TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Diş Hekimi

İLKHABER-Gazetesi - Diş Hekimi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Diş Hekimi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Antalya'da Diş Hekiminin Ölümüyle İlgili Eşi ve 1 Kişi Tutuklandı Haber

Antalya'da Diş Hekiminin Ölümüyle İlgili Eşi ve 1 Kişi Tutuklandı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde diş hekiminin evinde başından silahla vurulmuş halde ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alınan eşi ile 1 kişi tutuklandı. Gazipaşa’da 7 Ocak tarihinde Diş Hekimi Mustafa Kalaycı’nın evinde başından silahla vurulmuş halde ölü bulunmasına ilişkin Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şüpheli şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Cuma günü gözaltına alınan Kalaycı’nın eşi Ayşe K. ve F.U. isimli kadın ile Mehmet K., polisin yoğun güvenlik önlemleri arasında Gazipaşa Adliyesine getirildi. 2’si kadın 3 şahsın savcılık tarafından ifadesi alındı. F.U. isimli kadın savcılıkta alınan ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Kalaycı’nın eşi Ayşe K. ve Mehmet K. mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Ayşe K. ve Mehmet K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, 7 Ocak tarihinde İstiklal Mahallesi Rasih Kaplan Caddesi'ndeki 4 katlı binanın 4’üncü katında yaşanmıştı. Diş Hekimi Mustafa Kalaycı’ya ulaşamayan yakınları polise haber vermişti. Kalaycı’nın yaşadığı binaya gelen polis ekipleri, kapıyı açan olmayınca çilingirden yardım istemişti. Çilingir yardımıyla içeri giren polis ekipleri, Kalaycı’yı başından silahla vurulmuş halde ölü olarak bulmuştu.

Aydın’da kesik baş cinayetini jandarma aydınlattı: Korkunç cinayeti itiraf etti Haber

Aydın’da kesik baş cinayetini jandarma aydınlattı: Korkunç cinayeti itiraf etti

Jandarma ekiplerinin kurduğu özel ekibin olayı aydınlatması ile yakalanarak gözaltına alınan diş hekimi A.Ö. suçunu itiraf etti. Olay, 14 Ocak 2024 tarihinde Söke-Kuşadası yolu üzerinde Granta mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Granta mevkiinde boş bir arazide başı vücudundan ayrılmış ve çuval içine konulmuş olduğu öğrenilen erkek cesedi bulundu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve polis ekii sevk edildi. Bölgeye hızla gelen ekipler, olay yerini güvenlik çemberine alarak incelemelere başladı. Bölgeye gelen nöbetçi savcının incelemesi sonucunda ceset Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kayıp olarak aranıyordu, cesedi bulundu Bulunan cesedin 14 Aralık 2023 tarihinde evden çıkan ve bir daha geri dönmeyen 4 çocuk babası Şerafettin Akalın'a ait olduğu tespit edildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Özel ekip kuruldu Kamuoyuna "Kesik baş cinayeti" olarak yansıyan olayın ardından, yapılan araştırma sonucu kimlik bilgileri tespit edilen Şerafettin Akalın’ın öldürülmesi olayının fail yâ da faillerinin tespiti ve yakalanması amacıyla Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından özel ekip kuruldu. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanlığı’na bağlı JASAT ekipleri tarafından çalışmalara destek sağlandı. Diş hekimi A.Ö. ile birlikte toplam 3 şüpheli gözaltına alındı Yapılan çalışma sonucunda özel bir klinikte diş hekimi olarak çalıştığı öğrenilen A. Ö. (34), H. Ö. (71) ve V.Ö. (39) isimli şahıslar “Kasten Öldürme” olayının şüphelisi olarak tespit edildi. Söke Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile şüphelilerin İzmir Torbalı ilçesindeki bir ve Aydın’ın Söke ilçesindeki üç adres olmak üzere toplam 4 adreste suç şüphelilerin yakalanması ve suç delilerinin ele geçirilmesi maksadıyla eşzamanlı ikametleri ve eklentilerine operasyon düzenlendi. Operasyonda üç şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Suçunu itiraf etti Yakalanan şüphelilerden A.Ö. yapılan sorgu sırasında suçunu itiraf etti. A.Ö. yol kenarında bekleyen Şerafettin Akalın’ın yanına gittiğini, arazide yürürlerken tartışmaya başladıklarını, Akalın’ın kendisine baltayla saldırmasının ardından cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi.  Suçunu itiraf eden A.Ö. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilirken, diğer şüpheliler H.Ö. ve V.Ö. salıverildi.

