TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Denizli

İLKHABER-Gazetesi - Denizli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Denizli haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

CHP'li Milletvekili Şeref Arpacı'dan 23 Nisan Mesajı: Egemenlik milletindir, ilelebet öyle kalacaktır Haber

CHP'li Milletvekili Şeref Arpacı'dan 23 Nisan Mesajı: Egemenlik milletindir, ilelebet öyle kalacaktır

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılını ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bayramı kutladı. Arpacı, mesajında ulusal egemenliğin millete ait olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinden Cumhuriyet'in temellerine uzanan önemli bir tarihsel süreci hatırlattı. Arpacı, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bugün, ulusal egemenliğimizin simgesi, Anadolu’nun emperyalizme karşı ilk kalp atışı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılını ve tüm dünya çocuklarına Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Büyük Atatürk’ün de en büyük eserim dediği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yılında tüm ulusumuzun ve özellikle çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bundan tam 104 sene önce, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan aydınlanma ışığı, 23 Nisan 1920’de egemenliğin halka geçişinin de temellerini oluşturdu. 23 Nisan, ulusal egemenliği baş tacı yapacak kadar halkına güvenen, egemenliği Saray’dan alıp halka devreden, egemenliğin tek tek her bir ferdi ile ulusa ait olduğuna inanan büyük bir ruhun eseridir. Samsun’da, Erzurum’da, Sivas’ta kıvılcımlanan bu direniş ruhu, Ankara’da koca bir yangına dönüştü. 104 yıl önce bugün açılan Büyük Millet Meclisi kapılarının ardında, bu topraklarda egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu tescil edildi. 104 yıl önce Atatürk önderliğinde, diz çökmeyi bilmeyen bir halkın onuru için başlayan mücadele, bu topraklara biçilmiş ateşten kefeni yırtarak günümüz Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attı. 23 Nisan, o günden sonra halkın iradesinden başka bir gücün olamayacağını kabul eden, emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı’nı yöneten iradenin adıdır. 23 Nisan, teslim olmayı reddeden bir milletin direnişi ve dirilişidir. Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demeden zincirlerini kıran bir milletin kaderini kendi ellerine alışının simgesidir. Ülkemizin demokrasisi aradan geçen 104 yılda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin öncülüğünde birçok zorluğa göğüs germiştir. Ulusal egemenlik ve Cumhuriyet değerleri için mücadele eden milletvekillerinin mücadelesi, her kırılma noktasında milletimize yol göstermiştir. Ancak son yıllarda Cumhuriyetimizin değerleri bilinçli ve sistematik bir biçimde erozyona uğratılmak istenmektedir. Unutulmamalıdır ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve ilelebet öyle kalacaktır! Kimsesizlerin kimsesi ve Cumhuriyetin savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi ise bu ülkenin en büyük güvencesi; işsizlerin, emeklilerin, esnafın, çiftçinin, öğrencinin de umudu olmaya devam edecektir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucusu Gazi Milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum."

Tavas'ta seçim kutlaması sırasında CHP İlçe Başkan Yardımcısı hayatını kaybetti Haber

Tavas'ta seçim kutlaması sırasında CHP İlçe Başkan Yardımcısı hayatını kaybetti

2024 yılı Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kesin olmayan sonuçlarına göre, Denizli’nin Tavas ilçesinde CHP Belediye Başkan Adayı Kadir Tatık yarışı önde tamamladı. Resmi olmayan sonuçların belli olmaya başlamasının ardından birçok partili, seçim zaferini kutlamak için Yeni Mahalle Karağolanoğlu Caddesi'nde bulunan parti binası önünde toplandı. Caddede devam eden kutlamaların yanı sıra ikinci kattaki parti binasına çıkan kalabalık bir grup, ilçe binasının iki balkonunu doldurdu. Kutlamalar coşku içerisinde devam ederken, ağırlığı daha fazla kaldıramayan balkonlardan birisi üzerindekilerle birlikte çöktü. Balkonun çökmesi sonucu caddede ve balkonda bulunan partililerden 3’ü ağır olmak üzere 8 kişi yaralandı. İlk müdahaleleri yapılan yaralılar, sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Yaralılardan başına darbe alan ve hayati tehlikesi bulunan CHP İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Palaz, Tavas Devlet Hastanesinde yapılan ilk tedavisinin ardından Pamukkale Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Palaz, doktorların tüm müdahalelerine rağmen sabah saatlerinde hayatı kaybetti. CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, “31 Mart seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre yaşadığımız sevincin yanında bir de üzüntü yaşadık. Tavas İlçe Örgütümüzde Başkan Yardımcımız Mehmet Palaz, dün akşamki kutlamalar sırasında balkon çökmesi sonucu hastaneye kaldırıldı ve biraz önce kendisinin vefat haberini aldık. Ailesine ve partimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.