#Dr. Mehmet Akif Kaygusuz

İLKHABER-Gazetesi - Dr. Mehmet Akif Kaygusuz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dr. Mehmet Akif Kaygusuz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kamu ihale süreçlerine güçlü dokunuş: DSİ 6. Bölge’de Eğitim Semineri Haber

Kamu ihale süreçlerine güçlü dokunuş: DSİ 6. Bölge’de Eğitim Semineri

Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü, kamu ihale süreçlerinde görev alan personelin mevzuat bilgilerini güncellemek ve uygulamada birlik sağlamak amacıyla kapsamlı bir eğitim programı başlattı. Hukuk Müşavirliği koordinasyonunda düzenlenen “Kamu İhale Mevzuatı Eğitim Semineri”, Seyhan Sami Kayahan Eğitim Tesislerinde gerçekleştiriliyor. Seminerin açılışına DSİ Birinci Hukuk Müşaviri Akif Özkan, DSİ 6. Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akif Kaygusuz, bölge müdürlüklerinde görev yapan avukatlar ile ihale süreçlerinde aktif rol alan teknik ve idari personel katıldı. Programın, katılımcıların hem teorik bilgilerini pekiştirmeyi hem de uygulamaya yönelik farkındalıklarını artırmayı hedeflediği belirtildi. Üç gün sürecek eğitimler boyunca Kamu İhale Kurumu’nda görevli uzmanlar tarafından detaylı sunumlar yapılacak. Eğitim kapsamında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun temel ilkeleri, kamu ihale sözleşmelerinin hazırlanması ve uygulanması, yapım işleri ihalelerinde özel hükümler ile güncel mevzuat değişiklikleri ele alınacak. Seminerin kurum içi uygulama birliğine katkı sunacağını ifade eden DSİ 6. Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akif Kaygusuz, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “DSİ olarak kamu kaynaklarının daha etkin, şeffaf ve mevzuata uygun şekilde kullanılmasını son derece önemsiyoruz. Bu tür eğitim programları, personelimizin bilgi ve yetkinliğini artırarak ihale süreçlerinde hata riskini azaltmakta ve kurumsal kapasitemizi güçlendirmektedir. Üç gün boyunca edineceğimiz bilgi ve deneyimlerin, sahadaki uygulamalara doğrudan olumlu yansıyacağına inanıyorum.

Hatay'da taşkınlar tarih oluyor, altyapı yeniden güçleniyor Haber

Hatay'da taşkınlar tarih oluyor, altyapı yeniden güçleniyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akif Kaygusuz ve beraberindeki heyet, Hatay programları kapsamında yapımı devam eden projelerde incelemelerde bulundu. Bölge genelinde sürdürülen çalışmaların yerinde değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen programda, vatandaşların can ve mal güvenliğini artıracak, aynı zamanda yaşam kalitesine doğrudan katkı sunacak önemli projeler ele alındı. İnceleme programı kapsamında Hatay-Arsuz Hacıahmetli ve Avcılar Deresi Islahı 2. ve 3. Kısım, Arsuz İlçesi Belen ve Şekere Dereleri Taşkın ve Rüsubat Kontrolü, Hatay İli Deprem Hasarları İçme Suyu Rehabilitasyonu 1. Etap ile Dörtyol İlçesi Özerli ve Rabat Çayı ve Yan Kolları Taşkın ve Rüsubat Kontrolü 2. Kısım projelerinde sahada detaylı incelemeler gerçekleştirildi. Arazide yapılan teknik incelemelerin yanı sıra şantiyelerde teknik ekiplerle toplantılar yapıldı. Toplantılarda projelerin mevcut ilerleme durumu, teknik hususlar, iş programları ve hedeflenen tamamlanma süreçleri ayrıntılı şekilde istişare edildi. Çalışmaların belirlenen takvim ve kalite standartları doğrultusunda ilerlemesi için alınması gereken tedbirler değerlendirildi. DSİ 6. Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akif Kaygusuz, incelemelerin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Hatay’ımızda yürüttüğümüz bu projelerle taşkın risklerini azaltmayı, deprem sonrası hasar gören altyapıyı güçlendirmeyi ve vatandaşlarımızın güvenli, sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamayı hedefliyoruz. Sahadaki çalışmalarımızı yakından takip ediyor, projelerimizi en kısa sürede tamamlayarak milletimizin hizmetine sunmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.”

Dört ilin su yatırımları yeni müdüre emanet Haber

Dört ilin su yatırımları yeni müdüre emanet

Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken DSİ 6. Bölge Müdürlüğü görevine atanan Dr. Mehmet Akif Kaygusuz, düzenlenen devir teslim töreninin ardından yeni görevine resmen başladı. Göreve başlar başlamaz kurum yöneticileriyle bir araya gelen Dr. Kaygusuz, Bölge Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kaygusuz, toplantıda Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerini kapsayan sorumluluk sahasında devam eden projeler ile planlanan yatırım çalışmalarına ilişkin ayrıntılı brifing aldı. Bölge Müdürü Kaygusuz, yatırımların titizlikle takip edilerek bir an önce hizmete sunulması için koordinasyonun önemine dikkat çekti. Öte yandan DSİ Teknik Araştırma ve Kalite Kontrol Dairesi Başkanı Aydın Sağlık da, Dr. Kaygusuz’u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Adana Valisi Köşger, Dr. Kaygusuz’u kabul etti Bölge Müdürü Dr. Kaygusuz, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti. Vali Köşger, kabulde, Dr. Kaygusuz’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak başarılar diledi. Dr. Mehmet Akif Kaygusuz, bölgenin su kaynakları potansiyelinin etkin kullanımı ve yatırımların hız kesmeden sürdürülmesi konusunda kararlı olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay’da tarımsal üretimi destekleyen sulama projelerinden içme suyu teminine, taşkın koruma çalışmalarından hidroelektrik potansiyelinin değerlendirilmesine kadar geniş bir hizmet alanımız bulunuyor. Bölge insanının yaşam kalitesini artırmak, su kaynaklarımızı sürdürülebilir şekilde geleceğe taşımak için ekiplerimizle birlikte yoğun bir çalışma içinde olacağız.”

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.