TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu

İLKHABER-Gazetesi - Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana’da yapılan TOKİ konutları hızla yükseliyor Haber

Adana’da yapılan TOKİ konutları hızla yükseliyor

ADANA (İLKHABER) – Adana’da depremzedeler için yapımına başlanan TOKİ konutlarında sona gelindi. Kahramanmaraş merkezli depremlerinin can kayıpları ve yıkımlara yol açtığı Adana’da, TOKİ kalıcı konutlar için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kent genelinde 2 bin 500 konut, 701 de köy evi yapılması planlanıyor. Mart ayında başlayan merkez Sarıçam ilçesine bağlı Buruk Cumhuriyet Mahallesi’nde 24 blok ve 590 daireden oluşan projede, inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Proje çerçevesinde 8 blok tamamlanırken diğer bloklarında inşası hızla sürüyor. Boyaları yapıldı Öte yandan yapılan blokların boyaları da tamamlanırken şantiyede işçiler 7 gün 24 saat esasına göre 3 vardiya halinde çalışıyor. 2+1 daireler brüt 110, net 80 metrekare olurken, 3+1 daireler ise brüt 150, neti 127 metrekare olacak şekilde tamamlandı. Ayrıca daire de kullanılan bütün malzemelerin yüzde 100 yerli malı olduğu öğrenildi. “Aralıksız çalışmalarımız sürüyor” Çalışmaları yakından takip eden Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Karslıoğlu, Aralık ayında 13-14 bloğun teslim edilmesinin planladığını belirterek, “İnşallah konutların yüzde 80’ini yeni yıla girmeden hak sahiplerine teslim edeceğiz. Burada 3 vardiya 24 saat çalışıyoruz. Ne kadar hassas bir konu olduğunu biliyoruz ve bu nedenle aralıksız çalışmalarımız sürüyor” dedi. “Evler güvenli, bilim ve fen kurallarına göre yapıldı” TOKİ’nin yaptığı inşaatların dünya literatürüne girdiğini anlatan Karslıoğlu, “Bildiğiniz üzere TOKİ şantiyeleri tecrübe gerektiren ve dünya literatürüne girmiş şantiyelerimizdir. Burada gece gündüz çalışırken ustaların ve işçilerin birbirini engellemeden çalışması ayrı bir profesyonelliktir. Tüm argümanlarımızı oluşturduğumuz noktada, projeye has çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Adana’mızda tüm depremzedelerimizin başını sokacağı evler güvenli, bilim ve fen kurallarına göre yapılmıştır. Cumhurbaşkanımızın verdiği sözler yerde kalmamak üzere Ocak ayında buraları cıvıl cıvıl görebiliriz” ifadelerini kullandı.

DAİMFED, Adana Valisi Köşger'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi Haber

DAİMFED, Adana Valisi Köşger'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi

