TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#doğalgaz

İLKHABER-Gazetesi - doğalgaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, doğalgaz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İhtiyaç sahiplerine doğal gaz tüketim desteği başvuruları başladı Haber

İhtiyaç sahiplerine doğal gaz tüketim desteği başvuruları başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik düzenli doğal gaz tüketim desteğinin başladığını bildirdi. Yapılan yazılı açıklamada, ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan ısınma yardımları kapsamında hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'nin dönemsel olmaktan çıkarılıp düzenli hale getirildiği belirtildi. Bakan Göktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Halihazırda ev sahibi veya kiracı olarak doğal gaz arzı sağlanan ilçelerde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımız başvurularının onaylanmasının ardından ikamet ettikleri haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz etmeleri yoluyla ikamet ettikleri ilçeye karşılık gelen tutardan düzenli olarak yararlanabileceklerini" ifade etti. Başvuruların 2023 aralıkta e-Devlet "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" üzerinden alınmaya başladığını hatırlatan Bakan Göktaş, "Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği kapsamında 2023 yılı ekim, kasım, aralık, 2024 yılı ocak, şubat ayları için hak sahibi 584 bin 941 haneye toplam 399 milyon 947 bin lira ödeme yapacağız" dedi. Göktaş, ödemelerde ısıl harita baz alındığını ve belirlenen destek tutarının yıllık 1500-3500 lira arasında değiştiğini belirtti. Ayrıca iklim şartlarına göre tutarda bölgesel farklılıkların bulunduğuna da işaret etti.

Petek temizliği, kombi havası alma işlemleri nasıl yapılabilir? Haber

Petek temizliği, kombi havası alma işlemleri nasıl yapılabilir?

Kış aylarının soğuk günlerinde evlerimizi ısıtmaya yarayan, petekler zaman zaman bakıma ihtiyaç duymaktadır. Bu bakımların yapılmaması gibi durumlarda ise petekler ısıtma görevini tam olarak gerçekleştiremez. Randımanlı çalışmayan petekler aynı zamanda da doğalgaz tüketimini yükseltebilir.... PETEK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR? Zamanla peteklerde oluşan tortu ve kirlerin temizlenmesi, peteklerin ısıtma görevini tam olarak gerçekleştirmesinde büyük rol oynamaktadır. Evlerimizi ısıtmaya yarayan, peteklerin bakımı için şu adımları izleyerek, petek temizliğini sağlayabilirsiniz. İlk adım petekleri boşaltmak olacaktır. Bunun için ise kombiyi kapatmak ve daha sonra, radyatör vanalarını kapatmak gerekmektedir. Tüm kontroller yapıldıktan sonra, peteklerin içerisindeki suyu boşaltmak için petek vanasını açarak, peteklerdeki suyun dışarıya akması sağlanmalıdır. Fakat bu işlemi yaparken dikkatli olmak gerekmektedir. Çünkü peteklerden gelen suyun sıcak olabilme ihtimali söz konusu. Petek boşaltma işlemi bittikten sonra, petek temizlik kimyasalı kullanarak temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Bu işlem sırasında da dikkatli ve tedbirli olmak gerekmektedir. Petek temizlik ürününden sonra peteklerin temiz su ile durulanması ve bu işlemin en az iki defa yapılarak, kimyasal kalıntılarını peteklerden arınması gerekmektedir. Son olarak, temizlenen peteklere tekrar su doldurulma işlemi yapılarak, petekler çalışır duruma getirilmelidir. KOMBİ HAVASI NASIL ALINIR? Kombi hava işlemi için öncelikle, kombinin kapatılması ve soğuması beklenmelidir. Soğuma işlemleri tamamlandıktan sonra, kombinin altındaki hava tahliye vanasını açarak, kombiden hava alma işlemine başlayabilirsiniz. Hava tahliyesi vanasını açtıktan sonra kombinin çalıştırılması gerekmektedir. Çalışma işlemi sonrasında ise, kombi hava alma işlemi başlamış olacak. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra, kombi su basıncı düşene kadar çalışmaya devam edecektir. Su basıncı düştükten sonra, hava tahliye vanasını kapatabilirsin. Petek temizliği ve kombi hava alma işlemlerinin periyodik olarak yapılması, kombinizin ve peteklerinizin daha randımanlı çalışmasını sağlayacaktır. Ayrıca, bakımı yapılan kombi ve petekler, doğalgaz faturalarında da avantaj sağlayacaktır.

Doğal gaz sondajında, 300 milyon metreküp doğalgaz rezervi bulundu! Haber

Doğal gaz sondajında, 300 milyon metreküp doğalgaz rezervi bulundu!

