TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#D Grubu

İLKHABER-Gazetesi - D Grubu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, D Grubu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Beşiktaş’ın, Konferans Ligi serüveni başlıyor Haber

Beşiktaş’ın, Konferans Ligi serüveni başlıyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ilk haftasında Club Brugge’a konuk olacak. Yarın Jan Breydel Stadı’nda oynanacak ve Belaruslu hakem Aleksei Kulbakov’un yöneteceği müsabaka TSİ 22.00’de başlayacak. Siyah-beyazlılar, Konferans Ligi macerasına 2. turdan başladı. Kartal, Arnavutluk temsilcisi Tirana, Azerbaycan takımı Neftçi Bakü ve Ukrayna’dan Dinamo Kiev’i eleyerek gruplara kaldı. Avrupa’da 236. karşılaşma Beşiktaş, Club Brugge maçıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 236. mücadelesini oynayacak. Geride kalan 235 müsabakada siyah-beyazlı takım, 89 galibiyet, 47 beraberlik ve 99 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda 310 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 349 gol gördü. Bu sezon namağlup Kara Kartal, bu sezon Avrupa Konferans Ligi’nde oynadığı 6 müsabakadan da galibiyetle ayrıldı. 2. Eleme Turu’nda Tirana’yı 3-1 ve 2-0’lık skorlarla mağlup eden siyah-beyazlı ekip, 3. Eleme Turu’nda ise Neftçi’yi 3-1 ve 2-1’le geçti. Play-off’ta da Mircea Lucescu’nun takımı Dinamo Kiev’i ise 3-2 ve 1-0 yenerek namağlup ünvanını sürdürdü. Club Brugge’la 4. kez Beşiktaş, Club Brugge ile Avrupa sahnesinde 4. kez rakip olacak. Geride kalan 3 müsabakanın 2’sini Brugge, 1’ini ise İstanbul temsilcisi kazandı. Club Brugge, 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda rakibi 2-1 ve 3-1’lik skorlarla mağlup ederken, Beşiktaş da 2006-2007’de UEFA Kupası grup aşamasında sahadan 2-1 galip ayrılmıştı Aleksei Kulbakov düdük çalacak Bu zorlu mücadelede Belaruslu hakem Aleksei Kulbakov düdük çalacak. Kulbakov’un yardımcılıklarını Dmitri Zhuk ve Oleg Maslyanko yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Dzmitry Dzmitryieu olacak. Maçta VAR koltuğunda Polonya’da Bartosz Frankowski, AVAR’da yine Polonyalı Krzysztof Myrmus oturacak.

Basketbol: FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Haber

Basketbol: FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası

Salon: Servet Tazegül Hakemler: Dumitru Stasiev (Moldova), Natasa Dragojevic (Karadağ), Natalie Galuk (İsrail)Türkiye: Pelin Bilgiç 14, Olcay Çakır 8, Meltem Yıldızhan 10, Teaira McCowan 28, Tilbe Şenyürek 20, Sevgi Uzun 7, Melis Gülcan 4, Bahar Çağlar Ökten 8, Alperi Onar 15, Elif İstanbulluoğlu 4, Tuğçe Canıtez 14, Gökşen Fitik 8,Arnavutluk: Baraj 6, Lalaj 6, Memushi 2, Shallo, Verri 6, Lugaj 9, Palko 2, Dishnica 7, Qosja 4, Pellumbi, Mala 2, Gjoni1. Periyot: 35-10Devre: 74-163. Periyot: 107-29MERSİN (AA) - A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki üçüncü maçında konuk ettiği Arnavutluk'u 140-44 yendi.Karşılaşmaya hızlı başlayan ay yıldızlı ekip, rakip potada bulduğu sayılarla ilk periyodu 35-10 önde kapattı.İkinci periyotta hem hücumda hem de savunmada rakibi karşısında etkili oynayan milliler, Tilbe Şenyürek ve Teaira McCowan'ın rakip pota altında bulduğu sayılarla farkı 58'e çıkararak devreyi 74-16 üstün bitirdi.Karşılaşmadaki üstünlüğünü üçüncü çeyrekte de sürdüren ay yıldızlı ekip, bu periyotta farkı 78'e kadar çıkardı. Milliler, son çeyreğe 107-29 önde girdi.Son periyotta farkı 96'ya çıkaran A Milli Kadın Basketbol Takımı, salondan 140-44 galip ayrıldı.- Maçtan notlarKarşılaşma öncesinde eski milli basketbolcu Nilay Yiğit Kartaltepe'ye Türk basketboluna katkılarından dolayı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Ömer Onan tarafından milli takım forması hediye edildi.Nilay Yiğit Kartaltepe aktif sporculuk kariyerinin ardından Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Milli Takımlar Direktörü olarak görevini sürdürüyor.Ay yıldızlı ekip, 27 Kasım Pazar günü saat 18.00'de aynı salonda Slovenya ile karşılaşacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.