SERHAT AKARSU ADANA (İLKHABER)- Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED), Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Başkan Vekili Faruk Bozkurt, Başkan Yardımcıları Nadir Vurankaya, Hilmi Tümer, DAİMFED Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı ve AYAMDER Başkanı Tamer Gülcan, AYHAFDER Başkanı Seyfettin Can, AKAMDER Başkan Vekili Orhan Avcı, Hüseyin Arslan, DAİMFED Genel Sekreteri Enes Yılmaz, Mali ve İdari İşler Başkanı Nurullah Hamidi, Başkan Yardımcısı Yıldırım Uluğ, Ar-Ge Başkanı Barış Yıldırım, İnsan Kaynakları Başkanı Murat Yalçın Şeker, Basın, Sosyal Medya ve İletişim Başkanı Ahmet Yerdelen, Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Kemali Ünal, Hukuk Müşaviri Selim Aslan ve AKAMDER Saymanı Orkun Orkun hazır bulundu. Ziyarette konuşan DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Vali Köşger'in Adana'ya atanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger'in mübalağasız Adana'ya atanması bizleri son derece memnun etmiştir. Çünkü Mahalli İdareler yöneticiliğinden Valiliğe uzanan süreçteki kentle alakalı bilgi birikim ve tecrübesi bizlere umut vermiştir. Ayrıca belirtmek isterim ki Devletin sevgi şefkat merhamet ve muktedir anlamı olarak Valimiz bu güveni vermiştir. Daha başta Kentin imar ve çalışma süreciyle ilgili olması son derece önemli. Valimiz önderliğinde büyük yol kat edeceğiz. Başarılar diliyoruz." dedi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ekonominin ve şehrin ekonomisinde temel taşı görevi gören İnşaat Sektörü temsilcileri olan Müteahhitlerimize geçirdiğimiz bu süreçte epey yük düşüyor. Bu doğrultuda iş birliği içinde çalışmalarımız sürecektir. Ayrıca ilk tespit olarak maddi manevi her türlü zenginliğe sahip bir kentin bu derecede betonlaşmış ve dikey mimari içinde olması önemli bir tezat oluşturmaktadır. Hem güvenilir hem de daha refah sağlayacak yatay hatta müstakil meskenlere dönmesi gerekir. Bundan sonraki üretimlerin bu yönde olmasını diliyorum. Adana da sektör temsilcilerinin Federasyon çatısı altında toplanarak birlikte hareket etmeleri önemli. Başarılar diliyor." ifadelerini kullandı.

DAİMFED yerinde dönüşüm projesi başlattı Haber

DAİMFED yerinde dönüşüm projesi başlattı

ADANA (İLKHABER) - Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) asrın felaketinin yaşandığı depremlerden sonra mahalle mahalle yerinde dönüşüm projesini başlattı. DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Deprem bölgesinin bir an önce ihya ve inşasını sağlamak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 17 Temmuz’da başlatılan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi için DAİMFED kendine sosyal sorumluk adına görev atfetti. DAİMFED’ e bağlı müteahhit birlikleri ve temsilciliklerimizle ortak hareket başlattık. Depreme dayanıklı olmayan ya da ikamet işlevini kaybeden bir binanın yıkılarak, bulunduğu arsanın mevcut imarında değişiklik yapılmadan, bunun yerine sağlam ve depreme dayanıklı bir bina inşa edilmesine yerinde dönüşüm denir. Bu anlamda vatandaşlarımıza gerekli olan desteği DAİMFED olarak vermeye devam edeceğiz" dedi. DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Sayım Azmaz, ise “Yerinde dönüşümün amacı, bu yapıların yıkılıp yeniden inşa edilmesi ve hem can hem de mal kaybının önlenmesini sağlamak. Hasarlı binaların yıkılmasının ardından inşa edilen sağlıklı binalar sayesinde doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olunmasının yanında insanlarımızın asayiş olarak da daha refah dolu bir yaşamın önünü açmaktır. Bunların oluşmasıyla sosyalleşmeyi de sağlayacaktır. DAİMFED olarak vatandaşlarımıza bu konuda uzman ve kurum yetkilileri ile birlikte yardımlarımız sürecektir” diye konuştu. DAİMFED Kentsel Dönüşüm ve Mevzuat Başkanı Timuçin Güvercin’de konuyla ilgili olarak “Bizler Müteahhitler olarak konunun ehemmiyetinin farkındayız. Vatandaşlarımıza sektör olarak her türlü desteğe ve yardıma hazırız. Burada DAİMFED olarak önceliğimiz konu hakkında olması gereken şeyleri vatandaşlarımıza bilgilendirmektir. Yerinde Dönüşüm noktasında aklınıza gelecek her sorunun cevabı için yol gösterici olmaya çalışıyoruz. Çoğu zaman olumsuzluk oluşturacak durumlar inşaat tamamlanana kadar anlaşılamamakta ve aylarca mahkeme salonlarında sürüncemede kalabilecek geri dönüşü olmayabilen bir yola girilmektedir. İşte bunun için "Yerinde Dönüşüm” de karar verilirken yaptığımız bu proje toplantıların gayesi bilgilendirmektir. Bu anlamda şu ortaya çıkmaktadır ki "danışmanlık hizmeti" almaksızın yola çıkmamak gerekmektedir. Bu konuda DAİMFED olarak vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu vurgulamakta yarar görüyorum” dedi.

