Antalya yurtlarındaki Cumhuriyet coşkusu Haber

Antalya yurtlarındaki Cumhuriyet coşkusu

Gürhan, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kentteki Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda da çeşitli etkinlikler düzenlendiğini aktardı. Kırmızı-beyaza bürünen Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarının coşku dolu etkinliklere sahne olduğunu bildiren Gürhan, şu ifadeleri kullandı: "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu yurtlarımızda gençlerimizle yaşıyoruz. Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan Cumhuriyet pastası öğrencilerle birlikte kesildi. Aynı zamanda öğrenciler Kaleiçi Yat Limanı'nda, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırlanan deniz korteji etkinliğine katıldı. Türkiye Yüzyılı'nın mimarı olacağına inandığımız gençlerimiz için tüm imkanlarımızı yurtlarımızda seferber etmiş durumdayız. Aile ortamını aratmamak için Antalya ve ilçelerimizde bulunan yurtlarımızda onların mutlu olmaları için çeşitli etkinlikler düzenledik." Gürhan, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın en özel, en anlamlı günlerinden birini gençlerle yaşadıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Cumhuriyet gençlerimizin emanetindedir. Bu emanetle Türkiye'nin en önemli dönüm noktalarından biri olduğu gibi aynı zamanda gençlerimiz hayal ettiklerimizi gerçekleştireceği Türkiye Yüzyılı'nın da başladığı bir tarihtir. Okuyan, araştıran, sorgulayan, bilime, sanata, spora, kültüre meraklı, milli ve manevi değerlere sahip gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmelerinin önünde hiçbir engel bırakmıyoruz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.