TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#dolandırıcı

İLKHABER-Gazetesi - dolandırıcı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, dolandırıcı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Müge Anlı'da Büyük Şok: Birsen Eroğlu, Sevgilisinin Tatlı Diliyle 500 Bin TL Borca Battı Haber

Müge Anlı'da Büyük Şok: Birsen Eroğlu, Sevgilisinin Tatlı Diliyle 500 Bin TL Borca Battı

Türkiye'nin tartışılan konularından biri yine Müge Anlı'nın programında gündeme geldi. Birsen Eroğlu'nun su satıcısı sevgilisiyle yaşadığı dram dolu hikaye, izleyenleri şaşkına çevirdi. Tatlı dille kandırılarak 500 bin TL'lik borç altına sokulduğunu iddia eden Eroğlu, yaşadığı mağduriyeti ekrana taşıdı. Müge Anlı'nın soruşturmasıyla birlikte, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen bu olayın detaylarına birlikte göz atalım. Ankara'da Birsen Eroğlu, Sevgilisinin Oyununa Geldi Türkiye'nin gündemini sarsan bir olay Müge Anlı'nın programında gün yüzüne çıktı. Ankara'da yaşayan üç üniversite mezunu Birsen Eroğlu, alışveriş uygulaması üzerinden tanıştığı su satıcısı Oğuzhan İşbeceren ile yaşadığı ilişkiyi anlatarak dikkatleri üzerine çekti. Başlangıçta genç adamın aşk dolu sözlerine kapılan Eroğlu, kısa sürede tam 500 bin TL'lik borç batağına sürüklendiğini iddia etti. İşbeceren'in, "Seni seviyorum, banka hesabının şifresini ver" gibi tatlı dille kandırdığını ifade eden Eroğlu, Müge Anlı'nın programına başvurarak yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. Birsen Eroğlu, "Sevgilim Oğuzhan İşbeceren, su satıcısıydı. 2022'de tanıştık. Ben üç üniversite bitirdim, dördüncüyü okuyorum. Tanıştıktan sonra arkadaşlığımız devam etti. 'Sevgilim olursan evde oturursun, derslerine daha iyi çalışırsın' dedi. O kadar tatlı dilli konuşuyordu ki 'Kalbine aşık oldum' dedi. Kedilerimi bile sevdiğini söylemişti. Ancak her şey yalanmış. Bana önce banka hesabı açtırdı. Bu hesaptan 10 bin 50 bin 247 bin TL'lik borca soktu beni. Senetle oyun konsolu, beyaz eşya bile aldırdı. Borçlar geldiğinde de birinci taksiti ödedi sonra ödememeye başladı. Ailem üzerinden tehdit etti ve korkuttu beni. Tatlı dille kandırıldım. 'Seni seviyorum, hadi bana banka şifreni at' dedi. Bir gün dolandırıldığım aklıma gelmedi" şeklinde yaşadıklarını anlattı. 500 bin TL'lik büyük bir kayba rağmen, Birsen'in Oğuzhan'dan şüphe duymasını sağlayan olay ise Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ele alınan Hasan Hüseyin Çelik cinayetiydi. Cinayette Oğuzhan isimli bir kişinin adının geçmesi, Birsen Eroğlu'nu şüphelendirdi ve durumu annesine anlatarak dolandırıldığını fark etti. Bu olayın ardından anne-kız Müge Anlı'nın programına konuk oldu. Ancak, canlı yayına katılan Oğuzhan İşbeceren iddiaları reddetti ve "Ekranı şimdi açtım. Ortada hiçbir şekilde tehdit yok. Bütün mesajlarının ekran görüntüsünü aldım. Çektiğimiz olan kredi var ama ödemelerim de var" şeklinde savunma yaptı. İddiaların odağındaki sevgili, borçlarını ödeyeceğine dair söz verdiği belirtildi.

Esenyurt'ta televizyon dolandırıcılığı Haber

Esenyurt'ta televizyon dolandırıcılığı

Televizyon sahibi neye uğradığını şaşırırken şahsın televizyon ile beraber kaçtığı anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı.Olay, geçtiğimiz Pazartesi öğle saatlerinde Esenyurt Balıkyolu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, evdeki televizyonunu satmak isteyen Kürşat Kılıç, ikinci el alış-satış sitesine ilan verdi. Bir süre sonra Kürşat Kılıç’ı arayan kimliği belirsiz şahıs, televizyonu satın almak istediğini söyleyerek ev adresini sordu. Şüpheli, gün içinde arkadaşı ile birlikte sokağa geldiğinde dairede olan Kürşat Kılıç’ın eşi Pınar Kılıç, adama televizyonu göstererek ücreti istedi. Üzerinde nakit olmadığını söyleyen şahıs, o sırada işte olan Kürşat Kılıç’ı arayarak IBAN numarasını göndermesini istedi. Kılıç’a parayı gönderdiğini söyleyip geçersiz bir dekont yollayan şüpheli, televizyonu streçleyip alarak binadan ayrıldı. Kamyonete televizyon ile birlikte binerek uzaklaşan şahıs ve sürücü kayıplara karıştı. Gelen dekont mesajının silindiğini gören Kürşat Kılıç, hesabına paranın yatmadığını fark edince eşini arayarak şahsın gidip gitmediğini sordu. Şahsın televizyon ile birlikte ayrıldığını duyan Kürşat Kılıç, dolandırıldığını anladı. Şahsı defalarca arasa da ulaşamayan Kılıç, durumu polis ekiplerine bildirerek şikayetçi oldu. Şahsın televizyonu alarak kamyonetle kayıplara karıştığı o anlar ise çevredeki binaların güvenlik kameralarıyla saniye saniye görüntülendi. “Televizyonu da streçlemişti ve arabasına koyup gitti” Konu ile ilgili konuşan mahalleli Çoşkun Tuzlalı, “Olay saat öğle 14.00 sıralarında oldu. Komşumuz televizyonunu bir uygulama yoluyla satışa verdi. Gelen kişiler televizyonu almak için aramışlar. Televizyonu aldıktan sonra IBAN numarası istemişler. Parayı gönderir gibi yapıp atmamışlar ve kaçıp gitmişler. Televizyonu da streçlemişti ve arabasına koyup gitti. Komşumuz da para hesaba gelmeyince dolandırıldığını anladı. Durumu polise haber verdi” dedi.

