Deprem felaketinin izleri siliniyor, su Hatay'a hayat oluyor
Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Hatay’da yürütülen önemli altyapı projelerini yerinde incelemek üzere bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında hem deprem sonrası iyileştirme çalışmaları hem de taşkın riskini azaltmaya yönelik projelerde gelinen son durum detaylı şekilde ele alındı.
İnceleme gezisinde, özellikle Merkez, Arpalı, Dikmece ve Kavaslı Dereleri Taşkın Koruma İnşaatı, Reyhanlı Barajı Deprem Hasarı Rehabilitasyonu, Reyhanlı Barajı Sulaması 1. Kısım İnşaatı, Asi Nehri Taşkın Koruma Çalışmaları yerinde incelendi.
Projelerin, bölge halkının can ve mal güvenliğini sağlamak, tarımsal sulama imkanlarını artırmak ve su kaynaklarının sürdürülebilir şekilde yönetilmesini temin etmek amacıyla yürütüldüğü belirtildi. Depremin yıkıcı etkilerini ortadan kaldırmak, tarım arazilerini suyla buluşturmak ve taşkınlardan kaynaklı zararları en aza indirmek için DSİ ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü mesajı verildi.
Hatay'da suya dair her yatırımın, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına doğrudan katkı sunduğuna dikkat çeken Bölge Müdürü Tokalak, projelerin zamanında ve etkin bir şekilde tamamlanması için saha kontrollerinin düzenli olarak sürdürüleceğini vurguladı.