TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#dalış

İLKHABER-Gazetesi - dalış haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, dalış haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

4,2 büyüklüğündeki depreme deniz altında yakalandı, ne yapacağını şaşırdı Haber

4,2 büyüklüğündeki depreme deniz altında yakalandı, ne yapacağını şaşırdı

Gazipaşa’da serbest dalış yapan Çağdaş Şaşmaz, arkadaşıyla birlikte cumartesi günü sabah saatlerinde ilçeye bağlı Muzkent Mahallesi’nde zıpkınla balık avlamak için denize girdi. 11 Kasım 2023 tarihinde Alanya açıklarında meydana gelen ve büyüklüğü 4,2 açıklanan depreme deniz altında yakalan Şaşmaz, o anları amatör kamerası ile kaydetti. Deprem esnasında çıkan gürültünün şiddetiyle vücudunun titrediğini söyleyen Şaşmaz, ilk anda dinamitle balık avlandığını düşündüğünü dile getirdi. "Gürültü o kadar şiddetliydi ki vücudumu tamamen titretti" Yaşadığı korku dolu anları anlatan Şaşmaz, “Videoda gördüğünüz taşın yanına vardığımda taşın kenarında birkaç yem balığının kaçışlarını gördüm ve agaşon yapmaya karar verdim. Tam aşağı doğru inip taşın gölge kısmına doğru yatacakken birden bir gürültü olmaya başladı. Gürültü o kadar şiddetliydi ki vücudumu tamamen titretti. İlk olarak aklıma kıyıdaki tral sürüsü geldi. Çok hızlı bir şekilde yukarı çıktım. Zaten sığ bir sudaydım. Bazı cani insanların o balık sürüsüne dinamit atmış olabileceğini düşündüm. O denli bir patlamaydı. Daha önce karşılaşmadığım için sadece hayal ettiklerimle kaldım” dedi. "Sonradan aklıma deprem geldi" Yaşanan şiddetli gürültünün ardından denizde balık kalmadığını söyleyen Şaşmaz, “Sonradan aklıma deprem geldi. Deniz hareketlerinde fazla bir değişme yoktu. Ve ortalık bir anda sessizliğe büründü. Neredeyse hiç balık kalmamıştı. Yanımdaki arkadaşım sesi duymadığını söyledi. Yüzeyde ilerlediği için fark edememiş. Hızlıca karaya çıkıp enteresan olaylar var mı diye baktığımda fark ettim ki, Alanya açıklarında bir deprem meydana gelmiş. Videonun 22. saniyesindeki sesleri duyabilirseniz her şey açıkça ortada. Kulaklığı takıp sakince izlerseniz o anki anı beraber yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Enkaz kentin ‘gizli cenneti’ dalış tutkunlarının vazgeçilmezi olacak Haber

Enkaz kentin ‘gizli cenneti’ dalış tutkunlarının vazgeçilmezi olacak

HATAY(İLKHABER)- Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da depremin yaraları sarılıyor. Hatay’ın Yayladağı ilçesinde bulunan ve ilçe merkezine 22 kilometre mesafedeki ‘gizli cennet’ olarak bilinen Karamağara Kanyonu’na dalış merkezi açıldı. Yayladağı Belediyesi tarafından açılışı gerçekleştirilen dalış merkeziyle birlikte bölge dalış tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelecek. Geçtiğimiz günlerde milli sporcu Şahika Ercümen de eşsiz güzelliğiyle mest eden kanyonda dünya rekorunu kırmıştı. Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Şahika Ercümen’in Karamağara Kanyonu’nda elde ettiği başarıya değinerek, “Bizim için gerçekten gurur verici bir gün geride kaldı. Yayladağı ilçesi Karamağara bölgesinde milli sporcumuz, gururumuz Şahika Ercümen, Türk bayrağımızı göndere çekti. 106 metre ile dalışla dünya rekorunu kırdı. Yaklaşık bir aydır Yayladağ Belediye ekiplerimiz ve sahada bu dünya rekoru için hazırlık çalışmalarına girdik. Tabii üç hedefimiz vardı burada. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına ithafen dünya rekoru kırmak, ikinci hedefimiz Hatay’a nefes ol sloganıyla yola çıktık. Hatay deprem bölgesi malumunuz. Dünyada farkındalık oluşturmak ve normalleşme süreci için önemli bir hedefti. O hedefi de başardığımıza inanıyoruz. Üçüncü hedefimiz ise Yayladağı ilçesi Karamağara bölgemiz. O bölgede Yayladağı Belediyesi olarak dalış okulu ve yenileme alanlarını yapmıştık. Bu bölgeye dalış merkezi açarak dünyaya tanıtmak istiyorduk. Dünya rekorunun bu bölgede kırılması özellikle burayı dalış merkezine açmamıza sebep oldu. Hedeflerimizin hepsine ulaştık. Biz buradan tekrar tekrar gururla, milli sporcumuz Sayın Şahika Ercümen’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. "Volkanik, inanılmaz kanyon yarıklar var" Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Vekili Levent Ucuzal, Karamağara Kanyonu’nun güzelliğine değinerek, “Burası mükemmel. Bugün değil, birkaç gündür buradayız. Antrenmanları da burada yaptık. Çok güzel bir yer. Bizim de buranın tanıtımına birazcık katkımız olduysa çok mutluyuz gerçekten. Çünkü buranın doğal güzelliği inanılmaz. Birçok yeri çok güzel diye gösterirler bize gittiğimiz birçok yerde. Hele Avrupa’da bu çok modadır. Yani gidersiniz saçma sapan bir yere bakarsanız millet acayip güzel gösteriyor. Şuranın güzelliğine bakıp doğaya bakın. Topraktan verim fışkırıyor. Her yer güzel meyveler, sebzeler. Havası çok güzel. Volkanik, inanılmaz kanyon yarıklar var. Çok cezbedici, çok heyecan verici şeyler var. Dalış da çok heyecanlıydı zaten. Dalış merkezi açıldı. Zaten belediyenin ortaklığı ile yapılan bir merkez. Yani altyapı gelmiş. Yolu, o eski tehlikeli ortadan kalkmış. Çok güzel bir yol yapılmış. Bu da demektir ki erişim kolaylaştı. Bununla beraber güzel bir tesis yapılmış. Her şey var içerisinde. O yüzden çocuklar için, gençler için ve yetişkinler için tabii ki çok güzel bir imkan oluşturacak bölgeye” şeklinde konuştu.