Doğalgazda yerli ve millileşme çalışmaları kapsamında, piyasa değeri 3 milyar lira olan 300 milyon metreküp doğalgaz rezervi bulunmasının ardından, 2024 programı doğrultusunda, 4 kuyu daha açılacağı bilgisi verilirken, hedefin “500-600 milyon metreküp” doğal gazı üretimi olduğu bildirildi. TBNG CEO’su Sinan Furat, açıklama yaptı! 3 bin metre derinlikteki 5 kuyuda doğal gaz sondajı çalışmaların sürdüğü kuyulardan ikisinde doğal gaz rezervi bulunduğu, bilgisinin verilmesinin ardından, bölgedeki çalışmalar ile ilgili A Haber'e açıklama yapan TBNG CEO'su Sinan Furat, İstanbul Silivri’de Değirmenköy’deki doğal gaz arama sahasında yapılan sonrasında bulunan, 300 milyon metreküp doğal gazın kısa süre içerisinde üretime alınacağına dikkat çekerek, “bildiğimiz üzere ülkemizde enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak adına Enerji ve Tabiii Kaynaklar Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı projeleri doğrultusunda yoğun bir çaba sarf edilmekte. Biz de özel sektör öncüsü olaraktan Türkiye Petrolleriyle birlikte aynı bölgede yan yana parsellerde üretim yapmaktayız. Bulunduğumuz sahada ilk tespitimin 300 milyon metreküp olduğu belirlendi” dedi. Keşfedilen Doğalgaz nerelere verilecek? 2024 programı dahilinde, 4 kuyu daha açacaklarını dikkat çeken Furat, 4 kuyu için beklentilerinin yaklaşık 300 milyon metreküp olduğunu dile getirdi. 2024 programı doğrultusunda, 4 kuyu daha açılacağı bilgisi verilirken, hedefin “500-600 milyon metreküp” doğal gazı üretimi olduğu bildirildi. Furat, “Doğal gaz tüketimimizin ülke olarak mevcut durumda yüzde 1,5-2’sini ancak üretebiliyoruz. Karadeniz gazımız var bunla birlikte bu rakam yukarı çıkıyor. İnşallah biz de özel sektör olarak bu rakamı yukarı çıkartırız. Yıllık 60 milyar dolar olan enerji maliyetimizi yerli üretim ve kaynaklar ile birlikte aşağı çekmeyi amaçlıyoruz” diyerek ülkenin doğalgaz tüketimi ile ilgili bilgileri aktardı. Furat, “Burada tabii doğal gaz ana konu” dedi. Depolama tesislerinin kapasitesi yükselttiklerini dile getiren Furat, mevcut durumda, 6 milyar metreküplük depolama hacimlerinin olduğunu açıkladı. “1,5-2 ay içerisinde bölgeden çıkarılan doğal gazı yine bu bölgedeki 60’a yakın sanayicimize, kendi boru hattımıza ileteceğiz” diyen Furat, Bölgenin sanayisini bölgenin doğal gazı karşılayacağını dile getirerek, “Kendi kendimize enerjimizi üretmiş, üreticimize vermiş olacağız.” Dedi.

Başkan Dağ, doğalgaz oranını yüzde yüze çıkartacağız Haber

Başkan Dağ, doğalgaz oranını yüzde yüze çıkartacağız

Yaptığı esnaf ziyaretinde konuşan Dağ, “Şu anda İzmir'de yüzde 69 oranında doğalgaz mahallelere gelmiş vaziyette. Biz bunu en kısa zamanda yüzde yüze çıkartacağız” dedi. “Kronik hale gelen sorunları çözeceğiz” Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Yeni ve Eski Foça'da temaslarda bulundu. İlk olarak Yeni Foça'ya giden Dağ, garaj bölgesindeki taksi durağı ve çevre esnafını ziyaret etti. Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret eden Dağ burada yaptığı açıklamada, “Bu şehre iyi ki emek vermişim, iyi ki çaba göstermişim, iyi ki zamanımı bu şehirde harcamışım. Şimdi yeni bir yol, yeni bir heyecan ve büyükşehir belediye başkanı olarak, Tamer kardeşim de ilçe belediye başkanı olarak iyi bir ekip olacağız. Kol kola vereceğiz ve kronik hale gelen bu sorunları çözüme kavuşturacağız” dedi. “Doğal gaz kullanım oranını yüzde yüze çıkartacağız” Dağ'ın sonraki durağı ise Eski Foça oldu. Esnaf ziyareti de gerçekleştiren Dağ, ardından Cumhur İttifakı Foça Belediye Başkan Adayı Taner Acar'ın seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti. Burada seçmenle bir araya gelen Dağ, “Şu anda İzmir'de yüzde 69 oranında doğal gaz mahallelere gelmiş vaziyette. Biz bunu en kısa zamanda yüzde yüze çıkartacağız” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.