Yıkılan orta hasarlı binalardaki hiçbir vatandaş mağdur olmayacak Haber

Yıkılan orta hasarlı binalardaki hiçbir vatandaş mağdur olmayacak

ADANA (İLKHABER) - Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, orta hasarlı binaların yıkılmasıyla hiçbir vatandaşın mağdur olmayacağını söyledi. Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerinin can kayıpları ve yıkımlara yol açtığı Adana’da, TOKİ kalıcı konutlar için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kent genelinde 2 bin 500 konut, 701 de köy evi yapılması planlanıyor. Mart ayında başlayan merkez Sarıçam ilçesine bağlı Buruk Cumhuriyet Mahallesi’nde 24 blok ve 590 daireden oluşan projede, inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Proje çerçevesinde 7 blok tamamlanırken, diğer blokların da inşası hızla sürüyor. “Sıcağa rağmen çalışmalarımız devam ediyor” Çalışmaları yakından takip eden Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Karslıoğlu, 50 dereceye ulaşan sıcaklığa rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “İnsanüstü gayretle burada 3 vardiya şeklinde çalışıyoruz. Buraya kimlerin gelip oturacağını bildiğimiz için gece gündüz demeden, Adana’nın cehennem sıcağına rağmen şantiyelerimiz çalışmaya devam ediyor. Bu konutları da aralık ayında inşallah teslim edeceğiz ve çocuklarımız bu bahçelerde oynayacak” ifadelerini kullandı. “Orta hasarlıların yıkılması kararı çok doğru” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin deprem bölgesindeki orta hasarlı binaların yıkılacağını belirtmesi üzerine Adana’daki 5 bin binanın daha yıkılacağını anlatan Karslıoğlu, “Adana’da yaklaşık 3 bin tane ağır hasarlı ve 5 bine yakın orta hasarlı bina var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın aldığı karara göre, orta hasarlı binaların da yıkılması kararı alındı. Kozan ve Feke bölgeleri hariç toplam yaklaşık 8 bin bina yıkılacak ve yerinde dönüşüm yapılacak. Bu mevcut binalar 6 Şubat depreminde büyük bir hasar aldı. Bu binalar bilim ve fen kurallarına göre yapılması mümkün görünmüyor. Bakanlığın kararını doğru ve yerinde buluyorum” dedi. “İnsanlar mağdur olmayacak” Orta hasarlı binaların yıkılması üzerine hiçbir vatandaşın da mağdur olmayacağını söyleyen Mustafa Karslıoğlu, “Devletimiz çok güçlü bir ülke. Başka bir ülkede olsa vatandaş muhatap olacak bir devlet bulamazlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki bu hükümetimiz bunu gönül rahatlığıyla yapacağını ve insanların meskenlerine kavuşturacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

Karslıoğlu, “Gayemiz yaraları sarmak” Haber

Karslıoğlu, “Gayemiz yaraları sarmak”

