TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Donald Trump

İLKHABER-Gazetesi - Donald Trump haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Donald Trump haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Trump, 175 milyon dolarlık para cezasını ödeyerek mal varlıklarına el konulmasını engelledi Haber

Trump, 175 milyon dolarlık para cezasını ödeyerek mal varlıklarına el konulmasını engelledi

ABD’nin eski Başkanı ve iş adamı Donald Trump, suçlu bulunduğu sivil dolandırıcılık davasında çarptırıldığı para cezasını ödedi. Trump, New York Temyiz Mahkemesi tarafından 175 milyon dolara indirilen para cezasını ödeyerek mal varlıklarına el konulmasını önledi. Trump’ın avukatı Alina Habba yaptığı açıklamada, "Başkan Trump, söz verdiği gibi kefaleti ödedi. Temyizde haklarını savunmayı ve bu adaletsiz kararın bozulmasını sabırsızlıkla bekliyor" dedi. Donald Trump ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, daha önce bu konuda hiç uygulanmamış bir yasayı kullanan “yolsuz bir yargıç ve başsavcının” kararıyla başarısız ve oldukça sorunlu New York eyaletine cezayı ödediğini söyledi. SİVİL DOLANDIRICILIK DAVASI New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan sivil dolandırıcılık davasında Donald Trump, Trump Organization şirketi ile bazı yöneticileri banka kredileri ve sigorta işlemleri konusunda daha iyi ticari şartlar elde etmek, mal varlıklarının değerini yüksek göstermekle suçlanmıştı. Dava sonucunda Trump ve şirketinde yönetici olarak çalışan oğulları Donald Jr. Trump ile Eric Trump'a toplam 364 milyon dolarlık para cezası verilmişti. Mahkeme masrafları ve ceza faiziyle birlikte Trump'ın ödeyeceği toplam miktar 464 milyon dolara ulaşmıştı. Mahkeme ayrıca Trump'ın 3 yıl, oğullarının da ikişer yıl New York’taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapmasını ve bankalardan kredi almasını yasaklamıştı. PARA CEZASI İNDİRİLMİŞTİ New York Temyiz Mahkemesi 25 Mart’ta Trump'ın çarptırıldığı 464 milyon dolarlık para cezasını 175 milyon dolara indirmiş, cezayı ödemesi için 10 gün daha süre vermişti. Mahkeme, Trump ve oğullarının New York'taki bir şirkette çalışmasını ya da yönetici olarak görev yapmasını yasaklayan ve New York'taki kredi kuruluşlarından kredi almasını engelleyen kararı da durdurmuştu. CEZANIN 100 MİLYON DOLARA İNDİRİLMESİNİ TALEP EDİLMİŞTİ Trump'ın avukatları tarafından 19 Mart'ta New York Temyiz Mahkemesi'ne verilen dilekçede, 464 milyon dolarlık tazminat cezasının tamamını teminat altına almanın mümkün olmadığı belirtilmiş, cezanın 100 milyon dolar olarak belirlenmesi talep edilmişti. Avukatlar, tazminat miktarının büyüklüğü nedeniyle kefil olacak sigorta şirketi bulunamadığını ifade etmişti.

Donald Trump'a verilen 464 milyon dolarlık cezanın ödenme süresi bugün doluyor Haber

Donald Trump'a verilen 464 milyon dolarlık cezanın ödenme süresi bugün doluyor

Eski ABD Başkanı ve iş adamı Donald Trump'a suçlu bulunduğu sivil dolandırıcılık davasında aldığı para cezasını ödemesi için verilen süre bugün doluyor. Trump'ın dava kapsamında verilen toplam 464 milyon dolarlık cezayı ödememesi halinde mal varlıklarına el konulması bekleniyor. Eski ABD Başkanının sahip olduğu binalar, evler, araçlar, helikopterler ve uçağı gibi mal varlıkları ile banka hesaplarına el konulabilir. “Bu seçime müdahaledir” New York Başsavcısı Letitia James ve davaya bakan yargıç Arthur Engoron'ı politik davranmakla suçlayan Donald Trump sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Benden sırf banka hesabımda benzer bir miktar gördükleri için 450 milyon doların üzerinde saçma ve benzeri görülmemiş bir para cezası ödememi istiyorlar. Zor kazanılan bu paranın büyük bir kısmını başkanlığa aday olmak için kullanmayı planlamıştım. Bunu yapmamı istemiyorlar. Bu seçime müdahaledir” ifadesini kullandı Ceza için gereken teminatı bulamamıştı Trump'ın avukatları tarafından 19 Mart'ta New York Temyiz Mahkemesi'ne verilen dilekçede, 464 milyon dolarlık tazminat cezasının tamamını teminat altına almanın mümkün olmadığı belirtilmişti. Maddi durumu “istikrarlı” olan Trump'ın önemli varlıklara sahip olduğu vurgulanan dilekçede, buna rağmen tazminat miktarının büyüklüğü nedeniyle kefil olacak sigorta şirketi bulunamadığı ifade edilmişti. Trump'ın mal varlıklarını teminat olarak kullanmak zorunda kalabileceği belirtilirken, 464 milyon dolarlık toplam cezanın daha az bir miktarının teminat olarak kabul edilmesi talebi yinelenmişti. New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan sivil dolandırıcılık davasında Donald Trump, Trump Organization şirketi ile bazı yöneticileri banka kredileri ve sigorta işlemleri konusunda daha iyi ticari şartlar elde etmek mal varlıklarının değerini yüksek göstermekle suçlanmıştı. Dava sonucunda Trump ve şirketinde yönetici olarak çalışan oğulları Donald Jr. Trump ile Eric Trump'a toplam 364 milyon dolarlık para cezası verilmişti. Mahkeme masrafları ve ceza faiziyle birlikte Trump'ın ödeyeceği toplam miktarın 464 milyon dolara ulaştığı kamuoyuna yansımıştı.

