TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Dulkadiroğlu İlçesi

İLKHABER-Gazetesi - Dulkadiroğlu İlçesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dulkadiroğlu İlçesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kahramanmaraş havacılıkta adından söz ettirmek istiyor Haber

Kahramanmaraş havacılıkta adından söz ettirmek istiyor

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, bölge ekonomisini canlandırmak için TUSAŞ'ın Türkoğlu ilçesinde kurulumuna başladığı uçak parçası üretim tesisinde çalışmalar sürüyor. TUSAŞ ile Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) arasında Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulunun kurulumuna ilişkin protokol imzalanmasıyla da bölgenin havacılık sektöründe de adından söz ettirmesi hedefleniyor. KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan,, kentin, tekstil, metal mutfak eşyası, altın işlemeciliği, kadın ayakkabısı ve gıda üretiminde Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Havacılık sektöründe atılan bu adımların, katma değeri yüksek ürünler üretilerek şehrin ekonomisinin daha da büyümesine ve refah düzeyinin yükselmesine katkı sağlayacağına inandığını belirten Bakan, şöyle konuştu: "Kahramanmaraş, 6 Şubat'ta iki büyük depremi aynı gün yaşadı. Sayın Cumhurbaşkanı'mız 'deprem illerindeki ekonomiyi güçlendirmek, istihdama katkı sağlamak ve oralara ekonomik anlamda destek verebilmek için ne yapılabilir' diye talimat verdiğinde Kahramanmaraş'ın payına çok önemli bir kısım düştü. İlk adım olarak Türkoğlu ilçemizde 5 bin metrekarelik kapalı alanda TUSAŞ tesisi... Yatırım sadece TUSAŞ tesisiyle sınırlı kalmadı. Üniversitemiz ile TUSAŞ arasında Havacılık Meslek Yüksekokulu kurulumu konusunda imzalar atıldı. Gelinen nokta, kentin ekonomik kalkınmasında milat olarak değerlendirilebilir." - Havacılık sektörüne nitelikli eleman yetiştirilecek Nitelikli ve yüksek teknolojili ürünlerin üretiminin nitelikli iş gücüyle mümkün olacağını, dünyada en stratejik kaynağın insan olduğunu dile getiren Bakan, şunları kaydetti: "Madem biz hem ülke olarak hem Kahramanmaraş olarak savunma sanayisini odağımıza aldık, burada sürdürülebilir nitelikli elemana mutlaka ihtiyacımız var. TUSAŞ ile savunma sanayisine nitelikli ara eleman yetiştirme hususunda Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulunu kuruyoruz. İlk imzayı İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda attık. Kahramanmaraş'ımızın ekonomik anlamda parlayan yıldızı olacak savunma sanayine yönelik nitelikli eleman yetiştirmeyle ilgili ilk akademik birimimizi kurmuş olduk."

Kahramanmaraş'ta hükümlü ve tutuklular için moral konseri düzenlendi Haber

Kahramanmaraş'ta hükümlü ve tutuklular için moral konseri düzenlendi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi müzik topluluğu ekibi, Kahramanmaraş E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu ve hükümlülere konser verdi.Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı ile Ceza İnfaz Kurumu iş birliğinde cezaevinin salonunda düzenlenen etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Turgay Çolak, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personel Eğitim Merkezi Müdürü Bülent Delibalta ile cezaevi personelleri, tutuklu ve hükümlüler katıldı.Türk halk müziğine ait çeşitli eserlerinin seslendirildiği programda solist Hatice Gökçeli'nin türkülerine tutuklu ve hükümlüler de eşlik etti. Programda ardından konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, ceza infaz kurumu kütüphaneleri için kitap bağış kampanyasının devam ettiğini belirterek, hükümlülere kitap okumaları yönünde tavsiyede bulundu.Gerçekleştirilen etkinliklerin hükümlüleri hayata bağlama anlamında önemli olduğuna dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:"Ceza infaz kurumlarımızda fiziki iyileştirmelerin yanı sıra eğitim, sosyal, kültürel etkinlikler ve manevi değerler eğitimi gibi birçok alanda iyileştirme faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Kuruldan iyi hal alabilmek için bu etkinliklere katılmanız kitap okumanız ve meslek edinme kurslarına katılmanız lazım. Kitap bağışı kampanyamız çok güzel gidiyor. Burada kendinizi geliştirmeniz lazım. Bizim tüm amacımızda budur. Sizler buralarda bu etkinliklere ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştirirseniz burada ilk tercihte kazanacak olan sizlersiniz. Amacımız sizlerin buradaki sürecini daha verimli, daha uyumlu ve daha sağlıklı bir şekilde yürütmektir. Bu vesileyle konseri düzenleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine de ayrıca teşekkür ediyorum."Çelik, kitap bağış kampanyasına kurum ve vatandaşları davet etti.Etkinlik, çeşitli eğitim faaliyetlerinde belge almaya hak kazanan hükümlülere belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.