ADANA (İLKHABER) - DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, yönetim kurulu ve üyeleri; Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, Grup Müdürleri Ömer Kılıç, Kâmil Kurt, Ziyapaşa Vergi Dairesi Müdürü Seyfettin Şimşek, Mükellef Hizmetleri Müdürü Taner Canbolat DAİMFED Binasında bir araya geldikleri toplantıda gündeme dair gelişmeleri istişare ettiler.  AFET BÖLGESİ İMKANLARI DEVAM EDİYOR  DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu açıklamasında; “Adana’da sektör işletmelerimizin mükellef olarak karşılaştığı problemlerde ya da Bürokratik işlem olarak aciliyet durumunda fevkalade yardımlarını hissediyoruz. Adeta kurum olarak tabiri caizse Aile ortamı hissediyoruz. Bu memnuniyetimiz konusunda bilgi birikim ve tecrübeleriyle Başkanımız Ümit Güner ‘in samimi yaklaşımları önem arz etmektedir. Sorunlarımıza ivedi olarak müdahil olup çözümüne etkisi büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda son olarak yaşadığımız asrın felaketi olan Depremde ve sonrasında yaşadığımız sıkıntıların çözümü noktasında gösterilen gayret ve çalışmalar Afet Bölgesi imkanlarından yararlanmamıza sebep teşkil etmektedir. Devletimizin tanıdığı imkanlardan tüm mükelleflerin faydalanması nihayetinde mağduriyet yaşanmasının önüne geçmek için Başkanımızın ve kurumun özverili çalışmalarını yakından takip ediyor başarılarının devamını diliyoruz.” İfadelerinde bulundu.  SÜREÇTE KURUM OLARAK DEPREMZEDELERİN YANINDA OLDUK  Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner konuşmasında; “DAİMFED in gerek sektör olarak gerekse Adana ve Ülkemizi ilgilendiren sosyal projelerdeki çalışmalarından memnuniyet duyuyoruz. Adana’nın önemli bir Marka yüzü olduğunu görüyoruz. Sektörün bundan sonra felaketsiz çalışmalar yürütebilmesini diliyoruz. Asrın felaketi olan Depremler herkesi çok yıpratmış olup büyük yaralar açmıştır. Dileğimiz bu tehlikelere maruz kalmayacağımız konutlara sahip olmaktır. Bunun öncüsü de sektör temsilcisi olarak sizlersiniz. Dolayısıyla başarılı olmanızı diliyor, kurum olarak görüşlerinize ve sizlere yardım noktasında yanınızda olduğumuzu ifade etmek isterim. Bilindiği üzere İlimiz depremin hemen akabinde 8 Şubat’tan itibaren mücbir sebep kapsamına alındı. Mükelleflerimize, kamuya olan borçlarını taksitler halinde ödenmesi, ihtilafların sonlandırılması, matrah artırımı, işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi gibi önemli büyük avantajlar sunan 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 12.03.2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmişti.  Adana, mücbir sebep kapsamında olduğu için Kanunun getirdiği avantajlardan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız 31 Ekim 2023 tarihine kadar başvurularını yapabilirler.“ açıklamalarında bulundu.