Trump, Iowa'daki Cumhuriyetçi Parti başkan adayı ön seçimini kazandı Haber

Trump, Iowa'daki Cumhuriyetçi Parti başkan adayı ön seçimini kazandı

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için eyalet ön seçimlerinde adaylığı tartışılan eski Başkan Donald Trump ilk zaferini kazandı. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayını belirlemek için ilk ön seçim Iowa eyaletinde gerçekleştirildi. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapılan açıklamada, Trump’ın oyların yüzde 51’ini alarak seçimi kazandığı belirtildi. Trump’ın rakiplerinden Florida Valisi Ron DeSantis yüzde 21.2, ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley yüzde 19 ve teknoloji girişimcisi Vivek Ramaswamy yüzde 7.7 oy oranıyla seçimi tamamladı. Trump yaptığı zafer konuşmasında, "Artık ülkenin bir arada olmasının zamanının geldiğini düşünüyorum" dedi. ABD Başkanı Joe Biden ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Trump Iowa'yı kazanmış gibi görünüyor. Bu durumda diğer tarafta açık ara önde giden o" ifadesini kullandı. Hakkında çok sayıda dava açılan 77 yaşındaki Donald Trump’ın bazı eyaletlerdeki aday adaylığı hukuksal boyuta taşınmıştı. Colorado ve Maine eyaletlerinde Trump’ın 2021’de gerçekleştirilen Kongre baskınındaki rolü gerekçe gösterilerek ön seçimlerde oy pusulasından çıkarılmasına karar verilmişti. Trump, söz konusu kararlara ilişkin yüksek mahkemeye itiraz başvurusunda bulunmuştu. Michigan Yüksek Mahkemesi ise Trump’ın 27 Şubat'taki ön seçimlerinden men edilmesine yönelik başvuruyu reddetmişti. Cumhuriyetçi Parti’nin ikinci ön seçimi New Hampshire eyaletinde yapılacak.

Trump, "seçime katılamaz" kararını ABD Yüksek Mahkemesine taşıdı Haber

Trump, "seçime katılamaz" kararını ABD Yüksek Mahkemesine taşıdı

Kasım ayında yapılacak başkanlık yarışına hazırlanan Donald Trump, Colorado eyaletinde seçimlere katılmasını engelleyen kararı, ABD Yüksek Mahkemesine taşıdı. Eski ABD Başkanı Trump, başkanlık seçim yarışına hazırlanırken bir yandan da hakkındaki davalar ve hukuki kararlarla uğraşıyor. Trump, Colorado Yüksek Mahkemesinin aralık ayında aldığı ve kendisini 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınında rol almakla suçlayıp bundan dolayı eyaletteki ön seçimlere katılamayacağına hükmeden kararı ABD Yüksek Mahkemesine götürdü. Trump'ın avukatları, hiçbir eyalet mahkemesinin bir başkan adayını oy pusulasına girmekten alıkoyamayacağını ve Colorado Yüksek Mahkemesinin ilgili Anayasa maddelerini yanlış yorumladığını savundu. ABD Yüksek Mahkemesinin yakın zamanda söz konusu başvuruyu ele alıp bir karar vermesi bekleniyor. Ne olmuştu? Colorado eyaletinin ardından Maine Eyalet Sekreteri Shenna Bellows da 28 Aralık 2023'te Trump'ın 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınındaki rolü nedeniyle Cumhuriyetçi Partinin eyalette düzenlenecek ön seçimlerine katılamayacağına karar vermişti. Kararlar doğrultusunda Trump'ın adı, 5 Mart'ta her iki eyalette yapılacak ve Cumhuriyetçi aday adaylarının yarışacağı ön seçimlerde oy pusulalarında yer alamayacak. İki eyaletteki seçim yarışına ilişkin son kararı ise ABD Yüksek Mahkemesi verecek.