Diş hekimi darp edildi Haber

Diş hekimi darp edildi

SELMA DUMAN ADANA (İLKHABER)- Adana’da özel diş hekimi muayenehanesine giden bir kişi diş hekimini darp etti. Olay Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Gazi Paşa Bulvarı üzerinde bulunan özel diş hekimi muayenehanesin de meydana geldi.  İddialara göre, akşam saatlerinde muayenehanesini kapatmak üzereyken Diş Hekimi Şemi Kurdak, kapı zilinin çaldığını duydu. 185 boylarında olan şahıs dişini yaptıracağını söyledi. Bunun üzerine Kurdak kendisinin randevu ile çalıştığını belirtti. Dişine dolgu yaptıracağı yönünde ısrarcı davranan şahıs, dışarı çıkmasını isteyen diş hekimine ‘önce paran var mı’ şeklinde soru sordu. Ardından ise diş hekimine yumruk attı. Darp edilen Diş Hekimi Kurdak’ın burnu çatladı. Şahıs Kurdak’ın komşusunun gelmesiyle şahıs kaçarak izini kaybettirdi. Kurdak hastaneye kaldırıldı. Burnunda çatlak olduğu öğrenilen Kurdak tedavisinin ardından Karakol’a giderek şikayette bulundu.  Bunun üzerinde güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından şahıs tespit edilerek yakalandı. Yaşanan olayı anlatan Dt. Şemi Kurdak, “Hafta sonu muayenehanemi kapatmak için hazırlandığım sırada kapının zili çaldı. Kapıyı açtığımda 185 boylarında ayağında spor ayakkabısı olan şahıs ‘Dişime dolgu yaptıracağım’ bahanesiyle içeri girmek istedi. Ben şahsın şeklini ve tavrını hiç beğenmemiştim. ‘Randevulu çalışıyorum. Şuan işyerimi kapatıyorum’ dedim. İçeri almadım. ‘Peki bir kartınızı alayım’ dedi. Kartı almak için içeri girdim. Şahıs arkamdan içeri girip, sağı solu incelemeye başladı. ‘Ne yapıyorsun? Dışarı çıkarmısın?’ dedim. Bana ‘Üstünde para var mı?’ dedi. Bende dışarıya çıkmasını tekrar söylediğimde suratıma öyle bir yumruk attı ki ‘Ölüyorum’ sandım. Burnum patladı sandım. Her yer kan oldu. Karşı komşum kapısını açınca kaçtı. Polisi aradık. Beni hastaneye götürüp, tedavimi yaptırdılar. Şikayetçi oldum. Görevini iyi yapan Darp Şube Ekibi sıkı takip sonucu zanlıyı yakaladılar. Türk Polisine teşekkür ediyorum” dedi. Şiddet yanlılarının en ağır cezalara çarptırılması gerektiğini söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler ise, “Türkiye’de yaklaşık 16 bin diş hekimi muayenehanesi var. Bunlar tek bir hekim, tek bir personel ya da iki kişiyle birlikte çalıştığı özel sağlık kuruluşlarıdır. Türkiye’de ağız diş sağlığının yürütülmesinde çok önemli rol oynuyor. Ve maalesef kötü niyetli kişilere çok kolay hedef haline gelebiliyoruz. Bir süre önce İstanbul’da bir kadın meslektaşımız darp edilerek hayatını kaybetti. O zaman devletimizi TDB ve odalar olarak önlem almaya davet etmiştik. Meslektaşımız Şemi Kurdak’a yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Biz yönetim kurulu olarak meslektaşımızın yanındayız. Hukuki haklarını sonuna kadar savunacağız. Kurum olarak olayın takipçisi olacağız. Şiddet nereden gelirse gelsin, kime gelirse gelsin tasvip edilemez. Şiddet yanlıları en ağır cezalara çarptırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kazada alkollü çıkan diş hekimine meydan dayağı Haber