DAİMFED: Yanınızdayız Haber

DAİMFED: Yanınızdayız

ADANA (İLKHABER)- Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Genel  Başkan yardımcıları  Nadir Vurankaya ve Sayım Azmaz; elektrik kontağından kaynaklanan yangında zarar gören Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi’ni ziyaret ederek ‘Geçmiş olsun dileğinde bulundular. “ÖNCELİĞİMİZ ADANA” TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer ve yönetim kurulu ile diğer üyeler tarafından ağırlanan, DAIMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve yardımcıları Vurankaya ve Azmaz;  yangında büyük ölçüde zarar gören tesislerde incelemelerde bulundu. Karslıoğlu; spor yazarlarının çatı örgütü olan TSYD’nin yanında olduklarını belirtirken, ”DAİMFED olarak önceliğimiz her zaman Adana olmuştur. Kentimizle ilgili ne zaman bir sorun olmuşsa, bize düşen neyse onun gereğini yerine getirmekten imtina etmeyiz. Her zaman başlangıç noktamız bu güzelim kent Adana olmuştur” dedi. “BİZİ YALNIZ BIRAKMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ” Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer de, yangın sonrası toplumun tüm kesimlerinden destek mesajı aldıklarını belirterek, “Gerek seçilmiş ve gerekse de atanmış yöneticilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının yanımızda olmalarından dolayı, bizleri bu zor günde yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederiz” dedi. Hoşfikirer, “Kentimizin en müstesna yerinde sahip olduğumuz tesislerimizin çıkan yangından büyük zarar görmesi hepimizi üzmüştür. Ancak herhangi bir can kaybı olmaması da tesellimiz oldu. Başta TSYD Genel Başkanımız Sayın Oğuz Tongsir olmak üzere; Adana’yı yöneten belediye başkanlarımız ve bugün de DAİMFED Genel Başkanı Sayın Mustafa Karslıoğlu ve Yardımcıları Nadir Nurankaya ve Sayım Azmaz’ın yanımızda olması, bu kötü günün izlerini silmek için bizlere destek olacaklarını açıklamaları bizleri mutlu etti. Bizleri bu zor günde yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederiz. Bu arada; gerek tesislerimize kadar gelerek bilgi alan ve gerekse de telefonla ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten herkese TSYD adına teşekkür ederiz. Sayın Genel Başkanımız Oğuz Tongsir; her zaman Adana’ya özel bir önem vermiştir. Her sonumuzda yanımızda olmuş, bizden desteğini esirgememiştir. O’nun fikirleri bizler için çok önemli. Yangın sonrası genel merkezden gelerek yanımızda olmuş ve içimizi rahatlatan açıklamalarda bulunmuştur. Bizim adeta herşeyimiz, ağabeyimizdir. Kendisine çok teşekkür ederiz” diye konuştu. “YARALAR SARILIR, ÖNEMLİ OLAN DOSTLARI YANIMIZDA GÖRMEK” TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir de ziyarette yaptığı açıklamada; TSYD Adana Şubesi Tesislerinde çıkan yangının büyük tahribat yarattığını, herkesi derinden etkilediğini ifade ederek, “Daha öncede yaptığım açıklamalarda dediğim sözü bir kez daha tekrarlayacağım; cana geleceğine mala gelsin. Yaralar elbirliği ile sarılır. Böylesi olumsuz olaylar sonrası, kötü günde insan dostlarını yanında görmek ister. İyi günde her zaman yanınızda insanlar vardır. Önemli olan ise; kötü günde dostlarımızın yanımızda olmasıdır. Önceki gün; Büşükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar ile makamında bir araya gelmiştik. Bugün de Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhitleri Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Başkan yardımcıları Nadir Vurankaya ve Sayım Azmaz ile birlikteyiz. TSYD olarak DAİMFED ile bazı işbirlikleri yapmak isteriz. Her zaman basının yanındalar. Zaten bundan en ufak bir kuşkumuz yok. Basının, medyanın ülkemizdeki durumu ortada. Hep beraberiz. Bu bir gemi. Bu gemide hep beraber hareket ederiz. Başta Mustafa Karslıoğlu başkanımız ile yöneticilere geldikleri  ve bizim bu sıkıntıları paylaştıkları için çok çok teşekkür ederiz” dedi. “YANINIZDAYIZ” DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu da yaptığı açıklamada, TSYD Adana Şubesi Tesislerinde çıkan yangını gerek sosyal medyadan ve gerekse de gazetelerden duyduklarını ve çok üzüldüklerini vurgulayarak, “Sayın Genel Başkan Oğuz Tongsir’in dediği gibi cana geleceğine, mala gelsin. Adanalı yardımseverdir, sıcak memleketin sıcak insanları vardır.   Bizler DAİMFED olarak tabii hem projesinden hem de teknik anlamda bütün ekibimizi buraya yönlendiririz. Projemizi çıkarttırırız. Daha güzel haliyle nasıl tekrar yuvamızı açarız, onun gayreti içerisinde oluruz. DAİMFED olarak başlangıç noktamız, Adana’dır. Kentimizle ilgili ne zaman bir sorun olmuşsa, bize düşen neyse onun gereğini yerine getirmekten imtina etmeyiz. Her zaman başlangıç noktamız bu güzelim kent Adana olmuştur. Adana sözkonusu olunca akan sular durur. Buradaki tüm arkadaşlar; sıkça bir araya geldiğimiz ve bir çok etkinlikte birlikte olduğumuz basın mensupları. Siz Sayın Genel Başkanı da burada görmez bizi onurlandırdı. Yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Ayrıca yaptıkları açıklamalardan da öğrendiğimiz kadarıyla belediye başkanlarımız da yardıma hazır olduklarını ifade etmişler. Biz de DAİMFED olarak bize bağlı bulunan tüm STK’ları harekete geçirir, elimizden ne geliyorsa yapmaktan geri durmayız. Hepimize geçmiş olsun” şeklinde konuştu. “TSYD ADANA ŞUBESİ TESİSLERİ ESKİSİNDEN DE GÜZEL OLACAK” Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı ve Üyelerine ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Nadir Vurankaya da, Adana basın camiasının yol ve çözüm arkadaşı olduğuna değinerek; “Her zaman birlikte hareket ettik. Yangın elbette hepimizi üzdü. Bir daha yaşanmaması en büyük temennimiz. İlerleyen günlerde TSYD Adana Şubesi Tesisleri’nin eskisinden daha güzel olacağına inanıyorum” dedi. DAİMFED Genel Başkan Yardımcılarından Sayım Azmaz ise, yangında tesislerin büyük zarar görmesinin kendilerini üzdüğünü belirterek; DAİMFED olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını, hazırlanacak proje ve yapılacak çalışmalarla tesislerin eskisinden de daha güzel olması, başta spor basını olmak üzere basın camiasının hoş bir mekana kavuşacağına inandığını ifade etti.