ABD’de bir eyaletten daha “Trump seçime giremez” kararı Haber

ABD’de bir eyaletten daha “Trump seçime giremez” kararı

ABD’de Colorado eyaletinin ardından Maine eyaleti de eski Başkan Donald Trump’ın gelecek yıl yapılacak ön seçimlerde oy pusulasından çıkarılmasına karar verdi. ABD’nin seçimlerden men edildiği ikinci eyalet olan Maine eyaleti yetkilileri de karara Trump’ın 2021’deki Kongre baskınındaki rolünü gerekçe gösterdi. Maine Eyalet Sekreteri Shenna Bellows 34 sayfalık kararda, Trump'ın Kongre baskınına yol açan eylemleri nedeniyle seçimde yer almasının uygun olmadığını belirterek, "ABD Anayasası, hükümetimizin temellerine yönelik bir saldırıyı görmezden gelmez" ifadesine yer verdi. Trump’ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, Bellows'u "Biden'ı destekleyen aşırı partizan bir Demokrat" olarak nitelendirerek, seçimlere müdahale etmekle suçladı. Cheung, “acımasız kararın” yürürlüğe girmesini engellemek için yüksek mahkemeye hızlı bir şekilde yasal itirazda bulunacaklarını söyledi. Trump ve ekibinin mahkemeye başvurusu sonuçlanana kadar ise söz konusu karar yürürlüğe giremeyecek. Colorado Yüksek Mahkemesi’nin kararı Colorado Yüksek Mahkemesi, 19 Aralık’ta Trump’ın 2021’de gerçekleşen Kongre baskınındaki rolü nedeniyle anayasanın 14. maddesinin 3. fıkrası uyarınca gelecek yıl yapılacak seçimlerde eyaletteki oy pusulasından çıkarılmasına hükmetmişti. Kararda, Trump’ın seçimden men edildiği için ön seçimlerde aday olarak listede gösterilmesinin uygun olmayacağı ifade edilmişti. Kararın 4 Ocak'a kadar yürürlüğe girmeyeceği belirtilirken, Trump karar itiraz ederek ABD Yüksek Mahkemesi’ne başvuracağını belirtmişti. Michigan Yüksek Mahkemesi ise Çarşamba günü Trump’ın eyalette 27 Şubat'taki Cumhuriyetçi Parti’nin ön seçimlerinden men edilmesine yönelik başvurusunu reddetmişti. Kongre baskını ABD'de aşırı sağcı gruplar ve Donald Trump destekçileri 6 Ocak 2021’de Kasım 2020'deki başkanlık seçimini kazanan Joe Biden'ın zaferinin onaylanacağı oturum sırasında Kongre binasına baskın gerçekleştirmişti. Saatler süren şiddet olayları sırasında 5 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

X'e Trump cezası Haber

X'e Trump cezası

(Haber Merkezi) - Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformuna Trump hakkında talep edilen bilgileri 3 gün geç verdiği gerekçesiyle para cezası verildi. Yeni yayınlanan mahkeme belgelerine göre, Trump hakkında yürütülen soruşturmalara özel yetkili uzman olarak atanan eski Başsavcı Jack Smith'in ofisinin talebi üzerine, 6 Ocak Kongre baskını soruşturmasıyla ilgili olarak Ocak 2023'te Trump'ın X'teki hesabıyla ilgili devlete bilgi sağlamaya yönelik "arama emri" çıkarıldı. Mahkeme ayrıca X'in, söz konusu arama emrinin varlığı ve içeriğiyle ilgili Trump dahil herhangi birine açıklamasını yasaklayan bir gizlilik emri de aldı. X, nihai olarak emre uysa da talep edilen bilgileri üç gün geç temin ettiği için 350 bin dolarlık para cezası verildi. Trump, kendi sosyal medya platformu TruthSocial'dan yaptığı açıklamada Başkan Joe Biden ve Adalet Bakanlığı'na tepki gösterdi. "Sahtekar Joe Biden'ın Adalet Bakanlığı'nın Twitter hesabıma gizlice saldırdığını yeni öğrendim." ifadesini kullanan Trump, bunu medeni haklarına saldırı olarak niteledi. Trump, paylaşımında, "Siyasi rakibim, başkanlık kampanyama zarar vermeye çalışırken çıldırıyor. Daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı. (İfade özgürlüğü hakkının bulunduğu) Anayasa'nın Birinci Ek Maddesi hala duruyor mu? Dengesiz Jack Smith seçilmemişlere tüm kanıtları yok etmelerini ve silmelerini söyledi mi? Bunlar Amerika'nın kara günleri." ifadelerine yer verdi. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'daki hesabı 6 Ocak 2021 Kongre baskını olaylarının ardından askıya alınmış, platformun Elon Musk tarafından satın alınmasından sonra yeniden açılmıştı. Ancak Trump, 8 Ocak 2021'den beri platformda herhangi bir paylaşım yapmadı. Trump'a 1 Ağustos 2023'te 2020 başkanlık seçimlerinin sonuçlarını kendi lehine değiştirme girişimi iddiasıyla 4 suçlama yöneltilmişti. İddianamede, 6 Ocak 2021 Kongre baskınına giden süreçte Trump'ın sosyal medya paylaşımlarına atıfta bulunulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.