Kazada alkollü çıkan diş hekimine meydan dayağı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde kırmızı ışık ihlali yaparak 2 aracın hurdaya dönmesine neden olan otomobil sürücüsü diş hekimi 317 promil alkollü çıktı. Kazada araçları zarar gören otomobil sürücüleri ile yakınları diş hekimine adeta meydan dayağı attı. Diş hekimi linçten jandarma ekiplerinin araya girmesi ile güçlükle kurtarıldı. Kaza; Manavgat-Antalya D-400 Karayolu’nda meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Manavgat istikametinden Antalya istikametine gitmekte olan Diş Hekimi İnanç T.’nin kullandığı 07 TAN 81 plakalı otomobil, Gültepe ışıklı kavşağında Yunus Emre Başkut’un kullandığı 25 GD 154 plakalı otomobille çarpıştı. Diş hekiminin kullandığı otomobil, çarpmanın şiddetiyle yaklaşık 50 metre gittikten sonra refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra durabildi. Kazada her iki otomobil de kullanılamaz hale geldi. 317 promil alkollü çıktı Kırmızı ışık ihlali yaparak kazaya sebebiyet verdiği belirlenen diş hekiminin yapılan alkol kontrolünde 317 promil alkollü olduğu belirlendi. Kazanın ardından ortalık savaş alanı Kırmızı ışık ihlali yaparak kazaya neden olduğu bildirilen diş hekiminin 317 promil alkollü çıkması, kazaya karışan diğer sürücün ve kazayı duyarak gelen yakınlarını çileden çıkardı. Aralarındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, tekme ve yumruklar havada uçuştu. Kendisini linç olmaktan kurtaran jandarmaya mukavemette bulunan diş hekimi ve kavgaya karışan diğer kişiler jandarma tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. Jandarmadaki işlemlerinin ardından güvenlik güçlerine mukavemet, alkollü araç kullanarak kazaya sebebiyet vermek ve hakaret suçlamasıyla adliyeye çıkarılan diş hekimi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Konteyner kentlerin sağlık çalışanları afetzedelere 24 saat hizmet veriyor Haber