DAİMFED KKTC’de   Haber

DAİMFED KKTC’de  

  ADANA (İLKHABER) - Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Şubesi; Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC sivil toplum kuruluş temsilcileri, inşaat sektörünün önde gelen müteahhitleri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.   DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu açılış konuşmasında, “DAİMFED olarak yurt dışı temsilciliklerimizi yavru vatanımız KKTC’den açmaya başladık. Yıl içerisinde birkaç yurt dışı temsilciliğimizi daha açmayı planlıyoruz. Bu doğrultuda üzerimize aldığımız sorumluluğun farkında olarak ince eleyip seçici davranarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşaat sektörünün tüm bileşenlerini aynı çatı altında toplamak ve verimliliklerini sağlamak temel hedefimiz. İftiharla söylememiz gerekir ki kısa zamanda büyük yol aldık. Her zaman ifade ettiğim üzere birincil önceliğimiz ve değişmeyenimiz Adana ve ülkemizdir. Yürüdüğümüz bu meşakkatli yolda büyümeye devam ediyoruz” dedi.   DAİMFED KKTC Şube Başkanı Ahmet Suyanı ise, “KKTC temsilciliğimizin sektör olarak bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Sektör olarak ekonominin 300 yakın bileşenlere direkt etki etmemiz önemlidir. Bu açıdan başarı kaçınılmaz olmaktadır, bunun için DAİMFED olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Gayretimiz ve taşıdığımız sosyal sorumluluğumuzun bilinciyle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.   KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, “DAİMFED'in ve temsilcilerinin Anavatanımızda gerçekleştirmiş oldukları önemli işlerdeki tecrübelerini bizlere taşıyarak devletimizin gelişmesinde ve yatırım hedeflerinde katkı sağlamak istemeleri memnuniyet vericidir. İnşaat yapılarında yeni teknolojilerin son gelişmelere eş zamanlı olarak ulaşacağımıza inanıyorum. Bu yöntemlerle daha güvenilir binalar ve inşalara kavuşmuş olacağız. Kısaca gelişen teknikle son derece modern, sağlam, görsel olarak da mükemmel yapılara kavuşacağımız demektir. Bu vesileyle DAİMFED temsilcilerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.   Açılışı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Recep Kurtoğlu, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Onur Kurulu Başkanı Seran Aysal ve çok sayıda sektör temsilcisi gerçekleştirdi.   Ayrıca Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen, DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve DAİMFED üyelerini görüntülü arayarak, DAİMFED'in varlığının önemine vurgu yaptı, başarı dileklerini iletti.                              