Milli sporcu Şahika Ercümen, dünya rekorunu Kalyon Enerji sponsorluğunda kırdı Haber

Milli sporcu Şahika Ercümen, dünya rekorunu Kalyon Enerji sponsorluğunda kırdı

HATAY (AA) - Milli sporcu Şahika Ercümen, Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen Hatay'da paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 105 metre dünya rekorunu 106 metre ile Kalyon Enerji sponsorluğunda kırdı.Toplumsal yaşama ve çevreye sürdürülebilir değer katma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Kalyon Enerji, spor alanında da sürdürülebilirliği desteklemek için kırdığı rekorlarla Türkiye'yi gururlandıran milli sporcu Şahika Ercümen'in Hatay'da gerçekleştirdiği "100. Yıl Cumhuriyet Dalışı"na sponsorlukla destek verdi. Yayladağı ilçesi Karamağara Koyu açıklarında suya giren milli sporcu, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde Sırp asıllı Lena Balta'nın elinde bulundurduğu 105 metre dünya rekorunu 106 metrelik performansıyla geliştirerek dünya rekorunun yeni sahibi oldu.Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen kentte "Hatay'a nefes ol" sloganıyla yapılan denemede kırılan rekor, 100. yılında Cumhuriyet'e armağan edildi.Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murtaza Ata, Türkiye'ye üst üste çok sayıda başarı getiren milli sporcu Şahika Ercümen'e sponsor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, şunları aktardı:"Kalyon Enerji faaliyet alanı, misyonu ve vizyonu doğrultusunda sınırları kaldıran, güneşin sınırsız enerjisinden dünya için fayda üreten bir marka. Şahika Hanım ise sınırları zorlayan bir başarı misyonuyla rekora yüzdü. İşte bu ortak misyon ve tutku böylesine anlamlı bir rekor denemesinde bizleri buluşturdu. Hepimiz Cumhuriyet'in 100. yılında nefeslerimizi tutarak Şahika Hanım’ın rekora dalışına tanıklık ettik. Gökyüzünde olduğu gibi denizde de sınırları kaldırdık."Şahika Ercümen de dünya rekorunu Cumhuriyet'e armağan ettiklerini belirterek, "Rekor denemesi kapsamında hem Cumhuriyet'in 100. yılında 100 kız çocuğumuzun spor ve eğitim masraflarına bağış toplayacağız hem de Sıfır Atık Mavi projemiz bu bölgede aktifleşecek. Bu yolculuğumda bana destek olan Kalyon Enerji ailesine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.Dalışın ekip çalışması gerektirdiğini vurgulayan Şahika Ercümen, şunları kaydetti:"Burada 100 metreye inerken benim güvenliğimi almak bile büyük sorumluluk. Ülkemizden ve yurt dışından çok önemli dalgıçları getirttirdik. Bu noktada Yayladağı Belediyesi bize ev sahipliği yaptı. Sponsorlarımdan Kalyon Enerji, Green Petition, Solo, Panerai, tüm sene bu çalışmalara hazırlanmamı sağladı. Onlar olmadan gerçekten olamazdı. İnanılmaz bir masraf ve emek var. O yüzden herkese çok teşekkürler."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.