Konteyner kentlerin sağlık çalışanları afetzedelere 24 saat hizmet veriyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - CİHAN DEMİRCİ/ÖZGÜN TİRAN - Depremlerim merkez üssü Kahramanmaraş'ta kurulan konteyner kentlere Türkiye'nin dört bir yanından gelen sağlıkçılar, afetzedelere 24 saat hizmet veriyor."Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki depremlerin ardından doktor, hemşire, diş hekimi, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri kente geldi. Gönüllü sağlık ekipleri, konteyner kentlerde kurulan aile sağlığı merkezlerinde gece gündüz demeden depremzedelerin yaralarını sarıyor.Gezici tarama aracıyla hizmet veren ağız ve diş sağlığı ekibi de vatandaşları tedavi ediyor.Bilecik 112 Acil Çağrı Merkezi Komuta Doktoru Hüseyin Emre Naslı ve ekibi, Kahramanmaraş'ın Karacasu mevkisindeki kurulan konteyner kentte hizmet veriyor.Naslı, AA muhabirine, Kahramanmaraş'taki ilk günü olduğunu ve 14 Mart Tıp Bayramı'nda burada göreve başlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.Tüm sağlık ekiplerinin depremin ilk gününden bu yana 11 ilde canla başla çalıştığını belirten Naslı, "Buradaki insanımız çok büyük travmalar yaşadı. Bende elimden geldiğince yardımcı olmaya, onların acılarını paylaşmaya çalışıyorum. Tabi şifa Allah'tan, depremzedelere biraz yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize." dedi.Bilecik'ten gelen ebe Fadime Yorulmaz da sağlık çalışanlarının depremzedelerin acılarını paylaştığını ifade ederek, "Allah yar ve yardımcımız olsun. İnşallah en kısa zamanda ayağa kalkacağımıza inanıyorum. Burada çalışarak insanlara faydalı olmak beni mutlu ediyor. Görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. İnsanların güler yüze bile ihtiyacı var." diye konuştu.- Onur duyuyorlarİstanbul'dan gelen diş hekimi Murat Erentuğ ise 14 Mart'ta deprem bölgesinde çalışmanın onur verici olduğunu anlattı.Depremzedelere katkı sağlayabilmek istediklerini anlatan Erentuğ, şunları kaydetti:"Vatandaşların acılarını azıcık merhemlersek bizim için en büyük mutluluk bu. İnsanların acısını hafifletmek bizim işimiz. Seyyar diş ünitemizde yapabileceğimiz kadar tedaviyi veriyoruz. Vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Böyle bir dönemde hizmet vermek onur verici. Acılar zamanla hafifleyecek, bizler sağlık çalışanları her zaman onların yanındayız."Diş hekimi Serkan Yıldız ise depremzedelere bir nebze nefes olabilmek için bölgede görev yaptıklarını dile getirdi.Yaraların birlik beraberlik içinde sarılacağını vurgulayan Yıldız, sağlık çalışanı olarak 14 Mart'ta deprem bölgesinde görev yapmanın onur verici olduğunu kaydetti.

Hatay'da depremde anne ve babasını kaybeden diş hekimi, hastaların yardımına koştu Haber

Hatay'da depremde anne ve babasını kaybeden diş hekimi, hastaların yardımına koştu

HATAY (AA) - ÖMER FARUK CEBECİ/İBRAHİM YOZOĞLU - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Hatay'da anne ve babasını kaybeden diş hekimi Mahmut Koyuncu, ailesinin cenazelerini defnettikten sonra gelen yardımları ve tedavi hizmetlerini koordine etmek için görevinin başına döndü.AA muhabirine, Antakya ilçesindeki evinde yakalandığı depremden bir süre önce uyandığını anlatan 52 yaşındaki Koyuncu, sarsıntıyı ayakta yaşadığını belirtti.Ailesi ve üst katta oturan kardeşiyle apartmandan çıktıklarını aktaran Koyuncu, deprem sonucunda oturdukları 13 katlı apartmanın ağır hasar aldığını söyledi.Komşularına yardım ettikten sonra anne ve babasının oturduğu apartmana gittiğini ifade eden Koyuncu, baba evinde bir yakınlarının cenazesi dolayısıyla misafirlerin olduğunu dile getirdi.Depremde anne ve babasının kaldığı binanın yıkıldığını gördüğünü kaydeden Koyuncu, şöyle devam etti:"Hemen oraya vardığımda binayı enkaz halinde görünce seslendim, ablam ses verdi. Oradan bulduğum demir parçalarıyla küçük bir delik vardı, orayı taş parçalarıyla açarak ablamla kuzenimi çıkardım. Daha sonra yeğenimin olduğu odadan sesi geliyordu. Onu gördüm, üzerine bir kiriş düşmüştü, sıkışmıştı. Yani onunla iki gün boyunca konuştuk, onu çıkaramadım. Annemin sesi geliyordu ama annem beton bloğun altındaydı. Yeğenimi sonra buraya gelen kurtarma ekipleriyle beraber çıkardık. Annemi daha sonraki gün çıkardık."Koyuncu, annesinin enkazdan kurtarıldıktan bir gün sonra vefat ettiğini bildirdi.Annesi, babası, kuzeninin yeğenini defnettikten sonra kendi ailesini de İstanbul'a gönderdiğini anlatan Koyuncu, depremzedelere yardım etmek için görevine döndüğünü ifade etti.Antakyalı olarak bölgeye sahip çıkma sorumluluğu hissettiğini vurgulayan Koyuncu, "Burada bir sürü yardım kuruluşu varken, biz Antakyalıların yardım etmemesi zaten düşünülemez bir şey. Bunun bizim sorumluluğumuz olması lazım. İnsan ve vatandaş olarak insani duygular bunlar. Yani öyle düşünerek hemen görevime başladım." dedi.Koyuncu, bölgede bulunan sağlık araçlarının koordinasyonuna yardımcı olduğuna değinerek şöyle konuştu:"Bölgede herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. İnanılmaz, insanlar koştular geldiler. Gönüllü olan arkadaşlar, bireysel olarak buraya gelen insanlar var. Günlerdir şu kamp alanında gönüllü çalışan arkadaşları görüyorum, bir yere bağlı değiller. 'Ben insanlara ne yapabilirim' diye gelmiş bir sürü arkadaşımız var. Hepsinden Allah razı olsun. Ülkemizde böyle bir felaket varken, herkes ne yapabiliyorsa, bir damla ne koyabiliyorsa koyması lazım diye düşünüyorum."