DAİMFED depremzedelere derman olmaya çalışıyor Haber

DAİMFED depremzedelere derman olmaya çalışıyor

EMRE EKİCİ ADANA (İLKHABER)- Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED), Kahramanmaraş merkezli yaşanan afette oluşan yaralara derman olmak için Kahramanmaraş'a gitti. Depremin merkezi Kahramanmaraş’ta DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Kahramanmaraş Kamu Müteahhitleri Derneği (KAMÜDER) Başkan Vekili Adem Karaköse, Yönetim Kurulu üyeleri Tayfur Gök, İnşat Mühendisi Selçuk Selami Sarıcı incelemelerde bulundu. DAİMFED Başkanı Karslıoğlu, Yaşanan deprem felaketinin merkezi olan Kahramanmaraş ve ilçelerinde 3 bin 752 bina yıkıldığını ve 19 bin civarında ağır hasarlı ve acil yıkım olması gerektiğini söyledi. Karslıoğlu, "Elbette bu yaraları sarmak gerekiyor. Bu konuda federasyonumuz sektör olarak enkaz kaldırma, hasarlı binaların yıkım işlerinin acilen kaldırılması şart. Bu konuda devletimizin TOKİ kanalıyla yapımına başladığı konutlara alt yapı ve zemin hazırlıyoruz. TOKİ’nin başladığı inşaatlar ise; Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi 3 bin 928 adet konut, Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Fatih Mahallesi 697 adet konut, Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Önsen Mahallesi 922 adet konut, Kahramanmaraş Göksun ilçesi Yantepe Mahallesi bin 709 adet konut, Kahramanmaraş Elbistan ilçesi Karaelbistan Mahallesi 3 bin 72 adet konut, Kahramanmaraş Elbistan ilçesi Taşburun mevkii 2 bin 775 adet konut, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Ferhuş Mahallesi 258 adet konut, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi bin 52 adet konut, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Ağyar Mahallesi 2 bin 851 adet konut, Kahramanmaraş Afşin ilçesi Hüyüklü Mahallesi 501 adet konut, Kahramanmaraş Afşin ilçesi Gerger Mahallesi 2 bin 684 adet konut, Kahramanmaraş Pazarcık İncirli mevkii bin 522 adet konut, Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi Yukarı Pazarcık Mah. bin 692 adet toplamda 24 bin civarı konut depremzedelere verilecektir. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki hükümetimiz bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığı gibi biran evvel sonuca ulaşmak için bürokratik ve mali hiçbir engele mahal vermemektedir. Depremin oluşturduğu olumsuzluklar hafriyat, molozlar ve enkazları kaldırmak akabinde yeni yaşam alanlarının oluşması için alan açılması gerekiyor. Bu anlamda yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarımız başta olmak üzere federasyon olarak katkılarımızı vermeye devam ediyoruz” dedi. Kahramanmaraş Kamu Müteahhitleri Derneği (KAMÜDER) Başkan Vekili Adem Karaköse ise bölgedeki çalışmalar ve son durumla ilgili olarak, merkezi maalesef Kahramanmaraş olan Depremin yol açtığı zararlar tahminleri aşan büyüklükte olduğunu söyledi. Bölge insanı olduğunu söyleyen Karaköse, bu sürecin ne kadar kısa zamanda aşalırsa o kadar kar olacağını vurguladı. KAMÜDER Başkanı Karaköse, "Bu nedenle gerek DAİMFED ve KAMÜDER olarak sorumluluktan kaçamazdık. Ayrıca hem DAİMFED Genel Başkanı hem de hemşerimiz olarak Mustafa Karslıoğlu’na şükran borçluyuz. Depremin ilk günlerinde olmak üzere tüm imkanlarını seferber etmiştir. Bölgede devletimiz yaralarımızı sarmak için gayret sarf etmekte olup önemli yol katledilmiştir. Bu doğrultuda DAİMFED olarak Genel Başkanımız Mustafa Karslıoğlu öncülüğünde çalışmalar yürütmekteyiz. Kahramanmaraş’ta üyelerimizin önemli katkılarıyla yıkım, enkaz kaldırma ve hafriyat kaldırma çalışmalarını yürütmekteyiz. Yeni inşaat alanları sağlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla DAİMFED asrın afeti olan deprem felaketinin yaralarını Kahramanmaraş’ta sarmaya devam ediyor” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.