TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Dolu

İLKHABER-Gazetesi - Dolu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dolu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana beyaza büründü! Fındık büyüklüğündeki dolu!!! Video Galeri

Adana beyaza büründü! Fındık büyüklüğündeki dolu!!!

Adana’da yaşayan vatandaşlar, sabah saatlerinde yağan fındık büyüklüğündeki dolu yağışının ardından, kentin beyaza bürünmesini şaşkınlıkla izledi. Kar yağışı yaşanmayan ilde dolu Adana’nın beyaza bürünmesine neden oldu. Adana’nın Karataş ilçesi sabah saatlerinde şiddetli dolu yağışı etkisi altında kaldı. Şiddetli yağan dolu sonrasında Karataş ilçesi beyaza büründü. Fındık büyüklüğündeki dolu yağışına rağmen bazı vatandaşlar balık tutmaya devam etmesi dikkatlerden kaçmadı. Detaylar işte sizlerle birlikte... Kar yağışı gibi dolu! Adana’nın Karataş ilçesinde, sabah saatlerinde yağan fındık büyüklüğündeki dolu yağışının ardından, kentin beyaza bürünmesini şaşkınlıkla izleyen vatandaşlar, kar yağışı yaşanmayan ile yağan dolu nedeniyle beyaza bürünmesini ve aynı zamanda da yağış anını kameralarla kayıt altına aldı.  Kar yağışı yaşanmayan ilde yaşanan dolu Adana’nın beyaza bürünmesine neden olurken, vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden bol bol fotoğraf video paylaştı. Bölge halkı keyifli anlar yaşarken, fındık büyüklüğünde yağan dolu yağışının bölgeye ne gibi zarar verdiği ise merak konusu oldu. Dolu yağışı deniz rengini değiştirtti! Bölgede bahar gibi bir hava yaşanırken, Adana’ya 40 kilometre uzaklıktaki sahil ilçesinde dolu ve yağmur etkili olması ve bir anda başlayan şiddetli dolu nedeniyle kar yağmış gibi bir görüntü ortaya çıkarken, aşırı yağmur ve dolu deniz renginde değişikliğe neden oldu. Denizin bir kısmı çamur rengini alırken, bir kısmı ise mavi olarak kaldı.  Bölge halkı, Karataş’ta ilk kez böyle bir dolu yağışı gördüklerini dile getirerek, “Kar gibi dolu yağdı. Aslında sıcak bir bölge olduğu için hiç kar yağmaz fakat bu dolu bizlere karı aratmadı” gibi açıklamalar geldi. Adana’da, sabah saatlerinde yağan fındık büyüklüğündeki dolu yağışı, boş havuzları bile doldurdu.

Alanya'da dolu seralara zarar verdi Haber

Alanya'da dolu seralara zarar verdi

İlçede gece saatlerinden itibaren zaman zaman etkili olan dolu, bir oto yıkama işletmesinin çatısının çökmesine neden oldu, bazı seralara ve seralardaki ürünlere zarar verdi. Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Alanya Ziraat Odası görevlileri, Elikesik, Toslak ve Konaklı mahallelerindeki zarar gören seralarda hasar tespit çalışması yaptı. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ana kadar yapılan incelemelerde 13 üreticiye ait 50 dönümün üzerinde seranın dolu nedeniyle hasar gördüğünün belirlendiğini söyledi. Göktepe, "Sebze ve tropikal meyvelerin bulunduğu seralarda dolu nedeniyle çökmeler, naylon yırtılmaları ve ürün zararları meydana gelmiş." dedi. El birliğiyle bu yaraları saracak ve üretime devam edeceklerini anlatan Göktepe, örtü altı üretim başta olmak üzere tarım alanlarında yaşanan zararların doğanın bir gerçeği olduğunu dile getirdi. Üreticilere TARSİM sigortasını yaptırmaları çağrısında bulunan Göktepe, "TARSİM'deki devlet desteğinin daha fazla olması için çalışıyoruz. Bu hususta devlet büyüklerimizden üreticilerimiz adına yardım istiyoruz. Yüzde 75 sübvansiyon yapılabilir, muafiyet oranı düşebilir." ifadelerini kullandı. AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarabi Tavlı da seraları zarar gören çiftçileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Tarımın Alanya'nın lokomotif sektörlerinden biri olduğunu vurgulayan Tavlı, "Tarım sektöründe üreticimizin, çiftçimizin her daim yanında olduk. Bundan sonraki süreçte de yanında olacağız. Yaralarımızı en kısa sürede saracağız." diye konuştu

