TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Dolar

İLKHABER-Gazetesi - Dolar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dolar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

ABD doları güçlenirken enflasyon endişeleri arttı Haber

ABD doları güçlenirken enflasyon endişeleri arttı

ABD doları Cuma günü güçlenerek üç haftalık kayıp serisini kırmaya hazırlanırken, beklentileri aşan ABD enflasyon verilerine ilişkin endişeler de bunu destekledi. Veriler, piyasanın Federal Rezerv'in faiz oranı kararlarına ilişkin beklentilerini etkiledi. ABD'de nihai talebe ilişkin üretici fiyat endeksinin Şubat ayında %0,6 oranında arttığı bildirilirken, bu rakam ekonomistlerin öngördüğü %0,3'lük artışı aştı. Bu gelişme, tüketici fiyatlarının Şubat ayında ikinci ay üst üste önemli bir artış kaydetmesinin ardından geldi. Federal Rezerv'in önümüzdeki hafta toplanacak olmasına rağmen, faiz oranlarında herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Ancak yatırımcılar Fed'in ekonomik projeksiyonlarını ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yorumlarını merakla bekliyor. Son enflasyon raporları, Fed'in faiz indirimlerini 2024 yılına erteleyebileceğini öne sürerek trader beklentilerini yumuşattı. Yatırımcılar bu yıl için 76 baz puanlık faiz indirimi öngörüyor ve dolar endeksi bu beklentilerle birlikte güçlendi. Euro ve sterlin dolar karşısında düşüş yaşadı; euro %0,04 düşüşle 1,0877$ ve sterlin %0,10 düşüşle 1,2738$ oldu. Tahvil piyasasında, 10 yıllık Hazine bonolarının getirileri Perşembe günü önemli bir artış gösterdikten sonra Asya işlem saatlerinde düşerek %4,284'e geriledi. Japon yeninin dolar karşısında değeri gerilerken, Japonya Merkez Bankası'nın politika yönüne ilişkin belirsizlikler yaşanıyor. Bu gelişmelerin yanı sıra Avustralya doları ve Yeni Zelanda doları da düşüş yaşadı. Kripto para piyasasında, bitcoin ve ether değer kazanarak rekor seviyelere ulaştı.

ASKİ’nin içme suyu ve kanalizasyon yatırımı iki katına çıktı Haber

ASKİ’nin içme suyu ve kanalizasyon yatırımı iki katına çıktı

ANKARA (İHA) - Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nün bütçe kullanım performansına göre, dolar bazında gelirlerin yüzde 60 azalmış olmasına rağmen yapılan yatırımlar iki katına çıktı. ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, başkent genelinde ASKİ’nin yapmış olduğu eş zamanlı yatırım çalışmaları hakkında bilgi vermek için Gölbaşı, Yenimahalle, Mamak, Kızılcahamam, Bala ve Polatlı ilçelerinin muhtarları ile bir araya geldi. ASKİ’nin, 2014 Nisan-2019 Mart seçim dönemindeki düzenli gelir ve yatırımları ile Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yönetimindeki (2019 Nisan ve sonrası) gelir ve yatırımlarını karşılaştırdı. Yatırımın doğru yerde doğru zamanda yapılması gerektiğinin altını çizen Akçay, şöyle konuştu: “Yatırım dediğimiz şey bütçe ve planlama işi. Kaynakları kısa, orta ve uzun vadeli ihtiyaçlar arasında dengeli ve etkin bir şekilde dağıtarak hem bugünün taleplerine hem de gelecekteki planlara cevap vermeye çalışıyoruz. ASKİ’nin su, atık su, İller Bankası ve katılım payları yani düzenli gelirleri üzerinden bir hesap yaptığımızda gelirlerimizde 2 dönem arasında 1,9 milyar dolarlık (yüzde 60 oranında) bir azalma görüyoruz. 2014 Nisan - 2019 Mart döneminde ASKİ’nin kasasına su ve kanalizasyon işleri ile İller Bankası paylarından 3.2 milyar dolar, 2019 Nisan - 2023 Ağustos döneminde ise 1.3 milyar dolar girmiş. Gelirlerimizi neden dolar olarak hesaplıyoruz çünkü kurumun giderlerinin büyük kısmı dolara endeksli.” Yavaş döneminde yatırımların 2 katına çıktığını kaydeden Akçay, “Kurumun gelir tablosuna bir de TL bazında bakalım. Tabii bunu yaparken 2014-2019 arasındaki bütçeleri enflasyona göre düzelterek bugüne getirmemiz gerekiyor. Buna göre önceki dönemde ASKİ’nin kasasına 121 milyar, bu dönemde ise 60 milyar lira girmiş. Yani TL bazında da ASKİ’nin gelirleri reel olarak yarı yarıya azalmış” dedi. Toplantıya katılan muhtarlara Şereflikoçhisar, Polatlı, Kızılcahamam ve Mamak ilçeleri özelinde hazırlanan içme suyu, kanalizasyon ve imalat grafiklerini de gösteren Akçay, “Örneğin Şereflikoçhisar için rakamlar epey ilginç. Şereflikoçhisar’da önceki dönemde içme suyu hat imalatı 25 bin 874 metre iken bu dönemde 313 bin 480 metre. Neredeyse 12 kat fazla iş yapılmış. Önceki dönemde 6 bin 686 metre olan atık su hat imalatı, bu dönemde 99 bin 751 metre, 15 kat fazla iş yapılmış. Önceki dönem bakım onarımı yapılan depo sayısı 0, bu dönemde ise 18. Tablo çok net. Diğer ilçelerin çoğunda da benzer bir resim söz konusu” diye konuştu. Akçay, ayrıca ASKİ’nin bütçe kullanım performansının çok iyi olduğunu vurgulayarak, “Bize düşen sorumlulukla Ankara halkı için kaynakları en etkin şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Dolarlar havada uçuştu Haber