Denizli'de kırsalda çiftçileri dolandırmak suçlamasıyla 5 şüpheli suçüstü yakalandı Haber

Denizli'de kırsalda çiftçileri dolandırmak suçlamasıyla 5 şüpheli suçüstü yakalandı

12 ilde suça karışan şüphelilerin ilk önce çiftçileri doğru tartarak güven kazandıkları, zeytinyağlarını ölçerken ise hile yaptıkları belirlendi. Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından dolandırıcılık olaylarının önlenmesi ve vatandaşların mağdur olmaması için yapılan çalışmalarda, özellikle kırsal alanlarda zeytinyağı alırken hileli tartı kullanarak çiftçileri mağdur ettiği belirlenen bir şebeke çökertildi. Alışveriş için görüştükleri üreticileri terazinin üzerine çıkartarak güvenini kazanan şüphelilerin, zeytinyağlarını ise yüzde 60 oranında daha az tartıp haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Farklı illerde benzer suçlara karışan 5 şüpheli, Kale ilçesinde suçüstü yakalanarak adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Çorum, Konya, Amasya, Bursa, Balıkesir, Kütahya, Isparta ve Hatay illerinde dolandırıcılık suçu ağırlıklı olmak üzere Kütahya merkezde ‘güveni kötüye kullanma’, Manisa’nın Salihli, İzmir’in Menemen, Hatay’ın Belen, Aydın’ın Çine, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde dolandırıcılık suçlarına karıştıkları ortaya çıktı. "Hanımım uyarınca dolandırıldığımı anladım" Yıllardır zeytinyağı üreticiliği yaptığını ifade eden mağdur çiftçi Bünyemin Y., “Önceki gün ticari araçla gelen bu kişiler ‘Zeytinyağı satar mısın' diye sordular. Ben birisiyle pazarlık yaparken, arkasından gelen iki kişi ‘Biz bu yağı alalım diyerek’ boşaltmaya başladılar. Yanlarında getirdikleri teraziye önce beni çıkardılar, kilom denkti. Ama yağı tarttıklarında terazi eksik tartıyormuş. Yağları boşalttılar, 34 litre yağ olduğunu söyleyip parasını ödeyip gittiler. Hanıma 34 litre yağ sattığımızı söyleyince çıldırdı. ‘Sen 100 litreden fazla yağı nasıl 34 litre olarak satarsın’ deyince dolandırıldığımızı anlayıp jandarmayı aradım. Şüpheliler kısa sürede yakalandı. Bize yardımcı olan tüm jandarma personellerine teşekkür ederim” dedi.

Diyarbakır'da Evlilik Arayışı: Sahte Gelin Şebekesine 120 Bin TL'sini kaptırdı Haber

Diyarbakır'da Evlilik Arayışı: Sahte Gelin Şebekesine 120 Bin TL'sini kaptırdı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde yaşayan Mehmet Nezir Çelik (45), evlenme hayaliyle Iğdır'a gittiği sırada sahte gelin çetesi tarafından 70 bin lira başlık parası ve giderlerle toplamda 120 bin lira dolandırıldığını iddia etti. Çelik'in kuyumcuda 3 günlük geline altın aldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Diyarbakır'da 3 yıl önce eşini kaybeden Mehmet Nezir Çelik, yeniden evlenmeye karar verdi. Elazığ'da bir yakınının aracılığıyla tanıştığı bir kişiyle Iğdır'a giden Çelik, burada tanıştığı kadın ve yanında bulunan şahıslar tarafından dolandırıldığını iddia etti. Çelik'in anlattığına göre, Iğdır'da tanıştığı kadın, kendisine eşinin trafik kazasında hayatını kaybettiğini ve dul olduğunu söyledi. Daha sonra yanında bulunan şahıslar ise Çelik'ten 100 bin TL başlık parası talep etti. Ancak Çelik, miktarı yüksek bulup 70 bin TL'ye indirmek istedi. Para, şahıslar tarafından alınıp başka birine verildi. Dini nikah kıyıldıktan sonra Diyarbakır'a dönen Çelik, 3 gün sonra gelinin kaçma girişiminde bulunduğunu belirtti. Polislerin müdahalesiyle durum ortaya çıktı ve Çelik dolandırıldığını fark etti. Çelik'in ifadesine göre, yaklaşık 120 bin TL'lik bir zararla karşı karşıya kaldı. Olayla ilgili şikayette bulunan Çelik, dolandırıcıların yakalanmasını istedi.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.