Eskiyen dolgular diş kayıplarına zemin hazırlıyor Haber

Eskiyen dolgular diş kayıplarına zemin hazırlıyor

İSTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Restoratif Diş Tedavisi Bölümü'nden diş hekimi Sevgi Alagöz, eskiyen ve sızdıran diş dolgularının çürüklere sebep olabildiğini belirterek, müdahale edilmediği takdirde oluşan çürüğün dişin tamamını enfekte edebileceğini bildirdi.Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nin yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Sevgi Alagöz, diş dolgularının genellikle uzun seneler boyunca kullanılabildiğini, fakat bu dolguların sürekli çiğneme işlevinin ardından aşınmaya ve sızdırmaya başladığını anlattı.Diş sıkma ve gıcırdatma durumlarının bu aşınmayı hızlandırabildiğini, bunun sonucunda eski dolgularda çatlak, kırık ve çürük oluşumu gerçekleşebildiğini aktaran Alagöz, bu durumlarda dolguyu en kısa zamanda değiştirmek için diş hekimine başvurulması gerektiğini vurguladı.Alagöz, "Eskiyen ve sızdıran diş dolguları diş çürüklerine sebep olabilir. Sızıntı neticesinde dişe nufüz eden bakteriler çürük oluşumuna zemin hazırlar. Müdahale edilmediği takdirde oluşan bu çürük dişin tamamının enfekte edebilir." uyarısında bulundu- "Hasarlı dolgular ağız kokusuna neden olur"Sevgi Alagöz, hasar gören dolguyla çiğnemeye devam etmenin dişin daha çok çatlamasına ve kırılmasına sebep olabileceğine işaret ederek, şu ifadeleri kulandı: "Çatlakların arasından mikro sızıntı olacağı için dişin alttan çürümesine de sebep olabilir ve sonuç olarak basit bir diş dolgusu işleminden daha karmaşık olan ek onarımlar gerektirebilir. Ayrıca zaman içerisinde kenar uyumu bozulan dolgular arasındaki boşluklar gıda birikimi ile bakteri plağı oluşumuna neden olur. Bu durumda ağız kokusuyla da karşı karşıya kalabilirsiniz."Alagöz, sızdıran ve kırılmış dolgulara müdahale edilmediğinde yaşanabilecek sorunlardan bahsederek, "Küçük bir restorasyonla yeniden kullanılabilecek dişler, oluşan derin çürükler sebebiyle dolguyla onarılamayabilir. Bu durum kanal tedavisi hatta diş çekimine kadar gidebilir. Bu sebeple eski ve sızdıran diş dolguları için en kısa sürede diş hekimine başvurulmalı. Aynı zamanda 6 aylık periyodik diş muayeneleri de ihmal edilmemeli." açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.