Mersin'de etkili olan dolu bir çok bahçeye zarar verdi, limonda yüzde 70'e kadar hasar tespit edildi Haber

Mersin'de etkili olan dolu bir çok bahçeye zarar verdi, limonda yüzde 70'e kadar hasar tespit edildi

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminde ön planda olan illerin başında gelen Mersin Erdemli'de gece etkili olan dolu yağışı nedeniyle meyve, sebze bahçeleri ile bazı seralar zarar gördü. Zarar gören yaklaşık 10 mahallede ön hasar tespit çalışması başlatılırken, yüzde 30 ile 70 arasında ürünlerin hasar aldığı belirtildi.  Meteorolojinin uyardığı sağanak yağış, fırtına ve dolu Mersin'in bir çok noktasında etkili oldu. Özellikle limon ve domates üretimi ile ön plana çıkan Erdemli ilçesinde de gece fındık büyüklüğünde yağan çevreyi beyaza bürüyen dolu bir çok ürüne zarar verdi. Sabah da devam eden sağanak yağışın durmasının ardından Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ve Tarım İlçe Müdürü Mesut Yıldız eşliğinde ekipler, bahçelerde ön hasar tespit çalışmasına başladı. Küçük seraların kısmen zarar gördüğü ilçede, bir çok meyve ve sebze bahçesinin de yüzde 30, limon da ise bölgesel olarak bazı yerlerde yüzde 70'a varan hasar oluştuğu belirtildi. Öte yandan, gece yağan dolunun halen bazı bahçelerde kalması ise dikkat çekti. Dolu büyük hasar verdi Üçtepe Mahallesine ekiplerin geldiğini belirten üreticilerden Veli Koç , bölgede narenciye ve diğer ürünlerde yüzde 70'e kadar hasar oluştuğunu kaydetti. Dün gece meydana gelen dolu nedeniyle hasarın büyük olduğunu belirten Kocahasanlı Mahallesi Muhtarı Adem Arslan, "Bütün çiftçilerimize geçmiş olsun. Bahçelerde halen dolu duruyor. Şuan bir domates bahçesindeyiz, büyük bir kısmı zarar görmüş durumda" dedi. "Genelde yüzde 30, limonda lokal olarak yüzde 70 hasar var" Bahçelerde incelemede bulunup üreticilerle görüşen Kaymakam Aydın Tetikoğlu ise "Dün akşam başlayan dolu Erdemli merkez ve çevresinde etkili oldu. Yoğun olarak merkez çevresindeki köylerde etkilenen çiftçilerimiz oldu. Dün akşam Fatih Mahallesi ve Kocahasanlı'da tespitimiz oldu. Bugün sabahta ilçe tarım müdürümüzle birlikte diğer köylerimizde ön tespit için incelemede bulunduk. Ön tespitte edindiğimiz bilgiye göre yüzde 30 civarında genel ortalamada domates ve narenciyede, özellikle limonda, lokal olarak bazı yerlerde yüzde 70'e kadar hasar tespit edildi. Önümüzdeki hafta ilçe tarım müdürlüğündeki arkadaşlarımız tespit çalışmalarını yapacak. Ona göre vatandaşlarımızın zarar durumu net olarak ortaya çıkacak. Ben zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.