Dolarlar havada uçuştu

 Bayram BULUT ADANA (İLKHABER)- Adana Oto Galericiler Odası Başkanı ve Şenay Otomotiv sahibi ve Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) üyesi Velat Şen ve Adana’nın önde gelen çiftçilerinden Ali Daş’ın çocukları Serhat Şen ve Tuba Şen (Daş) muhteşem bir düğünle dünya evine girdi. Düğünde adeta dolar yağmuru yağdı. Emira  Balo Salonu’nda gerçekleşen düğün töreninde Tuba ve Serhat çiftini, sevenleri yalnız bırakmadı. Düğüne aile yakınlarının yanı sıra Adana’nın  önde gelen  iş adamları, STK yöneticileri , oda, kooperatif başkanları katıldı. Işıklar ve konfeti yağmuru arasında alkışlarla salona  giren Tuba ile Serhat’ın romantik bir müzik eşliğinde dans etti. Eğlencenin doruklarına çıkılan düğünde yapılan Çiğ köfte ikramları adeta Urfa’nın sıra gecelerini aratmadı. Ünlü Sanatçılar Seyda Perinçek  ve Hozan Çeçan ekibi söyledikleri şarkılarla düğüne renk kattı. Oyun ve halay çekildiği zaman sahnede boş yer kalmadı. Tuba  ve Serhat  çifti, kendilerini bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.  Çocuklarına muhteşem bir düğün yapan Sultan ve Velat Şen ile, Hazal ve Ali Daş ise gelen konuklarla bir bir ilgilendi. Hiç bir masayı boş bırakmayan dünürler, konuklarını kapıda karşıladı. Dillere destan düğün, pasta kesimi ve takı törenini ardından gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Halay çekenler ve oynayanların üzerleri dolar yağmuruna tutuldu. Gelin ve Damat’a davetliler takı takma yarışına girdi.  Düğün törenine katılan davetliler, Şen ve Daş  Ailesinin bu mutluluğunu paylaşarak, ‘ darısı tüm bekarlara  olsun’ temennisinde bulundular.

Dolar zengini iller arasında Çukurova şehirleri yok Haber

Dolar zengini iller arasında Çukurova şehirleri yok

NİLGÜN TAZE ADANA (İLKHABER) - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgilere göre, toplam mevduat içinde yabancı para mevduatı payının en yüksek olduğu iller arasında Çukurova şehirleri olan Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin esamesi okunmuyor. BDDK verilerine göre, toplam mevduat içindeki yabancı para mevduatının payının en yüksek olduğu iller sıralandı. Listenin başında yer alan ilk 3 şehir Kırşehir, Aksaray ve Yozgat oldu. Yozgat'ı, Nevşehir, Bayburt ve Yalova izlerken, toplam 30 ili kapsayan verilerde Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin adı geçmedi. Toplam mevduat içerisinde yabancı para mevduat payının en yüksek olduğu ilk 5 il yüzde 52 ile Kırşehir, yüzde 51,4 ile Aksaray, yüzde 50 ile Yozgat, yüzde 49,2 ile Nevşehir, yüzde 48,4 ile Bayburt olarak ölçüldü. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre döviz mevduatının toplam mevduat içindeki payı en yüksek olan iller şöyle: - Kırşehir: Yüzde 52 - Aksaray: Yüzde 51,4 - Yozgat: Yüzde 50 - Nevşehir: Yüzde 49,2 - Bayburt: Yüzde 48,4 - Yalova: Yüzde 48,1 - Kütahya: Yüzde 48,1 - Karaman: Yüzde 47,8 - Elazığ: Yüzde 46,2 - Gümüşhane: Yüzde 46 - Kocaeli: Yüzde 45 - Antalya: Yüzde 45 - Bingöl: Yüzde 44,9 - Iğdır: Yüzde 44,9 - Afyonkarahisar: Yüzde 44,3 - Tunceli: Yüzde 44,2 - Kayseri: Yüzde 44,2 - Uşak: Yüzde 43,9 - Isparta: Yüzde 43,7 - Sivas: Yüzde 43,6 - Konya: Yüzde 43.1 - Çankırı: Yüzde 43 - Karabük: Yüzde 42,9 - İstanbul: Yüzde 42,2 - Rize: Yüzde 41,7 - Sakarya: Yüzde 41,4 - Kahramanmaraş: Yüzde 41,1 - Malatya: Yüzde 40,9 - Bursa: Yüzde 40,5 - Kırıkkale: Yüzde 40,1

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.