TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#doğal gaz çevrim santrali

İLKHABER-Gazetesi - doğal gaz çevrim santrali haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, doğal gaz çevrim santrali haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Cengiz Enerji, Özbekistan'da üçüncü doğal gaz çevrim santralini kuracak Haber

Cengiz Enerji, Özbekistan'da üçüncü doğal gaz çevrim santralini kuracak

Cengiz Enerji, Özbekistan'ın Cizzak kentinde 550 megavat kurulu güce sahip yeni bir doğal gaz çevrim santrali kuracak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Özbekistan'ın Taşkent ve Sirdaryo kentlerinde, her biri 240 megavatlık iki doğal gaz çevrim santrali yatırımı bulunan Cengiz Enerji, Cizzak'ta yeni bir doğal gaz çevrim santrali devreye alacak. 3 yılda tamamlanacak tesis için Özbekistan Cumhurbaşkanlığı'nın kararı yayınlandı. 550 megavat kurulu güce sahip dev bir tesis olacak santral 7,5 hektarlık alana kurulacak. Söz konusu santral tamamlandığında, Cengiz Enerji'nin ülkedeki toplam kurulu gücü 1030 megavat olacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen Cengiz Holding Enerji Grup Başkanı Ahmet Cengiz, Özbekistan'la enerji sektöründe son 5 yıldır çok önemli ticari iş birliklerine imza attıklarını belirterek, "Kültürü ve dili birbirine çok benzeyen iki kardeş ülke olarak Özbekistan'a yatırım yapmaktan çok mutluyuz. Bir yandan Türkiye'nin enerji tecrübesini Özbekistan'a taşırken diğer yandan ülkenin enerji altyapısının yenilenmesine de katkıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı. Cengiz, ülkedeki diğer iki doğal gaz çevrim santralinde üretime devam ettiklerini aktararak, "Bu iki santralimizin toplamından daha büyük bir kurulu güç için hazırlıklarımıza başladık. Cizzak kentinde yatırımına başladığımız 550 megavat gücündeki bu santral 1,6 milyon hanenin tüketimine karşılık gelen elektriği üretecek kapasiteye sahip olacak. Yeni santralimiz tamamlandığında Özbekistan'daki kurulu gücümüz de 1030 megavata ulaşacak." değerlendirmesinde bulundu. Cengiz Enerji'nin sürdürülebilirlik vizyonuyla yatırımlarına devam ettiğini vurgulayan Cengiz, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de yatırımlarımızın yönünü tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarına çevirdik ve bu alanda önemli başarılara imza attık. Bununla birlikte artık çok ciddi bir know-how'a da sahip olduğumuzu düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde bu bilgi birikimimizi Özbekistan'a taşımak ve burada yenilenebilir kaynaklı yatırımlar yapmak için araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Bulunduğumuz her bölgede topluma ve insana dokunmak en büyük amacımız. Bunun başında yerel istihdama katkı geliyor. Enerji sektörünün gelişimi için yapılan bu yatırımlar aynı zamanda bölge halkının istihdamı açısından da önemli bir değer yaratıyor. Cizzak'taki yeni doğal gaz çevrim santralinin kurulumunda çalışacak 1000 kişinin 850'sini Özbekistan'dan istihdam edeceğiz. Faaliyet aşamasında ise 100 çalışanımız olacak. Bunun da 75'ini yine Özbekistan'dan sağlayacağız.”

Aksa Enerji'nin Antalya'daki doğal gaz çevrim santrali 100 bin saat çalışan ilk özel santral oldu Haber

Aksa Enerji'nin Antalya'daki doğal gaz çevrim santrali 100 bin saat çalışan ilk özel santral oldu

ANKARA (AA) - Aksa Enerji'nin Ali Metin Kazancı Antalya Doğal Gaz Çevrim Santrali, 100 bin saat çalışma süresine ulaşan ilk özel üretim lisanslı santral oldu.Şirketten yapılan açıklamaya göre, 900 megavat kurulu güce sahip santral 2008 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.Şirketin Ali Metin Kazancı Antalya Doğal Gaz Çevrim Santrali, Türkiye'nin 100 bin saatlik çalışma süresine ulaşan ilk özel üretim lisanslı santrali unvanını aldı.İkinci 100 bin saatlik enerji üretim faaliyetlerine hazırlık için 16 milyon avro bedelindeki kapsamlı ömür uzatma ve modernizasyon çalışmaları tamamlanan doğal gaz çevrim santrali, sağlanan verimlilik optimizasyonu sayesinde elektrik üretiminde yıllık olarak yaklaşık 5 milyon hanenin doğal gaz tüketimine denk tasarruf sağlayacak.Açıklamada görüşlerine ter verilen Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Cemil Kazancı, modernizasyon çalışmalarıyla birlikte santralin enerji üretim verimliliğinin artırıldığını ve karbon ayak izinin düşürüldüğünü belirterek, "Alanında uzman teknik kadromuzun destekleriyle gerçekleştirdiğimiz verimlilik odaklı ömür uzatma ve modernizasyon çalışmalarımız sayesinde, elektrik üretiminde yıllık olarak yaklaşık 5 milyon hanenin doğal gaz tüketimine denk tasarruf sağlayacağız. Bu kapsamlı çalışmanın, Aksa Enerji'nin yanı sıra Türk enerji sektörü için de büyük bir tecrübe kaynağı olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.