TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#deaş

İLKHABER-Gazetesi - deaş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, deaş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

30 İlde gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-17" Operasyonunda 147 DEAŞ şüphelisi yakalandı Haber

30 İlde gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-17" Operasyonunda 147 DEAŞ şüphelisi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-17" operasyonlarında 30 ilde eş zamanlı olarak 147 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. 1 Haziran 2023 ile 25 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen toplam 1.329 operasyonda, 2.919 şüpheli yakalanmıştır. Bu şüphelilerden 692'si tutuklanırken, 531'i hakkında adli kontrol kararı verilmiş ve 187'sinin adli işlemleri devam etmektedir. Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, ilgili İl Emniyet Müdürlükleri tarafından Adıyaman, Antalya, Batman, Bingöl, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İstanbul, Giresun, Hatay, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Yalova ve Yozgat illerinde düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerin DEAŞ terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri, çatışma bölgelerinde silahlı faaliyet gösterdikleri ve terör örgütüne finans sağladıkları tespit edilmiştir. Operasyonlar neticesinde çok miktarda döviz, örgütsel döküman ve dijital materyal ele geçirilmiştir. Operasyonlara katılan Cumhuriyet Başsavcılıkları ve kahraman polisler tebrik edilirken, Türk milletinin dualarıyla desteklendiği vurgulanmıştır. Terörle mücadelede kararlılıkla devam edileceği belirtilmiştir.

“BOZDOĞAN-16” operasyonlarında 40 şüpheli yakalandı Haber

“BOZDOĞAN-16” operasyonlarında 40 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 8 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “BOZDOĞAN-16” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalnadığını duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaşımı şöyle: ''1 Haziran 2023-23 Mart 2024 tarihleri arasında DEAŞ Terör Örgütüne yönelik toplam 1316 operasyon düzenlendik. Operasyonlarda 2 bin 733 şüpheli yakalandı. Bunlardan; 692’si tutuklandı. 529’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Tek bir hedefimiz var; O da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerimizce Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Konya’da düzenlenen operasyonlar sonucu; Adana’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 3 şüpheli yakalandı. Afyonkarahisar’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 4 şüpheli yakalandı. Ankara’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 13 şüpheli yakalandı. Düzce’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 1 şüpheli yakalandı. Eskişehir’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 3 şüpheli yakalandı. Gaziantep’te DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 2 şüpheli yakalandı. İzmir’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 10 şüpheli yakalandı. Konya’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 4 şüpheli yakalandı. Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle''

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.